Hoppa till innehåll

Inte längre oskuld – på flera områden

Igår var det ju kanelbullens dag.

Bullar.

Hrnf. Jag ska införa basketbollens dag så att jag slipper sånt här krångel. Men igår var i alla fall första gången sedan dagen infördes 1999 som jag lydde och verkligen serverade bullar till barnen. Stackars min kanelbullsutsvultna familj! (Vilka temadagar brukar ni högtidlighålla?)

Glassar.

Men det tog inte slut där! Igår premiäråt jag nämligen Ben & Jerry-glass. (Detta är väl lika pinsamt att erkänna som att jag aldrig har varit på Gotland eller att jag har generande hårväxt i näsan, men nu är det i alla fall sagt.)

Resultat: Chocolate Fudge Brownie längst upp var sagolikt god i smaken och ljuvlig i konsistensen, medan Peace of Cake och Caramel Chew Chew smakade som … vanlig glass. De jätteroliga namnen och det faktum att bägarna var liksom överfulla så att glassen inte fick plats i paketet var en lyckad affärsidé eftersom jag gillade det och skriver om det här. (Om Ben & Jerry kunde ge mig lite provision för denna gratisreklam så skulle jag kunna tänka mig att testa även de andra smakerna.)

Intressant formulering ur Wikipedias artikel om detta glassmärke:

”Ben & Jerry AKA Anders & Jocke har ökat försäljningen ordentligt 2007. Så de två glasskungarna ska glassa hela 2008 med sina respektive.”

 

In the eye of the mus.

Premiär nummer tre: vittjande av musfälla. (Kom nu inte och säg att jag är en mördare och en okänslig diktator och att Djurens Vänner kommer att slå mig på truten för detta. Vi kan bara inte ha mössen omkringspringandes i hela huset varje höst utan måste faktiskt minska på beståndet. Han behövde dessutom inte lida. Betänk att jag låter fåglarna bo kvar i skorstenen.)

Som den pälsdjursallergiker jag är, låter jag alltså alltid min make och husbonde tömma fällorna – men si, igår var han inte här. Kretsloppet och survival of the fittest fick ta hand om den döde. Hans kompisar under kakelugnen, under diskbänken och i skafferiet kommer att sammanstråla med honom under de närmaste dagarna.

Premiär nummer fyra: jag äger en handväska! (Den är visserligen en ryggsäck och rymmer en dator, men i alla fall.)

Rätt ska vara rätt: Inspirationen till handväskan kom ifrån Översättarhelena som ridderligt lånade ut sin allra minsta datorväska när jag behövde gå på förlagsparty och vara finklädd men inte ville lämna snuttetrasan datorn hemma. Den heter The Monte, men jag kallar den Kurt.

Va? Jaså? Ropen skalla: utzoomad bild på bullarna till alla?

Bullarna igen. I USA heter de Chicago Bulls.

Ok. (Jag är så bullobevandrad att jag lade ett bakplåtspapper på plåten innan jag hällde ut dem – redan det avslöjade mig väl?)

Share
Publicerat iBloggen

25 kommentarer

 1. Sandra: Jag har en återkommande mardröm som går ut på att jag simmar inlindad i tandtråd i en jättelik sjö av segklistrig kola.

  Choklad har jag ännu inte drömt om, bara ätit.

  (En gång tackade jag till och med nej till en underbar portion glass bara för att någon hade hällt kolasås över hela klabbet. Traumatiskt.)

 2. Å, vad du är huslig! Jag var också lite huslig igår och firade faktiskt kanelbullens dag med – wienerbröd! Jag och ett av barnen är faktiskt allergiska mot kanel, så några kanelbullar blir det inte här, inte. Klockan 21 ungefär fick jag dock för mig att vi skulle ha nåt slags bullar på denna högtidsdag, men då var kardemummabullarna tyvärr slut i Hemköps frys. Men de hade såna där halvbakade wienerbröd, som faktiskt var jättegoda. Däremot tycker jag att Ben & Jerrys glass är jätteäcklig, men så har jag ju också den underliga defekten att jag faktiskt inte tycker om glass. (Jo, italiensk glass gillar jag, men det hittar man så sällan så det räknas knappt.) En vanlig glasstrut eller glasspinne har jag nog inte ätit på fem år minst. Är jag inte konstig så säg.

 3. Nej, inga kanelbullar igår på hjärnans och husdjurens dag (också).

  Däremot högtidlighåller vi familjemedlemmarnas födelsedagar och fågeljaktpremiären samt WWKIP-day: den världsvida stickaoffentligtdagen.
  (Varav de två sista firas av enskilda hushållsmedlemmar …)

 4. Jag äter också väldigt sällan glass eller kaffebröd.
  Jag är inte mycket för sött överhuvudtaget. Choklad gillar jag inte heller.

  Jag är en jordnöts och chipsman. Musen var söt!

 5. Findus bakar jättegoda bullar, faktiskt. I Finland, om jag inte missminner mig.
  Översätterhelena: du som bor i Göteborg har väl provat Lejonet & Björnen? De gör ju italiensk glass (som görs på smör, och inte grädde). Den är kalasgod.
  Har du pingat idag, Lotten? Du visar dig inte i min RSS-läsare, jag var tvungen att pinna hit och kolla att du inte fallit söm på bakbordet.
  Tokrolig ordverifiering: vewflufs

 6. Där ser man, Stellan, nu blev du ju heller inte först idag. Och vad är det för sekreutt-rss:are du har som kräver pingning? (Det gör nämligen inte min. Och nu knycker jag stolt på nacken.)

  Jag troooor att jag har pingat. Men gör det igen eftersom jag lydde och gav Översättarhelena lite cred i en uppdatering.

  Tänk att jag inte stöter på fler som stickar offentligt, Cecilia N. Umgås jag månne i fel kretsar?

  Saltisbengt: så lite sött som du äter så måste det ju gå på ett ut när jag äter försvarliga mängder?

 7. Stellan: Ja, självklart! Lejonet & Björnens italienska chokladglass är nästan lika god som i Italien!

  WV är redan lite påstruken och sluddrar fram Mongoliets huvudstad: ulabr

 8. Titta, där är du ju!
  Jag använder Google Reader, å int’ vet ja’ om den kräver ping. Men det verkar ju så.
  Nä, jag tänkte nog inte spara några vw, faktiskt. Jag väntar på att du ska flytta till wordpress, så man slipper dessa dagliga optiska utmaningar… gqruyx, till exempel.
  Nähä, det gick inte! pmqqtiies, då?

 9. ab

  Pressbyrån har smaskiga kanelbullar – när de är nya och varma…

  wv fbrjtyp. (De innehåller inga fibrer. Typ.)

 10. Ica

  Haha!! Jag som blev så impad av dina bullar och tänkte att wow, dit åker jag bums imån och skaffar lite intag av kanelbullar (om nu munnen tillåter). Jag antar att de var väldans goda trots att de kom i påse.

  Ska jag vara ärlig: jag har heller aldrig ätit Ben & Jerry. När folk snackade om det i början trodde jag det var whiskey.

  Och slutligen: Jag blev vääääldigt förvånad över din väska i fredags, och kunde verkligen inte se datorn i den… men fint att du ju införskaffat en själv.

 11. Tycker nog att Ben&Jerry är lite vattniga…
  Gillar ofta glass och kan kränga det mesta, men kallar inte all glass för bra.
  Då ska det vara italiensk. Lejonet och Björnen funkar väldigt bra och det finns några andra, mindre ställen i mitt närområde som kvalar in.
  Gillar söta saker… lite för mycket. Godis, glass – spelar ingen roll – släng hit!
  Men kanelbullar klarar jag mig bra utan…

 12. Bim

  Den enda Ben&Jerrys-glass som är värd sitt dyra pris, det är COOKIE DOUGH. Den bara måste du smaka. Helt fantastiskt god.

 13. ….men påsarna till höger? Filippa har hon inspirerat dig? Nu är jag sugen på bullar.. Ska jag börja baka? Men middagen måste jag fixa. Ovant efter varit på ”kommunikationskurs” och sluppit hushållsgöra en vecka.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

wp-puzzle.com logo

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.