Hoppa till innehåll

En ovanligt lång basketdag

Sedan 1978 har jag kuskat runt på helgerna och spelat basketmatcher i Kiruna, Överkalix, Tärendö, Kristianstad, Norrköping, Helsingbo… Ja, listan kan fortsätta i all evighet. Det underligaste är kanske med tanke på detta att jag inte spelar bättre basket än jag gör?

brutallotten
Nej, här fick jag inte foul.

Igår åkte åtta glada tjejer födda från 1964 (jag) till 2000 (Femtonåringen) i minibuss till Arvika, som ligger drygt tre timmar inåt landet. Matsäck åts inne i bilen, någon somnade, radion funkar som vanligt bara då och då (skrap och brus) och när vi väl hittade musik, var det den här låten som spelades.

Åtta gånger hörde vi den …

I Arvika spelade vi i en fantastiskt fin, gammal sporthall som var otroligt välhållen sedan glansdagarna runt 1990 när det spelades helt annan basket än den som vi presterade igår.

mirresitter
Vår spelare som sitter ner har här blivit mosad vid ett poängförsök, men inte heller där blev det foul.

Efter att ha konstaterat att vi för första gången den här säsongen förlorade, satte vi iväg hemåt. Strax utanför Karlskoga tog det tvärstopp pga. en bilolycka. Vi satt sedan i vår fina minibuss i två timmar och drack kaffe, te, läsk och vatten tills kroppen sa nej och några av oss helt enkelt fick erfara hur det känns att sätta sig mitt på motorvägen och kissa. När vi satt där och skvalade, såg vi fem toaletter på andra sidan vägen. Men mellan oss och dem var det en motorväg och två diken.

toandrasidan
Toaletterna. Så lång borta och ändå så nära.

Ur bilen framför oss stack ett huvud upp ur takluckan. Det såg roligt ut, så jag tog en bild.

titut
Tittut!

En liten stund senare tog damen i bilen en bild tillbaka på oss. Och så klev hon ur sin bil!

– Hjäälp! Hon kommer hit!
– Har hon pistol?
– Det här är som i en amerikansk skräckfilm!
– Varför? JAG VILL INTE DÖ!

Men hon var bara på väg till toaletterna på andra sidan motorvägen. Med stor möda klättrade hon över mitträcket och tog sig över till de två dikena. Och där försvann hon ner i meterdjup, skitig, isig och otrevlig snö!

– Hon försvann!
– Var är hon?
– Ska vi hjälpa henne?
– BILARNA RÖR SIG!

För detta skedde i ett sådant där ögonblick när den stillastående bilkaravanen plötsligt och obegripligt rör sig tio meter framåt. Men bara för att stanna igen. Vissa bilister blir då hagalna och ger sig iväg i vänsterfilen i tron att avspärrningarna är borta, alla som har gett sig iväg för att gå till olycksplatsen (jodå) börjar jogga tillbaka till sin bil och kvinnor som har sjunkit ner i ett snöigt dike börjar skrika på sin andra hälft som sitter kvar bakom ratten.

Men allt gick bra. Alla överlevde, alla fick till slut kissa på toa och alla slickar vi nu våra sår för att ikväll åka till Västerås och spela en helt annan match.

Skidåkningen? Well, ptja, den ligger på is just nu, om man så säger.

Share
Publicerat iBloggen

41 kommentarer

 1. Eftersom den inträffade på läns-/landskapsgränsen nämndes denna inte alltför otäcka olycka i lokalblaskan (Nerikes Allehanda) i dag. Så Lotten har varit i vår tidning också (såsom deltagare i den stillastående trafiken).

  E18 hör inte till mina favoritvägar, kan jag säga.

  Men är det ingen snö kvar i Eskilstuna? Jag reste i buss förbi i förrgår — två gånger, först bort och sedan hem — och det såg lika vitt ut där som någon annanstans, tyckte jag, i den mån jag tittade.

 2. Å, så där hårda så att man inte kan styra eller bestämma någonting. Som det har varit på bilvägarna här — en krök vi måste igenom för att ta oss ur byn är det fortfarande så mycket hårdfrusen snö i, att man skulle kunna köra den utan att hålla i ratten om man ville vara så äventyrlig.

 3. LupusLupus99

  Annika, nja visst det finns snö men det är ett tunt tunt lager.
  Sedan så förutspås det mildgrader i veckan här så den lilla
  snö som finns kvar försvinner nog inom den närmsta veckan.

 4. Tyvärr reklambesudlat, men jag är förvissad om att Ninja med sin bredsladdande ledbuss bokstavligen sopar banan med sina konkurrenter. Låt mig sitta bakom leden och tjoa!

 5. Och nuuuuu hemkommen från förlustmatch i Västerås. Med lårkaka och axelknaster – fast det känns trots allt alldeles fantastiskt eftersom vi spelade riktigt, riktigt bra!

 6. Jag är fullständigt lugn, Örjan.

  Lotten verkar lägga all energi på att förgöra sig själv. Att hon skulle hinna/orka ta sig till Värmland för att utdela smocka känns inte troligt.

 7. Imorrn kl. 11 ska jag förgöra mig själv ute i spåren i Strängnäs. Tydligen gäller ovallat med stakning på plattisen på golfbanan.

  Oj vad ont jag fick i lårkakan plötsligt.

 8. Örjan

  Du spelade?
  Dvs ditt knä är återigen OK för sådana aktiviteter.

  Hallå språkpolisen.
  Knä. Vad konstigt det känns att skriva ”knä” i bestämd form singularis Bör det vara knät eller knäet.

  Fogevokal som här tillkommer? Ett ganska sällsynt fenomen?

 9. När det gäller knäknastret och dito smärtan (se hur fint jag undviker problem med böjning), så har jag fått en och endast en ordination: ”träna så mycket du bara förmår”. Lårmuskeln behöver stärkas för att avlasta knäskräpet, och jag bara lyder och lyder.

  (Man skriver lika gärna knät som knäet: båda är korrekta enligt skrivreglerna.)

 10. Örjan

  Lotten: Varför Strängnäs golfbana. Eskilstuna bör ha lika hala sådana.
  (Misstänker någon form av ”gruppaktivitet”)

 11. Helt korrekt, Örjan! Jag och starka Cilla Nilsson (friidrottaren, numera tyngdlyftaren) åker tillsammans till Strängnäs för att sammanstråla med två av de andra tre. (Kulturchefen är dock upptagen med kulturen.)

  Jag kommer att trilla. Det mumlas om hjälmtvång.

 12. ”stakning på plattisen” handlar det om att sätta skidstaken i ryggen på en okurvig dam som gått i spåret?

  Det här blir mer och mer otäckt. Hotet om smockan känns nästan vänligt i jämförelse med detta!

 13. Hohoo …

  Ingen här i dag.

  Då kan kan jag ställa en totalt oviktig fråga: Vilken form är den ideala på semlans lock, trekantig (utskuren snibb) eller rund (rakt avskuren topp)?

 14. LupusLupus99

  Gurra, ja Lottens horn växer mer och mer för var dag som går,
  så du Gurra gör nog bäst i att hålla dig hemma i Granbergsdal
  tills loppet är åkt och tills våren är kommen.

 15. Jag mår illa av temlor.

  Bulle, mandelmassa, grädde, mjölk var för sig – inga problem. Det verkar vara kombinationen som gör nåt med magen. Vill minnas att det var i tioårsåldern som jag slutade med dem.

  Men jag har fortfarande en hel del att glädjas åt.

 16. Semlan skall ha ett helt litet lock. Sen ska man gräva ur inkråmet så det bara blir en tunn vägg kvar och blanda med mandelmassa och lite mjölk.
  Fast idag blir det inga semlor på grund av planering (som gick åt skogen). Imorgon, kanske. Helt på tvärs mot all tradition och så vidare.

 17. Temlor ska vara!
  Året runt, ständigt och jämt. Med lock, runt eller trekantigt. Med varm mjölk eller utan. Glufsad eller äten med gaffel.
  Med saffran i degen i advent, kardemumma i fastan och gärna t ex kakao och blåbärsgrädde på sommaren.
  Runt, len och go, inte för mycket grädda, eller varför inte, vräk på. Med grovmalen, finmalen, inkråmsblandad mandelmassa.
  Bara den är.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

wp-puzzle.com logo

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.