Hoppa till innehåll

Livet är som en …

Nyss vann Plannja den andra av sju finalmatcher. Ja, det handlar om basket. Men lyssna nu, det kunde lika gärna handla om barnuppfostran eller allmänmänskligt vetande … och dito beteende.

Efter den tredje helt bedröööövliga tiominutersperioden (av fyra) fick vi i tv-publiken höra coacherna prata med sina spelare i några sekunder. Coacherna har alltså mikrofoner på sig, så vi hör precis hur taktiska eller arga de är i alla timeouter och pauser. (”Storebror ser dig” i ett skrämmande nötskal.) Ställningen var i detta läge 60-55 i Solnas favör.

Solnas coach sa ungefär: Passa bollen bättre, vi vinner inte matchen på att spela så här stillastående. Kom igen nu!

Plannjas coach sa ungefär samma sak: Fortsätt springa, vi måste fortsätta röra oss, annars kommer felpassningarna direkt. Bra!

Visst hade Plannja även efter detta ha kunnat fortsätta att ligga under och sedan förlora – men det som hände var att Plannja gick in till fjärde perioden och gjorde åtta raka poäng … och vann matchen. Jag vill tro att det till stor del hade att göra med Plannjas coachs positiva och konstruktiva kritik att göra.

Alltså: livet är som en basketmatch, joohodå. Att uppfostra barn är som att vara en duktig coach. Klämkäckt, säger kanske någon. Och om jag riktigt anstränger mig kan jag säkert komma med bevis för att ”att sköta ett hem på ett bra sätt är som att vara en duktig företagsledare”. Eller att det är som en ask chokladpraliner. Men just nu vill jag ju bara relatera till basket.

Share
Publicerat iBloggen

5 kommentarer

  1. Jag håller med, plannja har mycket bättre coach! Det enda bergman säger är typ ” hey.. youu .. listen up..” i varje timeout. Sen hade plannja något som inte solna hade Jim Enbom =)

  2. hehe jag som trodde det var någon avlägsen släkting du inte velat berätta om! Hoppas du vet vad plannjas heter i alla fall! du får kolla på tv på söndag för då kommer det låta i pontushallen!

  3. Pernilla

    Ååh vad jag önskar att jag fortfarande bodde i Luleå – tänk att få sitta i Delfinen (okej då Coop-arena) och känna hur taket lyfter. Tur att svt24 finns så att jag fick se matchen trots storstadsliv och biljettlöshet. Man borde kanske slå till på biljett till final nr 4. Den går ju här i storstan. Fast det är ju inte samma sak på bortaplan. 🙂 Nåväl, två vunna matcher är en godkänd inledning av finalserien.

    Keep up the good work!!!!!

  4. Pernilla: finalmatcherna går (enligt Baloo här ovan) i Pontushallen eftersom det inte blir någon stämning i den stora ishallen!

    Jag funderar också på att åka till den fjärde matchen …

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

wp-puzzle.com logo

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.