Hoppa till innehåll

Ägget är väldigt löst

OS-tv:n är på i köket och jag stökar runt med vilsna strumpor, ännu inte lästa helgbilagor och vilsna skridskor. När jag snubblar på en barnsäng som varit på väg ner i källaren i en vecka, bestämmer jag mig – och bär faktiskt ner den. Det tar en minut.

När jag kommer upp igen är det tyst i köket. Inte bra. Sveriges puckelpistare Sara Kjellin missade precis bronset, kommentatorerna är lite deppade och Damkronornas 3–1-vinst över Ryssland redan glömd. Men kylskåpet står öppet och piper ett hjälp-det-blir-jättevarmt-härinne-pip. En hög stol står halvvägs inne bland mjölken. Jag undrar jag om det kanske …
Där ser man. Så rätt, men ändå helt fel. Bakom köksön (som egentligen är en sunkig affärsdisk från en tobaksaffär) sitter treåringen och pysslar.

– Jag målar golvet! Mumsfilibabba!

Där det nyss låg slemmigt ägg, är det nu halt som i en hockeyrink. Golvet fick liksom en hårinpackning och skiner som Andie MacDowell.

Share
Publicerat iBloggen

9 kommentarer

 1. Det är för varmt i sovrummet, så jag vaknar.
  Vi har ju inte riktigt vant oss vid bergvärmens effektivitet.
  Så jag passar på att lägga ut födelsedagsuppvaktningen på MIN blogg.
  Förresten är det snart fullmåne.

 2. Jag är så glad att mina barn inte kommer in i kylen än. Det räcker så gott med skafferiet……
  Grattis till Olle förresten!

 3. Har missat att Olle fyller år. Men sällar mig naturligtvis till grattisskaran här!

  Tänk va! Blankpolerat köksgolv i present! Vilken överraskning!

  Aldrig att nån skulle komma på tanken att uppvakta mig med våttorkat golv och genomskurad veranda utan tre års urvuxna vinterkängor i rader fast det är på sommmaren.

  Kanske ska skriva upp det på önskelistan så det närmar sig ”irl”…

  Och titta. Jag står som blogger här under rutan.
  Ingen egen blogg, utan team Swedens blogg: http://swedenknits.blogspot.com/

 4. Cecilia N: Det är inte lätt att veta att Olle fyller år idag; man måste läsa mellan raderna och besöka alla bloggare som skriver kommentarer.

  Byxorna hann jag förresten byta, nu sitter dom som en smäck fast på rumpan.

 5. Jag hade tre-årskalas hemma igår, så idag känns det som jag drack två liter rödtjut och dansade på Café Operas bardisk hela natten…märkligt vilken energi det går åt till att vara ”stor-värdinna” i några timmar för småfolket?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

wp-puzzle.com logo

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.