Hoppa till innehåll

18 kommentarer

 1. Helena 2

  Stellans knä, minsann! Var det nyligen? (Eller är Olle här och läser?)
  Men jag satt faktiskt precis och funderade på årtalet! Kan det vara 1976? Det var första året BB vann Wimbledon och Stellan tog VM-guld i dubbel. Men vad gjorde Ralf? Förutom att han nickade mycket alltså?

 2. Cruella

  Ja, inte tycker då jag att Ralf har någon anledning att flina – om årtalet är 1976. Sverige missade detta år både EM-kvartsfinalspel och förlorade sin första match mot Danmark sen 1937. Är årtalet däremot 1974 förstår jag att Ralf är glad – i fotbolls-VM sagda år gjorde han inte mindre än fyra mål. Allt enligt Wikipedia. (Ja, inte trodde ni jag kunde allt det utan fusklapp?)

 3. Nyligen, hoho, nej. Min pappa spelar pingis och jag följde med honom. Jag satt i både Stellans och Hammarens knän runt 1970, skulle jag tro. Har deras autografer på en teckning som jag ritade till dem.

  Hm. Jag ritade alltså en teckning till dem. De skrev sina namn på den och gav tillbaka teckningen. Hm.

 4. Oj, jag svarade alltså på Helena 2:s fråga om knäsittningen när jag hohoade mig.

  Måste få tag på svar om årtalet, känns det som. Väldigt viktigt. Just nu. Tänk om man kände några nattjobbande journalister med tillgång till bildarkiv!

  Ser ni vad magra pöjkarna är? Dagens idrottare (inte Christian Olsson, kanske) ser ju mer ut som Belgian Blue.

 5. Helena 2

  Hittade en anledning för Ralf att vara glad 1976: PSV Eindhoven (som han spelade med då) blev nederländska ligamästare.
  Fast det behöver ju inte vara just då i alla fall. Jag tänker mig bara kontexten till fotot: lite nyhetstorka på sommaren, en journalist kommer på idén att samla ”våra svenska guldgossar” på Tylösand. Då bör de ju ha gjort ett eller annat just det året.

 6. Helena 2

  Maken säger att Ralf hade precis såna polisonger i VM 1974 och att det därför inte är alls otroligt att bilden är tagen 1973. (Han har ett mycket gott minne för fotbollstrivia och kan bland annat räkna upp namnen på alla allsvenska fotbollsarenor.) Dessutom var det 1973 och inte 1976 Stellan tog VM-guld i dubbel. Mystiken tätnar.

 7. Helena 2

  Maken rättar att han kan namnen på arenorna även för de lag som ligger i superettan (jag är inte riktigt säker på vad det är för något).

 8. Ralf Edström är från Värmland, och har således all anledning att vara glad…. oavsett årtal!

  Vad de andra anbelangar har väl Björne precis klurat ut basgången till ”Alla vi” och Stellan insett att en bollbegåvad karlstadspöjk 10 år senare skulle köpa ett racket med hans namn på.

  Därav den totala lyckan!

 9. Spänningen är olidlig. Jag kan gå med på 1974, men inte 1973. Har till och med försökt hitta mailadresser till Stellan och Ralf. Helena 2:s make får snart kliva in här och göra en insats.

  Eller Farsan Baloo — du är alltså pingislirare? Kontakta alla dina kontakter!

  Ska nog mejla till en av mina idrottsexperter från NE-tiden.

 10. den blyga

  Jag backar ända till BILDEN:

  När man skärskådar Ralf verkar det ju som om han har en ”oavslutad” polotröja på sig.

  Jag lutar därför åt att det är någon form av fotomontage.
  Det kan ju stämma med 1974 – men inte att de var på samma plats vid tillfället i fråga!?

  När det sedan gäller Ralf får jag, lixom Helena 2 gå till husets fotbollsexpert, tillika degerfôchere:
  Utöver nickförmågan karakteriserades RE av en otrolig spelintelligens.

  Lixom andra ”lirare” föll han offer för medveten (?) tacklingsmisshandel. Han blev nockad av målvakten – fick troligen hjärnskakning.Han berättade senare att han resten av matchen inte riktigt kom ihåg åt vilket håll han skulle spela!

 11. Jag har inte gett upp — jag kommer att komma med det rätta årtalet när jag väl fått bevis. (Och om bevisen tyder på att 1973 är rätt, kommer jag nog att påstå att det är fel i alla fall.)

 12. […] Nu är kommentatorsfältet öppet för fler minnesbloggartips och kanske minnesfragment som behöver fyllas på? Eller bara några berättelser om första skäggrakningen, konsten att nysa med nymålade ögonfransar och Ralf Edströms minsta shorts. […]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

wp-puzzle.com logo

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.