Hoppa till innehåll

10 kommentarer

 1. Och varför i hela fridens namn är det snudd på omöjligt, alternativt horribelt tidskrävande, att få fram ett pratminus/tankestreck på en PC.
  På Mac:en är det bara alt+bindestreckstangenten.
  Mycket irriterande!
  Svara på det du.
  😉

 2. R: Jag kan inte svara, har ju bara Mac! Hur är det nu när man ska få fram ett gradertecken på en PC? *moaaahahahaaaa*

  (Sätt nu inte igång ett PC contra Mac-krig här!)

 3. Jag vet inte riktigt. Jag har Mac på jobbet och PC hemma. Min erfarenhet är att Mac:en är betydligt bättre på sådana saker som att göra specialtecken lättillgängliga på tangentbordet. Alt+1 är ju till exempel ett copyright-tecken på Mac:en (©). Det är ju snudd på omöjligt att få fram på en PC (de flesta PC-användare skriver i stället (C), och hur fult är inte det?).

  Men det är väl därför som den grafiska branchen håller Mac:arna som nummer ett?

  Nåja.

 4. Korr:
  branch -> bransch.

  /Jag är för snabb ibland

 5. Om det bara hade varit lika enkelt att köpa en mac som att köpa en pc…

 6. aequinoxia : ja, men det är det ju!
  Nu sedan de lanserat miniMac får man för en ringa penning hela härligheten, inklusive iPhoto och iTunes.

  Potentiella bindningar eller jävsförhållanden: Inga uppgivna.

 7. Cruella

  Well, utvecklades inte Mac helt enkelt med den grafiska branschen för ögonen redan från början? Mac-/PC-krig är det trökigaste som finns, jag kan bara inte fatta hur man kan bli så personlig med sin skrivburk att det blir höga röster och darr på läpp. Jag och min pese äro ICKE ett. Däremot två separata storheter. Häpp.

 8. Hmmm… Jag skulle köpa en ny dator för cirka två år sedan. Efter tre veckors letande gav jag upp och köpte en pc istället. Jag måste ha letat på fel ställen. Suck!

 9. Helena 2

  Tankstreck i Windows:
  Alt+0150
  Det är ansikoden alltså. I Word fungerar även Ctrl+numeriskt minus, men det fiffiga med att kunna ansikoden är att den fungerar även i många ordboksgränssnitt, webbsökmotorer o.s.v. Gäller även gradtecken (alt+0176), danska bokstäver o.s.v. I mitt jobb är jag beroende av att skriva jättesnabbt, så jag har lärt mig en hel massa ansikoder 🙂 Däremot kan jag knappt mitt eget telefonnummer, men det hör kanske snarare till skryt/antiskryt-diskussionen?

 10. Jag känner igen det där med att kunna koder. Jag kan fortfarande koderna från tiden på Nationalencyklopedin — registrerat varumärke, alltså ®, fick man fram genom att trycka alt+hex+af.

  Om jag nu kunde trycka ut den kunskapen och stoppa in år 1066 istället. Oj! Det funkade!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

wp-puzzle.com logo

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.