Hoppa till innehåll

Jag borde inte bry mig om kvällstidningarna

Jag är medveten om att det finns nästan ett hundratal nobelpristagare som jag inte har läst, men borde. Jag vet att det finns ett antal omålade fönster som väntar på mig. Jag skulle egentligen börja sova i större sjok. Livet är bara sååå kort, ju. Men kvällstidningarna på nätet lockar mig precis som vitt bröd, potatis, pasta och andra gifter.

Nogsamt rengjordes sedan den blodiga plastpåsen som ytterst kostsamt hade inköpts för att fyllas med orm för att chocksamma gäster skulle avskräckas från hamburgerinköp.

Lika som bär. Den till vänster är Aftonbladet, den till höger är Expressen. Den kvinnliga polisen var tydligen väldigt omanlig eftersom detta faktum noggrant angavs. Sedan undrar jag lite om det är bilen som i Aftonbladets rubrik har knivskurit den kvinnliga människan. Krystade rubriksättningar om andra yrkesgrupper råkar ut för förfärligheter:

Kvinnlig lärare snubblade
Kvinnlig sjuksköterska tappade tand
Manlig skådespelerska glömde replik
Manlig konstsimmare fick kramp

Männen och Kvinnorna måste ju ha haft Änglavakt och lindriga Skador när de kroßades och redigerades av den tyska Redaktören.

De där gift-spindlarna (även kallade änke-spindlar eller numera garage-spindlar) och gift-ormarna blir allt vanligare. Sjuk-husen är över-belastade av spindel-bitna människor som ju inte skulle ha importerat kalifornien-bilar in the first place. Och i garaget! Vilken förolämpning!För när de inte är bitsugna, då biter de ju inte folk. I alla fall inte i garage.

Lottens känner till några fler med påhängda s.

Robbie Williams
Johns Hopkins University
Martin Borgs
Kungens av Danmark bröstkarameller

Blix är ett namn som tvärtom har tappat en bokstav.

Share
Publicerat iBloggenSpråkpolis

16 kommentarer

 1. Ja, det där med kvinnliga hit och kvinnliga dit, varför det nu hela tiden är så relevant (och det är det ju inte). DN och andra tidningar är ju precis av samma skrot och korn som kvällstidningar (jag menar; tänk på akutkakan och bristen på skiljetecken!). DN skrev också att det var just en kvinnlig polis som blev knivskuren, även om det inte var just i rubriken.
  Och det blir skrattretande när man sätter in män i rubriken istället eller frågar tidningsredaktörer varför man inte frågar män hur de hanterar sin karriär med familjen.

 2. Jag har funderat på om kvällstidningarna har kartlagt hur mycket olika rubrikord säljer. I min fantasi för deras marknadsavdelning statistik över korrelationen mellan antal sålda lösnummer och ord som BLODIG, HÅNAD eller NAKEN.

 3. Hihhihi, nu ä ja vaken o ska ta mig dagens första kopp. Har klippt matrecepten som jag tänkt vi ska äta på makens 50 årsfest nu på lördag, sen gissa vad? Jo dessa recepten ska jag plasta in och det är bara att slippa kladdiga recepten eller dom försvinna i köket.

 4. Tidningsrubriker är en vetenskap för sig själv. Hade ett par i min blogg förra veckan, kan tipsa den djefla mannen att det nog finns ett bättre rubrikord

 5. Rubriker bör tydligen för oss hyenor innehålla SEX PRÄST EXPLODERAR CAROLA KRÄNKANDE ERKÄNNER med små, nästan osynliga ord emellan.

  SEX
  olika sorters
  PRÄST
  -ostar gör att försäljningen
  EXPLODERAR

  CAROLA
  har tröttnat på ordet
  KRÄNKANDE
  och
  ERKÄNNER
  att hon alltid har en rödpenna i väskan för att kunna stryka ordet på löpsedlar.

  (Va? Är mina braskande rubriker för långa? Pfft!)

 6. Ökenråttan

  Chocksamt – kreativt – i överkant?

  Annars tycker jag att man kan hnga upp sej på såna där ”fnasiga trenduttyck” (Stefan Andhé) som ”somrig”. I samma genre är ”matig” – ”en matig sallad” – då kräks jag.

 7. Ökenråttan

  Nu försökte jag rätta mina felskrivningar i föregående inlägg men då hade din sida upphört stod det. How utterly strange.

  Vad jag i all ödmjukhet ville påpeka var att jag skulle ha skrivit ’hÄnga’ i stället för ’hnga’. (Man kan tro att det är arabiska; där skriver de inte ut vokalerna och tänk er själva vilka följder det får; fråga Översättarhelena som är nyss hemkommen från arabvärlden.)

  Ävenledes skulle jag ha skrivit ’trenduttRyck’ i stället för ’trenduttyck’.

  Dessa felslag är följden av att jag, under trycket av dystra dokument som dök upp i mina och Lille Makens utrensningar i hemmet, tog en whisky redan strax efter klockan 16.00 på eftermiddagen. Och se så det går. Jag har nu tvingats hålla på en god stund med att snygga upp bland felslagen.

 8. ”Dystra dokument”

  Låter som en bra roman, Ökenråttan.

  ”Bröstkarameller”

  Låter som bröstvårtor, Översättarhelena.

 9. Ökenråttan

  De dystra dokumenten rörde förträdesvis projekt som aldrig blev av. VARFÖR i herrans namn har jag sparat sånt?

  Nu mera tidningsspråk, rubriker i SvD, Synpunkt-sidan:
  ”…det är mycket förargande att behöva utstå detta …” Onödig nykonstruktion, det är min uppfattning.

  ”Ett slag i magen på …” Det är väl ett slag i ansiktet man brukar tycka att det känns som när man blir nonchalant och illa behandlad?

  Eftersom de exempel jag kommit med alla härrör från Synpunkt-sidan hos SvD kanske man kan tro att detta är en gimmick: Hitta dagens knäppa språkskapelse.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

wp-puzzle.com logo

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.