Hoppa till innehåll

Packlista?

I morgon flyger jag till England. Förmodligen har jag med mig för få strumpor och en klänning som jag inte har använt på ett par, tre decennier. Förmodligen har jag packat färdigt tre minuter innan bussen går hemifrån och förmodligen har jag glömt adaptern hemma.

Vad är det med mig? Varför gör jag så här? Så ofta som jag packar och reser borde detta väl vara något jag gör som en ryggmärgsreflex kvällen före resan lite sådär med vänsterhanden, gäspande och blasé. Istället för att rafsa ner det halvfuktiga som hänger på tork och sedan som alltid få med mig rullväskan som är halt.

Eftersom Tioåringen ska följa med på resan, sa jag till honom att packa nyss. (Ja, han ska packa men inte jag, jag ska slippa.) Detta yrväder till tramskille satte sig omedelbart vid min dator, funderade i en minut och skrev sedan detta genomtänkta:

sex dagar

 • 6 kalsonger
 • 3 par strumpor
 • 3 T-shirts
 • 2 par byxor
 • 2 tandborstar
 • medicin
 • 2 hoodie
 • 1 bok
 • papper och  penna
 • dagbok
 • 1 jacka
 • 1 par mysbrallor       :):);))

– Bra! Men … Vad betyder smileysarna?
– Vet du inte det?
– Mjaeh, jag är … lite dålig på sådana.
– Att det är kul att åka.
– Aha. Varför ska du ha två  tandborstar med dig?
– En är till dig.

Grabben förutsätter, så ung han är, att jag kommer att glömma. Nä, nu ska jag göra en egen packningslista!

Paus. Paus. Paus. Paus. (Det tar lång tid att skriva paus. Och under tiden slipper jag att packa.) Paus. Paus.

Suck.

Hm. Det gick inte. Jag skrev pengar pass piljetter och satte sedan armarna i sidorna och sa ”jag vill inte!”, kokade te och åt lite äppelpaj istället. Och så tittade jag på filmsnutten här nedan, så nu vet jag hur jag skulle kunna packa om jag bara kunde sluta prokrastinera.

Förmodligen lider jag av något slags packningstrauma från min barndom. Någon kanske slog mig med resväskor, klämde mig i spännband och låste in mig i en trunk?

Share
Publicerat iBloggen

64 kommentarer

 1. Oj! Snygga koffertar. Vi har en liknande som gigolon i familjen använde för länge sedan när han ”arbetade” i Österrike-Ungern och Tyskland.

 2. Nämen vaff… Att i en och samma mening skriva gigolon i familjen och ”arbetade” med citattecken och sedan inte förklara närmare – detta tarvar en förklaring!

 3. PK

  Ska du träffa Pysseliten i Englandet? Hon åker dit imorgon. Ni kanske kan dricka lite blaskigt, ljust öl tillsammans.

  I Nevjårrk kan man dricka god öl.

 4. Fast jag ska först och främst till Brighton, PK, och jag misstänker att Pysseliten är i London?

  LL99 — det finns många tecken på att Tioåringen brås mer på DDM än på mig. Bland annat är han hemskt intresserad av krigshistoria. (Å andra sidan gillar han att spela basket och hålla middagstal, så en liten gen har jag nog bidragit med.)

 5. Det känns som att vi har pratat om det här tidigare.

  Det enda som jag packar regelbundet är träningsväskan. Nu vet jag vad jag ska ha i den.
  Men när jag skulle börja gå på badhuset regelbundet satte jag upp en komihåglapp på garderobsdörren om allt som skulle med. Det räcker inte med badkläder och torkhandduk blir man varse …
  Den lappen tror jag sitter kvar ifall jag skulle behöva den igen och vara ringrostig.

 6. Med tanke på att du reser så ofta så borde du kunna ha några färdiga packlistor beroende på hur länge du ska vara borta, vart du ska åka och i vilket syfte. Om du vill göra det enkelt för dig så kan du ju outsorca uppgiften till någon som uppenbarligen är mer lämpad (eg. 10-åringen).

  Sen kan ni ju skapa en liten app där du kryssar i: 3 dagar, Europa, jobb, höst och vips kommer ett förslag.

 7. Dieva det skulle räcka med ett enkelt kalkylblad,
  där man har en grundpackning för 1 natts bortavaro.

  Sedan gör man en formel som automatiskt räknar om
  antal enheter man ska packa ned beroende på hur många
  nätter man fyller i att man ska vara borta.

 8. PK

  Inte ska hon till London inte. Vad ska du göra i Brighton?

  (Nioåringen har blivit en tioåring, det tog ett par sekunder innan den talgdanken trillade ner.)

 9. Bess

  Packa är det värsta jag vet. Själv reser jag, inte till England, men väl till Ånge i morn. Inte en pinal packad. Slutar med att jag står på Centralen i morn och köper ännu en mobilladdare. En app skulle våra bra att ha.

 10. Jo, gigolon hette Carl. Han jobbade som gigolo i Österrike-Ungern och i södra Tyskland. Han gick under namnet Cecil de Graal, han tyckte att det var lite tjusigare än dopnamnet.
  En gång på tjugotalet träffade han sin bror Elof på tåget. Elof var sällan ute i Europa och reste. Dom kände inte igen varandra och pratade tyska med varandra. Så småningom gick det upp för Elof vem han hade träffat på. Han blev mycket upprörd och skrev hem till Granbergsdal om det.
  Carls fantastiska väska har vi här hemma. I tjockt oxläder och kraftiga mässingsbeslag. Tillverkad i Budapest.

 11. @SG: Lysande, den ska jag fundera på själv.

  @LL99: Så skulle jag nog också själv göra men uppräkningen behöver inte nödvändigtvis vara en rak multipel av 1-dagspackningen. Vissa saker behöver man ju inte en för varje dag av.

 12. Ack. Alla dessa fantastiska historier som man måste draaaaaa ur Skogsgurra (eftersom han inte bloggar dårå).

  Finns brevet kvar i Granbergsdal? Jag vill skriva en bok om bröderna! (Fast egentligen vill jag att Skogsgurra skriver boken, men han måste ju dra ledningar och trycka på knappar över hela Sverige.)

 13. Jahapp, min väska är halvklar! Det blir aldrig bättre än så kvällen innan. Jag flyger till Manchester vid fyra-fem någonting imorgon eftermiddag och vidare med minibuss till Sheffield. Åter hemma på fredag.
  I väskan: Underkläder för två dagar och en varm pyjamas (enklast, packas först), ett överdelsombyte (det blev en långärmad tröja och en väst), smycken att piffa med (fler än jag kan ha samtidigt), ….
  Imorgon slänger jag ner en liten nessecär med handbagagevänliga flaskor, kameran om jag kommer ihåg och hittar den och en bok.
  Jag avskyr att packa, men bara väskan står framme känns det genast bättre och då går det ganska snabbt. Rafs, rafs, klart! (Hälften glömt och inget matchar!)

 14. Rafs-rafs! Det är mina takter, det!

  Grabbhalvan har faktiskt ingen dator — och med papperet och pennan ska han rita monster och dinosaurier samt en och annan Godzilla som blir sprängd i småbitar.

 15. Jag brukar kunna packa — det enda jag stundom kan bli lite nervös över är när jag (eller vi) bara ska vara borta ett par dagar, sisådär, så att jag egentligen inte ska behöva ta med sig ett par jeans till. Då är problemet att jag spiller ibland*. Och om jag sålunda spiller på det jag har på mig och inte har med mig något att byta med, då blir det så jobbigt. Och fläckigt. Offentlig lortighet.

  *Ja, jag gör det. Inte precis ofta, men inte precis sällan heller. Välter ut kaffekoppar (med mjölk i) över mig. Tappar senap från varmkorv. Tappar hela glassar. Det är någon sorts klantighet jag äger som av mina närmaste tros ha sitt upphov i att jag från tid till annan tillfälligt råkar glömma att jag håller i någonting. För att jag har så många roligare saker att tänka på, kantänka …

 16. Det är inte så dumt att ständigt ha väskan packad. Och se till att inget tas ur den. Då är det bara kallingar, strumpor och sånt som behöver mängdanpassas. Och om man ser till att täcka in en vecka så klarar man det mesta. Sällan det blir längre.

  Problemet är alltså inte att packa. Utan att låta bli att packa upp. Bara byt sånt som är ofräscht så är du klar att dra igen.

 17. Alltså, packning, det är traumatiskt. Räknar alltid fel. Har alltid med mig minst två plagg som blir outnyttjade. Och ett par skor. Skor är svårast, och så hemskt besvärliga att ersätta att man liksom måste ta med utipåfallatt. Appen måste hur som helst räkna med en massa variabler; säsong, troligt väder, mindre troligt väder, olika typer av engagemang …

  Trots flitigt resande har jag rätt få tips. Ett; skaffa färgglad resväska. Två; i brist på Ett; sätt presentsnören runt din svarta ofärgglada resväska. Krullade funkar fint på handtag och i blixtlås. Tre; kom ihåg att ta ut soporna. Fyra; lär dig din nya pin-kod till mobilen innan du slår av den på flyget till Paris. Trevlig resa!

 18. Det är inget problem att låta bli att packa upp, SG. Det är jag störtbra på!
  Annika, jag är likadan om det är till någon tröst.

  Ska Pysse hälsa på Anna?

 19. Förresten Luna, hur går det med katten? Har han något namn än?
  Om inte så föreslår jag Kimikaze (”kimmikäjs”).

  Namnet är den f.d. speedwayföraren Kim Janssons smeknamn.
  Kim kraschade under en div 2 tävling för en sådär 5-6 år
  sedan och är sedan dess förlamad men har trots det bibehållite
  en positiv syn på saker och ting.

  Ett annan namnförslag är Billy efter Billy Hamill som körde
  för Smederna i 15 säsonger.

 20. JAG HAR PACKAT NU!

  En liten minikjol per dag med tillhörande randig strumpbyxa och ett par svarta jeans. Julkalendertröjor. Tandborste.

  Men ah, jag har ju glömt adaptern! (Måste alltså släpa mig ur sängen och rota-leta nu.)

 21. Tog det sex timmar? Näe va? Bon voyage!
  (CN, bra blogg-tips för Sheffieldbesökare, tyvärr är det inte Anna jag ska besöka. Det blir ett kontor med gråa heltäckningsmattor, middag på trevligt ställe, sedan hem)

 22. PGW

  Teknikmagasinet visste vad de gjorde när de öppnade på centralen i Stockholm. De måste sälja hur många adaptrar, laddare och lurar som helst till alla som glömt.

  Glöm inte att besöka Marks & Spencers och handla bra strumpbyxor, kanske har de till och med randiga, vem vet.

 23. Där har du mig och Hyttis!
  Jag väntar tills det blir tomt i kön och en bit in i snabeln. Det gör Hyttis alldeles vansinnig. Jo, på riktigt. Vi pratar mycket om det.

 24. Jag förmodar att det inte gäller Lotten, eller ens tioåringen, men jag läste nyss att det allra översta skiktet av lyxkunder hos SAS rasar över att inte längre serveras äkta champagne utan bara vanligt billigt bubbel under flygresorna. Ja, det stod ”rasar” och de citerade någon som talade om ”många smärtsamma stunder” eller hur det var. Hos SvD, här (en kort artikel, men SvD brukar kräva inloggning varför jag beskriver så långt själv). Det tyckte jag var vansinnigt komiskt.

 25. En koffert med etiketterat resedatum 30-tal prydde i många år mitt varadagsrum. Sen försvann den In the Fogs of Moving. Förhoppningsvis dyker den upp igen, nu när stillestånd är uppnått.

 26. Örjan

  SG: Typisk sjö/tågresarkoffert anno dazumal.
  Tror den vill ut på ny resa (bloggresa) med Lotten till Prag. Skulle den känna sig hemma i den gamla staden?
  Många hus borde kunna påminna om ungdomens Wien, och förresten,kanske den redan varit i Prag något veckoslut?

 27. Örjan

  Ytterligare gissning.
  Kan hon vara upptagen av att installera 10-åringens klass på skola (internat) i Brighton.
  Anledning till att hon är med som sk ”föräldrastöd ”på resan?

 28. Vi har gamla ”övervintrade” isskrapor med ”Don’t worry – be happy” på.
  Rusta inför vintern!

  Skickas så länge lagret räcker.

 29. Jag är inte Niklas, som alla kan se, och jag har inget med saken att göra, men jag undrar i lika stort mått hur väl Dörren klarar sig utan Niklas efter alla dessa äventyr.

  (förlåt mig … jag är fortfarande kvar i den ljuvliga Dörr-bubblan skapad av härligt berättarbegåvade män)

 30. Jag har inte vågat berätta än. Det verkar som om Dörren har skapat sig en bild av er kommande gemensamma tillvaro som kanske inte stämmer med hur du har tänkt dig det hela. Jag är lite orolig.

 31. Jag tror det blir bra! Den ska få en central plats i vårt hem. Jag kommer inte att använda den varje dag men jag kommer att se den. Och naturligtvis prata lite med den.

 32. @Ökenråttan
  Papper och penna?
  Jag är ju varit litet involverad i 10-åringens DNA…
  OCH
  Fastän jag har ett tiotal datorer, den senaste från våren 2012 (sparar alla, kanske blir ett museum vad det lider…)

  När jag har PLANERINGSmöte med mig själv, vilket jag har MINST en gång om da´n är det papper och penna som gäller.

  DOCK Nu när jag är åldrig fastighetsansvarig änka: för sinnesron under bortovaro har jag fört in i datorn CHECKlistor för olika typer av resor.
  DÄR
  Utöver ungdomens PPP tillkommit mediciner, mobil ,kamera OCH laddare till ovanstående
  GLASÖGON har tillkommit tandborsten…
  MEN
  Varje gång en resa förberedes skriver jag ut en AKTUELL lista för avprickning med PAPPER och PENNA.
  Det där med minnet måste förstärkas med SYN och SKRIFT!
  Risken är annars snarare att jag ”för säkerhetsskull” tar med för mycket prylar, samtidigt som något VÄSENTLIGT kan missas.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

wp-puzzle.com logo

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.