Hoppa till innehåll

Dag: 2 februari 2011

Valbloggen – Jonas is in da house!

Lyckan är fullständig! Förlåt min intensiva valjakt, men sedan jag fick bildbevis av Anders I som till och med hade fotograferat sin upplevelse, har jag vänt på flera stenar. Och nu kommer det mer!
Karin Rönnbäck – arkivarie för Norrbottens museum – har grävt i källarvalven och hittat Kurirens artiklar om Jonas! Och den som låg bakom spektaklet var alls inte en galen, ensam lycksökare utan … Världsnaturfonden!

Stackars Jonas var inte en blåval som jag hade fått för mig utan en sillval – drygt 20 meter lång och 58 ton tung, vilket ger ett BMI på 1 300.

Kolla, en Beppe-mössa till höger!
Kolla, en Beppe-mössa till höger!

Bildtexten är förvirrande, för där blir Jonas plötsligt en fisk:

Ser ni att bilden där påminner starkt om Anders I:s? Vi tar den igen:

Vad man inte kan ana är att Jonas hjärta vägde 500 kg. Tänka sig.
Vad man inte kan ana är att Jonas hjärta vägde 500 kg. Tänka sig.

För att balsamera Jonas gick det åt 7 000 liter formalin, vilket ingen människa kan ställa i relation till något – men vi förstår att det är mycket, eller hur?

Nu var journalisten Tore Boström i Kuriren inte helt nöjd med uppvisningen, och man får nog kalla honom en förgångsman med tanke på interaktivitetkraven han ställer:

Enkla grejer som diabilder! Det var tider det! Och noggranna beskrivningar av fångstmetoderna bredvid en på just ett sådant sätt infångad val! Jahooo!

Men inte nog med detta. Valskrället skapade ju trafikkaos!

Ni vet hur folk säger att skriftspråket genererar och att det var bättre förr – på alla fronter? Tidningarna innehöll artiklar av bättre kvalitet och all kritik mot allt var befogad? Mhm, jodå.

Share
29 kommentarer