Hoppa till innehåll

Igår: bröllop i Uppsala

Här ligger jag i en vandrarhemssäng och har myror i fötterna. Fötterna var oskyldigt dömda till ett bröllop i finskor, och de förstår inte alls varför.

skornalottenaj
Ni får titta med lupp för att se skornas obekvämlighetsgrad.

Naturligtvis tog jag strax efter vigseln av mig skorna och sprang sedan barfota upp och ner och fram och tillbaka i stentrappor, på filtmatta och grusgångar, på parkettgolv och cigarettfimpar och klämde in en och annan vals när jag ändå höll på, så nu surar fötterna. Myrsurar. Stickelistick, svullerisvull.

Bruden hade helt tvärtom valt lågskor till bröllopsklänningen. Men det ser man inte på mina bilder, för de togs på ett ytterst olämpligt ställe där …

bilmannen
… bilar dök upp och brudens bror ställde sig lite på brudklänningen …
cykelmannen
… eller en random Uppsala-professor med Systemetpåse susade förbi.
deungatu
Eller vänta. Den här bilden är ju jättebra!

Apropå skor. På väg till kyrkan gick mitt entourage över en gräsmatta på det här viset eftersom en av dem påstod att man kunde få gräsfläckar på de nyköpta gympaskorna (inte en klack i sikte) och de andra inte vågade annat än lyda och utföra den senaste varianten av silly walks.

Skintegrassflackar
Från vänster: Elvåringen, Tjugoåringen, Fjortonåringen, förtjusande kusin Lina, Spanjoren.

Han som gifte sig är barnens äldste kusin, född 1986 och i min ömma vård i ett halvår 1988. Jag valde nämligen att under brinnande studier vara hans dagmamma, vilket för studierna var förödande men för honom och mig synnerligen karaktärsdanande. Jag lärde honom färgernas namn och konsten att rita huvudfotingar – och dessa förvärvade kunskaper använde han raskt till att färglägga vartannat uppslag i vår fina förstaupplaga av Jan Wictors Camera Obscura. Som hämnd brukar jag berätta just detta för honom varje gång vi ses, samtidigt som jag slänger in lite kryddad information om hur det var att byta hans blöjor – och den där gången som han bytte bajsblöja på sig själv, men lade blöjan prydligt på mittuppslaget i Jan Svartviks stora engelska grammatik, Silverbibeln kallad.

Efter bröllopet åt vi och lyssnade till körsång i sex timmar för att sedan vingla hemåt i den mörka, varma Uppsalanatten. Vinglet berodde inte på runda fötter eller obalans i hörselgången utan på att vi alla helt naturligt är lite vingliga och har svårt att gå annat än i zick-zack och hoppa över cykelställ om sådana står i vägen. Elvaåringen föll pladask över ett sådant och kan idag visa upp ett vackert blåmärke.

bergmans
Klockan 01 poserade vi förstås här: jag, förtjusande kusin Lina, Tjugotvååringen, Elvaåringen, Tjugoåringen, Den djefla mannen och Fjortonåringen. (Sjuttonåringen är i England på skolresa.)
tittut
Klockan 01:30 inspekterade Fjortonåringen vandrarhemmets Bruce Willis-krypin.

Klockan 12:00 ska vi som Egyptens gräshoppor attackera en frukostbuffé som inte anar sitt öde. Om internetvågorna håller, kommer en uppdateringsbild här, annars får ni helt enkelt tro mig på mina ord: det var gott.

Uppdatering

efter brunchen
Oh, the gluttony.

 

Share
Publicerat iBloggen

81 kommentarer

 1. Brid

  Var nånstans var bröllopet? och fotograferingen? Vi funderade på om det var Snärke (Södermanlands-Nerikes nation) i bakgrunden, men i så fall är färgen märklig.
  Undrar mångårig uppsalabo, för helgen utlokaliserad till Dalarna på grund av kräftor.

 2. Klockan är tio i tolv och jag undrar hur frukostbuffén ser ut? Darrar den av skräck eller dallrar av förväntan?

  Länge sedan jag var på bröllop, senast var nog mitt eget när jag tänker efter. Överraskade både gäster och brudgum med ring och präst, det var kul. Frukostbuffén fick var och en klara själv dagen efter.

 3. 12:44 — undrar just om det är nånting kvar av buffén.

  Brudgummen stryper bruden, bröllopsgäster går såsom vore de zombier, hela familjer upptäcker oförhappandes sitt namn på en skylt (dvs. blir tillropade av tingen som kände till var personerna skulle komma att gå innan de visste det själva. Det var inte ett bröllop, det var en skräckfilm. Vad kul!

 4. Nu kommer bild från buffén!

  Själva vigseln var i Heliga trefaldighets kyrka (bredvid Domkyrkan) och middagen på Uplands nation – bekanta ställen för alla som känner sina Uppsalakvarter.

  Men nu är vi i Sala!

 5. PK är så nyfiken på vad vi gör i Sala att han kommunicerar via alla tillgängliga kanaler på en gång, så jag svarar här också: i Sala bytte vi tåg, dansade regndans på perrongen och konstaterade att det luktar lite inrökt i stan.

 6. LupusLupus99

  Jag har inte varit på bröllop men väl på både rallysprint och
  på Parkfestival. Rallysprinten hölls som vanligt ute på Ekebybanan
  medan Parkfestival hölls i centrala Eskilstuna. Närmare bestämt
  så hölls festivalen I Rothoffsparken, på Strömsholmen och
  vid Radermachersmedjorna.

  Jag såg följande under lördagen:
  13.00 Traktorparaden när körde ut på Västra Storgatan från
  Munktellmuseet/Portgatan.
  13.15-14.15 Besöks på Stadsmuseet, där jag kollade in ångmaskinerna
  som hade startats upp, utställningen om Eskilstuna hus, utställningen
  om knivtillverkningen i Eskilstuna samt utställningen om vapentillverkningen i Eskilstuna.
  14.25-14.35 Kollade på de fina bilar som var utställda på trottoaren
  utmed ån utanför Stadshotellet.
  15.05-15.30 försökte mig på en utomhusfika på Strömsholmen
  men fick tämligen omedelbart ge upp försöket på grund av alltför
  nergångna och påstridiga getingar.
  16.00 Spanade in teater7s pjäs den Galopperande Doktorn.
  16.45-19.00 Matpaus.
  19.00-19.35 Heavy Tiger (rockband).
  19.40-20.30 Flatfoot (Rock N’ roll band).
  21.10-21.30 Fenix. Ett band som bara spelade fyra låtar.
  21.35-22.20 Nicole Saboune (New-wave/post-punk-rock)
  22.30-c;.a 23.20 Grand Orchestra.

  Av detta så var det enda jag inte gillade:
  Fenix (tråkig gitarrpop a la Kent), Grand Orchestras tuttdamer och
  så klart de envisa, närgångna och allmänt besvärliga getingarna.
  Grand Orchestras musik var dock rätt trevlig.

  Karta för de utsocknes som inte hittar i Eskilstuna.

 7. Ökenråttan

  Bruce Willis-krypin. Vad är det? Upplys en fåkunnig. – Tyckte det såg mera ut som ”I huvet på han där Malkowitsch”-nånting.

 8. ..finns det en en rulle där en Ventilationsklättrare (Actionrecept 2B) verkligen skivas av fläktarna så vill jag inte se den scenen, men väl veta om den händelsen –åtskilligt mer sannolik än Brucans klättring– någon gång har åskådliggjorts.

 9. LL99: Jag kör min PC i tyst läge. Den har t.o.m SSD och låter bara lite när grafiken tynger. Låtar är inget jag ägnar den åt, och jag ber om ursäkt.

 10. Japp, korrekt — vi var på väg hem. Man kan åka både över Stockholm och över Sala; resorna tar lika lång tid. Ni som till äventyrs ska göra det någon gång:

  1.
  Över Stockholm: modernare, snabbare tåg, men liiiiite dyrare och en dryg halvtimmes väntan på Centralen.
  2.
  Över Sala: äldre tåg (men öppningsbara fönster), liiiite billigare och blott tio minuters väntan i Sala – och bytet sker på samma perrong.

 11. Och jaaaaa, det finns ingen som kryper omkring i ventilationstrummor lika läckert som Bruce Willis. Ojojoj. (Man måste ha ett skitigt, vitt linne på sig och dessutom vara barfota.)

 12. Nu har ni blott 22 minuter på er att gratulera alla vi 95474 med tilltalsnamnet Lars (SCB) på namnsdagen. Många är det.

 13. Nähä. Inte ens Sambon kom i håg min dag. Å andra sidan har jag på de 22 år vi har känt varandra inte kommit i håg hennes.

 14. Jag hade ingen namnsdag (för mitt tilltalsnamn) under många år, men har det numera. Jag vet bara inte när den är om jag inte tar reda på det — jaha, se där, Wikipedia säger 21 april. Det kommer jag nog aldrig att lära mig.

 15. Jag löste ett korsord i Aftonbladet i dag (de brukar vara roliga, med vilket jag menar knepiga, på söndagar). En s. k. nyckel var ”moraliskt fördärv” och det behövdes bara ett par ifyllda bokstavsrutor för att jag skulle skriva lösningen ”dekadens”. Fast jag blev tvungen att ändra en bokstav när ett annat ord korsade detta. Gissa vilken …

  Sedan när är ”dekadans”, som en gång var ett skämt (för omoraliskt disko eller nåt liknande, om jag inte minns fel), en normalsvensk stavning? Va? Jag känner mig lite moraliskt upprörd över förfallet.

  (Jo, man ser det i insändare och slarvskrivna nöjesartiklar och sånt, men korsord brukar konstrueras av personer som kan stava.)

 16. Dieva

  Alltså, det ger onödigt handikapp när orden i korsordet inte är rättstavade! Har hänt mig också, ytterst irriterande. Nä, usch, nu måste jag åka och jobba. Det var ett tag sen.

 17. Christer

  Var drinken verkligen sådär matchande blå?
  Synd att ni inte är kvar i Uppsala, då hade ni kunnat haka på Pysse och mig och lyfta lite skrot i eftermiddag. Någon annan som är sugen?

 18. Japp, drinken var sådär knallblå. Bröllopets tema var ”färgglatt”, så alla kunde ta drinkar i matchande färg – och i alla regnbågens.

  Jag hade gärna lyft skrot, det låter vansinnigt roligt — men jag har huset fullt av gästande släktingar som inte alls är på skrotlyftarhumör …

 19. LupusLupus99

  Lotten, du har fortfarande inte godkänt min kommentar
  som postades: augusti 10, 2014 kl. 17:12.

 20. (Su)Sanna

  Jag har namnsdag idag. Och jag firar den med att veta att jag kommer se på Doctor Who på Cnema i Norrköping den 23:e. Biljetterna släpps i morgon. Ska verkligen bli kul!

 21. (Su)Sanna

  Blev sugen på att se hur många Susannor det finns och blev förvånad att se att det finns en man:

  Efternamn
  * Det finns ingen person som har efternamnet Susanna.
  Förnamn
  * Det finns 13090 kvinnor som har förnamnet Susanna. Av dessa har 6571 namnet Susanna som tilltalsnamn.
  * Det finns 1 man som har förnamnet Susanna. Av dessa har 1 namnet Susanna som tilltalsnamn.

 22. Det finns nästan alltid en person av det andra könet som har varje ganska vanligt namn. Oklart varför.
  (Källa: random sökningar på SCBs namnstatistik.)

 23. Ökenråttan

  mikaels: Tack för upplysande länk. Folk som kryper i ventilationsrör ser man ofta, i USAnska eller andra välska filmer.
  Härförleden var vi på konsert på Waldemarsudde, obeskrivligt skickliga musiker och väl vald repertoar, man borde ha varit i sjunde himlen. Men – då föll min blick på de vackra, ganska stora och lågt belägna ventilationsgallren av mässing som pryder väggarna. Jag puttade jag på Lille Maken och väste: ”Se upp, snart kommer James Bond utkrypande.” Han föll ur transen och in i svårkontrollerat fnissande. Fy mej, så får man inte göra.

 24. Matte har bestämt att snart ska Mulle beta på de himmelska ängarna istället och idag kom sista inlägget som vi får vara med på. Sen följer tydligen några dagar i privat avskildhet.

  Jag hade också svårt att komma in, och sen när jag skrivit min kondoleans så brakade nog sidan, för sen har jag inte sett åt’en.
  Rackarns många följare, verkar det som.

 25. Ninja

  Har ju aldrig träffat hesten, men man tycker ju man känner honom genom bloggen. Har ofta skrattat tills tårarna trillat, nu trillar tårarna ändå.
  För att man som djurägare gått igenom damma sak och det är så fruktansvärt. Saknar min lurviga landkrokodil fortfarande efter tjugo år.

 26. Precis, Ninja.
  Och så när man har sin tredje lurv här hemma som har vissa likheter med Mulle i fråga om soptunnor (att vara skeptisk mot brevlådor är ju ganska fånigt. Soptunnor är ÄNNU större) och har gjort den där matteresan två gånger … nej vi får vara glada åt allt glatt sprall som den där hästen har fått ge oss.

 27. Min Katt somnade in 2009. Vi fick arton år tillsammans. Det dygnet kunde jag inte sova trots att jag måste jobba. Storleken spelar ingen roll, vänner.

 28. Ninja

  Beslutet är fattat men tydligen inte verkställt.
  Klok matte som håller de sista dagarna för sig själv.
  Men visst har man undrat under sommaren när hesten bara fått promenera och promenera istället för massa yahooo….

 29. Ninja

  Beslutet är fattat men tydligen inte verkställt.
  Klok matte som håller de sista dagarna för sig själv.
  Men visst har man undrat under sommaren när hesten bara fått promenera och promenera istället för massa yahooo….

 30. Jag har inte alls följt Mullehästen troget, bara kikat in någon gång emellanåt. Det är ändå ledsamt.

  Samtidigt är det alltid bra när djurägare känner att Beslutet måste fattas, och fattar det. Alla som har husdjur har det absoluta ansvaret.

 31. (Undrar sååå varför jag står i modereringsgarderoben. Kikar frågande i dörrspringan. Är jag stygg? Är jag dum? Är jag opassande? Jag måtte ha Invoked a Word of Power! Iää, Iäää!)

 32. Robin Williams! Men damnit! Varje gång jag såg honom som den fullständigt hysteriska person han var i officiella sammanhang, tänkte jag ”hur länge ska han orka vara sådär?”.

  Tydligen inte längre än så här.

 33. och

  Titt in i stugan. Har varit i Grekland eftersom jag blev så trött och dum, men det blev jag inte klokare av, fast varm och badad och så.

  ”Gluttony SHOWS” klagade redan den gamle Orson Welles, som på medelålders dagar blev ett väldigt rundlagt geni och grämde sig över att just hans kardinalsynd syntes. Och den där vandrarhemsluckan – är den till för att långa vandrare ska kunna sitta upp och läsa? Finns lampa i luckan?

  Robin Williams – man gillade honom, men han skulle skämta i alla sammanhang, och inte särskilt skojigt heller. Verkade jobbigt. Men stackars karl, kunde han inte bara åka någonstans istället för att åka bort så helt utan returbiljett? (Bäst var han som Mrs Doubtfire. Hade gärna sett honom i mindre hysteriska roller. Det var något snällt över honom.)

 34. Hej, och, kul att se dig (se och se … se orden)!

  Good morning, Vietnam. Och One hour Photo, där han för en gångs skull var otäck och var det på ett strålande vis.

 35. Sant, LarsW, och samtidigt så stort att det är svårt att säga någonting vettigt om situationen. När al-Quaida tappade mark kom det omedelbart några andra – först kallades de ISIS men nu heter de tydligen IS – och tog upp ”manteln”. (Mantel är förstås egentligen ett alldeles för vackert ord för att beteckna rollen för mest vilseledda, mest illvilliga, mest maktberusade och våldsälskande).

  Tyvärr är ”bomba ihjäl de jävlarna” inte ett svar för så lätt går det inte. De finns bland en massa människor som inte alls är jävlar utan bara råkar vara där.

  (Ursäkta, jag blev lite ledsen när jag började tänka på detta.)

 36. (Där hamnade jag i modereringen igen. Men jag förstår precis vad det är för ord som fastnar, så jag är inte särskilt förvånad.)

 37. Själv drabbades jag av att min Gmail betraktade aviseringsmailen härifrån som skräppost. Också en värdering 😉

 38. mikaels

  What Dreams May Come, en underskattad och lite okänd film med salig Robin. Innehåller även allas vår Max von S.
  Hemskt sorgligt är det hursomhelst, bara 63 🙁

 39. Lotten! De har kommit fram så småningom. Liksom. Som om de gömmer sig och sedan slutar med det.

  (Noga räknat: Först var det i går kväll, eller snarare i början av det här dygnet, med min kommentar tidsstämplad 00:36. Och så var det tidigare i kväll, med stämpeln 20:26. De fastnade, var och en vid sitt tillfälle, med ”din kommentar inväntar moderering” som överskrift. Men efter ett tag, var och en vid sitt tillfälle, kom de fram.)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

wp-puzzle.com logo

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.