Hoppa till innehåll

Det finns platser kvar!

Idag intebloggar jag. (Sitter inte vid datorn, betyder det.) Men jag kan i alla fall berätta att jag i morse vaknade av en sådan där tjock, sömnig höstfluga. I fönsterkarmen? Nej. I taket? Nej. Yrande runt lampan? Nej.

I mitt öra.

Vad annars är, är utbildning. Idag är det fem timmars föreläsande om konsten att skriva basketprotokoll. Som varande specialist i ämnet, är det min uppgift att lära upp den yngre basketgenerationen. Så här säger jag:

– Ok, fyll i alla namn och nummer. Foulerna skriver ni i med ett P, U, D eller T med en siffra för spelminut och en annan siffra för antalet straffar om det blir straffar. Alla poäng skriver ni här med spelarens nummer, poängställning och spelminut. Femton, 23, 8 betyder att nr femton ordnade ställningen 23 i den åttonde minuten. Glöm inte timeouterna och lagfoulen och vems tur det är att få inkast vid uppkastsituation. Domaren är er bästa vän och skriv inte lika fula siffror som jag. Häpp!

Och det tar fem timmar? Ja.

Den rosa kopian får vinnarna.

————-
Det finns obegripligt nog fortfarande platser kvar till min mycket roligare kurs i svenska skrivregler på onsdag i Stockholm!

Share
Publicerat iBloggen

7 kommentarer

 1. Om jag hade fått bestämma, då hade inte flera i det övre laget fått ha samma siffra på tröjan och så hade jag skrivit upp dem i nummerordning.
  Varför stavas inte Foul alltid med F, utan ibland med någon sorts gammal stafvning: pudt? (Man får foul om man puttas va?)

  Förstår varför det behövs fem timmars kurs till det där …

 2. Och så studerade jag protokollet ännu mer och inser att det är inte tröjnumret som står först i spelarpresentationsraden.

  Det naturliga är tydligen inte ens naturligt.

  Förstår fortfarande att det behövs många timmars kurs.

 3. Aha, tack Cecilia N, du är ju intresserad!

  P – Personlig foul (=man klantar sig)
  U – Osportslig foul (=man foular med flit)
  T – Teknisk foul (=man gnäller på domarn)
  D – Diskvalificerande foul (=man beter sig så illa att man åker ut meddetsamma)

  Och hur många poäng gjorde jag i matchen på protokollet?

 4. Om mina gamla ögon och denna dåliga skärm samarbetat väl får jag det till datt siffran 16 som står framför Lotten Bergman i spelarpresentationen är de poäng du gjort.

  Knepig sport det där. Månne jag ska visa protokollet för min senaste sportprestation?

 5. Klart du måste, Cecilia N!

  (Jag lever på gamla meriter: en gång gjorde jag 38 poäng i en match och det talar jag fortfarande om så fort jag kommer åt.)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

wp-puzzle.com logo

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.