Hoppa till innehåll

Dag: 15 september 2006

En lite vänligare påminnelse

En trevlig person jag känner skickade mig en ”påminnare”. Ett trevligt nyord som av honom användes som en lite mindre uppfordrande form av ordlistans påminnelse.

På webben har påminnare börjat användas som benämning på tekniska tjänster som påminner oss, t.ex. via automatiska mejl- eller sms-utskick. Ordet ”bältespåminnare” ger f.ö. 26 800 träffar vid en googling.

Share
Lämna en kommentar

Ut på shoppingspree

Vi ska åka till Lund och gå på bröllop i morgon. Bra. Olles kusin gifter sig och det blir kul och kalas och jag har ju faktiskt bara varit på en, två räkna räkna … fem bröllop i mitt liv. Bara fem! Undrar om det är så att jag inte blir bjuden när det vankas bröllop eller om jag umgås i kretsar där man i helt enkelt inte gifter sig. Eller är fem rentav ett lämpligt antal?

Nu så här dagen före, har jag precis konstaterat att jag äger fyra klänningar. Ok, treånhalv. (Många siffror här idag, jag vet.) Dessa klänningar inköptes alla i mitten av 90-talet och finns med på alla festbilder, alla släktkalasdokumentationer och alla partyfoton sedan dess. Och nu kommer det:

Jag tycker att de ser jättesnygga ut.

Samt:

Detta är förmodligen en helt felaktig åsikt.

– Men vad kul, då ska jag ut och köpa en ny klä… vänta, eh, får man ha kjol?

Jag har vansinnigt många kjolar som räcker ner till halva låret, hallå, kan jag gå på bröllop i en sådan om jag har en knypplad blus till? (Förlåt, nu svänger jag mig med termer. Jag ska förklara: man kan väl ha vad som helst nertill om man är väldigt genombruten upptill?)

Och så är det skorna. Jag har i källaren ungefär 723 skor, varav ungefär 716 är gympadojjor. De resterande är underbara konstverk till antika skönheter med taxklack och stilettklack och kilklack (usch) och klumpklack. Men inga passar längre. Jag får hugga av hälen som Askungens syster för att komma i dem. Fast det kanske räcker om jag bara filar av en liten tå eller två?

För att inspireras till inköp gick jag i detta skede av shoppingpeppningen in på http://www.hm.se – som omedelbart (så himla modernt!) meddelade följande:

UNFORTUNATELY YOU’RE USING A BROWSER THAT WE DON’T SUPPORT.

Inget stöd där alltså. (Försök gärna själva – det är inte världens mest lättsurfade sajt – inte ens när man byter till en Fire Fox som de faktiskt godkänner.)

Så nu vet ni. Jag ska idag sälla mig till shopparna och hitta
1) en sån där klänning som jag år 2015 kommer att titta på och säga ”nämen, den här duger väl, jag var himla snygg i den för ett sekel sedan”
2) ett par skor som jag förmodligen kommer att förbanna på söndag morgon.

Share
36 kommentarer