Hoppa till innehåll

Plötsligt: ett bröllop!

Mitt i coronatristessen och covid-19-bedrövligheterna, kom det ett meddelande från Tjugofemåringen och hennes spanjor:

– Vi gifter oss den 8 maj!

Hurra! Förra året gifte sig Tjugoåttaåringen, så nu förväntar vi oss bröllop varje vår i ett par år till.

Tjugofemåringen har ni här i bloggen hört talas om sedan hon var en liten elvaåring som hittade sin pyjamasklädda lillasyster med en kratta uppe i ett träd – hon skulle nämligen bara ”kratta ner löven”.

Den förnuftiga elvaåringen till den galna sexåringen 2006: ”Man krattar inte löven förrän de har ramlat ner på marken!”
Här poserar hon som typisk 15-åring på midsommarafton 2009.

Spanjorens öden och äventyr har ni också hört talas om massa, massa gånger. Hans kamp för att få ett personnummer gjorde att banken ändrade sina rutiner. Hans kamp för att få svenskt medborgarskap tog 37 månader fastän handläggningstiden var 4 månader – trots att han har bott i Sverige sedan 2012.

Han är som synes helt normal.
Personkemin med den nuvarande Sjuttonåringen var perfekt redan när denne var en liten parvel som kallades Tioåringen.

Den 8 maj var den enda dagen som passade alla komplicerade coronarelaterade scheman med jobb, undervisning, tentor, bästisens sjuksköterskejobb och vädret. (Det skulle ju inte hagla då, sa meteorologerna som envisas med att försöka övertyga oss om att maj 2020 inte alls är kallare än andra år. Fnys.)

Att det dessutom var prick 75 år sedan fredsdagen och att spanjorens föräldrar gifte sig just den 8 maj var mycket passande. Eftersom spanjorens föräldrar ju är inlåsta i Spanien och inte kunde komma, bestämdes det att brudens fader och moder  inte heller skulle få delta vid vigseln.

– Hihi, sa jag och tänkte på min kusin som gifte sig precis så 1975: borgerligt med föräldrarna ute på gatan.
– Åhå! tänkte den djefla mannen – brudens far – och började planera för att stå utanför stadshuset och spela gitarr och tjäna en eller två kronor.

(Nu blev det inte så; vi var strängt upptagna med att krångla med såpbubblorna som vi liksom skulle öööösa över brudparet när de kom ut.)

– Bröllopsbukett? Ska man ha det? sa den blivande bruden den 7  maj.
– Javisst! Jag plockar en!

Sa jag och skickade några bilder på provplockade varianter från trädgårdar, ängar och parker runtomkring. (Nej, jag var inte olaglig. Eller kanske lite. Men pyttelite.)

Så kom den stora dagen. Jag köpte och manglade en damastduk (49 kr på loppis), och var så nöjd att jag till och med filmade detta underverk.

Blommorna till buketten stal jag på bröllopsdagens morgon på kommunens mark – men efter att ha rådfrågat en kommunanställd, som sa att jag nog förläts.

Det blåa handtaget är jättepraktisk tejp.
Ringarna! Den gula är en 150-kronors som spanjoren förmodligen kommer att bli svart om ringfingret av. Diamantringen är min mammas, som hon gav till Tjugofemåringen redan till konfirmationen för tio år sedan.

Alla släktingar och vänner som hade förvarnats, samlades förväntansfulla vid lajvsändningen på Facebook.

Tjugoåringen (hon som skulle kratta ner löv 2006) och hennes herr Arvid klädde sig fina – ”för vi ska ju på bröllop!”.

Några äldre släktingar ringde och hojtade om hjälp med uppkoppling, så varken jag eller DDM hann faktiskt se hur Tjugofemåringen under vigseln pratade spanska och hur spanjoren pratade galiciska – däremot fick vi se hur bruden föll i en trappa och hur uppdykande kompisar som inte visste vad som skulle ske, stod och skrek av förvåning.

Och vips, var de unga tu gifta!

Paret López Bergman!

Maten köptes på Lidl och spanjorens bror bakade två tårtor. Eftersom vi var blott sju deltagare på corona-bröllopsfesten, kommer vi förmodligen att ha tårta i frysen till nästa bröllop.

Jag kunde ju förstås ha förevigat tårtan på ett snyggare sätt än så här.

Så vidtog dans, sång och gamman. Det var en spansk tango, rappande, mellolåtar, Beatles och olika varianter av den så passande ”Un Poco Loco”.

DDM gjorde som brudens far väl plägar göra: piercade sig med bordsprydnaderna.
Emma The Bästiskompis använde Sjuttonåringens hår för att trycka fast alla ballonger i taket.

Sammanfattning!

Vi kan starkt rekommendera ett coronabröllop. Det gläder så många, det är lätt att genomföra, det är jämförelsevis snorbilligt och oerhört prestigelöst!

Och hur har ni det?

Share
Publicerat iBloggen

33 kommentarer

 1. Christer, tLDPT

  Jag har jag stått dubbelvikt i drygt 1,5 timme i +3 grader och regn och plockat hundbajs. Hur har ni det?
  Grattis igen till det vackra brudparet!

 2. Ninja i Klockrike

  Grattis till brudparet, så underbar framtidstro med ett bröllop så här i karantäntider. Att vara gift är så roligt, det kan verkligen rekommenderas.

  C,tLDPT, du verkar vara frisk nu?

 3. Ökenråttan

  Men guuu va romantiskt. Qué romantico! Mer sånt här, tycker jag. Finns det inte nåra fler här som kan gifta sej? Och lägga ut bilder.
  Christer tLDPT däremot är inte särskilt romantisk.
  Här har dagens promenad bjudit på födelsedagshyllning Corona-style. En dam satt på en parkbänk med ett glas i handen. Framför henne, på visst avstånd, stod tre andra damer plus en herre med glas i händerna och sjöng ’Ja må hon leva’.

 4. Ju mer vi pratar om det, desto mer övertygade är vi; det var perfekt att få gifta sig på detta vis!

  Men VARFÖR plockar du hundbajs, Christer? Borde inte du vara hemma och rehabilitera dig?

 5. Magganini

  Bröllop – lolit!
  Vi hade ett här på går’n en gång. Då var inte Nya Coronan påtänkt, så lite fler fick vara med. Men det var kul ändå.

  Jag vill verkligen inte såra bagaren, tårtan var säkert jättegod, men fotografen kunde som sagt ha gjort ett bättre jobb. Nu verkar bilden snarare illustrera den berättelse vi väntar på att få utvecklad av Christer tLDPT.

 6. Jag har det ganska bra. Jag har alldeles strax maskat av nya strumporna. Jag har tittat på årets älgsammanfattning och så blev jag hastigt och lustigt inbjuden till en zoomträff som var så trevlig. Det kan jag tänka mig att göra igen.

  Snabba enkla vigslar utförs även i kyrkan. I vårt pastorat sker det på pingstafton. Men man kan inte vara hur spontan som helst: man måste vara förberedd med hindersprövning och ring(ar).

  För några år sedan vigde jag ett par i en fårhage. Fast just då utan får i hagen.

 7. Ninja i Klockrike

  När Salig Maken och jag skulle gifta oss, så var min favoritpräst upptagen, men sade han, OM vikunde tänka oss att vigas i en luftballong så skulle han ändra sina planer, för se det hade han ännu inte fått göra.
  Men jag har ju en feruketansvärd höjdskräck så det gick inte.
  Men vi gifte oss i alla fall, mitt ute på Riddarfjärden.

 8. Christer, tLDPT

  Idag lämnar vi över husnycklarna till de nya ägarna. Pga covid har vi inte hunnit fixa precis allt, men söndagens insats var nödvändig, om än rätt plågsam mot slutet.

 9. Magganini

  Koncis berättelse CtLDPT, tack.
  Man torde också kunna utläsa att du mår bättre. Om inte söndagsinsatsen förvärrade läget igen.

 10. Finaste brudparet och den där bilden där det ser ut som om brudgummen har blommor i håret visar ju hur fint det vore. Brudar brukar ha vackra klänningar och en brudbukett. Vore det då inte rätt trevligt om brudgummen hade blommor i håret (för i ett ynka knapphål ryms det ju inte så mycket)?

 11. Dina

  Grattis grattis! De är så fina.
  Håller med – Fler bröllop! Och andra festligheter.

 12. Håller med Karin. Om brudgummen har en frisyr där detta är möjligt så borde det inte vara omöjligt.
  Annars kan han väl ha en krans.

 13. Grattis till de unga tu, och alla andra inblandade!

  Nästa dotter har tydligen en grabb, så en av förutsättningarna för ytterligare bröllop finns. Hur är det med gossarna då? Den yngste är väl i spädaste laget för att man ska tro på att den rätta är hittad redan, men den mellersta?

  (Vår äldre grabb håller på att flytta ifrån sin flicka – när det finns något att flytta till i Stockholm – och den yngre är ju i Australien med sin, så vi ser inga bröllop i den närmaste framtiden.)

 14. Näää, vi kan nog inte om vi ska vara realistiska se att det blir fler bröllop inom den närmaste tiden. Andra dottern har ju precis fyllt 20, och mellansonen som är 22 bor halvisolerad på Gotland … Nä, vi får komma på andra sorters kalas!

 15. Tusen tack för den länken, Peztis! Jag ska genast visa spanjoren!

  Idag såg jag något ovanligt på Ica: de hade fyllt salladsbuffén igen. Den har ju stått tom i minst sju veckor. Och så såg jag en frisör som hade MASSA kunder.

  Vad tror ni händer nu?

 16. Sista bilden (med håret och ballongerna) syns inte på Bipaddan, upptäcker jag när jag ska visa groomen.

 17. Magganini

  Ursäkta min otrevliga tårt- och b-js-kommentar här ovan, men alltså jag måste fråga – vad ÄR det där som en hand, eller i alla fall en tumme, i bildens överkant håller i som hänger neråt tårtassietten till? Är det en tårtbit till som beter sig på detta vis?

  Men choklad är gott. Blommor i håret är fint. Och vi ska ju också på bröllop i sommar förresten, hoppas det blir av!

 18. Till Ninja och andra muminintresserade.
  På instagram håller en tjej på med att inreda ett muminhus i miniatyrformat. Kontot heter moominiatures.

 19. Örjan

  Lotten i all ära.
  Men du är väl döpt till Charlotte/Charlotta?
  Namn du delar med min mor ELIN ULRIKA CHARLOTTA, dock kallad Ulla

  Gratulerar på ”gamla” namnsdagen!

  Ättlingarna plockat gullvivebuket åt dig? Brukar jag alltid göra till min mor detta datum

 20. Japp, Charlotte Lilly Elisabeth Stenson var mitt namn en gång i tiden! Jag tackar så mycket – jag har blivit vederbörligen gratulerad ovanligt mycket idag. (Folk har väl inget annat för sig.)

  Nu, hörni, once in a life time: två Zoommöten på en gång! (Jag har dubbelbokat mig.)

 21. Magganini

  Jag hörde just på Vetenskapsradion Historia om Marie-Antoinettes bröllop. Där blev det lite dåligt väder, så de fick skjuta upp fyrverkeriet.

 22. Ninja i Klockrike

  Jag har också just hört det, men programledaren är ju ute och cyklar så det skvätter när han säger att det är 350 år sen. Jag har för övrigt svårt för honom för han avbryter alltid sina gäster för att själv berätta vad de just ska säga.

 23. Man ska inte avbryta! Men OM man avbryter för att man helt enkelt måste, ska man säga ”förlåt att jag avbryter”.

  (Ni anar nog att jag har en tendens att avbryta ibland.)

 24. Ökenråttan

  Men nu slår det mej: Tror ni inte att Lille M har varit i Wuhan? Så klart han har. Staden var då känd för att det var platsen där Mao steg i land efter att ha simmat över Gula floden. Så annorlunda i dag …

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

wp-puzzle.com logo

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.