Hoppa till innehåll

Bröllopsdagen

När jag igår gav mig åstad för att köpa finkläder, såg jag ut såhär. Detta är vad man kan kalla en uniform. Jag ser alltid ut så här, om jag inte har basketshorts eller en liten kjoltrasa istället för jeans. Och alltid har jag en nudelsoppa till frisyr.

Igår tog jag alltså med mig den stora kappsäcken med gullpengar och gick in i en tantaffär (”den där på hörnet”, för er som undrar). De brukar ha väldigt fina finkläder och väldigt tantiga tantkläder. I sandaler, jeans och säckig kofta var jag denna gång som Pretty Woman i sina arbetskläder.

– Det är väldigt vad ni har fina sidenklänningar, den här röda är ju underbar! småpratade jag med damen som jobbade med armarna i kors och blicken på mig.
– Mhm.
– Jag brukar gå hit när jag behöver något när jag ska vara riktigt fin, fortsatte jag.
– Jaaadu.

När jag gav upp, approcherade hon en tantkund och kvittrade något om det underbara vädret.

Jag fortsatte med de vanliga affärerna – en snabb titt in räcker, sedan går jag vidare. Men plötsligt stod det KRISS med stora bokstäver och KONKURS med ännu större och HALVA PRISET PÅ ALLT i enorm stil. Där inne såg det ut ungefär som på mitt skrivbord.

Trettio pensionärer stod med stora leenden och sprittande skratt och miljoner galgar och ryckte i bedårande sköna kläder. Alla pratade med varandra och personalen (som jag tycker hade all anledning att vara lite ledsen över affärens öde) skuttade omkring och gav goda smakråd. Jag hittade direkt en kjol, en klänning, en blus, en kjol till, en kavaj och några plagg som jag inte riktigt kan namnen på. Men kön till provhytterna var längre än en jättepyton, så jag frågade:

– Är det ok om jag ställer mig i den där skrubben och provar?
– Tihi, ja, men du kan inte stänga om dig och det finns ingen spegel så du måste komma ut och visa alla oss andra hur du ser ut. Den där kjolen, vänta, jag har en perfekt överdel till den.

En liten stund senare kom jag ut, vacker som en glass. Jag vände och vred på mig och njöt.

– Det där sitter jättebra på dig, det passar dig verkligen! sa en daaaaam.
– Vet ni, jag tror att idag passar allt på mig! svarade jag, totaldrabbad av hybris.

Hela affären skrattade och några började nypa i överdelen och sade att jag nog skulle bli tvungen att sy in lite här och lite där. Så det gjorde jag.
Det är säkert ett etikettsbrott att på sin blogg visa upp de kläder man senare under dagen kommer att ha på sig på bröllop. Det coola är att kjolen är längre bak än fram … och sprundet, ser ni sprundet där mitt på och på överdelen finns det små sprund som visar min filé till mage. Och skorna! Gör jätteont!

Share
Publicerat iBloggen

29 kommentarer

 1. Jag kan inte följa länken till Pretty Woman, något om att jag inte har rätt att titta igenom innehållet. Men det gör sannerligen inget, hela inlägget andas ju Pretty Woman – färgglad som en bukett valdebatt, full med innehåll och kryddad med nudelsoppa på toppen.

  Toppen var ordet!

  (zprzgif var wv, något slags superzippat bildformat för superzippade modellbilder kanske?)

 2. Länken är fixad (fast nu går den bara till den gamla vanliga filmplanschen — den andra bilden som var bättre hade blivit galen).

  Nu ska den superzippade glassmodellen Pretty ”Noodles” Woman kasta sig på tåget söderut!

 3. ” Det coola är att kjolen är längre bak än fram .”

  Min moster Elsas bröllopsklänning – hon gifte sig 1928 – var ja inte bara längre bak utan MYCKET kortare FRAM.

  Det kortet får jag leta fram efter väl förrättat värv: Bortgiftning av mitt GUDBARN Håkan.
  Det värsta är att Du och jag kommer inte att gå ifärg…

 4. qi

  Det blev ju jättefint! Alla kommer att vilja dansa med dig! Ser fram emot att läsa om hur det blev inom en snar framtid.

  (äntligen vågade jag kommentera här lotten… ;-))

 5. Ökenråttan

  Pretty Woman-referensen: Det var väl det att ingen expedit brydde sig om Julia, då först när hon kom som bara sig själv?

  Medan dom däremot krälade för henne sedan Gere varit där och sett rik och generös ut. Var det så Lotten menade?

 6. Hemma i Västerbotten hade jag en arbetskamrat som var fyrabarnsmamma. Det var knäckande, för i kroppen såg hon ut som om hon aldrig hade fött barn.
  Än mer knäckande är det att titta på bilden av dig, den undre, och så upptäcker man att detta är en FEM-barnsmamma!!

  Du ser ju ut som en toppsnäcka och risken är, när din man ser dig segla omkring på bröllopsfesten, att det blir småttingar igen sen.

  Ajabaja, att visa såna bilder ..-)

 7. Ja, Ökenråttan: i tantaffären var jag inte en und utan en lodis som kanske ville värma sig ett tag. Ska jag gå tillbaka iklädd nya stassen och vråla ”Big mistake!” eller kasta ägg i deras brevlåda?

  Qi & Marika: Tack, de stackare som kommer att vilja dansa med mig, kommer att få göra det med en quinna i glass-stass, men inga skor.

  Den Blyga: Det värsta är inte att du och jag inte går i färg utan att jag och Olle inte heller går i färg. Han ser så blek ut i turkos.

  Elisabet: Det är basketen, basketen och basketen. Jag har tränat basket även i nionde månaden. (Jättekul, hela försvaret backade bort när jag kom indundrande på en lay up.)

  Särskilt AB ska ha en eloge idag: Ja, man kan vara vacker även i lodiskläder, så det så. Emi, var är du, kom hit och kommentera jeans- och t-shirt-uniformen!

  WV är sådär läskigt synsk igen: okyrkg ser ju ut som en förmaning denna bröllopsdag.

 8. Nice outfit! Tjusiga trasor!
  Tänker du hålla tal på bröllopet?

  HELVETE! WV verkar avslöja hur snygg jag tycker du är!
  idfaqdi

 9. Salt: Jag hade inte tänkt hålla tal utan istället ägna mig åt att hinka vin. Vi får se, du har fått mig att fundera.

  Vet ni, jag sitter på X2000 nu, och här irrar Thor Heyerdahl omkring i sandaler och khakikläder. Han bytte nyss om bland alla oss, och satte på sig bl.a. en undertröja. Fast lite konstigt är det att han pratar danska.

 10. Oj vilka snygga kläder!! Jag tvivlar på att de som ska på brpllopet har tid att titta i din blogg innan de ska iväg på festen så det gör nog inte så mycket att du la ut fotot redan nu.

  Men blir du inte stressad av att handla kläderna så sent som dagen innan? Jag skulle få ”spunk” 🙂

 11. Danstanten — nej, att handla dagen före festen är inte stressande för mig. Jag blir stressad av helt andra saker, vilket är tur eftersom jag planerar med huvudet under armen och tar dagen som den kommer och förresten har jag ju glömt att fixa tågbiljett till Bokmässan nästa vecka, vänta, fyller inte mamma 70 år på tisdag och har jag packat ner nya finskorna, vänta apropå skor, skulle jag kanske ha tagit med mig Olles skor också eftersom han ju är i Lund redan och jag fick order om att ta med hans kostym å jisses vad hungrig jag är.

 12. Jag skulle ringa upp snorkbutiken och säga att jag var från Expressen och undrade om det verkligen var sant att de snart skulle tvingas i konkurs då det blivit känt att de snorkat sig mot Eskilstunas svar på Ebba von Sydow (inte för att EvS har frågat Eskilstuna något men det kan ju inte snorktanten veta).

 13. Ica

  åh vad din första bild inger mig en trygghet inför framtiden. all personal på dårhuset där jag nu befinner mig menar ilsket att jag måste ändra min klädstil, för i framtiden kan jag inte gå runt i jeans och hood-tröja hela tiden… men ey. kan du kan jag!
  jippie!
  förresten. ska du gå på massa seminarier på bokmässan eller ”bara” mingla omkring? (när du inte dricker öl med mig såklart 🙂

 14. Om jag någon gång startar en damklädaffär, vilket jag naturligtvis inte gör, så ska jag kalla den Snorkbutiken och inrikta mig på allsköns sprund till superzippade damer. Oj vad skoj vi ska ha, damerna och jag.

 15. Wow! Du är verkligen en modebloggare! Jag tvivlade lite på det ett tag får jag väl erkänna, men nu är det ju ingen tvekan.
  Alltihop är jättesnyggt och sitter som gjutet, men skorna, ja dom är bara fruktansvärt extraordinärt dunderkanonsnygga. Såna där remmar tvärs över fötterna är så piffigt så det är inte klokt.

 16. Wow! Så där får du inte komma på fest hos mig om två veckor, då får du all uppmärksamhet och jag ingen.

  Funderar på att klämma på mig min endaste klänning och modeblogga.

 17. Emi

  Ojoj, här har jag ju missat. Jeans- och t-shirtuniformen är med beröm godkänd *dela ut fem plus* och jag tänker, precis som Ica, att det är tur att vi har dig. Om 20 år kan jag fortfarande gå klädd som jag gör nu, och säga ”kan Lotten, så kan jag. Munktröja är helrätt varje år”. Och glassklänningen är ju alldeles… alldeles underbar, den med. Ebba hade blivit grön av avund.

 18. Tvillingmamman

  Va fin du var!

  Förstår att du måste gjort succé på festen!

  Eller som WV helt rätt säger:

  AYIIJ (och så lägger jag till
  CARAMBA)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

wp-puzzle.com logo

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.