Hoppa till innehåll

Den Röda Tråden i Julkalendern 2013

(Till hotellmögelälskarna som inte gillar Julkalendern: det här är det sista för i år. Men båset är öppet för alla att komma med DRT-förslag som är bättre än mitt.)

röd tråd

Jag försöker verkligen att låta bli att nämna den bästa av alla DRT:are som aldrig blev någon, som aldrig var meningen men som var så vansinnigt genial att den inte går att jämföra med någon annan trots att den aldrig blev till.

Men. Nytillkomna läsare måste ju också få läsa om W-DRT:n – och eftersom jag har obegränsat med utrymme höjer jag nu en glöggskål uppåt läktarn till den numera inte alls närvarande utan synnerligen frånvarande Översättarhelena som prioriterar (kan ni tänka er) att översätta i december. Barockt! För 2008 var det det här hon hade löst gåtan efter blott dessa tre luckor:

1 Fay Weldon
2 Gunilla Wolde
3 Herbjørg Wassmo.

Ö-helena bestämde sig då för att det på julafton skulle vara Östen Warnerbring som hemlisbloggade – enligt detta schema:

1 Fay Weldon
2 Gunilla Wolde
3 Herbjørg Wassmo
4 Ian Wachtmeister?

5 J.W., 6 K.W., 7 L.W., 8 M.W., 9 N.W., 10 O.W., 11 P.W., 12 Q.W., 13 R.W., 14 S.W., 15 T.W., 16 U.W., 17 V.W., 18 W.W., 19 X.W., 20 Y.W., 21 Z.W., 22 Å.W., 23 Ä.W

24 Östen Warnerbring

Skål!

Men till 2013 nu. Vi har dock några arvtagare till Översättarhelena, bl.a. hakke som mejlar mig teorier (som jag bara svarar hm och jaha på) under hela december samt RosmanFlygbengan och Zkop. Alla teorier om olycklig barndom (hej Karin), Linisens vind (Jane Air!), TBC eller hosta i största allmänhet var rena tillfälligheter … även om jag ju såg till att ni inte skulle förbise dem. Sedan har vi ju Citronens sympatiska DRT-variant:

Samtliga HB är själva, eller har någon relation eller koppling till, starka självständiga kvinnor som gjort skillnad (krävdes skohorn på några luckor men om jag inte är helt felunderättad så har de flesta en mamma).

PeriodicTableOfTexting

Först med rätt svar var Linisen och Jesper som redan den 3 december skrev att DRT nog var grundämnen. Producenten (9 dec) och Fredde i Hökarängen (10 dec) hängde på och under hela denna period satt Pysseliten och lusläste periodiska systemet (som alltså är ett lika rätt svar som grundämnen). När Zkop nämnde och länkade till allsköns ställen som jag hade planerat att ha med i Primo Levis julaftonslucka, trodde jag att det skulle vara kört, klappat och klart och jättetrist. Men då mejlade hakke sin två-teori och på julafton kom Flygbengans bås-teori – båda två alldeles fantastiska! Jag är dessutom förtjust i Rosmans ofärdiga teori. (Länkarna går till deras förslag. Klicka och njut! Och för tusan: om jag har glömt någon stackare som bör vara med och listas här – säg till!)

När båset alltså såg ut att ha löst DRT så tidigt i december, fick jag förstås vara lite luddigare och otydligare än jag hade planerat. Ni anar inte vilka darlingar jag strök! (Inte så svårt faktiskt — i år har nästan alla luckor skrivits mellan 00:15 och 01:30 på nätterna så jag har varit i killadarlingar-tankar hela tiden.)

Här finns förra årets sammanställning med alla DRT:are sedan 2005 – det är tioårsjubileum nästa år. Och här kommer nu min version, som är så lik Zkops att det är läskigt. (Men där jag endast i Doris Lessings lucka associerade till nobelium trots alla nobelpristagare!)

perio_sys

DRT 2013: grundämnen eller periodiska systemet

1. August Strindberg – guld, svavel, arsenik och tokerierna om att tillverka guld. (Och bludder om kål som i kol, men det var långsökt och den sortens ledtrådar som jag strök i följande luckor.)
2. Alva Myrdal – aluminium och americum.
3. Edith Södergran – svavel och einsteinium.
4. C.S. (Clive Staples) Lewis – klor och cesium (samt ”The Silver Chair”).
5. Doris Lessing – neptunium och nobelium (samt ”The Golden Notebook”).
6. Valerie Solanas – vanadin och svavel.
7. André Franquin – francium och gallium.
8. Irène och Ève Curie – iridium och koppar (samt radium, polonium och curium).
9. Lill Lindfors och Svante Thuresson – svavel, torium och litium.
10. Sture Dahlström – svavel (och silver samt titan).
11. Lisa Eurén-Berner – litium, europium, beryllium (och sprakfåle = kvicksilver).
12. Barack Obama – barium och syre.
13. Stephen Fry – svavel och freon.
14. Kerstin Thorvall – kalium och torium.
15. Russell Hoban – rutenium och holmium (”Polly” = polonium).
16. Dorothy Parker – protaktinium. (Här var jag lite för snål med DRT, tycker jag.)
17. Modesty Blaise – molybden och bor. (Tänkte inte alls på Peter O’Donnells fosfor och syre!)
18. Jöns Jacob Berzelius – beryllium och dessutom uppfinnare av tecknen för grundämnen och  upphittare av kisel, selen, cerium och torium.
19. Alice Munro – aluminium och americum.
20. Cary Grant – kol (och Archibald – argon).
21. Björn Borg – bor. (Glömde helt bort ”Gula hinnan borstas bort” – fluor.)
22. Charlotte Brontë – kol och brom (broom på den onödiga bilden som jag av princip annars inte nämner och dessutom järn i texten).
23. Beppe Wolgers – beryllium och wolfram.
24. Primo Levi – praseodym och det faktum att han skrev boken ”Periodiska systemet”.

Zkop får naturligtvis en hederstischa för sitt arbete – även om alla med fellösningar har jobbat precis lika hårt. (Livet är bra orättvist.)

Nu kan ni umgås med vänner och bekanta, dammsuga hallen och sortera strumpor, för nu äre slut!

Källa.
Källa.

Pssst, Fredrik I: Nästa år tar jag definitivt bordtennis som DRT!

Share
Publicerat iBloggenFacit, julkal.

140 kommentarer

 1. Jo, det mumlades ju om ämnet (ha!) ganska tidigt, men jag såg också en sidotråd lite allmänt om jämställdhet och lika rättigheter (mycket om kvinnor varav många fått bekämpa fördomar, och därtill en svart president, en känd och älskad homosexuell, en överlevande jude, och sånt).

  En vacker tråd, hur som helst, och det är ju sååå roligt med kalender så vad ska vi nu hitta på? Ytterhallen har jag redan dammsugit och dessutom våttorkat (det kommer folk i morgon, ju). Jag får damma gäddan*.

  * Jag vet inte riktigt vad det där låter som, men det är faktiskt helt reellt: vi har en jättegädda i en glaslåda i innerhallen.

 2. Örjan

  Tack för denna säsong. Lyckades hitta svaret på 6 luckor.
  Den 1.12 på egen kunskap med enbart kontroll-googling.

 3. Så snyggt. Imponerat av alla som såg och höll fast vid kemispåret, alla TBC-, nobelbris- och barndomskrismöjligheter till trots!

  Om ni inte har något annat för er i mellandagarna så bjuder redaktörn på lite överblivna julnötter hemma hos mig. Välkomna och god fortsättning, alla!

 4. Håkan (hakke)

  Lotten har alltid huvudrätt och så även zkop, jag har på min höjd lite efterrätt och det är inte det sämsta. Särskilt inte DUBBLA efterrätter.

  Röda trådar jag tvinns.

 5. Jahapp, min DRT om Lottens mamma Bokhylla var alltså en riktigt, rackarns blåsippa.
  Men DRT om grundämnena var förstås mycket, mycket elegantare.

  Jag är nöjd i alla fall, detta var min första kalender så vänta bara, nästa år då ……..

  Eftersom kalendern är oåterkalleligt slut för denna gång kan jag nu sätta igång med julstädning och annat julpyssel. Bättre sent än aldrig.

  Så fort jag suttit framför kalendern och funderat och roats, av Lottens klurighet och mina medbåslingars fantastiska intellektuella prestationer har jag stickat på min TTS. Det har funnits gott om tid att sticka på läktaren!!

  NU är den färdig!. Två meter rätt så präxist, och efter att trådarna fäst och den blivit tvättad och blockad så går den nu iväg till Eskilstuna, som ett ringa tack för den möda som nedlagts för vår skull.
  Önskar båsmor fransar eller ej?

 6. Åh! Imponerande! Nästa år ska jag ha semester i december, inte laga mat, inta gå på fest eller blogga i KK. Bara båshänga! Längtar redan. God fortsättning allihopa och än en gång jättetack Lotten!

 7. Örjan

  Min vinnartröja tänker jag inviga på exklusivt nyårsevenemang i Stockholm.
  Värdparet kommer att känna igen tröjan.
  Blir intressant att notera om även andra gäster kommer att göra detsamma.

 8. Örjan

  Ninja: Oj! Och dessutom 2 meter lång! Många timmars arbete.
  Ser fram emot bild där Lotten är insvept i denna sjal, med eller utan fransar.

 9. Kommer av hakkes lilla ordvits att tänka på en gång när vi var på thai-restaurang och PK beställde dubbel espresso – han fick dubbla efterrätter!

 10. Letade fram allra första luckan ever eftersom jag hade ett tydligt minne av att det var Mickey Spillane, en av mina tidigaste hjältar, som hemlisbloggade och att jag var så glad att jag kunde. Men hallÅÅ, jag har ju inte ens svarat i luckan? Och den allra första kommentaren var en Schubert deluxe, fast på den tiden fanns ju inte Schubert förstås.

 11. Dammråttan

  2005 föddes min dotter. Hon fyller bara 9 nästa år, eller har jag missat något?
  Jag är i övrigt så otroligt imponerad av allt från lucktillverkning till DRT och att folk löser luckorna i ett nafs, klurar och levererar kvicktänkta svar och dessutom kommer på helt underbara lösningar på DRT. Bugar och bockar mig och längtar redan till nästa år, då jag naturligtvis kommer att ha oändlig tid och energi, till skillnad från i år.

 12. Håkan (hakke)

  Julkalendrar har den temporala egenheten att de fyller ett år redan första året de publiceras. Jag minns att jag halkade in på Lottens kalender i slutet av första årgången, men ser till min förskräckelse att jag aldrig lämnade någon kommentar då. Jag trodde väl att min allmänna ombildning skulle vara ett hinder, tur att jag och många andra snabbt kom på andra rankar när andra årgången tog fart!

 13. Kemisten räknar: ”ett, två, poly”. Ett stort tack till Lotten för julkalendern, tack nummer två för hederstishan, poly tack till alla båskamrater!

  Det var strax efter första julkalendern som jag läste Lottens blogg första gången. I flera år hoppade jag över att läsa den i december! Nu har jag varit med i julkalendern i fem år. Längtar redan till jubileumsjulkalendern.

 14. Dieva

  Det är nog första året som jag listat ut DRT. Dessutom knäckt cirka hälften av luckorna. Ett riktigt bra år. Tack Lotten och alla i båset för en härlig december.

 15. Åh Ninja (ja, jag kommenterar här så att alla ser det och klickar och tittar om de inte redan har gjort det), vilken fingerfärdighet, vilken elegans, vilken avundsjukis här som också skulle vilja ha en (nej, föriallsindar, gör inte om den, så menar jag inte).

  (Mitt kommande nyårslöfte är att fortsätta missbruka parenteser. Och kursiveringar och fetstil och allt sånt!)

 16. Ökenråttan

  Ja se, Den Röda Tråden (jag har nu redan gjort och rättat 12 felslag och då är ändå Bandaget borttaget sen i förrgår; skyller på, glögg, öl, snaps och portvin [till den av yngste sonen från England hemförda stiltonen]), den röda tråden alltså, har jag aldrig varit i närheten av att lösa. I fjor var det Sgt Pepper, eller hur? Jag fattade nada.

  Telefonboxschalen är ju beyond belief; hur kan nån människa göra nåt så intrikat med sina bara händer, undrar fumliga ÖR?

 17. Åh. Någon gång, eller snarare några gånger, har vi talat om underliga dödsfall. (Kompositörer var det, men var det i förra julkalendern eller bara in the wild?) Och kolla vad jag just fann! Typisk juldagskomanöje att läsa. När ni har läst, klicka på de andra listorna också.

 18. Producenten (fd Jesper)

  Jag tackar för ytterligare en fantastiskt inspirerande december. Och för att faktiskt två gånger tro på grundämnen som DRT. Både som Jesper och som Producenten. Hmm…ökar chansen att få en tröja om man byter Namn*? Märkligt ändå att få rätt på det, med tanke på att jag inte kunde en enda lucka av egen kraft i år. Men, där ser man kollektivets kraft i dess prydo.
  Nästa år ska jag ta mig mer tid att googla också. Och kunna ge lite sköna ledtrådar sådär bara i förbifarten, mellan korvstoppning, pepparkaksbak, julpyssel, och allt annat som bör göras i denna månad.
  Fast min mormor brukade köpa julklappar redan i juli. Därigenom kunde hon utnyttja lågpris, och samtidigt ignorera meterlånga önskelistor. Klurigt.
  Puss på er alla! Och Gott Nytt År!

 19. Fredrik I

  Ha! Först med 2014 års DRT. Ni må tro att jag är stolt.

  TACK, Lotten, för din enastående decemberunderhållning! Jag längtar redan till nästa år. Tack också till alla i båset. Ni är lika viktiga som luckorna i sig. De senaste åren har jag inte kunnat båsumgås med er så mycket som jag skulle vilja, men jag kommer igen.

  God jul och gott nytt år till alla!

 20. Ninja – tardissjalen är verkligen helt otrolig! Jag säger som Ökenråttan: tänk ändå vad man kan göra med sina fingrar. Och så säger jag precis som Ökenråttan (igen): utan fransar blir jättejättebra!

  Jag måste förstås hålla med alla som påtalar hur viktigt det är att alla i båset funkar. Det är i sanning ett stort nöje, detta!

  Producentjesper: Det finns flera som kommenterar lite grann med ena och lite grann med andra identiteten och jag har funnit att det är lättast att ta det namn som står. Förutom ibland. (Konsekvens is not my middle name.)

 21. Jag har fortfarande inte fått veta om Pysseliten fortfarande badar ute. Detta är ett sidospår som har fascinerat mig mycket länge och nu är ju julbad en tradition på många håll. Dessutom är det ingen is i södra halvan av landet.

  Om jag låter det minsta ironisk eller skojsam så är det inte alls meningen, jag är snarare böjd att undra om jag också kanske, möjligen, skulle kunna börja med året-runt-bad.

 22. Hallå Annika, jag badade dagen före Dopparedagen! Planen är ju att doppa sig varje månad, för att sedan utan ståhej bli en luttrad vinterbadare. Ett steg i taget. Det var kallt, men absolut inte omöjligt och om grannen får för sig att vilja ha sällskap så hänger jag lätt med! (Vi är fler badutmanare, bl.a. Karin här i båset var med under sommarens badutmaning ”varje dag i ur och skur”.)

 23. Jag är så imponerad!

  Fast … om det hade varit dan före dopparedan för … um … var det ett eller två år sedan det var idiotkallt hela december? Dåååå!

  Nå, huru som helst, man skulle kunna bada i vår lilla trädgårdsdamm också. Teoretiskt, dårå. Det är fem-sex grader i luften jämt, så sannolikt det i vattnet med.

 24. (Vi har köpt något som heter årgångsjulmust, typ, och min andra hälft öppnade den nyss — med en effekt som av champagneöppning! Jag blev tvungen att rusa ut i köket för att se om det var någon som dog men det var det inte. Bara en ohyggligt energisk kork. Jag kanske återkommer senare med en smakrapport. Vi ska strax äta prinskorv gjord på hjort, vilket jag inte visste existerade förrän vi fick det i julklapp av svågern.)

 25. Åh, Annika, det måste jag bara visa mitt barnbarn. Hennes goda moder har som ambition att man ska hitta ett intressant samtalsämne vid varje kvällsmåltid. Och när barnbarnet var i fyraårsåldern lanserade hon just detta ämne, med ett entusiastiskt: ”JAG vet, vi kan prata om sätt man kan dö på.” Eller ska jag kanske vänta några år med att visa henne?

  Häng med på nästa säsongs badutmaning, vettja. Det svåraste är att hitta lämpligt vatten när man är på resa, men det går det också.

  Ninja – tardissjalen! Fiiiin!

 26. ockock

  Fantastisk schal, grattis Ninja. Och apropå vinterbad – kan man börja lite försiktigt med att bära ut en kopp kallt vatten på gården och doppa tån? Eller helt enkelt hålla ut en naken fossing i regnet?

 27. Vad gäller vinterbadning ska man absolut inte bada i sjön vintertid utan sällskap, så en kopp på gården låter som en utmärkt intro! Och regndans rekommenderar jag alla – hela kroppen!

 28. Pysse, om du ger din PK lite mer glögg så han fortsätter att roa oss, så kan jag ju berätta i förtroende, så där att jag har Tardisgarn kvar …..

  Fler signaturer?
  PampuschKnutte
  PajKastar’n
  PumpKudde
  PistolKolv
  P*ttKn*dd
  ParadigmKastrull
  PamflettKorrespondenten
  PintKolkare
  PotatisKokar’n
  PilleKn*rk*re
  PottKompost
  PlottKom
  PastejKilten

  Fler?
  Säg bara till.

 29. Jag tror att vi när vi diskuterade Oscar Levertin här kom in på konstiga dödar som t.ex. uppfinnare som dör av sina egna uppfinningar och så. Kanske man skulle ge ut som b…

  (Jag har träffat folk som ger ut böcker som säljer. Alltså som de tjänar pengar på! DDM ger ju ut böcker på löpande band som … ja. Nu talar vi inte mer om det. Harrrkl.)

  Vad bra att du är här och fyller båset, PK!

 30. Christer

  Kikar tillfälligt ut ur feberdimmorna där jag irrat hela julhelgen.
  Stort tack, Lotten, för en fantastisk december i år igen! Och tack för god samvaro, båset!
  Nu in i dimman igen. Natti!

 31. PK

  Trodde att alla författare sålde massor med böcker och blev rika som troll. DDM är kanske inte ett troll? Tur det kanske men det borde du tänkt på lite tidigare Lotten?

 32. Jag hör nog till dom skom skulle kunna uppskatta en sådan bok. Faktaböcker, uppslagsböcker, livsödesböcker, dödsorsaksböcker – kan aldrig vara fel! Om det går (ja det går, du har minst en talangfull telning) med illustrationer!

 33. Såååja. Nu ska vi lugna ner oss.

  Det vi har druckit heter Apotekarnes Årsmust (jag var på vippen att länka men dels blire reklam, och dels var det en sida som ville att man angav exakt när man var född så … nä). Och den var god, mycket söt, mycket mustig och framför allt krämig. Kräääämig, närapå som grädde. Betyg: inte måltidsdryck (fast vi använde den som det och dog inte, så föralldel), utan mumsig mummadricka, som en alkoholfri korsning mellan normal julmust, stout och winter ale. Ungefär.

 34. Och så vill jag liksom, efter allt det som bröt ut efter min förra inblick här, peka. Peka på någonting. Pek å.

  Ja, jag fnissar så jag har svårt att sitta kvar å stol.

 35. ockock

  Trevliga museiföremål. Naken regndans på innerstadsgård är nog inte att rekommendera. Somliga är faktiskt hemma över julen, och kan råka titta ut och förfäras.

 36. Jag hittade flera potatisar i kalendern, men på något vis måste jag få ihop dem!

  Patata! Karlj*v*l!

  (nej förlåt, jag blev bara så … )

 37. Håkan (hakke)

  Jag gjorde en snapsvisa för femton år sedan på melodin Guantanamera. Den hade titeln ”Gratis potatis”.

  Hej förresten PK, kul att se dig här!

 38. PK

  Ska köra in till stan om en timma och hämta en unge som är på klubb. Försöker att inte somna innan. Kul att se dej med hakke. Vad har du för ursäkt.

 39. Håkan (hakke)

  Gratis potatis
  vi vill ha gratis potatis
  väl destilleeerad
  vill vi ha gratis potatis

  Du där i baren
  jag tror jag vet att du har en
  gratis potaaatis
  Ge mig en sup och jag tar’en

  Runt alla borden
  vi repeterar de orden
  gratis potaaatis
  det är det bästa på jorden

  Flaskan vi tull
  till dess att ögonen rulla
  gratis potaaatis
  den gör oss glada och fulla

  Gratis potatis
  vi vill ha gratis potatis
  gratis potaaatis
  vi vill ha gratis potatis

 40. Hyttis känner också abstinens. Hon snickrar egna luckor som jag ska få försöka lösa. Det är jag tacksam för.

  Kunde man inte ha en helårskalender? Julkalender är ju så lite och så kort. Som underbart i Povels tappning.

  Fasa månde Riksbanken, finansministern och BNP-snubbarna.

 41. Håkan (hakke)

  Min ursäkt att hänga vid skärmen är att jag ska se till att PytteKillen inte somnar innan han ska köra iväg i natt.

 42. Håkan (hakke)

  Nu måste jag ju försöka vara lite fräck också, så att inte PilgiftsKobran framstår som lögnare. Har ni något förslag på ortsnamn?

 43. Nu börjar det bli förvånande. Hur många är vi som är vakna och liksom bara lajar runt här?

  (Jo, jag jobbar lite på potatisspåret men det går sådääär, och så är jag inte så koncentrerad på det heller.)

 44. Håkan (hakke)

  Det var en söt dansös ifrån Hornstull
  som ville prova på att vara full,
  hon bryggde nästan gratis
  en dryck utav potatis
  sen drack hon den och dansade omkull.

 45. När jag klev av planet med påsen
  så var det nästan bara calvadosen
  i påsen
  men då sen
  blanda jag den med cider och nu är jag på snåsen

  Fy så illa det kan bli när man inte passar sig. Hallå PK – är du vaken?

 46. Håkan (hakke)

  I klostret en gammal nucka
  brukar på reglerna rucka
  när munkarna vill
  i cellen intill
  hon öppnar sin manhålslucka

 47. Men gu’ — båsmorlohotten också.

  (Jag filar på potatisspåret men slirar in här hela tiden, och förresten är allting för sent för allting, men det är roligt ändå!)

  Nyårsmeny? (presenterad utan diakritiska tecken för jag orkar inte)

  Först har man ägghalvor med majonnäs och små kräftstjärtar och små romkorn och stora dillvippor. Sedan har man ugnsgratinerade hummerklor och övriga hummerkroppsdelar. Därefter har man nå’ j*vl* kött — det spelar egentligen ingen roll vad, det kan vara coeur de filet provencale, eller entrecote, eller en viltgryta, eller ett vilt svin som rusar in genomdränkt av calvadossås, och vad än köttet är så serverar man det med hasselbackspotatis som stundom påstås vara gammaldags men det är lätt att göra och alla tycker att det är gott.

  Och så ställer man fram ostar och kex, och bland ostarna har man minst en whiskycheddar för då råkar alla i extas.

  Slutligen har man glass, eller sorbet (om man vill jobba lite, men vem fan vill …), och en massa chokladpraliner. Och massor med kaffe, för efter maten vill alla ha något som är bittert!

 48. Vi kommer också! Whiskycheddar har jag hittills betraktat som et dåligt försök. Men har haft några i huset på senare tid och funnit dem värda aktning.

 49. PK

  Hakke, den senaste där var riktigt snygg. Men PåskKalender? Visserligen har jag luckor i min utbildning, men inte så det räcker till en hel kalender.

 50. Håkan (hakke)

  När vi vi ungkarlar ordnade nyårsfest på 80-talet såg menyn ut såhär:

  Någon relativt alkoholsvag välkomstbål med en massa Sprite.

  Förrätt:
  små bitar kavring med en klick röra bestående av creme fraiche, hackad rödlök och stenbitsrom. Toppa med en persiljekvist.

  Varmrätt:
  Flygande Jakob
  Quiche med spenat till våra vänner som var vegetarianer

  Efterrätt:
  Päronhalvor i ugn toppade med After Eight, servarade med vaniljglass

  (Tjejerna bjöd aldrig tillbaka, så faktum är att jag skulle rekommendera Annikas nyårsmeny tio gånger av tio.)

 51. Håkan (hakke)

  Recept på paella:
  1) Koka gult ris.
  2) Blanda i matrester från veckan som gått.

  Nästa vecka ska vi berätta hur man lagar Jambalaya.

 52. Håkan (hakke)

  En annan åttiotalsrätt var kassler med ananasringar, serverat med potatisgratäng. Det är heller inte tillnärmelsevis lika gott som Annikas meny.

 53. Håkan (hakke)

  En sömnig karlslok i Knivsta
  försov sig och tvingades rivsta-
  rta sin bil för att hämta
  sin klubbande jänta
  och sen köra hem’na till Knivsta

  God natt!

 54. ockock

  På sextiotalet var det rostbiff med potatissallad… vansinnigt enkelt att fixa. .. tänk alla gamla rätter som inte finns mer. I USA petade de in fruktbitar i Jello. Jello finns väl inte heller längre.

 55. Hihihihihihi …. sitter jag tyst och fnittrar för mig själv så ingen skall vakna.
  Underbart! Och TACK till alla båsvänner.
  God fortsättning! (Får man börja säga det redan?)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

wp-puzzle.com logo

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.