Hoppa till innehåll

Att inte släppa taget om sommaren

1.
Min pappa har en liten, liten eka med en liten, liten motor och med hjälp av den åkte vi till en liten, liten ö för att fånga en liten, liten fisk.

Men när barnens morfar tog oss på fiskafänge så fiskade han sig själv i axeln.

Trots att vi i familjen fiskar så sällan att vi nästan åker skridskor oftare (vi åker aldrig skridskor), vandrar diverse fiskehistorier runt i släkten. Broder Jakob satte kroken i pappas läpp en gång, alla har fångat varsin gammelgädda och den där äggsåsen utan smör var inte god. Den där kroken i axeln satt som superlimmad och lossnade inte förrän jag i en evighet med mina naglar (som är hårda som räkost) hade skrapat och karvat loss skinnet. Hela tiden tänkte jag:

– Seeegt. Om människoskinnet är så här segt är det ju jättesvårt att bita loss en bit eller sticka in en kniv i. Tänk vad de måste ha tuggat, de där rugbyspelarna som störtade i Anderna och sedan åt bitar av sina kompisars rumpmuskler. En gång i lågstadiet fick vi kalops med så här svårforcerade köttbitar i. Så seeegt.

2.
Vår badsjö – den bruna på tio minuters cykelväg hemifrån – ska vi kissa i ända till september om vi fortsätter att ha tur med vädret. Vårt rekord är 9/9 1999. (Och det helt utan att vi är särskilt förtjusta i nior.)

Sexåringens fötter såg ut som ett vattenlik igår.

 

– Jajaja, jag vet att det är lite kallare än vanligt, men plaska på så att det i alla fall ser ut som om ni har kul på bilden!
– Men vi har ju kul, vad konstigt du säger, mamma.

3.
Det senaste tricket att hålla kvar sommaren är att inte rensa ut den: plötsligt var det Martas namnsdag igen. Länge leve fullproppade kylskåp med skattgömmor!

Den där lilla mjölken som gick ut den 27 juli ska vi spara till julafton. Den större (men yngre), som gick ut igår, är bara med här för att ni inte ska tro att jag tidsfuskar med bildmaterialet.

Förutom att köra bil med musik på vansinnesvolym, måste jag säga att detta med att ta ett dopp i en lite för kall sjö är det bästa uppåttjacket. Men det tyckte jag ju inte förr. Vad händer? Har jag mognat? Kommer jag snart att börja spela bridge och tillaga sylta också?

Share
Publicerat iBloggen

19 kommentarer

 1. SKRYT: Vårt – på den tiden var vi ju två…- rekord är från sommaren 1959!
  Det var ju den berömda getingsommaren som bara fortsatte och fortsatte. Vi bodde i lägenhet i Lund – var nyblivna bilägare och for den 13 oktober till Falsterbo där vi njöt av sol och bad hela dagen.

 2. Jag är mycket nöjd med att du bekräftar det jag alltid hävdar men ingen vill tro på: att det fortfarande är sommar på min födelsedag den åttonde september. Sommar. Hör ni det? Sommar!

 3. Sommar är det nog så länge man kan ha sandaler och shorts utan att få blåa läppar, eller?

  /Hälsningar från en som tänder eld i kakelugnen eftersom det regnar småspik och är 13 °C

 4. PGW

  Det ÄR sommar det ÄR sommar!!

  (Det har jag lärt mig på någon kurs någonstans att man kan intala sig något tills det blir sant på riktigt, så det så)

 5. Olsson

  Naglar hårda som räkost?

  Jag har korta byxor och sandaler trots ösregnet idag. Kändes lite fel på t-banan, men det ÄR sommar fortfarande!

 6. Att fiska sig själv i axeln verkar inte så bra, speciellt inte om man som sällskap bara har folk med naglar som räkost.

  Fast det kanske är bättre än att fiska iväg sina glasögon som jag hörde om en tonårsgrabb som gjorde. Han hade specialglasögon pga ovanligt synfel och hans föräldrar hade just hämtat ut dem efter lång väntan. Plötsligt hör de "oj, men där åkte ju mina glasögon iväg". Fiskekroken hade istället för att fastna i näsan, kinden eller örat på killen själv eller brorsan som stod bredvid, fastnat i glasögonen som fick sig en flygtur ut i sjön. Jag kommer inte ihåg om de fick tag på dem igen.

 7. Sisådärja. Jag hämtade Nioåringen i spöregnet. Och eftersom det är sommar, promenerade jag i sandaler och shorts.

  Nu har jag däremot raggsockar, morgonrock och en stor kopp te.

 8. Varför spara mjölken till julafton?
  JAg känner en människa som börjar använda kortärmat och shorts den första april och tar sedan inte på sig långbyxor igen förrän 1 oktober. Oavsett väder. Jag har därför sett honom i sommarklädsel mitt i snöstorm i april.

  En annan av mina vänner väntar faktiskt till 1 maj innan det obligatoriska shortbärande börjar. Han slutar däremot när det böjar bli kallt.

  wv tycker de är colko!

 9. Själv brukar jag se min egen födelsedag den 27 juli som starten på nedräkningen till hösten. Det var särskilt så när jag gick i skolan och ja, det är tio år sedan jag tog den högsta examen jag har. Men den 27 juli då var det drygt 3 veckor kvar att skärpa sig på innan det var dags för skolbänkar. När jag jobbade var 27 juli första dagen på semestern och fem veckor framöver stiltje. Inte för att det var för sommar sommar. Jag låg i en solstol och läste böcker i varje fall.

 10. Överårig mjölk/grädde?
  Många gånger går den att använda för konsumtion ändå. (plus till bakning)
  Gamla tricket
  Hett kaffe /te. Överårig(gammal) mjölk "flockar" sig.
  Om inte – ok för konsumtion

 11. malin

  En kompis till min man gjorde en rolig grej med mjölk en gång: Han sparade ett oöppnat paket i sin kyl, efter ett år tog han med sig paketet till affären och ställde det bland de andra paketen. Jag skulle verkligen vilja veta vad som hände sen. Vem köpte mjölken? Vad sa de när de öppnade paktet? Hur luktar ett år gammal mjölk?

 12. Haha Malin, antingen är din mans kompis även bror till min kompis kompis, eller så är det där en vandringshistoria! Det skulle ju kunna vara ett populärt bus också, men jag undrar ändå om man verkligen kan ha mjölk hemma i kylen i ett år. Samt bära iväg den och ställa den omärkligt i affärens mjölkkyl?

 13. malin

  Anna! Makens kompis initialer är M.W, någon du känner? Jag är så naiv att jag verkligen tror på honom (kompisen allts´å). Annars ljuger han bra. 😉

 14. Malin, jag mailade och frågade min kompis om hennes kompis bror skulle kunna vara din mans kompis (det där lät som ett ovanligt dumt räkneexempel) men hon svarade bara kryptiskt "Kanske!" och det blir väl varken du eller jag mycket klokare av.

 15. Jag tänkte bara gå in här och be om ursäkt för att jag inte deltager, och så får jag läsa bland det roligaste på länge: "… frågade min kompis om hennes kompis bror skulle kunna vara din mans kompis".

  Jag är på väg till en basketturnering i Finland — med tolv femtonåriga tjejer och nu har jag lite ont i öronen.

 16. Stoppa pressarna: Malin! Min kompis hörde av sig igen (efter att ha läst meddelandet en gång till) och bekräftade att hennes kompis bror har samma initialer som din mans kompis!

  Så nu är frågan: om min kompis kompis bror är fyra centimeter längre än dins mans kompis kompis, vem bor då i det röda huset?

  Och var det sant det där med mjölken?

  Det får vi kanske ändå aldrig veta.

 17. Jag badade för ungefär en vecka sedan i Torneälven men mitt rekord är Gültzauudden i Luleå sista veckan i september. Det rekordet kommer jag aldrig slå. Det var svinkallt och vi fick snurra och flänga med armar och ben för att få tillbaka blod och känsel i lemmarna.

  ov: surar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

wp-puzzle.com logo

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.