Hoppa till innehåll

OS-invigningen

Människor bildar synkrona backhoppningsgubbar och så dyker spindelmänniskor upp och sedan den olympiska flaggan med Sophia Loren och Susan Sarandon. Så kommer någon med den olympiska elden i näven.

– Jag vet faktiskt inte vem det är! säger kommentatorn Jacob Hård brutalt ärligt och jag skriker:
– Gustavo Thöni! Nej, vaffan säger jag, Alberto Tomba gav facklan till stafettlaget som vann i Lillehammer! Jag menar att …. sedan kom ju Piero Gros, han som snodde guldet från Stenmark 1976!
– Ööööööh … säger alla andra i familjen Bergman som har tvångskommenderats till Storasängenlandet framför tv:n.
– Nej! Deborah Compagnoni, tre OS-guld och ett silver! vrålar jag hatiskt, medan hela familjen diskuterar om elden verkligen tändes i november av solen.
– Det är bara inte sant! Stefania Belmondo! Ska hon? Ska hooon?

Jaadå. Hon fick den stora äran att tända den olympiska elden som ska brinna i mitt hjärta i två veckor framöver.

Visserligen hade jag lika gärna när de gäller de gamla hjältarna i ren förvirring ha kunnat skriva Jean-Claude Killy eller Muhammad Ali … men inte skulle väl Stefania Belmondo ha fått den stora äran? Oh dear. Heja Anja. Eller nåt.

Ni som hatar idrott kommer att lära er mycket under de kommande två veckorna. Jag är envis och vill omvända världen, så är det bara.

Share
Publicerat iBloggen

4 kommentarer

 1. Åh nej! Är det såntdär OS nu *igen*! Suck… Allt jag kan om OS lärde jag mig 1994 när jag var i USA och alla följde såpan Tonya Harding/Nancy Kerrigan med största intresse.

 2. Cruella

  Men åh, OS är wunderbar, fantastique, glimrende and just great TV-underhållning! I 17 härliga dagar får jag titta på TV PÅ DAGTID – utan att känna mig som ett socialfall med persiennerna nere. Fram med termosen, de färdigbredda mackorna och tabellerna!

 3. Ica

  OS OS gogogo!!! Såg invigningen på o’learys igår. Tyvärr blev jag så till mig när Sverige tågade in att jag visst la hela min stora stark i knät och över magen istället för i magen. Det blev kallt, blött och äckligt, men nu är det igång! Bästa kommentaren i sällskapet jag kollade ihop med igår när jag poängterade vad många Sverige var att jag skulle ju då tänka på att fotbollen drar väl iaf 20 pers. Då har man bra koll på vinteridrotterna.

 4. Sport JAA!
  OS, mja;

  Vi har just sett Middelsborough – Chelsea i Premier League,
  Det blev 3-0 till M.!
  M. låg före matchen trea från slutet, således nerflyttningshotade.
  Förlusten är den största som drabbat den portugisiske tränaren Mourinho sedan han kom till Chelsea.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

wp-puzzle.com logo

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.