Hoppa till innehåll

Trumpen och hans drogmissbruk (eller?)

Nu händer det ju saker i USA: presidenten ska kanske ”impeachas” – det pågår en  riksrättsutredning där politikerna frågar runt och ber folk vittna om brott har begåtts eller ej.

Trumpen har sedan han svors in i januari 2017 hunnit med så många galenskaper att de nästan inte går att koka ner till en tiopunktslista. Numera skriver komikerna i USA listor som heter ”Trumps tio knäppaste uttalanden under gårdagen” och ”Trumps femtusen galnaste tweets”.

Förutom att han hotar världsfreden (som om det vore fred i världen just nu?) på olika sätt, är han så oerhört konstig. Han sluddrar och snorar, han går vilse framför sin egen helikopter, han är ibland helt manisk och ibland så långsam att belackarna säger att han ju måste vara bakis.

Men … han dricker ju inte alkohol.

För några veckor sedan gick Twitter i spinn efter att en kille plötsligt hade tittat närmare på en bild som Donald Trump själv lade ut våren 2016 – innan karln blev president. Vad jag  kan se, har det inte slagits upp stort i nyheterna här i Sverige.

Detta var innan han släppte planen på att bygga en mur för att hålla den mexikanska maten, förlåt, den mexikanska befolkningen borta.

Om man zoomar in (vilket JRehling och andra twittrare har gjort på ett förnämligt sätt), är det en formidabel guldgruva, detta foto.

En tidning med ex-frun Marla Maples i bikini när hon var 22 år gammal.

I bakgrunden har han enbart bilder på sig själv, om än i sällskap av andra. Vid vänstra armbågen (fyrkantig ruta) står ett konstigt foto som ingen riktigt har kunnat förklara, men jag tycker att det ser ut som en ögonblicksbild av ”just grab them by the pussy”.

Två fina fejk-Oscars i fönstret (två pilar), och så den största förvåningen. Lådan vid den feta pilen.

Den där utdragna lådan är full av mediciner som kan förklara muntorrheten, de stora pupillerna, sluddret, och de allmänna galenskaperna. Men inte förrän nu har någon lagt märke till det. Sudafed är ett preparat med pseudoefedrin, men det är inte klassat som narkotika. Men man blir speedad och pupillerna utvidgas om man krossar tabletterna och snortar smulorna som kokain.

Bilden är inte photoshoppad, även om det ser ut precis som när jag på 1970-talet trollade bort röda ögon på mina fotografier genom att måla med en tuschpenna på dem.

Andra bieffekter av just denna medicin är hallucinationer – kanske undviker Trumpen hägringar när han börjar irra runt efter sina konstiga presskonferenser som alltid hålls skrikande bredvid en helikopter?

Hur som helst är detta en befogad fråga just nu:

– Varför talar man inte om detta i större utsträckning? Varför tror folk att han sluddrar pga. dåligt löstandsklister när han tydligen inte ens har löständer?

Tänk om det är en listig plan. När han ställs inför riksrätt säger de bara ”nämen kolla, han är ju galen” och så får han gå hem och spela golf igen.

Nixon var kanske när allt kommer omkring ingenting jämfört med detta stolleri.

Share
Publicerat iBloggen

43 kommentarer

 1. Nu fick jag lära mig något! Ur SO:

  ”Ordet utsträckning kan ingå i två förstärkande uttryck: i stor utsträckning och i hög utsträckning. Båda får anses korrekta, men många anser att det förra är något bättre eftersom ordet utsträckning bokstavligen hänför sig till en horisontell dimension.”

 2. Senildement, spritt språngande galen, påtänd, radiostyrd från Ryssland — det finns många teorier. Själv väntar jag bara på att han ska råka ta av sig huvudet en dag och visa sig vara en rymdödla.

 3. Trump lär enligt Washington Post vara uppe i mer än 14,000 felsägningar, osanningar och rena lögner (även från sin horisont) sen han fick jobbet. Det läbbigaste är nog den här, som hans kampanj förstås blånekade till.

  Det här med medicinberoendet verkar Lotten än så länge vara ensam med, men att karln inte är stabil är många överens om. Den berömda Goldwater Rule, som hindrar psykologer av olika slag från att analysera folk på fjärr verkar numera vara satt ur spel, på förekommen anledning.

  Karln, USA:s överbefälhavare, har tummen på den Röda Knappen. Man får hoppas att han trycker fel koder i tron att de är lika med hans Twitterinlägg när han vill annihilera några miljoner Mexikaner eller Iranier.

 4. PK

  Så klart man minns Trumpen. Han var ganska trumpen till sättet. En fin parodi på en norrlänning sedd med Stockholmsögon. Skivan du länkade till lyssnade jag många gånger på som barn. Har den kvar här hemma.

 5. PK

  För övrigt verkar jag ha klickat i att jag vill ha mail när någon svarar i båset. Igen. Tror att det är inställt på det i min telefon.

 6. Jag blev lite trumpen när jag pillade med en nål på en mörk fläck intill mitt ärr på armen efter operationen för en månad sedan. Jag drog ut tre centimeter sutur som sköterskan som tog stygnen hade missat.
  Sedan blev jag trumpen igen när det visade sig att bilden jag tog på suturen var ganska oskarp och jag inte kunde hitta den i papperskorgen för att ta en ny. Så ni får hålla till godo med den bildunderhållning jag har.

 7. En djefla man

  Jag gillade texten på Televinken-skivan – på den tiden fick barnen något att sätta tänderna i! ”Gouterad” är till exempel ett ord som jag tycker att alla andreklickare bör känna till!

  Jag läste nyligen om Macchiariniaffären och tänkte att Macchiarini och Trump är ganska lika på det viset att systemet de verkar i är oförberett för någon som totalt skiter i regler, heder, anständighet och människoliv – som en varg i en lammkätte. Man tänker sig att det ska finnas ett visst mått av vett och sans hos kirurger och presidenter.

 8. Magganini

  När jag lägger ögonen på den sista bilden i inlägget, den som påpekas inte är photoshoppad, ser jag för mig en helt annan bild. En detalj ur någon medeltida målning med en figur, kanske rent av en narr, som ser ut exakt (eller inte exakt förstås, men ni fattar ju) så där. Om jag bara kunde komma på vad det är för målning jag menar så skulle jag förstås klippa in en bild här, men det kan jag inte.

 9. Ninja i Klockrike

  Skriet är väl inte riktigt medeltida. Men jag får också vibbar av det Magganini skrev.

 10. Magganini

  Just vad jag tänkte, hjälp.

  Nä, inte skriet, hihi!
  Inte Bruegel heller. Äldre, mer nån liderlig typ i en kyrkomålning.

  (”I”? ”På” en kyrkomålning låter väl konstigt?)

 11. Jag tänker på en bild av Bruegel (hur stavas han?) eller någon av hans samtida, ungefär: en äldre man och en yngre kvinna som tydligen gör upp en affär, penningpung och lösa mynt på bordet mellan dem. Att döma av hans min är det den unga kvinnan själv som är handelsvaran, men det är faktiskt inte säkert. Har bildsökt men det är lite svårt när man inte vet titeln och inte är säker på konstnären.

 12. Örjan

  Jag ser framför mig en ”attraktion” på ett nöjesfält. På Coney Island, NY?
  Trumpbilden är förstorad och clownmålad. med frilagd och ursågad mun inkl haka. så att ett munhål kan öppnas och stängas, vilket besökare kan försöka träffa med tennisbollar.
  Antager flest från ”blåa laget” (demokrater- finns många i NY) skulle prova sådan ”attraktion”.

 13. Magganini

  Tack för tips, dom är bra, men jag hittarn inte. Fasicken också.

  Men det finns ju många kuliga filmer här att titta på!

 14. Magganini

  Brid: det finns en på Nationalmuseum med ungefär det motivet. Den är det inte jag far efter, men den skulle nog också kunna associeras till om jag inte minns fel.

 15. Ja, nu har du ställt till det, Magganini! Hela båset kliar sig i huvudet och googlar sig på och känner ”jamen jag vet ju precis vad hon menar” men hittar ändå inget.

  När det gäller namnstavning, så hojtar jag härmed MITTÅT! Jag har stoppat in alldeles för många konstigheter i namnet. Fakta:

  Bruegel [brø:ʹgəl; nederländskt uttal brø:ʹxəl] , Breugel, Brueghel, Breughel.

  Och så lite bonus: https://lotten.se/2017/11/bruegels-ordsprak-och-det-tredje-benet.html

 16. Vi fortsätter leta efter tavlan som liknar Trumpen (som han ju numera måste kallas med tanke på Televinken å så) till på fredag kväll!

  För då blire fopoll!

 17. Ninja i Klockrike

  Undrar om inte Magganini är ute efter Blaren i Killeleken?
  Kille är ett ytterst levande kortspel bland bussförarna i Stockholm, det anordnas mästerskap och garageturneringar.

 18. Christer. the Long Distance PT

  Ja! Jag tror att jag också vet, Magganini! Men jag tror mer på Hieronymus Bosch än Bruegel. Och den exakta bilden hittar inte jag heller. Fast jag vet hur den ser ut! Tror jag.

 19. Båthuspernilla

  Jag tycker allt att gubben som slänger rosor för svin i ordspråkstavlan har vissa likheter med Trumpen, eller om det är tvärtom.

  Lade bilderna bredvid varandra.

 20. Magganini

  Absolut, Båthuspernilla, mycket likt, och det finns ett par till kandidater ordspråkstavlan. Och absolut, CtLDPT, det är mycket tänkbart att det är HB. Menjahittarnjunte!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

wp-puzzle.com logo

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.