Hoppa till innehåll

Early bird

– HOHO?

Jag vaknade med ett ryck och satte mig upp som i en amerikansk film på det sätt som kallas käpprätt. Klockradion (med trasig radio och alltså strikt talat bara en klocka) visade 05:59. Vem sa hallå? Eller hoho? Eller tjoho? Ropet kom helt klart från nedervåningen, precis vid trappan som leder upp till sovrummen!

Med bultande hjärta lade jag mig ner igen och försökte se framför mig varför någon ropade hallå före klockan sex på morgonen.

 1. En mördare hade kommit in i huset eftersom vi kanske hade glömt att låsa ytterdörren och med sitt hallå! ville han bara varna lite som Jack Nicholson i ”The Shining”.
 2. Någon av de sju i huset (eller sex då, det verkar fånigt att jag räknar med mig själv i sammanhanget) var ute och gick och skrek i sömnen. Fast det var liksom en ung mansröst, så då måste jag räkna bort Tolv-, Femton- och Tjugoettåringen pga. omålbrott och kön.
 3. Någon ville i svinottan lämna ett paket och behövde en underskrift.

Snabbt bestämde jag mig för alternativ 1.

Precis som i en amerikansk film skakade jag lite på huvudet och viskade ”jag måste kolla” till mig själv eller någon annan som kanske lyssnade. Jag gick upp och tassade omkring i huset ett tag i alldeles olämplig klädsel.

bradpitt
Ungefär så här.

Alla tänkbara dörrar var låsta, köket var städat (!), köksklockan tickade och det susade i vårt ventilationssystem. För att skrämma fram mördaren, hostade jag till lite, men eftersom en liten hostning med Hollywoodmått mätt betyder att jag strax kommer att dö i en galopperande blodhostesjukdom, fortsatte mördaren att gömma sig.

villevessla
Ungefär så här.

I min lilla läckra sov-outfit smög jag tillbaka till Storasängenlandet och kröp ner och försökte somna om, men fastnade i en halvdröm där jag försökte prata knäppgökar till rätta och samtidigt hämnas oförrätter … när jag plötsligt hörde mördaren igen. Genom det öppna fönstret. Från ett träd i trädgården.

duva
– HO-hoo … hoho?
Share
Publicerat iBloggen

19 kommentarer

 1. (Egentligen borde jag skriva om salig Magnus Härenstam och hans döda kompisar, men alla andra gör det, så … Det fick bli en duva istället.)

 2. Fåglar i hemmet är det nya.

  Det verkar vara Niklas som startade trenden med sin Fia.

  Annika kom tätt efter, kanske före, med sin stolmaroderande asplundraffinör (googla).

  Ninja verkar ha alla sorts levande varelser i och kring huset – säkert finns där också en eller flera fåglar.

  Syster K. pratar om en Helig And och själva har vi lilla kajungen Torsten i skorsten.

  Trivsam trend. Och nu tänker Bergmans haka på med en duva. Men tänk på att det är en lagvidrig handling att ta in den i huset. Det visste du va?

 3. Lotten! Du vet väl att man måste låsa dörren på natten. Det kan ju komma någon med kniv! (Alla som känner igen citatet ombedes härmed räcka upp handen.)

  Appropås förra båset, fåglar och kläder köper jag numera bara billiga tishor ety högeraxeln på dyra dylika har samma dåliga motståndskraft mot fågelnäbb.

 4. Christer, the Long Distance PT

  Fast ringduvor säger varken HOHO eller KOKO, utan mer ho, HOOO-ho, hoho.

 5. Lo

  Får man räcka upp handen om man känner igen citatet, men inte kan placera det? I så fall gör jag det!

 6. Vad brååkar du fööör, jag haaar ju en riiing, brukar man översätta ringduvans hoande, som många i bekantskapskretsen, till min stora förtjusning, brukar tillskriva kattuggla.

  Ringduvan är en nykomling i vår fauna, den började sin invasion av Svea och Götes länder nån gång i början på åttiotalet. Då var den en sällan sedd jågel, nu har den rätt effektivt trängt undan den inhemska skogsduvan.

 7. Ringduvor är ju så stora och feta och liksom sävliga. Om en ringduva sutte på en skogsduva bleve den senare platt!

  De (ett par, tror jag) har börjat vara här i träggårn på somrarna, och sitta och depp-hoa (de låter så dystra). När de flyger flopp-flopp-flaxar de så att man tror att de inte har riktig bärkraft. Drontens småsyskon?

  (Varför läser jag Asp-lund som As-plund hela tiden?)

 8. Filmtajm! Cumberbatch i Startreck, är som en vilsen Dalek. Eller alla filmer ihopgrötade till en. Väntar nu på att Magneto ska knacka på dörren och kliva in tillsammans med Darth Vader. Skitbra när man är trött!

 9. Vi har huvudsakligen skator utanför huset, som för krig mot traktens katter (minst tre frigående kring våra bostadsrättssexvåningshus). Den trefärgade katten har inte lärt sig än att det är lönlöst att jaga skator. Den svarta försöker låtsas som om de inte existerar, men det går dåligt. Den randiga har kommit längst på den vägen.

 10. Wow, LarsW, det var ett trevligt HO-hoo!
  Frigående skator borde verkligen inte vara tillåtet!
  Jäsp, jag kanske sover lite till …. eller går ut och gör livet svårt för kirskålen, likt skatorna gör livet svårt för mej …

 11. JAG ÄR VAKEN!

  Sveriges damer har nyss förlorat mot Litauen i basket-EM. Med 2 p. Så nu är vi lite bedrövade här på vår kant.

  Vilket fint HO-hooo, LarsW! (Nästan som i en amerikansk film. Snart kommer kanske Ben Affleck och hohoar, han som förresten är 192 cm lång.)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

wp-puzzle.com logo

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.