Hoppa till innehåll

Att vara en auktoritet … eller bara larvig

Jag är som bekant dålig på pianospel, jenka, städning, planering och finviner. Däremot är jag en (stolt) auktoritet inom området bokstäver.

Sent igår kväll fann min syster i reflektionerna till Broder Jakobs vintips här nere att hon är en auktoritet endast inom området ”deckarförfattare”.

Detta är en boost för självförtroendet, förstås – att man plötsligt inser att man är en hejare inom ett specifikt område, vara vad det vara månde. David Letterman har ett inslag som heter ”Stupid Human Tricks”, där folk blåser upp ballonger med näsan, pratar grekiska med rumpan och kan vända ut-och-in på ögonlocken för applåder. Min man Olle kan härma en apa hur verklighetstroget som helst, för att utan paus sedan förvandlas till en perfekt ödla eftersom han har överrörliga axelleder och väldigt lång tunga. (Och han tycker att det är helt ok att jag outar honom på detta vis.)

När det gäller ”Larviga människotrick” är jag dock en helt förtappad icke-auktoritet. Jag kan inget konstigt. Om jag koncentrerar mig kan visserligen sjunga nästan alla Melodifestivalbidrag från 1975 och 1986 och rabbla do-re-mi-fa-so-la-ti-do baklänges, men inte mer.

Och här kommer min man och ser ut som en perfekt tekanna! Pfjutt, där hällde han ut te på sin egen haka precis som tekannor plägar göra.

Share
Publicerat iBloggen

7 kommentarer

 1. Jag kan intyga Olles mästerskap när det gäller att föreställa en apa, naturligvis the silverback!

  Min man är en överdängare på att kackla som en höna (som just har värpt.)
  Dessutom kan han härma en hammondorgel,
  en talang som, sedan stumfilmens upphörande, är sorgligt förbisedd!

 2. Helena 2

  Här kommer det att bli många kommentarer tror jag, för vem har inte ett litet specialtrick eller två? (Ja, inte Lotten då tydligen.) Mitt är att jag kan läsa lika bra uppochner som rättvänt. Jag är dock inte helt säker på om det är en talang eller en defekt. Fånigt är det i alla fall!

 3. erik (son)

  Jag kan alla huvudstäder i världen och vet hur många som bor där och kan beskriva alla länders flaggor! Det kan inte ens mamma och pappa.

 4. Jag kan till yttermera visso vända ut och in på ögonlocken, vissla med rullad tunga, bända fingrarna bakåt så folk ryser, spela på läpparna, skela med ena ögat, slicka mig på näsan, rulla med magen. Ja, och rapa så att väggarna skakar.

  Det var mitt sätt att skaffa mig lite status på skolgården. One man freak show!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

wp-puzzle.com logo

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.