Hoppa till innehåll

Telefonförsäljaren som kom med ett förslag

Igår när jag hade kört bil i åttaånhalv timme, ringde mobilen. Eftersom jag från mitt bilkontor bollade basketträningar, gympapåsar, matsäckar, busstider och tvättprogram samt matintagsfrågor, svarade jag.

(Innan vi nu fortsätter: jag håller helt med om att mobiltelefonprat i bil bör förbjudas, men att man kanske kan få dispens om man har god simultanförmåga och händsfri?)

Ring ring. Satan. 019, vem ringer från 019? Örebro? Ah, mina älskade kompisar från Örebro vill att jag ska hålla en jättedyr föreläsning förstås!

– Lotten Bergman, full av förväntan!
– Ja hejsan Lotten, jag ringer från XKRRSFGHUKR och jag vill erbjuda dig KHÖLKÖOK.

(Det som sägs med versaler är välartikulerade ord som är helt omöjliga att tolka. Ni har väl varit med om samma fenomen?)

– Du ringer från vem och vill erbjuda mig vad?
– En dator till halva priset!
– Du, jag kör bil och kan inte diskutera det här nu.
– Du kan inte köra av någonstans eller parkera vid vägrenen så att jag kan berätta om hur du får en dator till halva priset?

Det var faktiskt bland det konstigaste jag har hört. Att någon okänd människa vill erbjuda mig en dator till halva priset känns helt normalt, men att be mig att sluta köra bil för denna halva dator … va?

– Ursäkta mig, du tycker att jag ska sluta köra bil för att du ska få berätta om ett erbjudande?
– Ja! Vad har du för dator idag, Lotten?
– Absurt. Nu avslutar vi det här samtalet innan jag kör i diket. Hejdå.

Jag har kollat upp numret, och företaget var Dialect. Dags att ta ett snack med säljarna, kanske?

Share
Publicerat iBloggen

31 kommentarer

 1. Men han Gjorde Ju Sitt Jobb Ju!
  Hans jobb är att sitta och kränga datorer till folk i telefon och då är det ju folks förbaskade skyldighet att underlätta hans jobb. Ju.

  Streber som inte ser att världen går att se även ur andras perspektiv?

 2. Läser i spalten här bredvid att du minglat i hemslöjdsmontern. Provat att spinna också?
  Vet att en spinnkompis var där och spann på slända till mångas förtjusning.

 3. Telefonförsäljare, usch!

  Jag har dock införskaffat ett motmedel i form av True Caller.
  Programmet innehåller en blocklista med nummer som
  man anser är oönskade samtal.

  Så fort någon ringer så kollar TC upp numret, är det en
  telefonförsäljare som inte finns med på blocklistan
  så brukar det stå ”detta är troligen ett oönskat samtal”.

  Finns numret med på blocklistan så blockar TC samtalet
  direkt utan att man behöver lyfta ett finger.

  läs mer här:
  http://www.truecaller.com/
  http://mobileentertainmentforum.org/truecaller-review/

 4. Glömde säga att TC kostar några kronor att köpa.

 5. Tusen-Boel

  Röjparty i hemslöjdsmontern? Då minglade du antagligen med Surolle..?

 6. Örjan

  Haft storbesök. Skogsgurra hälsat på i Jäder. Han gjorde stopp under resa från Granbergsdal till Södertälje.

 7. Örjan och Skogsgurra fraterniserar i Jäder medan Tusen-Boel och Cecilia N är jättenyfikna på röjarpartyt i hemslöjdsmontern och själv tänker jag faktiskt ladda ner LL99:s tips i detta nu.

  Detta är livet på en pinne.

 8. PK

  *dricker vin och äter negerbollar och ser ett program på tv om träning*

 9. Till negerbollar passar väl bara en kall Sauterne?

 10. …varken vin eller choklasdbollar här.
  Däremot Té och ostsmörgås.

 11. Örjan

  SG. Lagrad Carnegie Porter borde även fungera.
  Tack för trevlig eftermiddag.

 12. Jag tror bestämt att PK inte är riktigt PK.

 13. Jag tänkte preciiiis samma sak, Dieva!

 14. Ätit en nektarin. Inte sett ett tv-program om träning (skulle aldrig …).

  Däremot sett Dox-dokumentären Tabloid (av Errol Morris) helt oavsiktligt, bara för att jag råkade börja titta och sedan inte kunde slita mig. Om jag bloggade själv skulle jag ha material till tio bloggar. Kidnappning, fastkedjande vid säng av mormonsk man, sex, prostitution, åtal, privatspanare, nunneförklädnad, avlyssning, överdosering av hundmedicin, kloning, ekivoka fotografier, hemliga brev skrivna på Bibel-papper och gömda i onämnbara kroppshåligheter, konstiga tidningsrubriker … den filmen hade allt, jag har bara skummat på ytan, och jag sa väl att det var en dokumentär?

 15. Lyllo! Den hade jag gärna sett. Blev tre pilsner på raken istället. Köket stängt och enligt bayersk tradition är en pilsner en halv biff. Så det blev en biff plus en pilsner. Just vad jag behövde.

 16. Jag såg den också, Annika, när jag skulle förbereda morgondagens radioprogram. Det gick ju sådäääär.

  (Jag vet att Skogsgurra har en trepilsnerpåraken-kompis i Södertälje. Låter ju jättejobbigt!)

 17. Skogsgurra och eventuella övriga som trånar efter den filmpärlan — Dox-filmerna brukar gå i repris ett par-tre gånger och jag antar att SVT Play också har den. Allvarligt, alltså, emellanåt tror man varken ögon eller öron.

  Tur jag inte har nån pilsner, det lät gott.

 18. Örjan

  Riktigt öl = med flytande bröd.
  Tysk Rheiheitsgebot etablerad i Bayern 1516

 19. Lotten
  Det är inte bara en – det är många. En gotlänning, några skåningar, en jämtlänning och några som egentligen borde åka hem till Skebokvarn, Ludgo och andra närbelägna platser. Men som stannar i Södertälje eftersom det är ett ganska trivsamt plejs.

 20. BTW
  Den första personen jag träffar på när jag ska svänga upp till Örjan är en smed som känner min granne (också smed) – och som känner Pysse. Ibland känns världen riktigt liten. Skoj är det i alla fall.

 21. Gurra coolt att dina polare också är Smeder. 😉

 22. Går det bra för Smederna?

 23. Jadå det Allsvenska laget vann sin serie och kör Elitserie nästa år.
  Även Smedernas div-1 lag vann sin serie.

  Hur det går i Elitserien nästa år? Bra förhoppningsvis.
  Men det är ett tag kvar till premiären, 200+ dagar kvar.

 24. Jag har en språkfråga! Vad betyder Schartigkeit? På tyska alltså? Det rör sig om skäreggar, men jag behöver fler ledtrådar.

 25. An, auf, in, neben och unter – det enda jag kan bidra med är detta, som du säkerligen har hittat på egen hand.

 26. Pysseliten, jag tror du ska titta på adjektivet och tänka vidare därifrån.

 27. Perfekt Lotten, jag tror jag greppar betydelsen nu. Tror inte jag kan komma på något svenskt ord, men att det är chipping på engelska hjälpte mycket! Tack!

 28. Ja! Så kan man göra Niklas. Tekniktyskan är suverän, ett ord beskriver något som kräver minst tio på ett annat språk.

 29. Spröd och urflisad?

 30. På rätt spår SG! Om jag nu fattat rätt beskriver schartigkeit eggen på längden och verrundung eggen på tvären, då får det i alla fall en betydelse för mej. Snaaaart är jag en fulltrimmad expert på området.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

wp-puzzle.com logo

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.