Hoppa till innehåll

Har ni väder?

Gårdagens paraply.
Gårdagens paraply.

Alltså, när det är väderkaos brukar jag befinna mig i stormens öga. Jag brukar kunna titta på tv och säga jaha hm, javisst, och sedan går jag ut och skottar så svetten rinner mellan bröna.

Det flytande hotellet som jag sov på inatt.
Det flytande hotellet som jag sov på inatt.

Men nu är jag på västkusten och kan inte delta i ujujandet alls. Det blåser bara lite. Och inte ens en regndroppe ser jag. Känns lite som ”har ni fest, eller?”. Jag ska strax föreläsa om mina älskade skrivregler, men har svårt att lämna tv-rapporterna om att alla bussar i hela Stockholm är inställda och tunnelbanor och pendeltåg som inte går.

Vi brukar ju prata om känslig infrastruktur och hur dåligt förberedda vi är på situationer när internet pajar, telefonerna inte hittar några vågor eller när tv:n flimrar. Men … nu är det ju tvärtom.

Share
Publicerat iBloggen

34 kommentarer

 1. Alltså definiera ”väder”.

  Om det är motsatsen till o-väder så kan jag meddela att vi idag har väder: strålande sol från blå himmel skiner på perfekt vitt snötäcke och så är det drygt tio minus.

  Igårkväll var vi däremot utan väder. Små stresssade snöflingor for förbi utanför fönstren och vi var glada att vi inte var hemlösa.

 2. Ja, vi har väder. Ungefär tre decimeter. Sedan igår kväll. Efter nästan en timmes skottning går det nu att komma fram till brevlådan. Nu väntar jag bara på att plogbilen ska komma och göra en stor del av arbetet ogjort.

 3. Angående Niklas’ blivande frustration kan meddelas att här rapporterades snön tungskottad. Inte tötung, men kompaktihopblåsttung. Och tro det eller ej: plogbilen var här före maken skottade!
  Undrens tid är inte förbi tydligen.

 4. Sen tänkte jag på en annan sak imorse när jag hörde på p1 att på Manhattan är trottoarerna skottade före gatorna och detta pga att man tydligen ska skotta utanför sitt eget hus.
  Men finns/fanns det inte nån sån förordning i Sverige också? Att man var skyldig att hålla rent på ”sin” trottoar.
  (Vilket ju inte verkar speciellt troligt med tanke på att trottoarer i villaområden brukar användas till plogvallsförvaring.)

 5. Det föll lite snöblandat igår men det är borta idag. Här är det mulet gråtrist och bara grusiga snövallar kvar. De verkar dock inte försvinna, som om gruset isolerar snön och hindrar den från att smälta.

 6. Halvmeterhöga drivor av slask. 100-kilostunga slaskflak som dimper ner från taken. Horisontell snö med inbyggd glip- och naken-hud-sökare. Kom och hämta! Gratis vid snabb affär!

 7. Och nuuuuu har jag åkt på kringelikrokiga väger land och rike runt – eller i alla fall lite här och där. Och fått en kebabrulle i snöyran. Samt hittat en buss som leder blott in till Göteborg.

  Sedan blir det ju ytterst intressant om jag och mitt tåg rör oss norrut idag eller imorrn …

 8. Jajemän!
  Den käre maken väcktes redan halv sex imorse av grannen som behövde hjälp med plogningen. Sedan fick jag mitt på dagen ringa svågern för att få fram traktorhjälp till en av hästägarna som kört fast och nästan tappat bort sin bil i drivorna.

  Seeen, blev det sol, men då satt jag med ryggen mot fönstret så den missade jag.

  Ganska mycket vääär (=vind enligt min barndoms västkustsbor) har det också varit.

  En son är nu ute och röjer för att den käre maken ska ta sig upp till huset.

  Lycka till med att hitta ett norrgående tåg!

 9. Mer (o)väder tack, det är så fascinerande vad naturen förmår! Jag bryr mig inte om insnöade arbetsnarkomaner och omkullcyklade studenter. (Hela Uppsala vimlade av cyklister idag!)

 10. Jag har ju också slarvat med finlänkarna, Cecilia N. Jag tror att det i den oskrivna regeln står att man ska göra finlänkar endast när man sitter skönt tillbakalutad och har eoner av tid över.

  Och jag vill också veta mer om ert väder! Jag sitter just nu i ett tåg på perrong 7 i Göteborg. Tåget lider av säkerhetsproblem sedan 50 minuter och kan in… OJ! Vi rullar! PARTYYYYYYYY!

 11. Örjan

  Hoppas du satt dig på rätt tåg. För om det gäller rent norrut, enligt kompassen, hamnar du nog i Oslo.

 12. Jag rör mig mot nordöst, Örjan, och har fått veta att sista biten sker i TRÅNG taxi med MÅNGA passagerare och JÄTTEMYCKET bagage och alls inte skönt i tåg.

  Dessutom (fanfanfan) spelar sittgrannen här endast och allena på HÖÖÖÖÖÖG volym Cher. Jag skulle kunna sjunga med utan problem.

  Snart gör jag det.

  – Böliiiiiiiiiiiiv!

 13. Agneta

  Liten Lundarapport saxat från dagens Sydsvenskan.se lundadelen:

  Lund tryggast i landet igen:
  • Hemvårdare stal medicin från gamla
  • Inga tåg på Lund C och Gunnesbo
  • Råttkoloni huserar runt Oscarsskolan
  • Bråk om bostäder i Landsarkivet
  • Dyrare parkering i centrum
  • Greps med stulet körkort
  • Lång höst utan inomhusbad

  För övrig fick vi i eftermiddag rikt mått av snöblandat regn precis när termometern började falla från +5°C till –4°C. Bra timat av vädergudarna. Här har varit uppehåll och plusgrader i flera dagar och 99,9 procent av vinterns snö var putz weg. Nu fryser allt det våta och minusgrader ser vi ut att få behålla minst en vecka. Kanske dags att börja använda halkskydd vi lyckades komma över just när de inte såg ut att behövas längre.

  Hälsar Agneta från landets tryggaste stad.

 14. Och vet du, Agneta att i landets tryggaste stad lagade Artonåringen idag mat till hela Krischansta Nation. Han ringde:

  – Hej mamma. Hur lagar man potatisgratäng till 80 personer?

  (Jag rekommenderade honom att strunta i att skala potatisen.)

 15. Luna

  Väder, o eller inte, Kkuriren förnekar sig icke. Här framhärdas! Fy den som snor ett knäck! Om sig själv, no less.

  Tre decimeter snö igår, -22 inatt. Men strålande sol som faktiskt värmer på dagarna.

 16. Görel

  Har löjligt mycket snö utanför huset. Men jag har också en pigg grannpojke som gärna tjänar en extraslant, så han kommer och skottar åt mig idag!

 17. Gerbilen

  I dag har vi åkt skidor på vårat väder. Blåaste himlen, vitaste snön som en stor marängtårta – kan inte bli bättre. Enda klagomålet skulle avse det faktum att spåret verkade ha gjorts av nån låghalt. Upp och ned gick det fast utan backar. Nej, jag tar tillbaka. Vi klagar inte över nånting i dag!

 18. DiEvas barndomsvänner har en märklig syn på dialekten. Enligt mig – evig västkustbo är vääär väder och uttalas veeeeeeeeeeeeer.

  Coolt flytande hotell, borde jag som inflyttad Göteborgare veta var det ligger? För det gör jag inte. Var ligger det?

  Dessutom undrar man ju varför inte hela mänskligheten har fattat att det är ljudförbud på alla offentliga transportmedel. Prata inte med mig, då åker du på en propp! Det ljufvaste med publik transport äro att få sitta och titta ut genom fönstret och filosofera över lifvet, lifvet!

  Cecilia N – jo det är det! Jag är stammis där. Planerar en femveckorsvistelse där i sommar svängandes nylonstrumpeben.

  Sade hon och insåg att hon enbart kommenterat kommentarer.

 19. Om jag då bara får komma in och kommentera en kommentar, så måste jag ju påpeka att det inte finns regler mot att blott kommentera kommentarer. Off topic är väl allas vårt signum?

  (Jag svarar med flit inte på KuriÅsas fråga. För hon har på egen hand hittat sitt svar i föregående inlägg. Och där ställt en ny fråga. Som jag däremot har svarat på.)

 20. Luna

  Strrrrålande sol, långfärdsskridskor och så fika länge på lokala bakeriet. Därifrån ett raskt hopp till the Met. Lifvet leker!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

wp-puzzle.com logo

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.