Hoppa till innehåll

Bildag med blås

De två bilarna Saaben RYH och Volvon HEJ skulle – för att passa in i sina kompisgäng med alla andra bilar – igår få sommarhjul. För att göra denna procedur ännu lite roligare än den ju är, föll det sig så att klockan slog, tuppen gol och vinde vände så att det mesta faktiskt blev jättebesvärligt.

 • Det började regna ett kallt aprilregn.
 • Båda bilarna var fulla med återvinningsskräppåsar, vilket jag faktiskt har förbjudit eftersom de ligger där och läcker och luktar och man lätt som en plätt kan gå iväg till containrarna.
 • Alla åtta sommardäcken var staplade i ett utrymme under huset som man måste gå dubbelvikt i.
 • De åtta sommardäcken var inte åtta, utan tolv till antalet.
 • Alla pulkor, trappstegar, presenningar och snöskyfflar samt gräsklipparen låg som en hinderbana placerade framför hjulen.

Jag vek mig dubbel, rev ut allt som var i vägen, trampade sönder en gammal skida och snubblade på skarvsladdar och tänkte att jag borde anställa en iordningsställare. Men ut kom sakerna. Och därefter släprullades och lyftes hjulen ut, men det kändes bara som ett regelrätt besök på gymmet. (De fyra hjul som blev över måste tillhöra någon bil som vi inte längre äger. Fast varför, oooh varför har vi kvar dem?)

skitutanforunderhuset
Bereden väg för hjulen!

Och ungefär där gav jag upp tanken på att byta hjulen med mina egna små förtjusande kvinnomuskler. Kosta vad det kosta ville – jag krävde plötsligt ett muskelpaket med skitiga händer och hydrauliska domkrafter! Snor och snus och skit på näsan!

Återvinningsskräppåsarna dumpade jag i vardagsrummet, men en började läcka gammal filmjölk och en annan sa KRASK när jag trampade på den. (Precis som att man ska ha rena underkläder när man råkar ut för en bilolycka, ska man ju ha en städad bil när man åker till bilkännare, och det fanns inte tid till en återvinningsrunda.)

Bilhjulsbytargrabbarna som tog emot mig var precis så härligt skitiga som jag hade föreställt mig. Jag åkte dit i två omgångar, störde dem i både rökpaus och kaffepaus samt toapaus och tammesjutton såg de inte ut precis så här:

mechanic smoking at work
Det här är en köpebild, men om bilen inte hade varit röd, hade jag kunnat ta precis denna bild idag.

Man jobbar som bilhjulsbytare elva timmar per dag i ungefär två månader två gånger per år och tjänar så bra att man klarar sig resten av året, ”men ryggen tar en jävla massa stryk”. Vi pratade och fnittrade och jag snackade nog lite för mycket och slutligen enades vi om att folk är idioter.

– Dom kommer hit och är inte ett dugg trevliga. Dom säger att vi är långsamma och att det är dyrt och gnäller. Aj, min rygg, sa ena bilhjulsbytaren.
– Mhm, sa den andre.

På väg hem, plockade jag upp Trettonåringen från skolan – samtidigt som en polisbil stannade bakom mig med röd-blåa lampor blinkande. Mot mig? Skulle jag haffas? Vad hade jag gjort? Nu fick jag briljera med simultanförmågan eftersom jag på en gång

 1. stängde av hårdrocksradion
 2. förklarade för Trettonåringen vad som var på gång fastän jag inte visste vad som var på gång
 3. tryckte på rätt knapp för fönsterhissen
 4. fixade fram mobilen så att Trettonåringen kunde ta en bild på det som komma skulle.

– Ja hallå, hur är det här då? sa polisen. Har du ett körkort med dig?
– Bra … Ja … (Förbaskat, det är ju i mobilfodralet som Trettonåringen håller i för att ta bild, krångel och bängel.)
– Braaa. Bra. Och så blåser du i det här röret tills det säger klick.
– ÅH! ALKOTEST! VAD KUL! Är det sant att filmjölk kan ge utslag?
– Blås nu.

lottenalkotest
Polisen, alkometern och jag.

Pfuitt, klick, färdigt.

– Jahaa, det ser bra ut.
– Men är det sant att filmjölk kan ge utslag?
– Utslag?
– Ja, alltså få mätaren att reagera som vore filen öl.
– Jaså, utslag. Nej. Det är inte sant. Nej, absolut inte.
– Nä, jag tänkte väl det.

Nu kom polisens kollega och såg bister ut. Han gav mig körkortet.

– Det finns ett problem här. Du kör omkring i en bil med körförbud.
– Jjjjj… hhhh … vvvvbbbff … ghghgh … va?
– Körförbud. Din bil har körförbud.

Båda poliserna var väldigt allvarliga. Sådär allvarliga att jag tänkte att de nog skojade, och strax skulle brista ut i ett trevligt, bullrande polisskratt. Men nej. Man kör inte omkring med bilar belagda med körförbud, det gör man bara inte.

korforbud

Det visade sig att bilen skulle ha besiktats i mars. De allvarliga poliserna fortsatte att vara väldigt allvarliga. Jag pladdrade:

– Jag åker genast till drop-in-besiktningen! Förlåt! Jag begriper inte (men det gör jag ju) hur det här kan ha hänt! Förlåt! Nu åker jag!

Men. Dropinnen var stängd, så nu har jag bokat en tid på måndag. Förlåt igen, snälla, allvarliga poliser.

Jag och min djefla man borde faktiskt omyndigförklaras – i tisdags gick vi till banken för att kolla om vi kunde låna pengar för att fixa till husets duschrum som har en brun plastmatta från 1978. Då visade det sig att vi inte hade något konto i den banken utan i en helt annan bank.

Share
Publicerat iBloggen

118 kommentarer

 1. LupusLupus99

  ”Då visade det sig att vi inte hade något konto i den banken
  utan i en helt annan bank.”.

  Alltså hur gick det till? Hur kan man gå till fel bank?

 2. Det gick så bra, så bra att läsa som vore jag en helt normal och behärskad människa, men så kom jag till sista meningen och brast i skratt av den typ som kräver snytpapper pronto. Vilket bakhåll!

  Vi bytte däck i går, vi också. Sedan några år har vi däcken på s.k. däckhotell och begriiiiper inte varför vi inte har gjort det så bekvämt för oss förut!

 3. Ha, vi har också gott om plats och däck har alltid tidigare bott i en av bodarna.

  Men däckhotellet inte blott förvarar däcken på rätt sätt (de ska varken stå eller ligga utan hänga, och så vidare) utan byter också. Vi beställer helt enkelt tid och åker dit två gånger om året, och det är allt som krävs av oss i däcksammanhang. (Snabba som illrar är de också, man hinner inte ens dricka ur det äckliga gratiskaffet i pappmugg.) Vi är så lyckliga eftersom allt som har med bil att göra ska går FORT och UTAN ANSTRÄNGNING — eftersom det är så tråååååååååååååååååkigt.

 4. Eftersom förra båset bestämde sig för att dö preciiiis när jag tutade i min egen lilla trumpet gör jag det här också:

  Efter SG:s avslöjande är det väl lika bra att tuta lite i den egna trumpeten. Nästa vecka är jag i New York och träffar SG och Hyttis för att diskutera huruvida det är Ludde eller Dudde som konkar omkring på mammas kudde. Detta kommer vi att göra på LOOT at MAD där jag ställer ut i all enkelhet. Om det är någon anna som är intresserad av att delta i vår diskussion eller av att se smyckesutställningen kan ni väl höra av er till mig så kanske jag kan ordna så ni kommer in utan att behöva betala.

 5. Jag vill bara säga här högt ochljudligt att jag INTE ALLS HAR NÅGOT EMOT RESESKILDRINGAR.
  Så länge de skildrar själva resan och inte är tråkiga hotellskildringar och ett klankande på medvistande på samma hotell som en själv.

  Särskilt intresserad är jag av Hyttis och SGs kommande resa eftersom jag inte flyger och således inte kan se Niklas utställningsdeltagande på MAD. Dock är jag vähäldigt imponerad.

 6. Slumpens skördar. Ibland funkar det. Och den här gången hade vi sån tur att det finns ett par företag som dels betalar flyget och dels en rätt stor del av uppehället. Och den extra lilla turen, den genom Moonshinerland, slutar med teknikdiskussioner med en leverantör i södra vändpunkten så den är också välmotiverad. Att Niklas passade på att lägga utställningen på precis rätt veckodagar är riktigt skoj.

 7. mikaels

  It’s not the place, it’s the change,
  man har sina däck på hotell för att slippa släpa dem upp och ned ur källaren, och få dem dragna med tryckluft så de sitter kvar.
  Arbetsdelning och specialisering ftw!

  Fö noterar jag till min sorg idag ännu en fallen hjälte, Dennis Davies, Bowies trummis, en av de främsta 🙁

 8. Vi hade under många år däcken ovanpå garderoberna i sovrummet. (3.32 i takhöjd) Chict och praktiskt, tyckte maken. Nu är de tack vare kvinnlig list och företagsamhet i ett förråd flera kilometer bort och man får betala trängselskatt för att hämta dem.

 9. Vi har ju faktiskt ett hjulhotell blott 500 meter från huset …

  Japp, detta ska definitivt övervägas – men inte förrän i höst för nu har jag ju (dubbelvikt) lyckats placera de åtta vinterhjulen bredvid de fyra sommarhjulen som ingen bil har.

 10. PK

  Däck byter jag på cyklarna här hemma, hjul byter jag på bilarna. Jag undrar lite varför branschen kallar däckhotell för just däckhotell och inte hjulhotell när det är hjulen som får bo där och inte bara däcken. För inte kränger dom väl av däcken från fälgarna och förvarar dom och låter ägaren ta med sig fälgarna hem? Eller checkar man in fälgarna på fälghotell?

 11. PK

  Loooootteeeen, hjälp! Rättstavningsprogrammet sär skrev däckhotell. Visserligen gör många däckhotell det själva på sina skyltar men det var inte min avsikt.

  _____
  I FIX!
  /Lotten

 12. Ökenråttan

  Betr. Ludde eller Dudde kan jag ge besked. I ”Min skattkammare” finns den här lilla versen och där står det Ludde, svart på vitt. Jag är dessutom ”Luddes mamma”, en son heter Ludvig, och varje gång jag bär på nåt större föremål sjunger nån i familjen – ja just det: ”Här kommer Luddes mamma, håhå jaja” som det står i texten. Fast vår Ludvig kallas Ludvig.

 13. Ökenråttan

  Och ejenklien: Är inte den poetiska allitterationen tillräcklig för att visa vilket det är? Lilla Ludde.

 14. ÖR. Med stor respekt för ”Min skattkammare” (som med sina tio band, utgivna under min tidiga uppväxt, gett mig stor insikt i allt mänskligt vetande) måste jag protestera mot din logik.

  Allitteration är ett säkert och gångbart stilgrepp i många sammanhang, men inte här. Att kalla ett litet barn för just Ludde var otänkbart på den tiden. Ludde gav associationer till pilsnerfilmer och smörgåsbordsexcesser.

  Lille Dudde kunde däremot vara en bra benämning på ett smått barn. Hellre duddig än luddig, som vi brukade säga. Och, det faktum att både jag och Hyttis utan minsta darr på manschetterna valde Dudde (istället för L-ordet) visar att det var den förhärskande uppfattningen på den gamla goda tiden, även känd som barnkulturens guldålder.

  Tack för ordet. Som vanligt behövs mera forskning.

 15. Ökenråttan

  Men det STOD lilla Ludde i boken! Skulle ”Min skattkammare” vara en opålitlig källa menar SG? Och Lille Maken fnyser år tanken att det skulle vara Dudde.

 16. Fnys mig hit! Och fnys mig dit!
  Det finns alldeles säkert ett originalmanuskript där den rätta texten står. Det gäller bara att hitta det. Mera forskning! Troligen ligger det ett skrynkligt papper någonstans i Norra Länsdelen. Jag ska hitta det!

  Beträffande min respekt för ”Min Skattkammare”: Min aktning för den som ovansklig kunskapskälla kan inte vara högre. Det var i band nummer tre (med viss osäkerhet) som jag på pärmens insida upptäckte att Sydamerika passade in i Afrika och därmed började spekulera i kontinentalförskjutningen. Den som några decennier senare var på var mans tunga.

 17. Häääär låg en megastor bild på Niklasses sajt, som var spärrad som vore den nåt hemskt, och Sanna undrade: ”@Niklas: Sysslar du med porr?”

  /Båsmoster, tillika bloggdiktator

 18. Sanna, nej, inte vad jag vet. Och när jag går in på min törnrosasovande blogg kommer jag rätt. Dock använder den efternamnet .se men även när jag slår in .com länkas jag rätt. Skumt!

 19. LupusLupus99

  För att bilderna inte ska puta ut ”utanför” bloggen så bör
  de var max 450 pixlar breda.

 20. LupusLupus99

  Lotten, angående dina/era överblivna sommarhjul, varför inte
  försöka sälja dem? Några hundralappar/styck borde ni väl kunna
  få för dem i alla fall?

 21. Självklart, LL99! I’m on it!

  (Såg när jag tittade efter med mina obilsögon att de fyra överblivna hjulen faktiskt har dubbdäck. Där ser man.)

 22. godiva

  Skratt! Varför känner jag igen mig? Fick stresspanik en gång när jag var tvungen att hitta rätt i centrala Stockholm för att infinna mig som vittne i en rättegång, kört 16 mil och hade inte hunnit byta däck, och irrade, vände, körde fel och fick ännu mer panik och körde mot lagen för där fick bara buss svänga men jag hade äntligen kommit på åt vilket håll jag skulle, ha ha! Och givetvis blixtrar en polisbil med blåljus efter mig, paniken! Stannar, de kliver ut manhaftigt, bak på lilla bilen står det typ ”Bilfirman Ljungskile” och jag svettas, fan, hur många tusen kommer det här kosta – och kommer jag hinna fram i tid? De: ”Hur var det här då? Det var ju en liten konstig sväng det där… Hmm… var kommer du ifrån?” Jag: ”Landet…” och de skrattade, ok, du får blåsa, sen kan du åka vidare, men du, se till att byta till sommardäck när du kommer hem, hej då, ha en fortsatt bra dag!” Jag bah… puh… tusentals kronor ’rikare’ , skämsig och tacksam!

 23. Ökenråttan

  Jamen, SG, Hyttis och Niklas. Nu när ni sammanstrålar på MOMA kan ni ju passa på att luncha på ”Tavern on the Green”. Det ligger i där i parken och är ett bra ätställe, särskilt mysigt så här när det är lite vårligt.

 24. Ökenråttan

  Lotten, du kan få sälja dina hjul på min bakluckeloppis. Jag rensar febrilt i mina gömmor och nu har jag fått lust att ha loppis på alltihop. Jag har tänkt att min rolige svåger ska få bidra med baklucka. Det vill han nog.

 25. Per

  Tack för inspirationen! Nu har jag bokat däckhotell för mina vinterhjul. De kommer bo med utsikt över Karlberskanalen och Karlbergs slott. Flott ska det va…

 26. I iphonen hänger alla bilder ut ur båset, men i paddan är det bara Sannas första bild som blev för stor.
  Det kliar såååå i fingrarna att testa med en liten bild …

 27. Vinklar jag telefonen (något alla som filmar borde göra) till liggande visning, så kommer de små bilderna ut OK på min Android. Annars har jag testat FB-standarden 470 pixlar på Påskinstallationen kl 13:13. Det ser bra ut, tycker jag.

 28. PK: Jag har frågat min bloggtomte om en bättre fungerande läggatillbildfunktion, för jag tycker att den är rolig – så länge den inte missbrukas.

 29. Jag började frusta redan vid första ”Är det sant att filmjölk kan ge utslag?” Annika! Och då var klockan inte ens sju, och jag tänkte på vilken lyckans ost jag är som får ha det så roligt innan jag ens klivit ur sängen.

  Innan dess hade jag också hunnit bli imponerad av Lottens förmåga att fånga snygga, upptagna karlar på bild, samt hunnit bli snopen när jag förstod att det var en köpekarlbild.

 30. Ökenråttan

  Inte MOMA. Jamen, vid parken är ni ju i alla fall, Niklas, Hyttis och SG. Krogtipset kvarstår.

 31. LupusLupus99

  Nä nu är det 2-0. Olivia Schough slog ett fint inlägg som nickades
  i mål av nr3 i Sverige.

 32. Här publicerade Pysseliten en jättestor bild och denna text:

  ”Äsch, det var så kul så jag testar med en till!
  Någon kemist kanske kan förklara varför anoden (Zn) i vår varmvattenberedare av emalj (Fe) beter sig som den gör?
  Kranarna sätter igen och varmvattnet vill inte komma fram.
  Hoppas bilden är liten, jag har ingen koll … (du får ta bort den annars, Lotten.)”

  Och sedan tog jag bort bilden eftersm den var stor en jumbojet på en flugskit!

 33. Örjan

  Däckshotellet i närheten?
  Däcksgubben vid rondellen?
  Gamla bekanta till mig. Bytte mina däck i höstas.

  OT ordlek (i familjeföretaget).
  Sonen Peder kan säga:
  ”Far min, är min Bror”
  Antager ni kan gissa faderns dopnamn.

 34. Just nu: Pysselitens bild är jähähähätttestoooor och visar vad som ser ut som korrosion, vilken i sin tur ser ut som b*js*k*rv*r.

  Vad roligt!

  (Men säkert urtrist för den som försöker titta på sidan i mobiltleleflån eller padda …)

 35. Sorry, vi får vänta tills Lotten kommer hem från what-ever-galej hon är på ikväll, för jag kan inte ta bort bilden.
  Men korrosion, den där anoden ska ju OFFRAS! Krympa och bli mindre. Den gör FEL! Inte bli bajs …

 36. Den här bildgrejen har jag missat. Hur gör man, undrar jag i största allmänhet. Jag tänker inte bildbomba eller bete mig olämpligt på något annat sätt.

 37. Karin, närmast under ”submit”-knappen finns en grå rad med en ”Välj fil”-knapp, och när du klickar på den knappen kan du välja en bild ur arkiven på din egen dator/padda/-fån.

  Och då kommer bilden hit, det är som trolleri!

  (hur Lotten har gjort för att lägga in tillvalet får du förstås fråga henne om …)

 38. LupusLupus99

  Karin, tänk på att bilden inte får vara för stor.
  Max 470×470 pixlar eller nåt i den stilen.

 39. Pysse, när böt ni anod senast? Man brukar väl prata om offeranod, dvs det är den som ska avge små, rara joner så att inte järnet oxiderar? Den tar slut och man måste byta ibland. Visserligen med långa mellanrum men nångång.
  http://boilers.se/offeranod-varmvattenberedare

  Jag slängde bara iväg en bild för att det går, så att jag väntar tills jag har nåt vettigt att visa. Fröken Fjolla kan inte med bästa vilja i världen kallas vettig.

 40. En sån liten sötnöt!!

  Rött hår och det där draget runt munnen, jojo, det ser ut som en bestämd dam som vet vad hon vill! Det behöver denna värld!

 41. Båthuspernilla

  Tänk att Sötnöt är ett av hennes vanligaste smeknamn här hemma, Ninja.

 42. Fint! Kan redan sätta tillbaka hatten/huven/locket/ … Majlis!

  Ninja, vi bytte anoden själva för 4 år sedan, för 2 år sedan bytte firman som byggde om tvättstuga, dusch och toalett. Problemen började för ett år sedan, då duschblandaten sattes igen. Blandartillverkaren var här och fixade, sedan rensade PK några gånger. För en månad sedan bytte vi blandare. (Det tar ett tag att förstå var fel uppstår – speciellt när dom uppstår där dom inte ska.)
  Igår inhandlades en ny anod och en elpatron. Hoppas det ska räcka. Frågan kvarstår: vad hände med anoden? (Jag undrar om dom kan ha satt dit fel typ av anod?)

 43. 470 pixlar på bredden kan troligen utökas något för att det fortfarande ska se bra ut här. De som inte kan hålla telefonen horisontellt vare sig när de tar bilder, filmar eller tittar här får skylla sig själva.

  Det är alltså FB som har en gräns på 470 i sitt flöde, och kanske är en standard. Jag törs inte testa Fru Båsmors tålamod med en bild på 470 horisontellt x [hur mycket som helst vertikalt]. Det får andra göra.

 44. LupusLupus99

  500 pixlar får anses som maxbredd. Höjden är nog mer en
  bedömningsfråga från Båsmor om hur mycket hon tycker är max.

 45. Jag tycker att bilderna ska vara små om de kan vara små om man ändå ser vad bilden föreställer. Om detaljerna är viktiga, ska bilden vara så stor som möjligt, förstås.

  Själv sitter jag här och är nöjd med att Anna gillade filmjölksutslagen.

 46. Men kolla MajLis! Det glödrödaste båsbarn som tänkas kan! (Kan man köpa såna? Kan man stjäla dem nånstans? Får man äta opp dem? Oj förlåt, men det var det sötaste jag sett på länge …)

  Alltså, det är jähätteroligt att vi kan lägga in bilder! Fast det är ju bra om de är så pass små att de liksom lägger sig i samma bredd som själva kommentarstexten och inte krånglar till allting.

  (hmmm)

  En lite för hög men, hoppas jag, inte för bred bild på Gandhi halvt insvept i ett fult tyg, bara för att jag inte har ett vackert barn att visa men däremot en gammal pippi?

  PRETTYBIRD

 47. Det hör möjligen till saken att insvepning i tyg/kläder/lakan/handdukar/täcken inte på minsta vis är fågelplågeri — just den här pippin älskar att krypa in i och böka runt under textilier! Papegojor är hålbyggare, och gillar därför när det är trångt och mörkt.

 48. Ökenråttan

  Majlis är ju så liten att hon utan vidare får plats. Vilken liten pärla!

 49. Ja, vi kan vara glada att kollektivt ha en så verkligt fin representant för kommande släkten i båset. Artistiskt lagd verkar hon ju också vara.

  Och Gandi, visst är det mycket av Roslin över den bilden?

 50. Ja, när jag sade det tänkte jag ”oj, det där lät ju kul”, men det var inte förrän polisen inte förstod vad jag menade som jag förstod att han inte förstod vad jag menade …

 51. **tihiii**

  Nu undrar vi bara hur det kommer sig att Lottens spontanreaktion vid polisingripande är ”filmjölk!

  Just så har jag aldrig tänkt. Men å andra sidan har jag aldrig, aldrig fått blåsa i alkometer personligen, och det grämer mig faktiskt. Jag som kör så himla mycket bil.

  (Den roligaste polisfällan vi har hamnat i var en gång när vi skulle lämna bokmässan i Göteborg mitt på blanka eftermiddagen, och en polis vinkade in oss preciiiiiis efter mässhushörnet. Den andra hälften blåste glatt, och frågade polismannen om de tog många på fyllan just där, just vid den tiden. ”Du anar inte …” svarade polisen, men log brett också.)

 52. Jag som har blåst ett par gånger om dan! Men det beror på att det är alkolås i bussarna.
  Men jag har även blivit stoppad av polisen i min bil och fått blåsa.

 53. Jag begriper verkligen inte hur jag har kunnat undgå alla blåsningar. Jag har ju kört bil i **räkna räkna … tog körkort 1978 …** trettioåtta år!

  Bisarrt.

  (eheheee … jag har kört bil många många många gånger under trettioåtta år … ehehee … tänk hur man uttrycker sig!)

 54. De letade nog inte specifikt efter fylltrattar, utan ditt regnummer kom upp på bildatorn, och de börjar alltid med att kolla nykterheten. Medan du fick blåsa och prata och visa körkort så kollade den andra polisen upp bilen över radion för att bekräfta att den åtminstone var försäkrad och skattad.
  Det är så det går till, hälsar en som varit med förr.

 55. Båthuspernilla

  Tack för alla komplimanger till MajLis. Den som vill äta opp henne får kanske ställa sig i kö.

  Fin goja!

  Det är ju riktigt kul att äntligen kunna se de omtalade båsföreteelserna.

 56. Tjoho alla bildtokar! Lägg bara ut småååååå bilder… om man läser i mobilen blir bilderna ohyggligt stora jämfört med allt annat.

  Det är fantastiskt att alla kan lägga ut bilder och att vi äntligen vet att Maj-Lis har ett underbart, rött hårsvall – men gör bilderna små. Smååååå. Småååååå! (Jag har skrivit här nedan att maxpixelantalet på breddden är ca 300, men de får gärna vara mindre.)

  Och som sagt: kanske finns det en bättre plugin.

 57. PK

  Nu provar jag att lägga upp en bild. Den är exakt 300 pixlar bred. Och om någon känner sig provocerad och krengkt av den så är det ok. Det är ett virkat överkast.

  3920169106

 58. Överkastet sticker ut bara lite i min Samsung SIII i vertikalt läge. Kan tänka mig att 250 pixlar blir en bra bredd. Sen får man tänka på höjden också.

 59. LupusLupus99

  Överkastet ser bra ut i min telefon och det är lite vitt på
  sidorna också. Majlis och gojan är däremot lite för breda.

 60. timmo

  Hej lotten har du någon snapchat, skulle vara underbart att få lite mer inblick i ditt liv. Kramen:*

 61. Håller med LarsW, 250 bred blir bra i iphonen med. 300bred ger överhäng i vertilaled men inte i horisontal led, fast då ser jag bara en fraktion av bilden höjdledes.

 62. Så, här kommer en 250 pixlar bred liten bild.
  Den föreställer mig 40 meter innan Vasaloppsmålet. Jag HADE TÄNKT dokumentera målgången, det gick obra … men rätt fokus i alla fall! Eller hur?!

  image-2

 63. Nu kan diskussionen bli intrikat. Vilken skärmtyp ska bilderna optimeras för. Telefon, Padda eller PC?

  För egen del läser jag här mest på PC-n, en Laptop med trettontumsskärm, och då är 500 pixlar ett självklart val. 500 passar också om man gör sig besväret att vrida sin telefon till horisontalläge, men den upplösningen är ju sågad.

  250 känns lite litet, även om det passar en ”stående” telefon bra.

  Idealet vore om bilder i kommentarerna skalades om på samma sätt som de i inläggen. Då vore den här diskussionen överflödig, eftersom allt skulle synas lika bra i telefonen som i Paddan och PC-n.

 64. Det är inte bara en optimering, verkar det som. Det handlar mera om vem som klagar högljuddast – den med android, iPhone, PC eller annan apparat. Själv kör jag PC och har inte haft problem med några av de bilder som förekommit i båset det senaste dygnet. Alla funkar fint. Men de frimärksbilderna gör ingen glad.

 65. Här är min Påskinstallation igen, nu i 250 x 167. Nästa års frimärke, eller Perfa för telefonfolket?

  skrtorsdag2016_3

 66. Hej alla bildälskare!

  Ni får lägga ut hur stora eller små bilder som ni alla vill, men kommer det in jähättestora, ja då raderar jag dem bryskt och brutalt utan pardon som vore jag en båsmor utan några som helst hänsyn att ta!

  (Det känns finfint: jag har makt! Moahahaaa!)

  Välkommen hit, Timmo – men mitt Snapchatkonto håller jag inom familjen. Och vill du verkligen ha mer inblick än så här i mitt liv? Då får du nästan följa med in på toa, såsom jag hänger ut mig här i bloggen hela tiden.

 67. Det vore bra om några gränser angavs. Det som är jättestort på en skärm är ju rena frimärket på en annan. Bilägger oosöökt mitt förslag till julfrimärke 2016.

  Jul2016_175

 68. Där ser jag bara det vanliga om att jag redan får mejl med kommentarer. Chansar på julfrimärke 350 pixlar, det tidigare var på 175.

  Jul2016_350

 69. Nyhetens behag, som när man började kunna checka in på sin lokalbuss på FB. Dessutom har den här tråden varit ett labb, kan man säga. Nu är reglerna satta och det kommer att lugna ner sig.

 70. Dessutom tycker jag att det är roligare när alla får använda språket istället för att bara slänga in en bild, och bäst av allt är att jag får använda fantasin för att tänka ut vad ni menar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

wp-puzzle.com logo

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.