Hoppa till innehåll

Nu fyller jag år – igen!

Det gäller att dra ut på den här dagen så mycket som det någonsin är möjligt. Klockan är nu 01:20, och jag tänker hålla mig vaken en stund till. Har ju fotograferat mig och allt:

2feb_lotten
Framför en bokhylla, precis som nobelpristagarna.

Förmodligen kommer jag att väckas vid halvsextiden på morgonen av familjen, även om min dyre make och husbonde samt djefla man har fått påminnas om att det är dags att köpa ett eller två presenter, gärna inslagna. Jag brukar ofta få rutiga skjortor eftersom Dressmans rea i början av februari är särdeles välkomnande. Fast egentligen önskar jag mig förstås bara fred på jorden och ett par nya knän samt en vänsterhäl med intakt fettkudde, men annars går det även bra med ett Wii2. (Ungefär lika ouppnåeligt som fred på jorden.)

Hela förmiddagen ska jag uppfinna nya stuprör och dammsuga bokhyllor, leta reda på en ruttnande mus i källaren (till och med CSI hade rynkat på näsan vid det här laget), komma på hur man byter lampa i källarkylskåpet (rapport kommer), limlaga en läckande stövel, öva på att stå på huvudet och sedan är klockan säkert halv åtta eller nåt. Då ska jag korra en årsredovisning där ordern lyder ”men det är bra ju färre fel du hittar”.

googbirth

basketsko_84-768650Sedan ska jag nog äta palt och semla till lunch. Därefter är det dags att åka till radion för att räkna lite fel som domare i ”Vi i femman”. (Jag har än så länge bara räknat lite halvfel utan konsekvenser.)

Sedan vill jag ha champagne!

52

Förhoppningsvis får jag något att äta till champagnen – chips är ju gott. Eller ännu en palt, kanske. Sedan borde vi ju sätta oss att titta på Groundhog Day! Om och om igen!

Och vips, är det den 3 februari och någon annans födelsedag.

Share
Publicerat iBloggen

53 kommentarer

 1. OBS! VIKTIG INFORMATION!

  Även hakke fyller år idag. Det är förstås egentligen lite tokigt eftersom det är min födelsedag och strikt talat faktiskt inte någon annans. Men eftersom det är är just hakke, har vi beslutat att det är okej.

  Psst. Grattis, hakke! Vill du ha en palt?

 2. Nämen!

  Jag som tänkte på det typ i förrgår, och som såg en påminnelse om Groundhog Day i en tidning i dag — och ändå glömde jag!

  Vaskaja … eh, en liten liten överraskning är väl ändå på sin plats. (Nåja, just jag gillar den, och jag vet att Niklas också kommer att gilla den, men sen vetjante.)

  Hurra hurra hurra hurra
  Jag ville kunna rimma bra
  Men orkar inte det just nu …
  i morgon sjungs kuckeliku!

 3. Agneta uti Lund

  Grattis Lotten, även i detta bås och också grattis till Hacke. Någon som håller hårt på 3 februari är minsann jag själv, Disadagen, medan Lotten får nöja sig med Kyndelsmässodagen. Den avslutar jultiden på kyrkoåret och kallas också för lilla julafton! Visste du det Lotten? Allt lite bättre än att dela sin dag med en fornnordisk ödesgudinna.

 4. Min poetiska insats i vårtider brukar inskränka sig till

  ”Nu är det vår
  Och solen, den slår”

  Men nu har jag gjort våld både på metrik och logik. Så här

  ”Nu fyller Lotten och Hakke år
  Och solen den slår”

  Rätt bra. Inte sant?

  Nähä.

 5. Sanna

  Grattis till båda födelsedagsbarnen. Önskar er snö och ett mysigt vitt landskap. Och någon annan som skottar.

 6. PK

  Kungen hade bal i sitt slott
  och det blev ganska vått
  ”Ro hit en till bira,
  hela dagen ska vi fira,
  för idag fyller hakke och en Lott.”

 7. Ökenråttan

  Håhå, så försvann chansen att få visa sej minnesgod. Men grattis ändå då, för 17. – Nu har det för övrigt gått för långt! Hör här: I natt drömde jag att jag var i Paris och bl.a. såg jag Caterine Deneuve. Hon gick över gatan till en restaurang för att hämta mat i en skål som hon hade med sej. Och då tänkte jag, i drömmen, att nu ska jag minsann skriva hos Lotten om att jag såg Deneuve. Jag drömmer att jag tänker att jag måste kommentera nåt hos dej, Lotten. Va?

 8. Ninja i Kolakaramellrike

  Att vara femtiett
  är jätte-jättelätt
  men nu så äru femtitvå
  å fan vet hur det ska gå.

 9. För Lotten i Eskilstuna
  ristar jag gärna en runa
  Och för Hakke förstås
  Tjenamoss, tjenamoss
  Här får ni en grattande nuna ☺

 10. Dammråttan

  Grattis på födelsedagarna, fast det bara är en. Imorgon är det min mammas och hon är, vad jag vet, alldeles ensam om den.

 11. HK

  Grattis grattis alla som fyller år!
  Det ligger några tulpaner och en önskan om en bättre vinter bakom det blå HK här ovan.

 12. hyttfogden

  Lotten fyller år idag, ryktet går i staden.
  Således vill även jag ställa mig i raden
  med en vacker blombukett,
  hoppas att dig mången gett,
  sånt som du dig önskat hett
  nu på fölsedagen.

 13. Rapport!

  Jag har dammsugit badrummet och misslyckats med mus och kylskåpslampa och måste strax åka till radion. Semlan är inte levererad (DDM!) och palten hade hamnat i frysen, så jag ersatte palten med omelett och semlan med mörk choklad.

  Min målsättning visade sig vara helt orealistisk. Nu ska vi se hur det går med champagnen. (DDM!)

 14. PK

  Vad är en mus och kylskåpslampa? Är det något ekivokt?

  För övrigt gillar jag bilden högst upp. Det är lite Inceptionvarning på den. En hylla framför en hylla, liksom.

 15. Lotten har sin fölsedag
  säga grattis vill då jag
  men när jag ska gratulera
  kan jag inte alls briljera
  därför snor jag raskt och fort
  raden som ju Uggla gjort:

  Hätila Ragulpr på Fåtskliaben!

 16. Dina

  Kom ihåg redan igår (lite hybris om att komma ihåg fölsedatum) men nuförtiden behövs det knappast eftersom fejjan och googlekalendrar mm är så bra på att påminna.
  Däremot visste jag inte (kan inte erkänna pga ovannämnda hybris, att jag ev glömt från föregående år) att det även är Hakkes fölsedag.
  Så grattis till er båda!

 17. Is99esa

  Man får be att grattulera dagens jubilarer. Med en förhoppning om att dagen har varit till belåtenhet och att alla önskningar har uppfyllts.

 18. Inte födelsedagsanknutet, men språkanknutet: På Ekot sa den som pratade: ”När nu insemination blir tillåtet även för ensamstående KVINNOR…” vilket vi tyckte var en olycklig betoning. Insemination för ensamstående män torde ligga långt i framtiden, om det någonsin kan bli en möjlighet.

 19. Å, Kowalski …

  Är det där ett linne utanpå ett annat linne eller ser jag i syne? Underlinne och överlinne. Omlottlinne. Omlinne. Lottenlinnen. Linnelotten. Linlott, lintott.

  Hare blitt nån skumpa’rå?

 20. Oh dear, ni aaaaaaaaaanar inte. Dagens Vi i femman-sändning går till radiohistorien … och det är inte positivt.

  Men jag har fått bubbel! Inte champagne, för det ska jag tydligen få på fredag. Och så fick jag en krabba! (Som jag fick hamra sönder eftersom nötknäckaren hade rymt hemifrån.)

 21. Och tack, alla – särskilt för att ni inkluderar hakke. Stackarn har ju ingen blogg längre. Den enda glädje han har är ju att spela Wordfeud mot mig, och jag sitter ju som vanligt bara och stirrar på ett konsonantkluster.

 22. Det du ser på bilden, Annika, är en supertajt sport-bh under ett helt jävla vanligt linnelinne. Som jag har haft på min non stop sedan igår kväll.

  Snart fyller jag ju inte år längre, så då får jag väl ta av mig fölsedasslinnet. Ack.

 23. Får vi katastrofrapport? Om det passar sig, alltså, menar jag.

  Om man får konsonantkluster i Wordfeud, är det tillåtet att skriva till exempel ort- och platsnamn från diverse östeuropeiska länder (såsom korsordsfavoriten Krk, den kroatiska ön)?

 24. Katastrofrapporten kommer när überdomarproducenten över hela Vi i femma-schabraket har bestämt hur det ska bli!

  (Krossade 11-årshjärtan är verkligen inte något man vill uppleva.)

 25. Även jag har varit med om att krossa 11-åringars hjärtan, då medelst tekniskt sjabbel. Inför ViF året efter mailade jag mina chefer och ViF-basen ”Jag vet att jag inte kan vägra ett uppdrag och ni vet att jag alltid försöker göra ett bra jobb, men bespara mig ändå detta. Mitt självförtroende är utslaget. Yngre krafter står redo”.

  Jag slapp, liksom min tio år yngre medtekniker som anförde liknande skäl. Lustigt var det väl inte, men även året efter vårt avhopp fick en fråga strykas p.g.a tekniska misstag.

  Sen var det bara en fråga om tid och ekonomi innan jag först varvade ner och sen gick i pension.

 26. Idag var det först tekniska problem sedan andra problem, följt av panikmöte och besvärliga beslut samt omräkning och … ja, det bara fortsatte. Mitt hjärta blöder för ledsna elvaåringar. (Men fullständig rapport kommer.)

 27. Örjan

  Lotten: Visst fyller du fortfarande år, men nästa födelsedag är om ett år minus några timmar.
  Egentligen säreget uttryck på svenska ”fylla år” borde vara ”min födelsedag”. Uttrycken finns ju på utrikiska ”my birthday”, ”mein Geburtstag”, ”mon anniversere”.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

wp-puzzle.com logo

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.