Hoppa till innehåll

Facit till lucka 12 heter lucka 24 (Lilla Julkalendern 2018)

NU ÄRE ÖVER! TUUUUT! Julkalendern 2018 har (förutom DRT) nått sitt slut!

Lucka 12 var lätt, men jättesvår och knasig samt nästan logisk. Stackars Jossilurens blev alldeles kortfattad med sin mobil (men visste att regentlängden var 179,5 cm), Micke blev en ogissare, hakke fick kolasmet i huvudet, Kråkan körde sin lådbil medan alla lundabor gladdes åt julsnö.

Citronen mindes en videobutik som brann opp häromåret:

”Jag har en arbetskamrat från Holland som heter Ruben. Tror dock inte det är han som åsyftas idag men jag känner igen de flesta som nämns i luckan tack vare Forsvärns.”

Luslina dök upp i sista stund:

”Jag hade en kompis vars lille kusin fick namnet Ruben. Föräldrarna valde att stava det Reuben, till släktens lätta bestörtning: ’Han kommer ju bara att bli kallad för Lille Revben’.”

Ökenråttan dreglade över en välutvecklad muskel från midjan och snett nedåt.

”När jag i min vildaste ungdom gick på konstskola hade vi en nakenmodell som hade den där muskeln väldigt väl utvecklad. Det var visst inte så vanligt och croquis-läraren var eld och lågor.”

Ninja gav en bra ledtråd:

”Rosenkvarts och tigeröga är halvädelstenar.”

Christer tLDPT hade en vettig fråga:

Hur går det ihop när rosenkvartsens föregångare inte abdikerar? Är de två kungar?”

Pysseliten signalerade klart och tydligt att hon hade förstått.

”Och jag skulle just kasta in handduken när jag nog tror att jag faktiskt vet!”


En dag i mars 1975 gick Muhammad Ali en match mot nån (vem?) Chuck Wepner (huh, vem då?), som verkligen, verkligen var en nobody i boxningsvärlden.

(Inom jätteparentes: me thinks boxning är en i och för sig väldigt fysisk sport, men satan så konstig. Kombattanterna ska gnälla och skälla på varandra först – och de behöver inte ens vara jämbördiga. Och så har domaren inte utslagsröst utan backhoppningsjuryn som sitter på golvet nedanför bestämmer vem som vinner. Men att boxningsringen inte är rund är intressant: när man började tävlingsboxas gjorde man det på sand eller grus, och då bara ritade man en rund ring som boxarna skulle hålla sig inom, ergo boxningsringen.)

Den här konstiga matchen mellan den lite till åldern komna superduperkändisen Ali och den helt okände, gamle mannen (dock blott tre år äldre än Ali) Chuck Wepner pågick i 15 ronder och var till ytan en kamp utan dess like. Ali kämpade, men Chuck gav inte upp.

 • En gång blev Ali knockad (enligt vissa stod Wepner då på hans fot).
 • Hela tiden slog Ali på Wepner som bara vägrade att ge upp (enligt andra var detta enligt en noggrant uträknad, kommersiell plan).
 • Ali lyckades i 15:e ronden lyckades slå till Wepner så att han för första gången faktiskt blev lite groggy, vilket enligt förståsigpåarna bara var precis som det skulle vara för att yada yada dollars dollars och marknadsföringsmiljoner samt karriärblabla.

Här kan ni se hur det såg ut. (Inte jag. För händerna framför mina ögon är i vägen.)

Denna match såg dagens hemlisbloggare på plats, där han satt i publiken – hungrig och olycklig eftersom han inga pengar hade och nyligen hade blivit vräkt från sin minimala lägenhet: Sylvester Stallone (f. 1946).

Auditionbild före 1975.

Han tittade och gapade och sa förvånat till sig själv:

– Men jösses. Det här borde ju vara en film. The underdog against the hero, arbetarmiljö, fattigdom, slit och släp och amerikanska flaggan. Japp, det här ska jag skriva om. Men vänta, imorrn måste jag gå på en audition till nån jädra science fiction-film. Var är väckarklockan?

Han somnade, drömde om boxning, vaknade, gick på audition – och fick veta att den där nervskadan som han fick när han föddes och som gjorde honom halvsidigt förlamad i ansiktet verkligen inte var till hans fördel och nån himla skådespelare skulle han då definitivt inte bli.

Stallone på 1960-talet.

Så han gick hem och skrev på blott 20 timmar det filmmanus som kom att kallas ”Rocky”, inspirerad av bl.a. Edgar Allen Poe.

Men hade ju fortfarande inte mat för dagen.

Och kunde inte betala hyran.

Än mindre köpa torrfoder till sin älskade hund ”Butkus”.

Så han tog hunden och satte upp lappar i kvarteret – om att den var till salu för 100 dollar. Utanför en mataffär kom en liten man och sa att han kunde ta den för 50. Okej. Deal. Pengar i handen, mat för dagen.

Sly & Butkus på de berömda trappstegen.

 

Det här låter lite för bra för att vara sant. Källkritik 1.0:

Journalist: Is it true that, before Rocky, you were so broke that you sold your dog?

Stallone: Yeah, I sold my bull mastiff Butkus to a little person. [Turns to his publicist] You can’t use the word ‘dwarf’ any more? Let’s just say a little person. I tied my dog up at the store with a sign that said a hundred bucks. I got $50 from this guy called Little Jimmy.

Journalist: This is the same dog that appeared in Rocky, right?

Stallone: Yeah. When I sold the Rocky script, I went to see Little Jimmy and begged for the dog back. He lined up his children [Stallone mimes crying], “Oh my kids love the dog.” I said, “You’ve only had him for a f*ckin’ week!” He wanted to fight me and he said he was gonna kill me — he was a crazy little person! I couldn’t fight him — they’d arrest me — so I offered to pay double. Anyway, $3,000 and several threats later …

Journalist: What happened to Little Jimmy?

Stallone: I ended up putting him in the movie. Do you remember in Rocky, when the little guy goes, “Hey, did ya win?” and I go, “What are you, deaf?” and he goes “No, I’m short.” That’s him.

Ålrajt! Rock… förlåt … Stallone

 1. sålde nästan sitt manus
 2. bråkade om att han borde få huvudrollen medan alla andra favoriserade Burt Reynolds, James Caan och Ryan O’Neal
 3. blev hotad av filmmogulerna
 4. sålde till slut manuset till ett lågt pris mot att han själv fick spela huvudrollen
 5. fick en urpruttig budget och blott en månads inspelningstid
 6. blev tvungen att be alla sina vänner och släktingar att statera utan ersättning.

Men pang-tjoff-bom, så blev filmen en megasuccé och Oscarsmaterial och the rest is an ått-delad history som heter

 1. Rocky (1976)
 2. Rocky II (1979)
 3. Rocky III (1982)
 4. Rocky IV (1985)
 5. Rocky V (1990)
 6. Rocky Balboa (2006)
 7. Creed (2015)
 8. Creed II (2018).

Som ju inte alls är en regentlängd eller ens kungar. Filmen nominerades för tio, vann tre Oscar för bästa regi, bästa klippning och bästa film, medan den halvsidigt förlamade fattiglappen och porrskådisen Stallone bara blev nominerad till bästa huvudrollsinnehavare och bästa manus. Den där Chuck Wepner som boxades mot Ali blev sur och stämde Stallone, som betalade ett skadestånd för att han hade byggt Rockys rollfigur på sagde Wepner.

Sylvester Stallone hade tydligen ett helt normalt och sunt förhållande till sin mamma, hon där bakom bicepsen.

Men (och det här är kanske poängen) – denna osannolika framgång lyckades han inte med förrän han faktiskt borde ha gett upp för länge, länge sedan. Vi (vi människor alltså) tenderar ju att i ett romantiskt skimmer med vaselin på linsen beundrande se på alla envisa dumbommar som inte ger upp sin dröm – när de väl har lyckats.

Eh. Okej, det är 1993, men ändå.

Visa mig en misslyckad skådespelare som går på femton auditions i veckan sedan tio år, en misslyckad poet som blir refuserad år efter år, eller en basketspelare i 54-årsåldern som bara inte vill ge upp trots knaster i knäna, och ni kommer att höra detta:

– Pffft. Man kan faktiskt inte vara en drömmare hela livet. Förr eller senare måste man släppa idiotfantasierna om att kunna leva sitt liv på att boxas/skådespela/skriva poesi/hålla föreläsningar om svenska skrivregler. Alltså: ge upp, kamma dig och skaffa dig ett vettigt jobb som en vanlig männscha.

Den här fotograferingssessionen måste ha varit kul för alla inblandade.

För Stallone gick det ju – efter de inledande 70-talsåren i misär – alldeles utmärkt. Han gör fortfarande filmer på löpande band och är sedan många år respekterad dödspolare med Schwarzenegger, Bruce Willis och Dolph Lundgren. Den halvsidiga förlamningen må vara irriterande efter ett par glas vin – men här har vi en karl som inte ligger på latsidan och pillar sig i naveln, utan som kämpar ända in i kaklet med den hand som han är tilldelad.

Lille Stallone/Rocky och svenske jätten Dolph/Ivan Drago (som nog står på knä) häromåret. (CC BY-SA 2.0)

Det var det!

Men nu ska jag ju dra fem fina lappar ur Plommonstopet. (Jag har hatten i malpåse elva månader om året, ska ni veta. Är man född på 1890-talet, så är man. Nu har han jobbat på bra i en månad.) Nu kör vi!

 1. Maplestream!
 2. Aku!
 3. Is99esa
 4. Niklas!
 5. Zkop!

Jag ger en till embryo också, som en hederströja för lång och trogen samt välformulerad tjänst.

Vad säger ni om DRT – den röda tråden genom Julkalenderns alla 12 luckor? Jag har fått några mejl med gissningar, men nu kan ni go wild and crazy hej vilt i båset! Kolla på Sannas fina dokument om ni vill fräscha upp minnet!

Nu är det så att jag har en farlig massa tröjor kvar (förstår inte hur jag räknade). Ska vi säga att jag säljer dem för 200 kr inkl. Postnords hutlösa porto? (Man får pruta.) Trycket ser ut så här:

(Jag har även andra års tröjor, om än i väldigt spridda storlekar.)

God jul! DRT-facit kommer på juldagskvällen!

Share
Publicerat iFacit, julkal.

65 kommentarer

 1. Örjan

  Var aldrig i närheten!
  Gratis tröjvinnare
  och
  God Jul till alla

 2. Örjan

  Förlåt.
  Grattis tröjvinnare!

 3. Citronen

  Grattis Maplestream, Aku, Is99esa, Niklas!, Zkop och embryo!

  Om man zoomar i den betydelselösa bilden (vilket jag absolut inte gjorde) så såg man att Apollo fått ett å annat slag under bältet … en lettråd så god som någon.

  Återkommer med DRT-svaret senare då jag har drabbats av både hybris och amaryllis. Amaryllisen är värst.

  God Jul till Lotten och alla båsister!

 4. Meh åhhhh! Jag skulle just skriva att det var första året utan tishavinst och att jag ABSOLUT måste köpa en, när PK kom med morgonjulklapp (min första någonsin) och GISSA vad det låg i paketet (som var ett kuvert?!)
  Grattis tishavinnare och tack PK och lotten för buset!
  HB dårå, passar uselt till min DRT. Lite senare idag ska jag skyffla ut mina tankar och idéer, men först jag jag äta frukost och klä mig fin.

 5. Aha!

  Grattis till vinnarna! Var länge inne på Harry Potter pga åtta filmer som börjar med samma namn, men fick inte riktigt alla bitar att gå ihop. Men tack vare båset så hittade jag fram. Dags att fundera på DRT!

 6. Karlbergs kök

  Grattis alla vinnare och god jul! Och världens största TACK och god jul till Lotten för en i vanlig ordning hysteriskt rolig och frustrerande advent.

 7. Det var verkligen olösbart ! För mig.Så underfundigt. God Jul och tack för i år.

 8. Maplestream

  Jippie!!! Så snygg tisha i år!

  Jag strödslade sent i natt lyckan med rena dumheter visade det sig. Jösses så bortfintat. Rocky lade jag åt sidan tidigt, har helt missat de senaste två filmerna i serien, och inga ledtrådar i världen fick mig att se annat än…fel. Men stopet bryr sig inte om det. Vilken tur i jul, nu ska jag ha kul!

  Ha en skön julhelg allihop! Tack Lotten för skönt decemberhäng!

 9. Ökenråttan

  Ja, jag får nog låta undersöka mitt huvud. Jag kom nästan fram till att det handlade om inte mindre än nio sorters vodka. Jag gogglade nämligen på Apollons ’efternamn’, ’Belvedere’, och hittade en vodka som heter så. Sen googlade jag vidare på vodka och då blev den förste med det tjurliknande ärret den där flaskan med en bison på etiketten, den från Gräsmarkslandet blev Zubrowska som innehåller grässtrån, ’en annan sorts styrka’, ni hör ju att det är procenten som åsyftas och ’Leverland’ på ålderns höst: ja, det vet ju var och en vad vodka på sikt gör med levern. Och så Ryssland och österut på var och varannan rad. Saken var klar och jag som inte ens dricker vodka. Men vill man ha en blåsippa så ger man inte upp. Och mr Stallone vet jag mindre än ingenting om. Visste.
  Skål och God Jul, kära medbåsister och TACK till båsmor som håller oss på alerten hela söckniga december.

 10. Haha. Maken associerade hockey-VM. Där finns ju motstånd österut.

  Nåja Dolph är i alla fall uppvuxen i grannkommunen. En intelligent kille som numera delar ut stipendium till den med högst betyg på gymnasiet. Han kan det.

  Grattis tishavinnare och Pysse!

  Och God Jul till båsmor med familj och hela båset!

 11. PK

  Jag försökte knöla in LA Lakers, kända basketspelare, sedan LA Kings och kända hockeylirare och sedan gav jag upp.

 12. ÄNTLIGEN!

  Om sylvester hade jag dock inte en susning.

 13. Aku

  Vilken trevlig julklapp trots att jag inte var i närheten av att lösa sista luckan. God Jul till er alla och tack till Lotten för decembers roligaste läsning. (Nu behöver inte familj och arbetskamrater fundera över varför jag fnissar ner i mobilen så ofta)

 14. DRT-försök (men knöligt som ni ser:)
  1. Astrid Lindgren (folkkär)–> BD
  2. Aristofanes, Lysistrate (poet) –> BD
  3. Sven Nordqvist, Petsson och Findus –>folks, country –> BD
  4. Det blåser på månen –> Blowin’ in the wind –> BD
  5. Metropolis–> Pluggade i Minneapolis –> BD
  6. ABBA—> Polarpriset —> BD
  7. Sara Danius (The times they are a changing+Nobelpriset) –> BD
  8. Eddie Izzard —> kommer till Sverige 2019 —> BD
  9. Sophie Scholl —> mot nazismen/Zimmerman med judisk härkomst.—>BD
  10. DHL—> Poetisk?—>BD
  11. Håkan Hellström —> Singersong writer —>BD
  12. Sylverster Stallone —> ??

  Äh! Jag måste kanske släppa HB-tänket och fundera över kända citat eller något. ”The winner takes it all”?

 15. Dina

  Ujuj… En av fladdringarna i ögonvrån var en replik från Space Balls där de nämner Rocky 5000… Men det hjälpte inte!
  Tänkte lite Harry Potter, lite mer på andra romansviter, ännu lite mer på bibliska figurer som är släkt men…

  Grattis tishavinnare!
  God Jul, Båsmor med familj, samt hela båset!

 16. Nina

  Tack, tack Lotten för decembers bästa underhållning!
  Sista HB var jag inte ens i närheten av, men har återigen lärt mig en massa om diverse olika ämnen.
  Grattis tishavinnare och god jul, alla!

 17. Brid

  Jag tänkte Apollon -> Artemis -> Artemis Fowl, som jag försökte läsa en gång men fann urtrist, även bortsett från att jag tycker Artemis är höggradigt olämpligt som pojknamn. Det är åtta delar, men inget annat verkade stämma. Och inte HarryPotter heller.

  Grattis alla vinnare, stort tack Lotten och god jul alla! Nu är granen klar. Bara resten kvar. Rimmen, t ex.

 18. Örjan

  ”I met Lassie”, Nej förlåt ”I have seen Lassie” aka Sylvester S.
  Vid Hasselbacken i Stockholm för ca 40 år sedan.
  Han må vara altetiskt byggd, men knappt över medellängd (1,77) . Måste varit svårt för filmarna att hitta kameravinklar, när scenerna mot reslige Dolph Lundgren (1,96) skulle spelas in.

 19. godiva

  Amenguuuud! Så fel – igen! Helt fantastiskt Jag ska helt klart köpa mig till en tisha! Designen är så snygg. (mailar) Stor kram till er alla listiga och kloka i båset och framförallt till Lotten för den här decembern!

 20. Tack Lotten för tischa och årets kalender och tack alla båsvänner.
  zkop och flygbengan önskar god jul!

 21. Håkan (hakke)

  Åh vilka fantastiska luckor, du är en hedersknyffel som bjuder oss på dina spirituella kvalster varje december Lotten! Nu ska jag tydligen rusa iväg med ett av barnen på julgudstjänst, sedan ska jag byta ut hjärnans kolasmet mot risgrynsgröt. Julkram till er alla!!

 22. LottenPotten

  Oh nej så långt ifrån jag var! Harry P låg närmast till men jag fick (såklart) inte ihop alla lettrådar. Om Rocky visste jag absolut intet, gillar luckans möjlighet till utökad bildning. Man fastnar ofta på det man redan kan. Grattis alla tröjvinnare och God Jul till hela båset. Tack Lotten för din insats – världens roligaste kalender och riktigt bra att den numera är av varannandagsvariant!

 23. Ardy

  Das war’s… tack för ännu en kalender och god jul alla!

  PS: Gissar att DRT handlar om föregångare / stilbildare/ genreskapare eller ngt liknande.

 24. Grattis till alla vinnarna! Ska fundera på om jag inte ska köpa en till pappa, han blev vääääldigt avundsjuk och jag ska skicka dig ett mail för jag tror du ska skicka min fina till dem i Sverige. Litar lika mycket på spanska Correos som Postnord men det är billigare att skicka inom Sverige … Mailar dig sedan när värstingstressen är över.

  Ha en underbar jul och tack för att jag fick uppleva denna mycket roliga och beroendeframkallande tävling!

 25. Ninja i Klockrike

  Ninja gav inte alls nån fin ledtråd, för Ninja gav mest en surkommentar om rosenkvartsen som ädelsten för Ninja fattade absolut ingenting.
  Salig Maken uppskattade Rockyfilmerna, i alla fall de första, så jag har sett ungefär tio minuter där han kutar av och an i en trappa (Sylvester då, inte Salig Maken).
  Men jag tackar och bockar i alla fall för förnöjelse och trevlig samvaro i bås och på läktare.
  Ända till HH kom som HB så trodde jag DRT var kraftfulla fruns, nu vet jag inte alls.
  Vad betyder BD Pysse?

  Nu ska jag fundera vidare på om jag inte ska sätta in skinkan i ugnen.
  Gul Jod på er allibody.

 26. Håkan (hakke)

  BD lär stå för den nobelprisade rockpoeten Robert Zimmerman.

 27. Ninja i Klockrike

  Tack Håkan(hakke).

 28. Betong-Bess

  Tack Lotten för en, som vanligt, härlig december med klurande, poletter som trillar ner – och inte. Och tack båset för samvaron!
  God jul!

 29. Is99esa

  Åh tack! Jag som blickar bakåt och undrar vad som hände med december. Nu har jag en tischa som säger att jag iaf var med!
  God Jul!

 30. Hej och god jul alla – och jag tackar er så innerligt för gott arbete i båset!

  Nu ska jag överraska familjen med en kalkon! Med stuffing!

 31. Kråkan

  Grattis tröjvinnarna!
  Tack Lotten,
  Och alla i båset/på läktaren.
  Igår var jag uppe på åtta några gånger men slutade helt uträknad.
  Trodde på Harry Potter – men för uppenbart.
  Iliaden – för krångligt.
  Gudfadern – var den bästa gissningen men då var jag redan knockad.
  God Jul till er alla.

 32. Eva-L

  Grattis Maplestream, Aku, Is99esa, Niklas och Zkop! och embryo!
  Och tack allihopa för i år! God jul!

 33. Dieva

  Tack Lotten för ännu en härlig julkalender! I hamnade jag visserligen helt i otakt och åkte i och ur hatten men det är sånt som händer. DRT brukar jag aldrig kunna lösa och gör det säkert inte i år heller. Men måste naturligtvis slänga iväg en gissning. Om jag bara går på känsla så är det lite #metoo-känsla över det hela. Kärlek i alla former?

 34. De första luckorna var jag säker på att DRT var djur. Sen tog djuren slut.

 35. Christer, tLDPT

  Hej och god jul alla!
  Jag tyckte jag hälsade tidigare, men det försvann visst i etern.
  Grattis alla vinnare!
  Lotten, du är ett geni!

 36. Citronen

  Ted Gärdestad.

 37. Språkpolis och kommentatorer, tack för alla trevliga stunder här på bloggen! Fortsatt GOD JUL på er!

 38. PK

  Den röda tråden är ju uppenbar i år; det är såklart ”frustration”.

 39. Magganini

  Grattis alla tröjvinnare!
  Tack Båsmoder och alla barn i båset för alltihop!

  Och DRT då … Jaa, ”motvind, men jobbar på”, typ? Men jag får anstränga mig lite, jag får inte helt lätt in alla i det facket.

  God Julaftonsafton!

 40. Barkborren

  Grattis alla vinnare! Stort TACK ftill er ALLA för en härlig tid i Lottens Kalendervärld!!
  Just nu förfärligt trött men måste dela ned mig av mina tankar om drt. Jag har en känsla av att det handlar om makt, kamp och förändring i vår tid där så mycket är galet. God fortsättning på helgen und EinenGuten Rutsch ins Neue Jahr! 🍾🍷

 41. Grattis till alla tishorna och HUNNRA TACK Lotten för en utomordentlig kalender.

  Jag har nästan inte tänkt någe alls på DRT. Måste fundera mera.

  GOD JUL ALLIHOPA!

 42. Charlott - the Goblin girl

  God jul! Du är så trixig (och Stallone har aldrig varit någon favorit, men man kan ju ändra sig…). Måste givetvis köpa en tröja!

 43. Smultronblomman

  Sista luckan blev en rejäl blåsippa! Dessuto lyckades jag att förgylla tillvaron med en fläskig Schubert en dag. December går så fort när jag försjunker i kalendern. Tack till Lotten, som får fram så kluriga och finurliga bryderier. Tack till alla båshängare. Jag önskar er alla fortsatt trevliga helger. Hoppas Lotten fortsätter med kalendern nästa år.

 44. Men åh! Hade jag bara hunnit öppna datorn hade jag kanske satt denna HB. Med en boxande son som (välsigne honom, som slutade när han enligt utsago blev för bra: ”Jag kan ju slå sönder någon.”) tog med mig på diverse tillställningar och terminsavslutningar i klubben, mm. Då tittade man på boxningsfilmer och snackade boxarstjärnor.

  Men tack hörni allihop för goda matcher och jättetack Lotten för all tankemöda, alla villospår och alla nya insikter och lärdomar som är en ofrånkomlig bieffekt av kalendern!

 45. Luslina

  Nämen, är det slut på allt det roliga nu när jag äntligen fattat takten? Jättetack till Lotten för ännu en fenomenalt klurig och lärorik kalender! Grattis till tischavinnarna! På återseende!

 46. takc för tetröjan vilkcen tur vi kommrer turas om att ha den:

  embryo jämnt på jämna vekcor

  farran ojämnt – eftrersom han prasslar bäst i udda storlekar eftrersom han är ju det – på ojämna vekcor

  brollan får ha tetröjan när han ska bjudra någon på kaffe

  morran får ha den i bradagsrummet eftrersom den synskc bra där okcså hon är ju det: man kan frågra henne om allt

  julgrannen får lånra den över jul eftrersom han klär i den då

  okcså det lilla husljuset mysko får sovra i den bland drömmarna

  takc okcså för en fin kallelender med många lukcor att öppna som stängde många kunskapslukcor det säjer jag nu

  yo

 47. Tack embryo!

  Och än en gång till er alla: vad kul det har varit! Har någon en känsla av DRT idag då?

 48. Fiction? På låtsas? Stulet? Härmapa? Ja, härmapa! Det är röda tråden!

 49. Brid

  Julfriden är fortsatt skakig på vår front. Barna skulle komma idag – de var hos mamman igår och är ännu där – men han som brukar nämnas i båset som grabben ligger i misstänkt vintrkr*ksj*ka och flickvännen tvekar att vika från hans sida, så det blir nog bara den äldre grabben, vars flickvän är hos sin mamma i Norrköping. Det blir julklappsutdelning med förhinder.

  DRT är förstås folk. Det är mänskor i alla luckorna. Eller är det för enkelt?

 50. Håkan (hakke)

  Uj uj vad svårt det är att se den berömda skogen när det är så många träd som skräpar överallt. Varför nämns Marx i två luckor, är det inte ovanligt många tyska referenser, visst förekommer det ett förvånande antal Maria (Mary) och rosor i år?

  DRT 2018 – kvinnlig kärlek

  Lucka 1
  Astrid blev förförd av chefredaktören. ”Alla mina vänner di var så kära hela tiden och låg och grät och hade sig”.
  Lucka 2
  Cunnilingus = oralsex utförd på kvinnan.
  Lucka 3
  Tuppen hade tagit farväl av hönsen på ett MYCKET trevligt sätt
  Lucka 4
  Systerligt äventyr. (Svag koppling, det medges.)
  Lucka 5
  Kärleksdöd. Fritz Lang kär i Thea och det innebär ond bråd död för Lisa Rosenthal.
  Lucka 6
  Kärlek är komplicerat. Gjorda för varandra, trots allt.
  Lucka 7
  Nakenhet. Flickan har tiden framför sig.
  Lucka 8
  Uppvaktning med gåvor, parar sig gärna med honor.
  Lucka 9
  De högre stånden. Vårt ömsinta hjärta.
  Lucka 10
  Bröllop, smekmånad och en konstig älskare. Woman in love.
  Lucka 11
  Hus med hjärta på. Nationalsången ”liggande”.
  Lucka 12
  Folk som … prioriterar att gissa i en OBSKYR kalender måste premieras. Apollon hade kärleksäventyr med både kvinnor och män.

  Nej, det känns lite blekt och ofärdigt, det får jag medge. Men det kompenseras av att jag alltid vid den här tiden blir lite kär i kvinnan som skapar dessa fantastiska luckor!

 51. Brid

  Hej igen! Grabben beslöt sig för att tillfriskna! Han har ätit en kvarts portion julmat och en kopp te och tre karameller, men annars var han som vanligt. Hoppeligen insjuknar ingen annan.

 52. Micke

  När det gäller DRT så tror jag att

  ”December, har du nåra hjältar kvar
  då är du en sällsynt art
  den sista i sitt slag”

  betyder något för hur jag än vänder och vrider på luckorna landar det i Jocke Berg och Kent

 53. Sorry! DRT-facit dröjer till imorrn! Jag måste stå på huvudet rakt ner i bingen för att ögonen går i kors av trötth… zzzzzz…

 54. Håkan (hakke)

  Skulle det vara en slump att facit till lucka 2 visar en barbröstad Lysistrate, och att facit till lucka 6 citerar schlagerlåten ”Dina bröst är som svalor som häckar”?

  Skulle inte tro det.

 55. Håkan (hakke)

  Bilden till lucka 1 har en barbröstad man.
  Sylvester Stallone är barbröstad på den ena bilden efter den andra här i facit till lucka 12. Mönstringsproceduren i Hellströmluckan innehåller fler moment (EKG och läkarundersökning) som utförs på barbröstade objekt.
  När Lillan i lucka 1 slet sin klänning i två delar blev hon säkerligen barbröstad på kuppen.
  Bokomslaget på Lady Chatterleys älskare i sädesfältet visar två barbröstade älskare.
  Den nakna konståkaren Marx är naturligtvis barbröstad, liksom diverse byster på diverse bilder.
  Luckan med syskonen Scholl är lurigare, där finns ett foto på Sophie som i stort sett är taget in i urringningen på hennes linne, men kanske finns där någon tydligare barbröstad passage som båset kan hjälpa till med.

  Hur som helst, klockan är visserligen över midnatt men saken är biff! Och den röda tråden är alldeles topless!

 56. Håkan (hakke)

  (Om organisationen man är aktiv i saknar en formell ledare, kan man då säga att den är topless?)

 57. Citronen

  Snyggt, bra nattjobb hakke! Även om jag är säker på att min tråd är rödast med en synlig måne/planet i varje lucka så måste jag ändå medge att din tråd var riktigt bra (t.o.m. bättre …).

  Kan även bidra med att Sophie Scholls biografi skrevs av Barbara Beuys. Man skulle då kunna säga att Sophie fick Barbröst … (häpp).

 58. Håkan (hakke)

  Barb-röst, ha ha! Underbart!

  Ooch om min tråd med byster och barbröstade kroppar ser rödare ut så här i gryningsljuset måste ändå din tråd med planeter vara minst lika fysiskt närvarande på det humlakroppsliga planet.

 59. Citronen

  Eftersom DRT dröjer så här jag roat mig med att testa min teori ”Ted Gärdestad” ånyo:
  Bakifrån –
  Rockys motståndare Apollo var den första bemannade rymdfärden som landade på månen
  Håkan Hellström – var och varannan låt har referenser till månen t.ex Precis som Romeo
  DH L – månen nämns på ett flertal ställen i boken (textsökt)
  Ett av Eddie Izzards paradskämt handlar om Neil Armstrongs månlandning.
  Sara Danius krossade glastaket mot månen i en av världens mest inflytelserika lärdomsinstitutioner och blev en av världens mäktigaste kulturkvinnor. Och till pressen meddelade hon att de hade möten på månen.
  Alla medlemmar i ABBA råkade vara i studion samtidigt som Ted spelade in Jag vill ha en egen måne, så Frida och Agnetha hörs körande i bakgrunden.
  Fritz Lang, Metropolis spelade in filmen Månraketen 1929
  Hugo Hultenberg översatte Det blåser på månen.
  Sven Nordqvist – Findus åker till månen
  I begynnelsen såg människor inte ut som de gör nu, menar Aristofanes. Då var människorna stora blobbar med fyra ben och fyra armar. De hade två ansikten i sina ögon så att de kunde titta framåt och bakåt samtidgt. Aristofanes förklarade att det var månens barn som kom.

  IRMC.

 60. Så här måste det kännas att vara djupingpoet.

  Poeten skriver nåt, och tänker ”jahaja, men det här lät väl bra och fint å så” och så kommer massa recensenter och gymnasieungdomar och ANALYSERAR och vips, får man veta att poemet inte alls handlar om varats olidliga lätthet eller min fasters frukostvanor, utan om kosmos pulserande livmoder.

  Jag avvakar med DRT en stund till. Det här var fullständigt förtjusande fantastiskt!

  (Ni har egentligen inte helt fel nån av er. Ni är mer avancerade än jag, till och med.)

 61. Ninja i Klockrike

  Jag håller på min teori om Fräsiga Fruns.
  Om man förbigår HH med tystnad, och det gör man gärna, så passar det in. Den sista luckan är förstås inspirerad av det Fräsiga Frunset Lena Nyman i hennes monolog om Ring så spelar vi, där familjen befinns besitta ett band av något uppslagsverk, vilket går från A till Ap-ollon.
  Så där, klart!

 62. Barkborren

  Hinner före intag av julbordsrester,slänga in en direkt gissning på SH som kan stämma med mina aningar. Ja!

 63. Kråkan

  För min del tror jag att tråden är såväl blå som vit och röd. (Eller nån annan trikulör)
  ”vilken färg tycker du är finast?
  Så kan man ju inte fråga!
  Jo men vilken färg tycker du mest om?
  Tja, – blå.
  Varför just blå?
  Meh VaF… Röd då!”
  (Fritt efter *vju med Xet)

 64. Håkan (hakke)

  Varför nämns i lucka 5 att Freddie Mercury är tenor? Det hakade jag upp mig på redan vid första luckläsningen. (Men det kanske bara berodde på att Jussi Björling varit omnämnd ett par luckor tidigare.)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

wp-puzzle.com logo

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.