Hoppa till innehåll

Några coola bilder bara

Idag har jag sytt mörkläggningsgardiner, skjutit tretton straffar (missade för många och tog då en paus som drog ut så på tiden att det hann bli mörkt innan jag kom på att jag hade sju kvar att skjuta), blivit gratulerad på den 23-åriga bröllopsdagen, sett en hockeymatch och en basketmatch och druckit ett glas läbbigt vin med distraherande isbitar i. Och intressantare blir det inte, detta dagboksinlägg. Så då skriver jag förstås om något helt annat.

Jag har ju förut berättat hur intressant det är med Quora – frågor och svar om allt mellan himmel och pannkaka. Nyss fastnade jag i ett frågeträsk som handlade om bilder som är fantastiska på ett eller annat sätt och då gärna så att man reagerar så här:

– Vaff…?
– Dom! Där! Va?
– Men det här kan ju inte vara på riktigt?
– Hihihi.

Så. Enjoy!

Henry Ford_Thomas Edison_Warren G. Harding_Harvey Samuel Firestone
Henry Ford, Thomas Edison, president Warren G. Harding och Harvey Samuel Firestone diskuterar typsnitt. Eller nåt.
billochhanskompisar
Microsofts stab 1978.
beatles_muhammad ali1963
Se hur otajmat Beatles agerar – Paul verkar lida mest medan Ringo tänker ”va, ska vi verkligen gå med på det här?” och Cassius Clay lägger ner hela sin själ i låtsasslaget. (Årtalet sägs vara 1963, och då hette han inte muhammad Ali. Men jag är osäker: Beatlarna ser ut som 1965.) Årtalet är alldeles bestämt 1964, så då vet vi inte om pugilisten hette det ena eller det andra.
custer_civilwar
General Custer och hans färglagda manskap under amerikanska inbördeskriget. Åh, den som ändå rökte pipa.
Share
Publicerat iBloggen

35 kommentarer

 1. Microsofts stab vägrar ladda här.

  Å andra sidan såg jag på Engelska Antikrundan förut, och där var en kvinna som hade med sig en sorts chiffonjé och en stol och ett bord som hennes farföräldrar hade ägt. Inte så märkvärdiga saker, kanske. Fast hon hade också med sig ett par foton med möblerna på, och på det ena satt Albert Einstein i stolen vid bordet framför chiffonjén, på det andra satt Marie Curie där. Farföräldrarna var professorer i Skottland och tog emot en del intressanta gäster då och då.

 2. den blyga

  Jag från Anno Dazumal, tänder mest på sista bilden:
  Det är sen 40-tal – jag gick på matiné och såg General Custers sista strid med Errol Flynn!

 3. Hm, undrar vilka kändisar (förutom Lotten) man skulle vilja placera i sitt möblemang för att kunna glädja ättlingarna i framtiden?

 4. Samma länk, samma (?) fel. Datorer, alltså.
  Min skrivare strejkar också. Det har med till sannolikhet gränsande visshet inget med detta att göra.

 5. Nu syns bilden däruppe! Glada människor. Klädstilen känns delvis igen från barndomen. Det var en tjusig tid på många sätt och vis, för att citera Hasses Gamle man.

 6. Jag älskar färglagda foton, men jag tycker ändå att man inte nått hela vägen när det gäller hantverket. Custerbilden ser ut just som ett färglagt foto, och jag är övertygad om att färgläggningarna om tio år kommer att vara verklighetstrogna på ett helt annat sätt!

 7. Hm, somliga av Bills lekkamrater liknar … några. Jag undrar vilka. Eller är det bara den allmänna känslan jag har av att mångar verkligen såg ut sådär när jag var tonåring?

 8. Intressant att se hur det gick för dem ekonomiskt:

  Övre raden: Steve Wood (Lämnade Microsoft 1980, värd $15M i dag), Bob Wallace (1983, $5M), Jim Lane (1985, $20M).
  Mellanraden: Bob O’Rear (1983, $100M), Bob Greenberg (1981, $20M), Marc McDonald(1984, nyligen tillbaka via uppköp, ’minst’ $1M), Gordon Letwin (1993, $20M).
  Främsta raden: Bill Gates (kvar, $50 MD), Andrew Lewis (1983, $2M), Marla Wood (1980, $15M), Paul Allen (1983, $25 MD).

  (Fattas: Ric Weiland och Miriam Lubow)

 9. PK

  Eftersom det är översvämning så kan det ju vara en lekpark eller stadspark eller trädgård. Ingen påstår att bilden är tagen vid en flod.

 10. Ökenråttan och Lille Maken

  Här sitter vi fågelsång och syréndoft och gläder oss åt att vi ser Lottens bilder hur bra som helst på yngste sonens medförda antika Sony vaio.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

wp-puzzle.com logo

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.