Hoppa till innehåll

Nej, jag har verkligen inte tid att blogga om gårdagen som var Trettondagsafton!

Twelfth-Night2Det var någon som sa att om man vill få något gjort, ska man se till att ha mycket att göra. Var det kanske jag?

Jag har det lite snärjigt, förstår ni. Anna Toss har nämligen på Julkalenderfacit-manér skrivit om Edith Nesbit och dessutom bestämt (det är så jag läser det, ja) att när filmen görs, ska jag spela huvudrollen. Niklas i kommentatorsbåset kan fixa rekvisitan. Resten löser sig säkert, va?

Apropå Niklas, så var han rekvisitör i den här produktionen från 1999, som var så aktuell igår på Trettondagsafton:


Om ni skrollar till 42 minuter, kan ni se den scen som gjordes så rasande mycket bättre med den förra generationen 1967:

Och ja, det är far och son Lindstedt i rollen som Tobias Raap.

(Ber om ursäkt, det är nog femte gången jag länkar till detta klipp.) Hela pjäsen finns till allmän beskådan på SVTplay, vilket jag mer än gärna betalar tv-licensen för.

Så nu måste jag

 1. naturligtvis skriva ett manus till filmen om Edith (vi har lagt bort titlarna)
 2. se båda uppsättningarna av Trettondagsafton här ovan
 3. korrläsa fram till deadline kl. 15
 4. ta emot gästerna
 5. komma på vad gästerna vill ha för mat
 6. se till att tre av barnen i huset kommer iväg för att träna basket (mitt i middagen!).

Det hela kommer förmodligen att sluta med att jag istället

 1. slänger ut granen
 2. sorterar tuschpennor åt barnen (funkar, funkar inte, funkar …)
 3. gör dagens bräda
 4. beställer pizza
 5. spiller vin i dekolletaget
 6. trampar på lego (som är mjukare nuförtiden)
 7. klipper mitt eget hår
 8. dammsuger elementen
 9. oljar motionscykeln.

Eller så lägger jag ner rubbet och kolla på Kenneth Branaghs version av Twelfth Night? (Samma scen som ovan kommer vid ungefär 46:30)


För övrigt kan konstateras att av allt jag har skrivit under 2015 var ord- och bokstavskombinationen av ”Kenneth Branaghs version av Twelfth Night” det absolut svåraste. Försök att sätta fingrarna på rätt tangenter utan att titta!

Share
Publicerat iBloggen

45 kommentarer

 1. Ja det var svårt! ”Kennett Bara as versuin av Yvelsgt Nushr” blev det för mig, men det kan ju bero på att jag aldrig lärt mig skriva utan att se på tangenterna.

  Vilken var den svåraste kombon 2014? Eller har jag missat det?

 2. Kenneth Branags version av twekwth nighgt

  Eftersom jag faktisk kan skriva utan att titta (fd chef blev mäkta imponerad) så skyller jag på att det fattas två tangenter och jag måste känna mig fram på de små plupparna som sitter under.
  (Det är visserlige h och n som fattas och inte felen där uppe men det låtsas jag inte om.)

 3. Dagens bräda har mest varit att såga den aka sova. Visserligen inte hela dagen men tillräckligt för att inte ha en lång TaDa lista. (ToDo är vad som behövs göras, TaDa är det som gjorts.)

 4. Kenneth Branaghs version av Twelft Night

  … oj, jag tappade bara ett h, är jag så bra på att skriva utan att titta?

  Njaääeej, det beror i högsta grad på hur strängt jag koncentrerar mig — och hur fort jag skriver, förstås!

  Inga riktiga bräder i dag, tror jag. Möjligen några små stickor. Jag har bräckt upp en kokosnöt och gett åt småfåglarna, utan att sjunga trots att Povel Ramel givetvis ekade i huvudet hela tiden.

  Och nu tar verkligen allt helgeri ut sin rätt; den andra hälften och jag hade ett långt samtal där vi blott sakta och med möda arbetade oss fram till teorin att det är tisdag i dag.

 5. (Och ska jag skriva jähättefort)

  Kkenneth Branaghs version av Twerlftj mmight

  — som sagt var, det beror på hur fort det går!

 6. Kenneth Branags version av Telfth Night.
  Bättre än jag trodde.

  I dag var vi bara och kutade i en vanlig tråkig rasthage. Kolakaramellen hängde med huvudet länge. Men sen var det roliga hundar, bland annat en fransk bulldog vid namn Freud som var rolig att jaga.

 7. kennethBranadgs ewrsioj a RW,ttrtbNigkt
  – fast jag är nog lite tröttare än normalläge. Eller mycket. Kan dock inte lägga mig förrän diskmaskinen är klar.

 8. Kenneth Branaghs version av Twelfth night.
  Rätt, men inte så fort.
  Och nu måste jag ju sätta upp Trettondagsafton på listan över saker att titta på.
  Synd att jag börjar jobba imorgon igen.

 9. Här hemma har vi stängt av T9 i talcentrat. Idag skulle vi leka 20-frågor (någon tänker på något och övriga för totalt 20 ja-/nej-frågor på sig att lista ut vad) en lek som vi brukar leka allt som oftast och första frågan är alltid: Är det större än en brödrost alternativt brödlåda? Men från och med idag kommer första frågan alltid att vara: Är det större än en bröstlåda?

 10. LarsW

  ”Ta hand om dig och din blogg. Men jag är på gång. Det var en trevlig helg. Men nu är det bara att du har en liten bit på att jag inte kan göra något. Men det blir nog inte så många gånger har man ju inte så mycket”
  (Samsungs T9 fick ordet).

 11. Dieva

  Men oj, ytterligare en sak som måste upp på listan över sånt jag vill se. När ska all denna tid finnas?

 12. Tiden finns inte, Dieva – man måste helt enkelt kapa i en annan ände. Dammsuga snabbare, blogga blott varannan dag eller bara se till att man inte har ett jobb att gå till kanske?

  Imorrn ska jag till radion och prata om eh, nåt – och borde ha somnat för länge sedan, men det ÄR ju så trevligt att ligga i sängen och knattra och klicka och titta och fnittra och …

  Nej! Planera radiopratet var det ju jag skulle göra!

 13. Nu undrar jag om det någonsin tidigare i världshistorien har hänt att så många människor på så kort tid (och på samma ställe) har prövat att skriva ”Kenneth Branaghs version av Twelfth Night”!

  Och så en fin prokrastineringsmodell: vad man kan göra i stället för att tvätta bilen! Det är så jag önskar att vår var skitigare än den är …

 14. Coolt! Spanjoren i huset brukar öva på sin autograf i vår bilsmuts …

  Men radiopra … Ah! Nu vet jag! (Och jag kom verkligen på det i exakt denna sekund.) Jag kan prata om retronymer! Jäss! Hurra!

 15. Mårran

  Konsten är inte att skriva den sats återkommit ett flertal gånger i båset, utan att uttala den, helst som KB eller någon sorts BBC engelska. Såg förresten häromdagen Eddie Izzard senaste föreställning, kul men gillar ett par av de tidigare bättre, absolut favoriter; kon och dinosarien som stoppas för fortkörning och latinets orsak till Hannibals stridframgång i romarriket.
  Näpp har egentligen inte tid alls, måste fortsätta förberedelser för en särdeles viktig konversation i morgon, om ni har tid och lust håll gärna en tumme eller två, mellan halvtre och tre.

 16. Håller tummarna. Någon som vet varför man säger så och varför man i andra länder korsar fingrarna och om det finns ytterligare någon metod att hålla fingrar eller liknande för att bringa tur?

 17. JA! Tröjan skickades i (räkna räkna) … eh … på juldagen! (Däremot är det flera av er andra som inte kan få paket ännu: de nytryckta tröjorna har inte anlänt.)

  FÖRBASKAT! (Men det är väldigt bra när ni säger till när tröjorna inte kommer fram.)

 18. Tummar. Halv tre. Jag är beredd.

  Eddie Izzard såg jag på Scandinavium i Göteborg alldeles före jul 2009. Fem år sedan! Oj vad tiden går. Jag minns det så här: första halvan var helt enkelt skitrolig. Andra halvan (efter paus, alltså) var åh-gud-det-går-inte-att-skratta-så-här-mycket-jag-kan-inte-andas-jag-går-sönder-hahahiiiiiii! Typ.

 19. Men Anna då. (Och det är tur att det inte är någon här längre.) ”Stoppa in tummen i – och så ett lagom långt ord med en bokstav med två prickar (Two pricks!) över. Ska det bringa tur?

 20. Jag är också här Niklas. Vad jag förstår anses det vara lyckobringande bland vissa folk att stoppa upp tummen i en uppstoppad räv, medan i andra delar av världen samlar man ihop gamla vissna löv och liksom virar in tummen i dem. Men sen finns det inga mer. Absolut inte ett enda!

 21. Anna, jag tror det är klokt att välja en uppstoppad räv. Förmodligen gör det ont annars. Liksom om man istället väljer att stoppa upp en räv på lämpligt ställe, då rekommenderar jag verkligen att man använder en uppstoppad räv.
  Kommer du ihåg Reiser? Jag har sett en teckning av honom med kön till akutmottagningen där man ser vad alla som står i kön har stoppat in på just det stället. Den jag minns bäst hade en liten krokodil instoppad i röven.

 22. En krokodil i räven är bättre än ön kröködöl ö röven

  Nej, vänta nu, hade jag inte nånting att göra idag? Har nåt svagt minne av nånting med städa, eller

 23. Min mamma hade en uppstoppad alligator som hette Alice! Hon föll tyvärr i småbitar i sista flytten (Alice alltså).

 24. PK

  Vi har en uppblåsbar plastkrokodil som heter Kalle Svan Jesus. Mej veterligen har han aldrig varit uppstoppad.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

wp-puzzle.com logo

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.