Hoppa till innehåll

De sju!

Jag är stolt som vore Stellan mitt barn!

Gör som Stellan!

Ni som inte vet hur man klickar på länkar kan få en snabbversion här. Fyll i:

Min mamma …
Min mormor …
Min morfar …
Min pappa …
Min farmor …
Min farfar …
Jag …

Jag hittadepå detta förra sommaren eftersom jag inte bara är intresserad av min egen dåtid, mina gamla släktingar samt alla gamla tidningar och böcker utan även fascineras av okända människors släktträd. Min egen version såg ut så här (ovanligt fåordigt, den talangen har jag sedan dess förlagt):

1. Min mamma kan prata en vansinnig massa språk men inte kommentera i en blogg.
2. Min mormor födde min mamma utom äktenskapet och var alltid arg på mig.
3. Min morfar var tydligen i sin stora mustasch godheten personifierad, men dog innan jag föddes eftersom han föddes redan 1878.
4. Min pappa kan vifta på öronen och har vunnit SM i pingis.
5. Min farmor födde min pappa när hon var 42 år och var aldrig någonsin arg på mig.
6. Min farfar såg ut som Clark Gable och var längst på kompaniet.
7. Jag har aldrig velat sluta med basketen.

Min farmor och farfar gifter sig 1918.
Share
Publicerat iBloggen

28 kommentarer

 1. AB: Har du nu tittat med lupp på det riktiga fotot av min farfar?

  Men så himla lätt det var att göra Stellan generad. Skulle jag inte kunna vara din mor, menar du?

  Kommer nu Moster Mjölgumpa att skriva om sina släktingar, undrar man. Icas skriverier kan jag inte hitta, svarade du på De sju?

  Översättarhelena har förstås helt rätt: min mamma mejlar sina kommentarer till mig. Sedan klistrar jag in dem. Läser kommentarer gör hon aldrig någonsin eftersom det är dödens farligt att klicka på internet.

 2. Ja, Studiomannen, men i min släkt föder man inte barn förrän man knackar på pärleporten och så ser man till att makarna har stort glapp åldersmässigt så att fastrar och kusiner blir lika gamla som barnbarn.

 3. ab

  Nu har jag tittat med kupp på allihop! Din farfar är lång, ståtlig, ung och snygg!

  Han längst t h har lite lätt Hitlerstuk. Den runda damen framför honom har jag en känsla av är en trotjänarinna. En av de tre fina damerna på stolar vill inte titta in i kameran. Killen längst till vänster har en märklig crew cut (militär?) och tjejen bredvid honom är den enda som har rört på huvudet. Hon står också modellaktigt med benen och har fina skor. Och bruden är väldigt vacker!

 4. AB: Tadaaa: min farmor lär vara väldigt lik mig. För övrigt är nästan alla på bilden hennes syskon. ”Sju syskon” av Ethel Turner hade hon, ja. (Favoritbrorsan — en av de yngre längst fram — hette Sigge.)

  Jag är lite irriterad för att jag har tappat lappen som förklarar vilka alla på bilden är. Jag vet att farfar precis har tillfrisknat efter att ha legat för döden i spanska sjukan och att de runda tanterna är systrar, mittentanten är min farmors mor. Alla killarna blev duktiga fotbollsspelare och veterinärer.

 5. Aha. De sju syskonen hette Manne, Ruth, Sigfrid (Sigge), Aline, Josef, Lilly, Sigrid och Bertha. Farmors mor som ser gammal ut sedan här, levde till 1950.

  Alla blev inte veterinärer, de blev även handelsresande och bokhandlare. Dessutom hette familjen Harnesk men bytte namn till … Olsson.

 6. Tack för enkätuppslag. 🙂
  Frågorna är kopierade och besvarade!

  Och nu kommer jag att tänka på min morfar och alla de andra hela dagen, var det meningen?

 7. Jättekul fylleriövning, som jag genast har anammat!

  Min farmor fick förresten min pappa när hon var 44 år!

  Jag gillar den gamla bröllopsbilden.

 8. ab

  Det håller jag nog med om – det känns konstigt att behöva logga in till höger och vänster för att få läsa eller kommentera. På Svd kan man fortfarande kommentera artiklar utan att logga in, dock. Om man skulle vilja.

 9. Korrekt, AB: vaaaaarför bloggar man hos Expressen? Ninnibeth, du får gärna förklara för oss som bara har åsikter utan belägg.

  IT-mamman: jahadå. Men inte lutfisk, inte dans kring granen, inga gräl och inga finkläder eller manglade dukar. Men JÄTTEMYCKET julklappar!

 10. Varför blogg på ’pressen?
  Ja du, det har jag också undrat länge…
  Jag har velat flytta i dryga året, men har inte hittat nå’n blogg som jag kan importera Express-bloggen till… 🙁
  Man kan exportera en RSS-fil (.xml) eller som OPML fil, men var hittar jag en blogg-sajt som jag kan importera till?

  Alla förslag mottages med största tacksamhet; ju mer jag är där desto mer irriterar jag mig på det knöliga formatet, och inte minst på att man måste vara medlem för att kommentera!

  HJÄLP!

  (F’låt för kommentars-nappningen Lotten!)

 11. Bra, då kommer vi då. Vi kan fixa massor av julklappar för maken har varit på Ullared och tjackat upp strumplagret. Det blir många paket… Och ingen lutfisk, nej! Fast 2-åringen kan väl få ha en röd julklänning, snälla? Lite Fanny och Alexanderkänsla. Men skit i dukarna. Vi kan köpa med oss pizza.
  Äsch, detaljerna får vi fila på längre fram. Nu måste jag skriva julkort.

 12. Ninnibeth: Prova wordpress!
  Kan för övrigt informera om att Magic står och hänger över min axel här, och när han läser kommentarerna utropar han med skräckblandad förundran: ”Va? Ska vi fira jul hos Lotten i år?”

 13. Kan även tillägga att IT-mamman/svärdottern köpte 25 meter pappersduk igår kväll, sisådär kvart i tio, på väg hem från krogen. Hon måste vara synsk…

 14. Julråttan

  Vi kan väl träffas allihop, för enkelhetens skull, och fira jul hos Lotten. Alla får ta med sej egen sovsäck, så klart. Röd.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

wp-puzzle.com logo

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.