Hoppa till innehåll

Dag: 24 oktober 2008

Rubba inte mina cirklar

Igår blev det plötsligt mysko och ommöblerat i kommentatorsbåset.

Vill inte ha det så här.

Kommentatorerna och kommentatöserna skötte sig finfint, men allt såg annorlunda ut och fantastiska wordverificationar kunde endast med svårighet sparas.
Allas vårt datorstöd i sajbern – Plastfarfar – visste besked, men inte förrän nu har jag hittat till sidan där man byter tillbaka så att möblemanget står på rätt plats igen. Då fick Bloggerbludder hicka och påstod att allt tog längre tid än vanligt samt att spöket bX-bOuqh3 rasslat med kedjorna såpass att inget funkar.

Men nu har det ordnat sig. Klicka i som ovan i inställningarna under ”Kommentarer”.

När jag en liten stund senare i NE skulle slå upp den hopplösa mjölkprodukten med fnuttar på alla bokstäver, hamnade jag här:

Ack så dumt.

En liten svärosande stund senare kunde jag kliva in genom NE-porten. Men någon hade ändrat portkod, flyttat på trappan och klistrat för knapparna i hissen!

Man måste ha helfönster och man måste läsa färgglada bokstäver i olika storlekar!

Jag lyckades till slut klättra in genom bakdörren, men vill bara utbrista i ett primalskrik. Inget är sig likt, sökrutan är svart och även om Susanne Brøgger har skrivit Crème fraîche, vill jag hellre läsa ordbokens definition först.

Tycker inte om!

Fattas bara att grönsaksavdelningen i min affär igen har bytt plats med köttdisken och att fel person har tömt diskmaskinen hemma.

Uppdatering sent på fredagskvällen:
Stackars, älskade NE. Så här ser det ut nu:

Men örk. Hur ska jag nu kunna berätta om Niagarafallen och polära bindningar?

Salte Stellan muttrar i kommentatorsbåset att jag är framstegsfientlig och påpekar att jag stavar crème fraîche med ett snyggt cirkumflex över î:et. Nu skriver ni väl alla kremefrasch, som hans mormor kallade den ljuvliga produkten.

Jäss! Krämfräsch på er, grevar och baroner!

Share
32 kommentarer