Hoppa till innehåll

På plats

Båten som tog mig från Paros till Antiparos som trots namnet är väldigt positivt.

Om man reser konstant i 28 timmar, kommer man bra långt. Jorden runt på 28 timmar kanske rent av skulle vara en avslappnande upplevelse? Men om man som jag igår och idag reser i 28 timmar och då spenderar hur många timmar som helst på flygplatsgolv, kommer man så småningom bara till den grekiska övärlden.

Till detta sovrum, t.ex.

Så vad gör man då under evinnerliga timmar på flygplatser? Går man en glad promenad utanför Arlanda när man råkar komma i vansinnigt god tid? Nej, först sover man lite och sedan försöker man ta en bild på en amerikansk hippie från Dalarna.

Men bilden blev inte så bra.

Går man kanske en stärkande promenad utanför Münchens flygplats om man har fem timmar att slå ihjäl? Nej, först sover man en stund.

Sedan sätter man sig på ett marmorgolv och letar (förgäves) efter internet.

Tar man in på hotell i Aten för att hinna sova i fyra ynka timmar? Nej, man sitter vaken på flygplatsen och försöker hitta internet. Sedan somnar man i småryck.

När man har varit semivaken i över ett dygn och befinner sig på ett stängt café innan solen har gått upp, letar man dock inte efter internet. Man somnar lite. Jag har alltså dreglat mig genom Europa. Och alla som går på diet – vad sägs om denna kostcirkel under mina 28 resetimmar? Nio mackor och fyra öl.

En helt annan sak: är det egentligen så himla kul att vara arkitekt i Grekland?
Share
Publicerat iBloggen

15 kommentarer

 1. margareta

  Grekland vore kul att uppleva, men lååååååång restid var det. Verif. säger stoowilt.(ska du jaga storvilt?) (nu blev det crelys)

 2. Ta det nu inte personligt – jag tycker inte alls du är en gumma, men verifieringen förstår precis hur du känner det efter att ha suttit på flygplatsgolv mm.: gumsidst

  Åhhh tänk att få var på Antiparos istället för på jobbet….

 3. Åh, vad blått och vackert vatten! Nu blir jag sådär antik-romantisk så att jag vill sätta på mig benskenorna, plira genom ögonspringorna i min korintiska hjälm och stryka mitt spetsiga skägg fyllt av saltkristaller.

  Får dock nöja mig med att skriva en uppföljare till Strändernas svall.

  Ozzy: kaklad säng borde vara lämpligt i hotellrum som hyrs per timme.

 4. "Hellre nio öl och fyra mackor än nio mackor och fyra öl."

  Kan man få det broderat och inramat, månne?

  Vad lustigt. WV föreslår "flump". Är inte det enligt Eddie Izzard ljudet av en skalad apelsin? Hjälp, någon!

 5. Sängramen är murad, inte kaklad. Men själva bädden hård som jävla kakel! Och madrass-skyddet har inbyggd plast så att det känns som om jag sover på ett draglakan med gladpack under.

 6. Jag tycker rummet är vackrare än det som du visade i detta inlägg.

  Min andra utlandsresa ,som var 1954 till det just för västerländska turister öppnade Jugoslavien,København-Ljubljana, tog också 28 tim. Vi kom fram kl 4 på morgonen – det förbeställda hotellrummet var inte färdigbyggt än, bl.a. fungerade inte vattenklosetterna.
  Vi tog sedan in på något liknande BoB, det var mycket bättre.

  Det är bättre med för hård än för mjuk säng. Låtsas att det är en DYR spikmatta…
  MEN
  Det där med madrasskyddet (svårläst-stavat…)
  verkar otrevligt – det kan väl tas bort???

 7. Japp, jag ska inatt ta bort madrass-skyddet (bindestreck räddar det mesta) och försöka att inte kissa på mig.

  Sanning att säga, sover min kusin i finrummet. Eftersom hon är äldre än jag, sover jag i "det andra rummet" — som är alldeles utmärkt. Förutom myrorna. (Tar det en annan dag.)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

wp-puzzle.com logo

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.