Hoppa till innehåll

Utskällning

Inte nog med att jag den senaste tiden har blivit utskälld av till synes helt normala människor här och där; jag blev idag jätteutskälld även i skidspåret. Fastän jag höll till vänster!

isspaar
Is, skare, fotspår, djurspår och lite mer is.

Jag halkade omkring i dagens isspår i en fart som förmodligen heter ”1 km i timmen”. Plötsligt dök en vacker, nästan vit hund upp i full fart – springande rakt mot mig i kollisionskurs som i ett chicken race.

(Fotnot Informativ parentes! Jag kan egentligen bara känna igen två hundraser: golden retriever och tax. Det här var inte en tax.)

Hunden var jähättearg på mig. Nästan som människorna som jag har retat upp. Den stannade en meter framför mig och skällde som om det inte fanns en morgondag, när man ju kanske också behöver ha lite röst kvar för att skälla.

bild 2
Det var lite glest med snö ibland.

Jag stannade (ingen bromssträcka att snacka om) och stod blickstilla och tittade ner mot skidspetsarna eftersom jag har för mig att man inte ska titta rovdjur i ögonen. (Som pälsallergiker är man inte särskilt hunderfaren.Hunden började hoppa omkring, runt mig – tokskällande – och jag tänkte ”nu dör jag av ett rabiesbett, så himla trist med tanke på all träning”.

Skallet var på helt klart skadlig dB-nivå som inte hade tolererats i t.ex. ett kontor eller en baskethall. Jag stod där blickstilla och andades genom näsan, när jag plötsligt hörde ett svagt knarr uppe i backen framför mig. Hunden fortsatte att hoppa och skälla och jag lyfte blicken.

Hurra! Där kom en tjej med en svart-vit hund som varken var en golden eller en tax! Jag försökte möta hennes blick och i mötet uttrycka ”gör jag rätt som står stilla och ursäkta men om det är din hund kanske du kan säga fot eller nåt annat som gör att hunden även om den inte är din kanske slutar skälla mig och hoppa runt som en tok”.

Men nej, inte det. Fast hon tittade stint på mig. Och så sa hon:

– Jajaja, han är precis lika rädd för dig som du är för han.

Huh? Va? Jag kom mig inte ens för att säga ”det heter honom”, så rädd jag var. Hon försvann med sina två hundar och jag hasade vidare på darriga ben.

bild 3
Inte särskilt njutbart.

Jag var inte hundrädd, men nu vette tusan: jag kanske blev det?

Share
Publicerat iBloggen

82 kommentarer

 1. PK

  Du behöver nog inte vara så hundrädd, det är kunskapsnivån och attityden hos många hundägare som är skrämmande!

 2. LupusLupus99

  PK, jag håller helt med dig.

 3. Lotten, om du haft en sådan här fin tisha på dig hade du bara behövt knäppa upp jackan så hade hon förstått. Kanske.

 4. Ökenråttan

  På första bilden såg jag ett par skidhandskar men sen försvann dom. Var det hunden som åt upp handskarna?

 5. LupusLupus99

  ÖR, nej bilden på handskarna är fortfarande kvar.
  Fast när öppnar bilden i en ny flik så är den roterad 90 grader medurs.

  Skidspetsarna pekar alltså åt höger istället för rakt upp som i inlägget.

 6. Det är, som PK så riktigt säger, i stort sett alltid hundägaren det är fel på när en hund beter sig knäppt. (Och ”hen vill ju bara leeeeka” är på intet vis en ursäkt för att en hund väsnas och hoppar, om den oväntat gör det runt en person som inte vill utstå påflugna hundar.)

  Och — Niklas gööör inte så där, jag behöver väl ingen ny tisha just nu, ju!

  För det tredje är jag svårt imponerad av att Lotten kan luftsnyta sig! Jag törs aldrig försöka, för jag tror alltid att det slutar med slemsträngar hängade nedför kinderna … Sååå sportigt och tufft! (Skojar inte. Jag är avis.)

 7. Jag har mött hundspår i skidspåret och sedan dess tycker jag inte att hundar och skidspår hör ihop. Dessutom tenderar hundägare som rastar sina hundar, traska i mina hemdragna skidspår, vilket är ett irriterande oskick! Det är faktiskt mycket jobb med att få fason på skidspår, men asenkelt att försöra dem med ett par fotsteg!

  Fråga: Är informationen i parentesen en fotnot? Är det inte bara en parentes?

 8. En parentes är en parentes, en fotnot är en fotnot, och de bör väl inte misstagas för varandra tycker jag.

 9. … svarade jag utan att veta vad jag egentligen svarade på. Nu förstår jag. (För att jag läste igenom huvudposten igen). Informationen i parentesen är en parentes. Fast sen kan man givetvis kalla informationen i parentesen för en fotnot, för att man är alltför … humdidum tjaha-ja eller vaff’ … lättsam av sig för att verkligen fotnotera (och fotnoter blir så lätt förbisedda i sådana här fora*). Om man gör en parentes och inuti denna skribblar ”fotnot” så är den kanske, kanske, kanske också en fotnot!

  * fora, plural av forum, och i detta fall menar jag bloggar, lättsammare essäer, kåserier …

 10. Fotnötter, plural an fotnot?
  Tack, Annika! Jag gillar lättsamt, men blev nyfiken på definitionen.

 11. Fotnoter, ÄR pluralformen. Jag kollade SAOL.

 12. (Fotnot: återvänder efter en stunds dräll på andra ställen för att påpeka att också Denna Kommentatris stundom använder precis den formuleringstekniken [”fotnot” inom parentes], så om någon tror att jag inte ser bjälken i mitt eget öga — jojomensan!)

 13. Jorå, en not är en not, och två noter är noter. Fast en nöt är en nöt och två nötter är nötter. Somliga noterare är nöt – och om de är kor så är två nöt helt enkelt nöt — men andra noterade är noterbara och förtjänar betydligt mer än en notis.

  /en påse nötter

 14. Och ibland säger man helt ologiskt ett nöt. I alla fall där jag kommer ifrån, om det nu är dialektalt.

 15. Jag träffade en dag en liten hund, en sån där som ser ut som en råtta med päls, med vidhängande matte på väg till Konsum (jag var på väg till Konsum, vart de var på väg vet jag inte). Djuret började stormskälla på mig, jag betraktade det med viss förvåning, och sen började matten också skälla för att jag skrämde hunden, sa hon. Jag skulle ha sagt ”Hund? Jag trodde det var en råtta”, men man kommer oftast på sånt lite för sent.

 16. Luftsnyter sig gör man som en karl med tumme och pekfinger samtidigt. Sparar tid om inte annat. Annat, var det:

  Du kan möta annat än hundar i spåret, Lotten. (Expressen lade ut den här som sin egen. Skamligt). Annars en Reserapport i repris från det numera tvärdöda förra båset:

  På vårt lite upscale boende med idel skandinaver saknas häpnadsväckande nog SVT World och de andra nordiska ländernas kanaler i TV:n. Då tar man till laptopen och streamar i stället:

  Diverse nyhetssändningar och Farmen går bra, men inte vare sig Antikrundan eller Postkodmiljonären. Bolagen hänvisar till upphovsrätten när det gäller visning utanför Sverige, något både legitimt och förståeligt, men Antikrundan är ju 100% SVT, liksom Postkoden är 100% TV4. Förklara det den som kan. Den som kan går vidare till nivå två: Varför kan man se På spåret men inte Antikrundan?

 17. Trist när några få hundägare sabbar för alla trevliga! Jag tror förresten att det bor en hund i vartannat hushåll. Kan det stämma?

 18. LupusLupus99

  LarsW, Antikrundan är på inget sätt 100% Svenskt utan är
  en licensierad version av BBCs Antiques Roadshow

 19. LupusLupus99

  Eller ja, 100% SVT skulle det stå.

 20. ~600 000 registrerade hundägare (några har fler än en vovve), ~5 000 000 hushåll (beroende på vad man räknar som hushåll) –> en hund i vart tionde hushåll. Ungefär.
  /Pysse fredgsmysexperten

 21. Det vet jag väl, LL99, men produktionen är ju helsvensk. Det är väl ändå det som räknas. (Ser annars nu att På spåret är en helsvensk ide man lyckades kränga till Norge under ett par år för styvt femton sen, så det kanske ligger något i det).

 22. LupusLupus99

  Lotten har ju en fäbless för nakna karlar så denna retweet
  från Kulturchefen är nog då i hennes smak. 😉

 23. NU HAR JAG SETT PÅ BASKET I UPPSALA! Jag pratade med fem olika spelare från 1979 års final! Och Christer körde mig till stationen!

  /lycklig baskettant

 24. LupusLupus99

  LarsW, jo visst produktionen är Svensk men jag är rätt säker
  ändå på att licensen endast gäller för visning i Sverige.

  D.v.s. BBC äger rättigheterna till formatet sedan få var och en
  av de kanaler som köpt rättigheterna visa sitt program det i det land
  som rättigheterna gäller för.

  Sedan kan andra kanaler köpa rättigheterna till att visa respektive
  version på sin kanal. T.ex. Kanal 5/9 som köpt rättigheterna till
  att visa den Amerikanske versionen.

 25. Frågan ligger även på forum som SVT-folk i min omgivning ser, men det verkar plausibelt.

 26. Nä FY vilken dum människa! För övrigt var det nog hon som var mest rädd av alla er tre, typiskt fegisbeteende att skälla ut folk i förskott.

 27. Ökenråttan

  Öppna i ny flik, rotera 90 grader medurs, skidspetsarna åt höger ??? Jag öppnar aldrig Lottens bilder i flik, jag roterar ingenting 90 grader medurs och jag har alltid skidspetsarna rakt framåt.På vilken av de tre bilderna i Lottens inlägg. mer än den första, är det några handskar med? Hjälp; är det lupuslupus99 eller jag som är onykter? Gonatt!

 28. Vinkevink! (Alldeles för sent; nu lämnar jag Centralen.)

  Jag har korrigerat fotnoten. Den låg sist i inlägget som fotnoter plägar göra, och sedan försvann all radbrytning när jag bara skulle flytta upp fotnoten, så då blev allt galet och så glömde jag att stryka fotnoteriordet när jag kom fram till Uppsala och gick två steg bakom Sten Feldreich (208 cm).

 29. Putäll på dig, Ökenråttan!

  Anna: Jag har blivit utskälld i förskott hela veckan! Hunden var femma på bollen. (Konstigt folk, ja. Det är verkligen inte hundens fel.)

 30. Vem som får visa vad, och var, är mycket krångligare än man tror när det ständigt hörs påståendet att Internet öppnar världen för alla, åt alla. Bwahahahaaaa … as if.

  Jag (som stundom klickar på aningen oväntade men lockande länkar) ser ofta en filmruta med text som uttalar olika varianter på ”du får inte titta på det här där du är”. (”This content is not cleared for your part of the world.” ”This content has been removed from your area for copyright reasons.” Och liknande.)

  Var du än är, så vet hela Internet exakt var du är. Och det sk*ter i om du är svensk licensbetalare och därmed har rätt till allting som SVT visar, för om du är utanför Sveriges gränser är du en möjlig tjyvfluktare och dåååå

 31. För övrigt meddelar jag med glädje att jag inte ens försökte förstå skidspetsarnas olika vinklar, eftersom jag vet att vilket håll skidorna än pekar åt slutar det alltid med 90 ° från platta marken.

  Uppåt är bäst, men om man har otur är det neråt.

  (Å gud, nu kommer jag inte på ett bra sätt att gooooogla fram han som slog runt i starten på ett parallellslalomlopp en gång på 80-talet [han tjuvstartade], trots att jag vet att filmen finns …)

 32. LupusLupus99

  Ökenråttan, så här ser Lottens inlägg ut för mig.
  Bilden med handskarna är högst upp.

  här ser den översta bilden ut för mig om jag öppnar den i en
  ny flik eller om jag högerklickar på bilden och väljer visa bild.

 33. Tack, Örjan! Jag skulle säga precis detsamma, men jag skulle förstås aldrig kunna få fram det så fort, så elegant, så snärtigt.

  Men sedan skulle jag ha svårt att få ihop denna underbara elegans med min stora respekt för människor som inte alls ser på världen såsom jag ser på den.

  Det är verkligen svårt. Jag instämmer med vartenda ord han säger. Men jag vill inte hävda att folk som inte gör det är galna, eller dumma eller onda eller svagsinta, eller någonting alls åt det hållet! Herrej***, nej inte!

  Oj vad det är svårt att vara människa, så fort man börjar tänka efter ända ner på grundnivå.

 34. Visst var det välformulerat. Visst. Men en kille som ska intervjuas av Byrne vet ju vad det handlar om. Han har säkert ett halvår eller ett år på sig att tänka efter och formulera sig. Och som rutinerad skådespelare har Fry inget problem att memorera en text. Det goda hantverket sitter där. Som det ska.

  Alla otäcka saker som vi, som komplexa organismer i en värld där vi av en (lycklig) slump råkar ha hittat betingelser som vi kan överleva i, bebor, råkar ut för är till stora delar en följd av just de smala marginaler vi har i habitatet. Små variationer i temperatur, atmosfär, vattenförekomst, instrålning eller kollisioner med andra himlakroppar eller farsoter kan i princip slå ut oss på nolltid i universums tidsskala.

  Gud har inte mycket med detta att göra. Gud har inte mycket med det faktum att vi kravlar omkring på vårt fantastiska klot att göra heller. Ingenting, faktiskt.

  Föreställningen om Guds existens, hans egoism och hans psykopatiska tankar om vårt förhållande till honom – vissa kallar dem gammaltestamentliga – är helt en produkt av våra föregångares föreställningsvärld och önskan att dominera sin omgivning.

  Hans första besked till Moses var ju, enligt dem, att vi inte ska lyssna på någon annan. Jättebra om man är lite lat och inte vill försörja sig själv utan vill förmå andra att göra det. Det var så prästerna och deras tionde i olika skepnader uppstod. Mycket mänskligt. Men knappast gudomligt.

  Eftersom Gud inte finns och jag därmed inte behöver tänka ut och memorera vad jag ska säga till honom så ser jag den här sockerlådan (eller tvål-, om det passar bättre) som ett utmärkt tillfälle att berätta vad jag tycker om religion. Skit är vad det är. Men eftersom vi människor inte är bättre så får vi ta skiten. Men vi behöver ju inte hoppa rakt ner i dyngpölen och svobba i den av hjärtans lust (P. Ramel).

 35. Det är synd om människorna. Livet är ett drömspel. Fry är vår gud.

  (Lugn. Jag har inte blivit galen.)

 36. Jag tror att den där snubben surnade till. Nu har han försökt kontakta mig via en av sina änglar. Ängeln Rick i det här fallet. Gabriel hade känts mera genuint. Om man säger.

  Dr Rick Brown
  Operations / Regionchef
  Santander Bank Plc,
  47-48 Piccadilly
  PICCADILLY
  W1J0DT
  London Storbritannien
  Berдtta: +44 702 4098040

  Kдra vдn,
  Mitt namn дr Dr Rick Brown, frеn Harlesden Nordvдstra England, formella senior programmerare chef pе Deutsche Bank, en betrodd rеdgivare fцr цver 20 еr och fцr nдrvarande drift / regionchef platschef Santander Bank London, hдr i Santander. Jag arbetade fцr nyaste ministrarna Bank Plc.

  Jag skriver dig efter en affдr i mitt kontor som kommer att vara en enorm fцrdel fцr oss bеda. I min avdelning, som дr drift / regionchef platschef Santander Bank Plc. Jag upptдckte en цvergiven summan av Ј 21,500,000,00 brittiska pund (Tjugo miljoner femhundra tusen brittiska pund) pе ett konto som tillhцr en av vеra utlдndska kunder Late David McDowell Brown en amerikansk medborgare i Arlington Virginia, som tyvдrr miste livet pе fцrsta februari 2003 genom sцdra USA rymdfдrjan Columbia, han dog som enda man.

  Valet av kontaktar du дr upphetsad av geografisk karaktдr av var du bor, i synnerhet pе grund av kдnslighet fцr transaktionen och sekretessen hдr. Nu vеr bank har vдntat pе nеgon av de anhцriga att komma upp fцr pеstеendet men ingen har gjort det. Jag personligen har tappat mеlet att hitta hans slдktingar i 5 еr, jag sцker nu ditt medgivande att presentera dig som de nдrmast anhцriga / Kommer Stцdmottagande till avlidna sе att intдkterna frеn detta konto vдrde pе Ј 21,500,000,00 brittiska pund kan utbetalas till dig. Detta kommer att betalas ut eller delas i dessa procenttal, 50% till mig och 40% till dig medan 10% дr fцr kostnader under transaktionen medan jag har fеtt alla nцdvдndiga juridiska dokument som kan anvдndas fцr att sдkerhetskopiera detta hдvdar vi gцr.

  Allt jag behцver дr att fylla i ditt namn till handlingarna och legalisera det i domstol hдr fцr att visa dig som den rдttmдtiga fцrmеnstagaren. Ocksе jag kommer att uppskatta din дrliga samarbete, sekretess och absolut fцrtroende utan tvekan, fцr att vi ser denna transaktion igenom. Jag garanterar att du ocksе att detta kommer att genomfцras under ett legitimt system som skyddar dig mot eventuella brott LAG.
  Om du kommer att stе som arvtagare till detta pеstеende, skall jag behandla ansprеk i ditt namn. Jag krдver bara att du skickar dina giltiga identifieringsuppgifter och jag ska autentisera fordran i ditt namn.

  Snдlla, ge mig fцljande som vi har 5 dagar att kцra igenom det.

  1. Fullstдndigt namn
  2. ditt telefonnummer
  3. Din Kontakt Adress
  4. Yrke / Job

  Svara sе jag skickar till dig banken formulдr att fylla omedelbart.

  Hцgaktningsfullt,

  Dr Ricky Brun

 37. Christer

  Niklas, en sån tisha (fast med lite annat typsnitt) fick jag i 50-årspresent av mina jobbarkompisar!
  Kul att ses, Lotten! Och skönt att du verkar ha kommit hem ordentligt i snöstormen.
  Dum hundägare och dumma övertaggade tränare.

 38. BÅSET!

  Jag har hittat en intressant bildserie!

  Skulle vi kunna göra en liknande samling? Ni skickar bilder till mig och så gör jag en sammanställning i ett inlägg? De som vill vara anonyma, är det.

  Alltså: icke tillrättalagda bilder med samma motiv, tagna i hela Sverige av alla möjliga människor … som läser i kommentatorsbåset … Gärna diskho – men man kanske kan hitta på ett annat motiv?

 39. Ökenråttan

  lupulupus99 00.47: Oj, det var en intressant layout på inlägget, där i din fösta version. Hos mej ser det direkt bara ut som din andra, den roterade och gratinerade versionen.

 40. Ökenråttan

  Herremintid! Min favorit är den där behärskade med en kritvit spetsgardinkappa* och en litelitenliten blomvas mitt på fönsterbrädan. Här i råttboet har vi en förmåga, talang rentav, att raskt fylla varje horisontell yta med grejer. Vi försöker raka av så det blir slätt och fint men plötsligt svämmar det över av DIVERSE. Inte det minsta sjungfej. Och vi fattar aldrig hur det gick till.
  *Fast såna där långa gardinkappor är ju idiotiska. Står man framför fönstret ser man bara rätt in i gardinen. Ljushuven!

 41. LupusLupus99

  Lotten, intressant förslag men gärna någon annan vy än diskho.
  T.ex. något utomhusmotiv?

 42. Fast utomhusmotiv i januari blir kanske inte så personliga? Det intressanta med diskhon är ju att man anar människorna bakom …

 43. Vi kan väl ta upp Rådis utmaning – vem har den mest belamrade interiören?

  Jag känner till ett antal interiörer som kan komma i fråga. Googla Bob Pease office så får ni ett par bra exempel att börja med.

  Jag kände både Jim Williams och Bob. Det kan förklara varför min röra bara är en aning mindre rörig.

 44. Ökenråttan

  Diskhoar väl underbart. Så prosaiskt men ändå så talande, som man ser på den där raddan med bilder som Lotten länkade till. Utomhuset är ju inte vårat egna, personliga.

 45. Mårran

  Numero ett, man kan enligt vad jag läst någonstans mot en kostnad, som jag inte vet om den är rimliga, skaffa sig en annan internet identitet (kommer inte på vad det heter) så att det verkar som man befinner sig annorstädes, tex i Sverige för min egen del.
  Numero två, en stor härlig Belfast sink (den stora vita på en av Lottas bilder) är alldeles underbart, har ingen som är i funktionen, min fick en icke-fungerande av grannar när de flyttade, denna befinner sig på min patio (uteplats), där har i sommar försökt odla lite sallad och örter.
  Numero tre, lite engelska iaktaggelser, i gamla kök hittar man sällan blandare, engelsmänn har inte samma fäbless för krukväxter som svenskar, kolla vid nästa besök.

 46. Örjan

  Diskbänksrealism.
  Intressantast med två bilder.
  1. Innan matlagningen börjar
  2. Efter måltiden, innan undanplockning/diskning påbörjats

 47. Mia

  Helt underbar idé med bilder på diskbänkar. Jag är fruktansvärt nyfiken! Eller badrumsskåp, också oerhört personligt och talande. (Jag är en sån som kikar i folks badrumsskåp.)

 48. Vår diskbänk är väldokumenterad, precis som dom flesta andra ytor i köket.
  Skohyllan är fotograferad en gång, när vi upptäckte att det sprang runt en mus bland skorna.
  Tvättstugan fotograferas allt oftare efter renoveringen, den förra endast en gång för att komma ihåg hur eländigt den såg ut.
  Kylskåpet! Det har vi aldrig fotograferat!

  Säg till när det är klart, så kan jag skicka bilder. Jag gillar Örjans idé! Före och efter middagen.

 49. Jag röstar på kylskåpsbilder, gärna med en notering om hur hushållet är beskaffat.

 50. En av diskbänkarna hade faktiskt dubbla hoar. Det är inte vanligt i England.
  Kylskåpet är en bra idé. Det varierar dessutom inte så mycket i stökighet som diskbänken, som faktiskt är städad ibland.

 51. Jag trodde att jag skulle sparka igång en livlig debatt med min gudsförnekelse.

  Och var hamnar vi? I en diskussion om diskhoar och skohyllor…

 52. Reserapport: Vår balkong på fjärde våningen vetter inte bara mot Atlantiska Oceanen, vi ser även ner mot poolområdet också. Att folk markerar en solstol och sedan går till frukostens öppning 07:30, för att sedan framåt 09:30 när solen kommer dit ta plats där till framåt fyra är väl ingen sensationell observation, men jag reagerade på detta:

  Många män stegar på på ett sätt som jag har sett sen jag gick ut på nätet för styvt tjugo år sedan. Klivande steg, pendlande armar. Det alerte vet redan att årtalet är 1967 och att det handlar om en av historiens mest kända kortfilmer. (Nej, JFK sköts 1963). The drama begins vid 0:34. Klicka er dit.

  Intressant. Guskelov är iallafall ingen lika luden.

 53. Den filmen är det enda kända fotografiska beviset för Guds existens. Ett mycket dåligt bevis. Visserligen var King-Kong en gud i delar av Afrika. Men aldrig i Europa och västvärlden i övrigt.

 54. Figuren har iofs onaturligt långa ben, men jag reagerade redan från början att h*n tittar in i kameran. En basketspelare i gorilladräkt, Lotten?

 55. Du menar den filmen där en gorilla går rakt igenom ett gäng bollspelande individer utan att bli sedd?

 56. Fram med den, SG! Annars är de flesta rullar fejk och uppmärksamhetshoreri.

 57. Inte min kopp te så här när man fågelskådar och snart ska sova middag. Låt mig återvända till kylskåpet: Där vi är nu, håller det:
  * Ett från frukosten stulet hårdkokt ägg. Nattamat.
  * Tre Cola till Medresenärens Rom.
  * En tiopack Skivade Gouda
  * En mycket aptitlig Tapasbricka, inköpt i en Supermercado. Allt gott smått finns där att småäta så när som på den ovanstående osten.

  En klager inte.

 58. Kylskåp … det vore intressant. Man kan bygga teorier inom geometri, spatial förmåga, perception och verklighetsuppfattning.

  Eftersom allting ska stå längst fram står allting längst bak.

  (Underteoriexempel: Om man inte hittar majonnäsen, finns den då?)

 59. (Frågeställning för u.t.e. menar jag förstås, en fråga är ju inte en teori förrän den börjar få någon form av svar.)

 60. Ingen öl, eftersom jag föredrar min San Miguel –som alla andra– rumstempererad. Kylskåpskyla vandaliserar ölsmaken.

 61. Vi vann basketmatchen! Och jag spelade som en kratta! Underbart!

  Jahaja, inifrån kylskåpet tror jag att vi har röstat fram, va? Keep them coming, bilderna, så publicerar jag imorrn!

  Tala om vad jag ska skriva att ni heter eller om något behöver förklaras. Eller skicka bara en bild utan kommentar om det känns bättre så. Alla som vill vara hemliga får vara hemliga!

  Skogsgurra: Guds existens (och jag håller med Fry) är värt (ännu) ett eget tillägg!

 62. Örjan

  Refererande till tidigare diskussion i detta bås. Angående svtplay och egenproducerade program.
  Tittar på dokumentär om den fascinerande och duktiga persisk */svenska artisten Laleh. http://tinyurl.com/ltj7a9n

  Noterar att programmet bara är tillgänglig i Sverige. Någon som kan förklara varför detta val?

  *Ja hon använder själv persisk isf iransk

 63. LupusLupus99

  Örjan, jag tror det beror på att det innehåller musik som
  är copyrightskyddad och skivbolagen/copyrightorganisationerna
  är oerhört kinkiga med sådant.

  Personligen tycker jag allt sådant har gått till överdrift och
  blivit alldeles för petigt/begränsat.

 64. Kylskåpsbilderna tagna och skickade.

 65. Örjan

  LL99: Tack för plausibel förklaring.
  Håller med om din avslutande kommentar.

 66. Örjan

  Stark avslutning på dokumentären om Laleh. (hennes tal)

  ”Efter revolutionen i Iran planterade man tulpaner överallt. Jag fick mitt namn Laleh som betyder tulpan.
  Varje tulpan skulle symbolisera ett liv som gått bort under striderna.
  Ett nytt hopp, en ny blomma.
  När mina föräldrar fick mig, hade de levt under jorden i tre år.
  Jag skulle få leva i frihet.
  Tyckte dom”

 67. LarsW

  Grinigt är bara förnamnet. Dessutom kunde SVT och TV4 vara tydligare i sina förklaringar.

 68. Kylskåp it is.

  Och ni VET väl vad majonnäsen säger när man öppnar kylskåpsdörren?

  Kylskåpsbilder kommer, tror jag.

 69. Bess

  Örjan, tack för att du uppmärksammade mig på dokumentären om Laleh! Idol, känns lite lamt och glättigt. Jag beundrar henne. Hennes musik har gjort, och gör, ett oerhört intryck på mig. Kommer fortfarande ihåg känslan när jag hörde Invisible för första gången och inte hade en aning om vem hon var (efter en snabb googling inser jag att det är 10 år sen?!).

 70. Sådärja — två slarviga snappskott av hur det ser ut (uj vad det ser ut …) i mitt kylskåp skickade. (Jag tror det ser ut som om vi har frigående plastpåsar i kylen, men det är faktiskt ätbara saker i dem.)

  Vad säger majonnäsen när man öppnar kylskåpsdörren, vet jag det? (Kanske ”Släck, för f*n!”)

 71. Jag tror att det handlar om lite småprat.

 72. LupusLupus99

  Om det finns majonäs, borde det inte då också finnas majnäs och
  i så fall vad är då det?

 73. Maj O’Näs, den irländska damen som förgyller allt.

 74. Det fanns en gång en tidning som hette Vår Bostad. I den fanns en sida med roliga historier av enklare slag, som jag brukade läsa högt för barnen (som några år senare ansåg att jag därmed fördärvat deras sinne för humor). Hursomhelst var det där jag läste vad majonnäsen (Maj O’Näs) säger när man öppnar kylskåpsdörren: ”Close the door – I’m dressing!”

 75. I vår gamla engelskbok fanns en liknande variant:
  – Why did the lobster blush?
  – He saw the salad dressing.

  Vissa saker bara fastnar. Som Taube säger: ”Man blir aldrig, aldrig fri”

 76. Attans, såg försent. Vad blir nästa projekt?

 77. Menar du kylskåpen, Dina, så blir det aldrig för sent!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

wp-puzzle.com logo

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.