Hoppa till innehåll

Klona mig (tipsuppdaterad)

Min kropp är i Stockholm på barnkalas.

Men själen och hjärtat är i Västerås och kollar på ungdoms-SM i basket.

Mitt i pizzabak inne på toa (värdarna har ont om plats i köket) får jag veta att Fjortonåringens match är jämnare än jämn och att det är ohyggligt nervöst allting. Mitt i en tårttugga får jag veta att första matchen förlorades med två ynka poäng. Men att Fjortonåringen blev matchens lirare. Mitt i nästa tårttugga får jag en tår i ögat. Jag är på barnkalas men vill titta på basket. (Kalasvärdarna vet hur jag känner.)

Jag tror att jag för det mesta fattar rätt beslut när två arrangemang eller uppdrag krockar. Rätt beslut när det gäller moral och omgivningens krav, vill säga. Om jag bara skulle gå på känsla, skulle jag prioritera

 • begravningar framför dop
 • basket framför nästan allt
 • teaterbesök framför tjejmiddagar
 • releasepartyn framför sömn
 • glass framför fibrer
 • bloggen framför mina föräldrar.

Men några dumma beslut har jag tagit:

 • År 1986 körde jag järnet på Lundakarnevalen och gick bara upp på två av fyra enpoängstentor i engelska just den veckan. Två poäng som jag aldrig kommer att ta. (Alla med ofullständig examen – förenen eder!)
 • År 1987 valde jag att åka 25 mil till en bortamatch istället för att tenta drama och var tvungen att gå upp på resttentan två gånger.
 • Å andra sidan stannade jag hemma och tentade istället för att se på Peter Stormare som Hamlet på Dramaten 1986, vilket jag har ångrat sedan dess. (Och ältar här på bloggen hela tiden.)

Tydligen var jag som dummast runt 1986/87, för nu kommer jag inte på fler felval.

Fotnot
Punktlistorna ovan är korrekt skrivna, men av två helt olika typer.

Bara ett litet tips
Läs hur Salte Stellan upplevde sin basket idag.

Share
Publicerat iBloggen

25 kommentarer

 1. PGW

  Ska vi vika en sommar för att plugga in poäng vi glömt? Jag har en fempoängare i Amerikansk litteratur och nåt skräp med engelsk grammatik som blivit liggande.

 2. Ja! Låtom oss förena oss. Jag saknar till exempel en tentamen i redovisning för att få en examen som inte längre finns. Det känns helt ok. Jag missade den tentan för att jag målade tak i Vänersborg…

 3. ab

  Ditt minne för årtal är i alla fall himla bra.

  Nämen oj! – wv är

  brailess

  Tänker inte dra några jättedåliga skämt om detta!

 4. Jag är med! 40p i psykologi blev aldrig färdigt. Och det dummaste jag nånsin gjort var att börja röka. Jag kan bara inte sluta.

  (Mitt wv, susnagge, låter som ett namn i en saga tycker jag. Men Google har noll träffar där)

 5. 5p differentialekvationer på C-nivå, blir det bra?

  Jag fattade aldrig nånting och sen sänkte de kossorna den till B-nivå – för det var så enkelt. Jo pyttsan!

  Men jag tänker inte offra en sommar på att göra den!

  Däremot har jag en hög på 1-2 dm oredovisad kurslitteratur som skulle avsluta en (gammaldags) 10-p-kurs som jag har användning av i den examen jag jobbar med nu.

  (Den där 5p diffekv fattas klurade jag åt mig på annat sätt och med annan titel.)

 6. Fem poäng matematisk statistik på C-nivå samt C-uppsats i statistik, kan det vara något?

  Fast jag har inte en fil.kand. utan två ändå, så det gör inte så mycket.

  wv: carkler (=person som anser att mat.stat. inte är avsedd för människor?)

 7. Jag har fullständiga kurspoäng. Däremot tentade jag en och samma fempoängstenta, något väldigt grundläggande på grundkursen i lingvistik, sex (6) gånger.

  Det gick vägen först när min kompis kursamanuensen berättade för mig att den inte var så svår som jag tydligen trodde. Han hade rätt!

  Beziersh, säger WV. Skål på dig också, säger jag.

 8. ab

  Filmvetenskap, litteraturvetenskap, sociologi, teatervetenskap – och lyckades inte ta de sista poängen! Lite skyller jag på att de hade obligatoriska kvällskurser och jag hade småbarn och ingen barnvakt.

  Lonomie, suckar wv.

  Fast nu ändrade den sig till diersess.

  Det var då själva – nu är det rappredi!

  Ja, för tusan – var nu rapp och redig och posta det här!

 9. Intressant fråga. För även när vi tror att vi beslutar efter inte moral (och till viss del omgivningens krav och förväntningar) är det nästan alltid känslor som styr oss. Vad som styrde mig att aldrig skriva klart sociologiuppsatsen på 80-talet har jag dock glömt. Glömska kan vara en god och förlåtande egenskap.

  ordverifiering: cessilis! Vackert.

 10. Otroligt vacker wv på min ära, loppran!

  Här blev det shing.
  Det är det de engelsktalande uppmanar varandra när de blivit lite på lyran?

 11. Jag har väldigt många poäng kvar på min ekonomiutbildning. Mitt misstag var inte att inte gå på några tentor utan att börja plugga ekonomi i första läget.
  Jag kommer aldrig att arbeta med ekonomi och det är jag glad för.

  Vad har hänt med wv? Det har ju plötsligt blivit ”riktiga” ord. Jag ska just signera med buser.

 12. Jag saknar en c-uppsats i svenska respektive engelska samt en 4-poängs kurs i växtfysiologi.

  Växtfystentan hade jag inte riktigt tid att koncentrera mig på eftersom jag försökte få min c-uppsats i svenska färdig. Så i själva verket är det c-uppsatsens fel att jag inte klarade tentan. Tyvärr missade jag båda två.

  Jag är lite fundersam fortfarande, bör jag slutföra dessa c-uppsatser eller resolut stänga igen byrålådan?

  Växtfysiologi är annars riktigt kul. Gibberliner och folem på er.

 13. Jag håller med, Pseudonaja — något positivt har hänt med WV. Hoppas bara att man inte blir blasé och när t.ex. eggbult eller butfisk dyker upp som WV bara rycker på axlarna och trampar vidare i livet.

  Morrn, Orangeluvan söstra mi — vad vi är morgonpigga. Parenkym kan du själv va!

 14. ab

  Nu måste jag kommentera bara för att wv är concel. Det ska man göra. God idé.

  För andra gången idag måste jag skriva nytt wv: monesses. En blandning av money och duchesses?

 15. Lotten: det gick säkert bra, men bara tanken…

  Och vet ni alla hur mycket pengar era institutioner förlorat på alla dessa icke tagna poäng?!

 16. ab

  Ullah: Men äsch då – vårt slutexamenlösa men idoga pluggande är minsann ingen förlust – visa och kunniga ord strömmar ju ur oss hela tiden, till båtnad för alla! (Se där – jag vet vad båtnad betyder, bara em sådan sak!)

 17. Jag har bara inte ansökt om min examen, annars är den klar.

  Om man inte räknar en uppsats i en enstaka kurs på 40 p som jag tog senare inom ett annat område.

  wv vet uppenbarligen att jag gillar hästar – equous.

 18. Fem poäng astronomi och fem etnologi fattas här. Hoppas att det inte märks för mycket.

  Peter Stormare var verkligen inget att hänga i julgran som Hamlet, jag lovar! Svart skinnjacka hade han också, ganska fånigt faktiskt.

  Wv = bilingin = pingvin som talar både nord- och sydpolska.

 19. Jag har fem poäng av något postmodernistiskt tecken i tiden kvar på den engelska D-nivån. Som nu är något helt annat förmodligen.

 20. Jag är så nöjd sååå.

  Jag umgås nämligen blott och enbart med människor med färdiga och kompletta examina. Jag är ett svart får i ulvakläder med en 138-poängs-fil.kand.

  Jag har nu en bloggklubb som jag förenar mig med.

  Tiddelipom. Nu ska jag söndagsmysa.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

wp-puzzle.com logo

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.