Hoppa till innehåll

Superlotten anmäler sig till tjänstgöring

Tjolahopp. Min djefla man har ryggskott. Igen.

Jag (ja, allt handlar om mig) lider mest av att våra rutiner som i vanliga fall funkar så bra även när allt ska ske på en gång nu inte funkar alls. Jag måste koka te och gå till lågstadiet och cykla till mellanstadiet samtidigt och dessutom förfalska Den djefla mannens signatur för att Femtonåringen ska kunna få en legitimation.

(Nej då. Lugn. Jag förfalskar bara min pappas namnteckning.)

Men det kunde vara värre. Tänk om man idag var ett ägg i affärn. Man låg där i sitt paket med sina kompisar och så kom en tant och gjorde en Charlie Chaplinvurpa och inte ens alla kungens män skulle kunna reparera en sådan skada.

Inga ryggskott här inte.

Eller tänk om man var en brödpåse som hette Fröig. Och bäst som man låg där och kollade på fallande ägg, så kom en konkurrerande brödleverans och trängde sig på: Fröjd och gamman. Skulle man kunna samsas om utrymmet?

Vad kommer vi att säga om dagens brödnamn om, säg, tio år?

Nu ska jag ta ett djupt andetag och stoppa yrselmedicin med distraheringsfunktion i Min djefla stånkande man. Sedan ska jag ikläda mig en röd mantel och skriva en artikel på exakt 1 300 tecken och hålla en deadline på sekunden samtidigt som jag ser till att alla barnen är representativa till skolfotograferingar som kommer att ruinera oss bortåt november när vi trots sju påminnelser har glömt att betala dem. Och det kommer att gå jättebra eftersom jag kan cykla och koka te på en gång! För att:

Självklart.
Share
Publicerat iBloggen

27 kommentarer

 1. Så nu lär han ligga som en planka bredvid dig i sängen då och antingen snarka eller pipa av smärta?
  Gud så uppmuntrande jag låter…

 2. Och väntar han tills det behövs ambulans och morfin, ja då krävs det en bandspelare på högsta volym med det är ingen kontraktur på replay.

 3. Morfinambulansen testade vi ju första gången. Nu ligger han och piper i gästrummet — med mobilen som nödsignal om det skulle behövas. (Superlotten måste gubevars få sin supersömn.)

 4. jo jag minns sproink-kontrakturen och ambulans och morfin och inte sova, inte sitta. Finns roligare saker att göra. Sov gott 🙂

  WV: skina

 5. Lotten – detta fixar du! Du är ju kvinna och som kvinna har man större Corpus Callosum. Det är förbindelsen mellan hjärnhalvorna och den är större hos kvinnor än hos män. Det är därför vi är bättre på att göra flera saker samtidigt. Detta är sant!

  Stackars Den djefla mannen – hoppas han är på benen snart. Han kanske ska hänga i en dörrpost eller liknande för att sträcka ut ryggen. Smärtstillande och rörelse (lättare sådan)är ofta bra vid ryggont.

 6. Heja Superlotten! Men lova att du inte gör nåt så kriminellt som att förfalska din mans och fem barns far signatur. Då vet jag inte om jag nånsin vågar läsa din blogg igen.

 7. Brödnamnen skulle nästan kräva ett eget inlägg! Här i huset förekommer det ibland ett svampigt bröd som heter "Äntligen", och jag har även stött på brödet "Javisst" och förstås klassikern "Gräddad längtan". Till mig själv handlar jag helst bröd på ett närbeläget bageri där bröden har så poetiska namn som "rågsurdegsbröd".

  PS. Jag tycker förstås också synd om den djefla mannen och hejar på dig allt vad jag orkar. Bara så att ingen tror att jag saknar empati eller så!

 8. Tiila

  Den affischen hade jag bett att få om jag var som du. Vem vet när man behöver piggas upp framöver?

  Wv: säger nerwo och tror att ryggskadan har ett neurologiskt ursprung. Eller var det Lottens superkrafter kanske?

 9. Jag ligger här och tänker ut nya ord. Vad sägs om adjektiven ”uffig” och ”puffig”, verben ”grinstånka” och ”värkvrida” eller substantiven ”ryggdrag” och ”muskelvred”?

  Kuren är lite vila, lite aktivitet, lite vila, lite aktivitet. Har lärt mig att man ska ”buga för Silvia” för att få krampande muskler att hamna i avslappat läge. Det funkar … men … det är inte skönt, om man så säger.

  Nu ska vi köpa en ny jätteboll (den gamla är försvunnen) som jag ska vältra mig med på vardagsrumsmattan. En köttrik bål med sixpack och muskelremmar kors och tvärs på ryggen är förmodligen den bästa profylaxen.

 10. @ Den djefla mannen – exakt! Dags att strama upp bålen (anatomisk term i detta sammanhang). Ryggresning, diagonalt arm-benlyft, sit-ups och annat smått och gott. Bra med pilatesboll. Det finns massor med övningar för/med/till en sådan.

 11. Bra att du definierade där, Smultronblomman.

  Annars kan man tro att den djefla mannen hade börjat yra om nån sorts köttsoppa med öl i som serveras i glas …

  Fast det går ju inte för sig för oss nykterister.

  Och så sneglar jag ner på wv och vad får jag se? virtanti, nästan verdandi som jag har för mig är en nykterhetsorganisation!

 12. Klosterbier är som en måltid i sig själv. Det kan man säkert leva på ett ryggskott igenom. Jag vet inte per exakt hur mycket alkohol det är i klosteröl men gott är det.

 13. Bröd är väl en rätt gammal företelse?? Vem minns inte alarmen om akrylamid för några år sedan. Då var det nästan dödsfarligt att äta bröd. Men jag håller med ÖversättarHelena – det är inte kul med det som kallas bröd i dag. Tacka vet jag danskt rågbröd. Mörkt brunt och fullproppat med fullkorn. Smaskens! Fast bröd är nästan tabu nu när maken blivit LCHF-frälst…

 14. PGW

  Lider med maken. Ligger själv platt på ryggskottet på vetekudde med lap-top i knät. Är ryggskott smittsamt i bloggvärlden? Deep-ed ligger också ryggskottad?

 15. Emi

  Dessutom undrar man ju, när de skriver FRÖIG med enorma bokstäver, varför resten av namnet, "frisk &", skrivs med yttepyttetext? Till den Djefla Mannen bör den som handlar kanske leta efter ett bröd med mycket större FRISK på?

 16. Den djefla mannen sover! Utan ynk! Han måste helt enkelt vara på bättringsvägen.

  Tack för det, Pärlbesatt — själv blir jag alldeles nöjd när det blir så här rörigt och spretigt i kommentatorsbåset. Bröd i ryggskott liksom.

 17. Jag har till och med hört på radion att Superlotten är här!

  Ryggskott är jättedumt och jättebesvärligt. Hoppas det ger sig iväg från mannen genast! Tycker förresten att ryggdrag och muskelvred är väldigt bra ord. Det är ju precis så som ryggskott yttrar sig!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

wp-puzzle.com logo

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.