Hoppa till innehåll

Partydags!

red_carpet
Just den här röda mattan brann faktiskt upp för två år sedan – men vi har en ny, förstås.

Om tio dagar ska det vara party här hemma: årets basketfest med tema ”Oscarsgalan”. Naturligtvis blir det

Men nu tänkte jag använda mig av den samlade intelligentian i kommentatorsbåset. Berätta för alla om synnerligen och särskilt lyckade tilltag på fester! Är hoppa säck fortfarande roligt? Ska man städa före eller efter? Vilken mat är inte praktisk på fest? (Högst olämpligt var det när en av basketspelarna för två år sedan fick i sig en mandelflaga och fick köra sig själv till akuten eftersom hon var nötallergiker.)

oscars-selfie-2014

Den allra, allra roligaste festen var jag på den 12 mars 1983. Men jag minns inte vad som var så bra med den – bara att den var perfekt. I dagboken står det bara: ”Pratade med alla, E. var ledsen, L. var full, kom hem vid fyra”.

sjukhusfesten
Här har alla på sjukhusfesten häromåret körts ut ur huset pga. mjältbrandslarm.
Share
Publicerat iBloggen

34 kommentarer

 1. Jag kommer ju aldrig ihåg normala tips, bara de gånger det har blivit hur kul som helst för att man avsiktligt gör fel, liksom.

  Boulespel i gräs när det har blivit skum sommarnatt (ficklampa räknades som fusk, så för tillfället inaktiva spelare fick stå och peka på ”lillen”). Hysteriskt roligt, vi ville aldrig sluta.

  Terrängkrocket (som vi kalla’t) var en återkommande förlustelse som försiggick i en sluttning bland buskage och tallar, skitsvårt och askul. Att slå ett klot snett uppåt för att komma genom en båge kräver stor koncentration, och så kan man krocka bort motspelares klot så att de verkligen försvinner i vegetationen.

 2. Strapatspromenad!
  Man skickar ut deltagarna på tipsrunda, där alternativen är vägvisningar till nästa fråga. Det gäller att svara rätt, annars hamnar man åt helsefyr.
  DÄR bör det sitta nya lappar så att man vet att man svarat fel och får gå tillbaka.
  Ficklampor eller ej beror mest på deltagarnas ålder.
  Låååång ska den vara.
  Korvgrillning när man kommer fram.

 3. Mattias

  *Host* Vän av ordning vill påpeka att den stackars nötallergiska basketspelaren tyvärr lämnade festen helt i onödan. Mandel är inte en nöt (snarare släkt med persikor och plommon). Fast hon kanske var nöt- och mandelallergiker …

  Inte heller jordnöten är en nöt förresten, utan … typ … en ärta.

  Hoppas festen blir skoj!

 4. Som varande allergiker ber jag alla allergiker om ursäkt för min nöt- och mandelförvirring! (Jag minns egentligen inte alls vad hon fick i sig, bara att hon körde till akuten själv. Vi är coola, vi basketlirare.)

 5. Mattias

  Nej, be inte om ursäkt!

  Jag ser att 1177 (märkligt nog) skriver ”Till nötter räknas bland annat hasselnöt, cashewnöt, paranöt, valnöt, pekannöt och mandel.”

  Det är inte du som är förvirrad – det är hela tillvaron.

 6. Åhå, den backhoppningen gillar jag! (Har vi kvar några ölbackar från den gamla goda tiden, tro?)

  Vad skönt att den förvirrade tillvaron är såpass förvirrad att man kan skylla på den när man blir förvirrad, Mattias. Men nu måste jag skriva till 1177 och berätta att man – om man vill – ju kan stava så här: kasjunötter.

 7. och

  Jordgubbar är också nötter – dvs de små grunkorna på ytan är det. Världen är inte klok.

  Vi hade en gång en kul valborgsmässofest där elden var stor som en tändsticksask. Trångt runt den blev det.

 8. Björkfrön är också nötter.

  Fast det där med indelningen av olika frösorter är fortfarande rätt linneansk, dvs baserad på utseende och mindre på äkta släktskap.

 9. Nästan allting som kallas nötter är stenfruktskärnor, skenfrukter eller bara frön i största allmänhet, utom jordnöten som är en ärta och hasselnöten som faktiskt är en nöt. Men man kan vara allergisk mot vilka som helst av dem i vilken kombination som helst, och det faktum att mindre nogräknade bagare ibland har använt jordnötter och skrivit mandel gör inte saken bättre.
  Beträffande fester brukar de bli bäst om de bara blir, och den bästa biten är fram på kvällen när de flesta har gått och värdfolket och några till sitter kvar och pratar till gryningen eller tills alla ger upp, vilket som kommer först.
  Men lekar är aldrig fel, bara de är någotsånär frivilliga.

 10. och

  PK, du är efterlyst! Kan du säga något trevligt på min blogg så att jag får mailadressen?

 11. Här borde väl SG’s lite mustiga bidrag vara välkomna. Själv har jag inget annat att bidra med annat än en Technics SL-1000p MKII med EPA 100-tonarm, som kostar skjortan som begagnad, beroende på RIAA-steg, just tonarm och annat. (Se förra båset) Skojade bara:

  I min ungdom var jag en gång på ett kalas där allt som gick att äta och dricka var färgat blått, den färg ytterst få av våra livsmedel har. Det var en hit, men ändå inte. Drack gjorde vi gärna, men åt gjorde vi desto mindre.

 12. Idag var det vernissage. Och inte förrän nu lyckades jag hitta en länk om saken.

  Det är lättare att gå på utställningen om man befinner sig i Stockholm, vilket inte jag gör.

  Papparatsi? Nä, inte de här tror jag.

  Jag var en gång på en trevlig fest i ett gult hus. Röd matta utanför hade de och inne låtsades de också ha en matta, om än blårandig.
  Några månader före det var jag på fest i ett hus bredvid ett sparrisland. Den var också trevlig.
  Frågebingo är trevligt, men kanske mest när man träffar nya människor. Ditt basketlag känner väl varandra både utan och innan.
  Man kan ha en duell: två lag. En från varje lag kommer fram och får svara på en fråga. Den som svarar rätt först får ett poäng till sitt lag.
  Kan göras seriöst eller fullständigt knäppt. Eller blandat.

 13. Det där trevliga festen i det gula huset låter finemang, Cecilia N …

  Jag har fått flera idéer till vår Oscarfest av er här, men jag talar inte om vilka eller vad som planeras – om någon i laget till äventyrs skulle råka läsa här.

 14. AndersGM

  En av de roligaste fester jag varit på var en spexgasque där min bordsdam hette Lotten …

 15. Tekniker Lotta som du träffade i Radiosportens studio har samma dopnamn som du. Hon undrade över det här med ’Lotten’.
  -Ni heter egengkligen likadant, svarade jag.
  -Aha!

 16. Jag sitter här och gapar, Anders GM.

  • Har du och jag träffats på spexgasque?
  • Har du berättat det förut och jag sedan glömt bort det?
  • När var det?
  • Var det i Lund eller Stockholm?
  • Och (förlåt) varför har jag glömt bort hur trevligt vi hade?

  (Jag hette Lotten Stenson till 1991, så det här skedde alltså på stenåldern.)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

wp-puzzle.com logo

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.