Hoppa till innehåll

Rapport från Philadelphia

Här sitter jag i Philadelphia och dricker öl på flygplatsen.

Bästisgrannen har varken spillt, snubblat eller tappat bort något. Jag har redan hunnit vara en elefant i en porslinsfabrik (klirr), välta en kaffekopp över min tröja och tappa bort min kamera. Jag har i och med kameraborttappningen dock hunnit bekanta mig med hela flygplatspersonalen, som nu säger ”Hi Charlotte, sorry – still no camera”.

Note to self:
Lägg inte kameran ifrån dig på toa och gå inte sedan därifrån utan kameran.

Ah well. Vi har ju Bästisgrannens kamera. (Än så länge.)

På planet var goth-raggar-hippisarna med nitar och ZZ-Top-skägg föredömligt duktiga på att massera vader och jogga fram och tillbaka mellan säte och toa. Vår flygvärdinna var på ett rasande dåligt humör och bannade oss för slarvigt uttal, tespill, läskbyte och långbenen uti gången. (Mina basketknän kräver utsträckning var femte minut.) Vi bad om ursäkt säkert 27 gånger för vårt syndiga passagerarleverne.

Kolla vilka snygga motorer US Airways har! (Philadelphias förorter syns där nere.)

När toapapperet på planet var slut och vi hade rensat hela jordnötsförrådet intygade vi skriftligen tillsammans med alla andra svenskar att vi inte

 • har varit involverade inom spionage-, sabotage- eller terroristaktiviteter
 • har deltagit i folkmord
 • mellan 1933 och 1945 på något sätt varit involverade i förföljelser som har med Nazityskland eller deras allierade att göra.

Hupp. Insåg nyss att jag är helt felklädd. Jag har en 40-årskrisig, kortkort kjol på mig. Ingen här har det. Ingen. Jo, vänta. Pfuuh. Där är en. Visserligen sitter hon i barnvagn, men det är väl ok?

Omedelbar uppdatering
Bästisgrannen har tappat sin armbandsklocka!

Ännu en snabbisuppdatering
Dialogen mellan mig och en tjej med enormt afrohår i informationsdisken (disken? desken? hjälp!) lät alldeles nyss ungefär så här:

– ’Scuse me. I’ve lost my camera. It’s big and black.
– Ok. See that small white phone over there? Call ”Lost and Found” and tell them.
– I see. Small white phone. Big black camera.
– Exactly. Like … real life. (Stort skratt.)

Share
Publicerat iBloggen

26 kommentarer

 1. Ica

  Men, så kan ni ju inte hålla på. Efter en vecka kommer ni ju ha tappat bort varandra och säkert någon annans lilla kotte med i det tempot. Du har inte funderat på en klädsel med någon form av kardborrband där du fäster dina attiraljer. Då hörs det dessutom tydligt om någon försöker ficktjuva dig.
  hihi wv: lzknqpo= lysknappo

 2. Mycket angenäm läsning till mogonkaffet måste jag säga. Tappa nu inte bort nå’t mer, som datorer t.e.x., för jag vill kunna läsa fortsättningen om resan.

  Ha iaf en bra fortsättning!

 3. Tiddelipom, nu är vi i Minneapolis på ett Hollyday Inn där vi har varsin dubbelsäng. Klockan är sju timmar efter Sverige, så vi ska strax lägga oss och sova. Eller jag ska. (Bästisgrannen har sovit nästan hela resan och far omkring med myror i benen.)

 4. ab

  Det här är ju otrooooligt spännande. Insuper andlöst varje detalj. På det här sättet behöver jag ju inte resa till USA själv utan kan sitta och gotta mig under de stockholmska regnmolnen! mera! Tappa INTE bort datorn och mobilen! och håll sömniga bästisgrannen i handen!

 5. Anette Rogers

  Hej Lotten,
  Philadelphia är ju våra hemtrakter (ja i alla fall mannens). Alex kom hem därifrån igår den 24, du kan väl kolla så allt står kvar…nej, Alex skulle aldrig lämna andra spår än leenden.

  Ha det så kul, men kort kjol i Amerika Lotten, vad TÄNKTE du på!!

 6. Får man helt skamlöst göra reklam härinne? Jag hoppas det, det är för en god sak, nämligen bevarandet av vår nationalskatt – det sfvenskha språket.

  Jag vill lura in skribenter, översättare, korsordsknåpare, palindrompoeter och världens bästa folkslag, nämligen bloggare, till mitt sprillans nya språkforum!

  Jag är bara en glad amatör som gillar att fundera på ord och uttryck (svenska som utländska) och hoppas på att få sällskap av likasinnade. Liksom av språkfascister och besserwissrar.
  Alla ska vara med, som GP sa.

  Ta med dina vänner och kom till Ordning!

 7. Min kompis förlade den fenomenala skinnjackan som hon hade köpt på rea, 80 procent nedsatt, på Istanbuls flygplats. Också där var toa den stora skurken. Återvände tio minuter senare, jacka borta.
  Hon grämer sig fortfarande.

 8. Salt: de har sålt kul glass på Ica hela den här veckan.
  Frågar man om det är något särskilt som gör den kul så möts man av butikspersonal som liknar fågelholkar innan de fattar. I måndags sa de att de skulle byta ut den planchen men ännu inte.

 9. Tiddelipom, nu har jag vaknat med kramp i vaderna.

  På detta sekrutthotell måste man betala för frukosten. Jag ska betala mycket. Sedan ska jag köpa appropriate shorts.

 10. Anonymous

  Skönt att ni är framme, men oroväckande att ni tappar en massa grejer!
  Kram Herman

 11. Ica

  jessika: här säljer de både kul och mjuk glass. Jag undrar när den hårda eller tråkiga kommer.

  Jeeeej! Idolen som wv: gofy. Jaja, ett o för lite kanske

 12. ab

  Så man kan ha shorts men inte kort kjol…? De är mysteriösa, amerikanarna! Glöm icke bildbevis nu.

  Wv: ngnwwuf = Lotten som tränger in sig i nya shorts..

 13. Skönt att ni är framme utan ventrombos.

  Men nu får ni hålla hårt i era saker. Attans otur med klockan och kameran. Men jag skulle säkert ha gjort likadant. Paraplyer och solglasögon har en tendens att rinna genom mina fingrar.

  Jag måste också erkänna att jag är himla avis på er resa. Har aldrig varit over there ju …

  Hoppas ni får det jättebra!

 14. Jag har fotograferat mig i den kortkorta; bildbevis kommer i morgondagens rapport.

  Nu ska vi till ”Mall of America” för att äta lunch. Och köpa extremt korta shorts som protest. Om man spenderar tio minuter i varje affär där, tar det 86 timmar innan man är färdig. Lattjo.

 15. ab

  Mall of America i Minneapolis? Där har jag varit ju! De har ENORMA kanelbullar på bottenvåningen. Som DRYPER av smör. Bullarna alltså.

 16. Lotten!!

  Får jag be dig om en sak?

  Kom att tänka på det nu när jag satt och tittade på Mall of Americas hemsida.

  Kan du köpa Kool Aid till mig?
  Alltså nåt sorts pulver som man
  a) kan göra läsk av
  b) färga garn med.

  Jag har ingen aning om vad jag vill ha för färger eller hur mycket man kan färga med en påse. Men tre påsar med ”kul” färger?

 17. ”Note to self:
  Lägg inte kameran ifrån dig på toa och gå inte sedan därifrån utan kameran.”

  FAKTISKT hände detta mig den 3 juni i år!
  Men det var på Skokloster och en vänlig man sprang efter mig i korridorerna för att återbörda den!
  Vilket han lyckades med INNAN jag upptäckt att den var förlagd…
  HEJA Sverige!

 18. […] det är något med flygplatstoaletter som gör att jag tappar huvudet. En kamera har jag glömt i USA och aldrig återfått. En nyköpt (tom) handväska lämnade jag på […]

 19. […] visa upp saker som jag hittade i USA men inte köpte. (Ni som inte har varit med: i slutet av juli flög jag och Bästisgrannen till the Midwest och klev i majsfält, bodde hos en borgmästare, […]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

wp-puzzle.com logo

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.