Hoppa till innehåll

Vårduk och nubbetest

När Olle var i det inre av Asien (man ska alltid överdriva, är min paroll), köpte han lite schprit med sig hem. Det är himla praktiskt att vara gift med en nykterist som uppmuntrar den äkta hälftens intresse för snurrskapande drycker. Jag har alltid chaufför hem och får ha allt för mig själv. (När inte Bästisgrannen som vanligt kommer och nallar – det är hennes hand på bilden.) Vi förbereder kvällens lammpåskmiddag som lagas av barnens mormor och Broder Jakob med en provning!

Dessa fem sorter var från vänster:

 • Vodka Light (38 %, vofför gör di så?) – Sårsprit light!
 • Vodka Nemiroff Original – Sårsprit!
 • Ukranian Honey Pepper – Förfärlig sa Bästisgrannen. Jättegod sa jag.
 • Vodka Rye Honey – Helt ok, bra till sill?
 • Vodka Cranberry – God, mild och söt, va, bara 21 %, det förklarar ju saken.

Som ni ser, har jag inte tio nubbeglas utan var tvungen att fixa fram vikarierande sherry- och likörglas till provningen. Och så var det det här med duken. Hur coolt är det att prova vodka på en blommig vaxduk?

Share
Publicerat iBloggen

6 kommentarer

 1. Carl

  Jag saknar Falu Brännvin. Det såldes visst på systemet för väldigt många år sedan, numera tvingas man ordna med denna kryddning själv. Dropparna är söta och gula. Serverades alltid på V-Dala nations vårbaler…mmm…those were the days…

 2. Vårbal! Snälla nån, bjud mig på vårbal! Med söta, gula droppar! Jag har världens dyraste balklänning som dammar ihop, inköpt för en miljard kronor för tusen år sedan!

  (Jag kan tydligen inte tyda word verification längre. Detta är mitt fjärde försök att få en kommentar publicerad.)

 3. Oj, jisses, K, du kommenterar ju på ett årsgammalt inlägg! Men vad trevligt!

  Nu ska jag se om jag har några försänkningar i brännvinsbranschen!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

wp-puzzle.com logo

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.