Hoppa till innehåll

Natten är dagens höjdpunkt

Jag läste hos Philip att han ville ha lite vila efter dagens vedermödor när barnen äntligen har somnat. Jag ställer mig nu upp och höjer ena näven i vädret och viskar – så att inte barnen vaknar:

– … j-j-ja-a-a-a-a ….

Den andra näven tror jag att jag knyter i ena byxfickan, lite lagom sammanbitet. Nu startar jag ”De Svarta Nätternas Rätt till Vakenhet”. Vi ska kämpa för att försvara oss mot övergrepp från sömnrasister som påpekar att man bör släcka vid 22-tiden.. Vi medlemmar ska patrullera gatorna utrustade med nattmackor och tekoppar. Vi kan försöka att också organisera skiftarbetare, även om de inte kan accepteras som fullvärdiga medlemmar eftersom de inte är vakna frivilligt. Interna konflikter löser vi med våld. Kuddfajter.

Nu vet jag inte om Philip har samma behov som jag att vara vaken till efter midnatt, men så funkar jag: när barnen har somnat, fylls jag av obändig energi och livslust. Jag åker sprittande iväg till basketträning, jag letar efter långfilmer på tv och jag vill att alla OS och VM ska gå på fel sida av jordklotet så att det finns en legitim anledning till att vara vaken.

Upp till kamp! Låt oss nattugglor vara vakna! Rör inte mina svarta ringar under ögonen! Låt mig åldras i förtid! Vaddå gäspar? Äsch, det gör jag bara för att jag är så pigg.

Share
Publicerat iBloggen

10 kommentarer

 1. Ica

  JAAAA! jag håller med till fullo! Sova?? Vad är det? Var underbart när OS var i Atlanta och på konstiga tider. Det var dock på den tiden då jag fortfarande hade läggdags med bevakande föräldraögon, så där hade man inte mycket val. Eller när brudarna spelade fotboll för några år sedan och man steg upp vid fem på morgonen. Det var dock inte lika roligt. Fram för nattamackor, vakna människor och stjärnfall. På dagarna kan man ju umgås lite med folk och ändå gå i dvala utan att de märker det. På så sätt får man ju mer rolig vakentid 🙂
  Nu blir jag skyldig till 1 reflektioner.

 2. Ja, fast jag är snabbt här och städar bort ”1 reflektioner”.

  Apropå föräldraögon: jag är ju tyvärr på mina barn med sovkrav, fastän jag ser att de har ärvt mina vara-vaken-gener. Hemsk mor.

 3. Ica

  Bra, städa är bra.

  Hm, ja, föräldrar brukar ha konstiga regler för sig, och vad mycket roligare det blir att bryta dem då. Jag minns att jag inte fick kolla på Rederiet när jag var yngre, men då stannade jag uppe och kollade på x-files i smyg istället som var en timme senare, och betydligt läskigare (iaf sedan den farliga finska kaptenen inte fanns ombord på Freja mer)! Dock kan jag förstå föräldrars sovkrav på barnen. Dels för lite fritid och dels för att det kan inte vara så roligt att ställa in en halvsvajande zombie på dagisgolvet dagen efter.

 4. Jahaja, nu vet jag var mina döttrar hämtar sina argument ifrån. Det är du som ringer och viskar: När hon säger att ni gäspar ska ni svara att det är för att ni är så pigga.

 5. Och varför skrev Lotten det redan vid halv sju tiden?
  Vill man vara uppe på nätterna och se på idrott då skall man bli basebollfantast.

 6. 22-tiden? Vad är det för fel på kvart i nio? Jag som alltid har varit en hopplös nattuggla börjar nu ha svårt att hålla ögonen öppna ända till tio…

 7. Här sitter jag och torkar grus ur ögonen. När jag väl kom i säng efter basket och tv och lite skrivande sent igår kväll, vaknade treåringen klockan 02.40 … och kräktes floder.

  Hade detta varit en amerikansk film, hade någon i detta läge kletat vaselin på linsen och så hade jag i ultrarapid fått alla kräksejourer under de senaste 14 åren uppspelade.

  Sedan hade Johnny Depp knackat på dörren och bjudit mig på choklad. Om jag får bestämma, vill säga.

 8. Jag håller med dig Lotten. Alla morgonpigga pajsare får alltid alla pluspoäng för att de är så duktiga som går upp ur sängen i tid och är på jobbet 07.30.
  Nattugglorna får sällan cred. Så ös på med cred till oss!

 9. själv har jag en sällsynt dygnsrytm-känsla som gör att det ofta bara känns FEL att vara uppe längre än till tolv. dessutom blir jag så trött. å andra sidan har jag inga barn (bara en katt som dock skulle älska om jag var vaken hela natten och lekte med henne), så jag kan ju ändra mig.
  däremot är det roligt att ha de där anledningarna att vara vaken vid fel tidpunkt. som fotbolls-vm eller oscarsgalan och sånt. och – här kommer det viktiga i den här långa kommentaren – så ska de inte VISA oscarsgalan i år! det är skandal. skäms!

 10. Man kan ju undra vem som bestämt att mornar ska börja så tidigt?? Jag tycker det vore mycket bättre om de skulle starta vid 10-tiden, då skulle man kanske inte vara i halv koma när man kom till jobbet.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

wp-puzzle.com logo

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.