Hoppa till innehåll

Filmstjärnor som inte har jobbat ihop

Jag är ett vant intervjuoffer – jag säger ja till alla och har hur kul som helst! Om jag inte tycker om frågorna så skriver jag bara nya. Dessutom sker ju allt per mejl numera, så att inte ens korrfel smyger sig in. Den senaste publiceras idag i Nöjesmix i Gävle med omnejd, och ser ut så här:

Om man till äventyrs vill läsa schwamlet, kan man klicka på bilden.
Om man till äventyrs vill läsa schwamlet, kan man klicka på bilden.

Men det var inte på grund av intervjun som jag lade ut hela klabbet här (inget nytt under solen – ni vet allt som står redan), utan för att jag i den fantiserar om att få spela in en film med Helena Bonham Carter och Johnny Depp. Bafatt vi tre har ju aldrig jobbat ihop. (De har jobbat med varandra, men utan mig. Pottsorkar.)

En annan trio är ju Johnny Depp, Brad Pitt och SimonPegg, som verkligen hade varit sanslöst bra ihop.

Depp, Pitt, Pegg. Sällan har jag sett så mycket skägg på en gång.
Depp, Pitt, Pegg. Sällan har jag sett så mycket skägg på en gång.

Min djefla man skulle vilja se Jack Black, Jennifer Lawrence och Bruce Willis i en förväxlingskomedi. Och så vill jag förstås tussa ihop Cary Grant med Emma Thompson. Ju mer anakronistiska konstellationer, desto bättre! En mördarhistoria med Hugh Grant, Arnold Schwarzenegger och Birgitta Andersson! En kärleksfilm med Sophia Loren och Fred Astaire! En dansfilm med Gene Kelly och Hugh Jackson!

Och ni?

Share
Publicerat iBloggen

42 kommentarer

 1. Jag har en kompis som mer eller nästan bor granne med Brad Pitt, (hur man nu kan heta det) i Frankrike. Om du vill kan jag förmedla kontakten..

 2. Christer

  Kom på en sak. Pysse och PK, idag är hela familjen minus sextonåringen i Alsikehallen mellan tio och sådär halv tre. Titta gärna förbi om ni vill se en massa sju- till nioåringar ha kul med basket. Jag är lite upptagen när vi har match eller skottävling och så, men det brukar alltid vara en del dödtid när man kan snacka lite. Vårt lag heter numera P03 Red Wolves.

 3. Christer, vi får se, det kommer besök mitt på dagen för att hälsa på våra kaniner. (Ev. Ska en av dem få ett nytt hem) Ni är alla välkomna hit efter matcherna annars! Valloxvägen 42A.

 4. Apropå film och whisky så jag ett roligt t-shirttryck igår, ”Malt Whiskey ” skrivet med Walt Disney’s välkända stil.

 5. Ni som nu blir förvirrade och mer eller nästan inte får ihop kommentarerna där Olle Bogren mer eller nästan skriver ”mer eller nästan” och Christer sedan ger honom beröm för det, ska veta att Olle Bogren skrev en rättelsekommentar efter sin egen första, en sådan där som betyder att redaktör Bergman ska in och peta och rätta.

  Men jag var för snabb. Jag hann ta bort den kommentaren och skulle preciiis rätta till det ju hemskt mycket tråkigare ”nästan granne med”, när Christer dök upp och gav beröm. Och då kan man ju inte ändra och ta bort formuleringen ”mer eller nästan”!

  Alltså har vi ännu ett bevingat uttryck. Inte bara ”älgar på rälsen mellan Stockholm”, utan även ”mer eller nästan”.

  Och nu åker vi alla hem till Olle Bogrens kompis!

 6. Noterar tacksam att du inte nämner den där tredje färgen SG. Och Lotten, börjar det inte bli dags för rektorerna att skriva sina tal till avslutningsdagen? Hög tid för en stiluppstramande och meningsfull meningsfyllande insats!

 7. Christer

  Tack för inbjudan, men vi var tvungna att åka hem och krascha.
  Måste bara säga att ”mina” nolltreor är grymma! Spelade bara mot äldre lag (flera från Knivsta var nollettor!) och ägde spelet till stor del.
  Vi kommer tillbaka den 14/4 igen.
  Basket är kul!

 8. Ökenråttan

  Olle Bogren: Du får göra nåt åt dina ellipsligaturer. (Här skulle nu svagare naturer ha lagt in en smiley.) Be Lotten om råd och regler.

 9. Ökenråttan

  Ssss, jag känner på mej att Olle Bogren inte är en sån vekling att han inte vågar sej hit igen. Han ilsknar bara till och blir världsmästare i ellipsligatur med liten punkt. Ha!

 10. Ah, gott skratt igen! Precis vad man behöver efter lite arbete i skogen. Jo, sanning! Jag har kapat gärdsgårdsstörar! Känner mej som en hel karl. Spottar snusbussar och har mig. Eller, ja, små mintportionspåsar men ändå. Bläfs, bara!

 11. Snus? Jag har en kollega som lägger in två små miniportioner efter lunch varje dag och får det att se hur kvinnligt ut som helst!

 12. Valla tanter och samtidigt(?) kapa gärdsgårdsstörar.

  ??

  Jag trodde att du skulle guida tanterna, men nu börjar jag fatta att det är nån sorts ny sportgren som är under konstruktion. (Jfr det finländska kärringkånk.)

  Tidvis såg jag så mycket skägg på en gång fast på två ansikten när det var dags för middag här hemma. Men nu har sonen börjat köra rakhyvel igen.

  Har du förresten sett Annika Bryns Johnny Depp-inlägg häromdagen?

 13. Haha, intressant tanke att kombinera tanter och granar. Nå, när man är ledig hinner man med så mycket mer! Har även klämt in en familjemiddag och ett besök på Erikshjälpen. Där fann jag en sagolik bonad som det står Sundsvall på. Tror jag ska göra u till ö och skicka den till Gina Dirawi.

 14. Avunden känner inga gränser! Inte sedan jag och en kamrat intervjuade Bengt Fahlström 1983 (inga dumma kommentarer han är ännu en kär vän) har jag haft ett helt uppslag i en kvällstidning. Nu hade det räckt med en tredjedel av den plats du fick! Till och med i ”Nöjesmix” i Gävle!

 15. pärlbesatt

  Snyggaste kvinnliga skådisen jag vet är Kristin Scott Thomas. Till det min gamle favorit Lawrence Fishburne som var så grymt fulsnyggt übermanlig i filmen Deep Cover. Så… Audrey Hepburn är också väldans tjusig, liksom Sophia Loren. Mer nutida typer? Hon Rachel vad heter hon i efternamn, som gör reklam för nån hudkräm nu, asch, jag har glömt hennes namn. Google är min vän: Weisz var det ja. Fast nu blev det nästan bara brudar. Brad Pitt som han såg ut i Thelma och Louise. Och han franske skådisen, som han var i Gadjo Dilo, sen blev han trist. Och Elvis som mannagryn, varför inte, han var också fager då. Och han i Fish tank, Michael Fassbender. Äh, jag ger upp och erkänner att jag bara försöka smita från mina flyttkartonger.

 16. Men Daniel – så mediakåt kan du väl inte vara!
  Now, hear this: För ganska länge sedan hade fotografen Lars Thunbjörk en utställning på Nordiska Riksmuseet. Den hette Landet utom sig och visade avarterna, dvs allt, som husvagnslivet för med sig. Eftersom jag just hade startat en antihusvagnsförening (Swedish Anti Caravan Society) så skrev jag några rader i den utlagda gästboken där jag erbjöd honom att bli hedersmedlem i SACS.

  Det där snappade en journalist från Expressen upp och ringde mig för en intervju, vilket jag nådigt beviljade. Hon hade tydligen därefter intervjuat ordföranden för Caravan Club Sweden. Han bodde i Mjölby, vilket jag tycker är mycket passande – tänker kanske mest på familjen Storch i Lasse Åbergs filmer.
  Intervjuerna resulterade i ett helt uppslag i Expressen där jag berättade om min syn på husvagnar, hur opraktiska de är och att man alltid får ont i huvudet när man övernattar i husvagnar. Som exempel nämnde jag en natt nära Sala där jag på grund av iråkad onykterhet tvångsövernattades i en husvagn. Blykeps, kan jag meddela. Och på andra sidan av uppslaget en upprörd karavanklubbsordförande som kallade mig för fascist.

  Detta fick förstås Aschberg tag i och jag beordrades till soffan där han, jag och chefen för Sveriges campingvärdars och husvagnsförsäljares riksförbund debatterade saken i en timme. Husvagnsförsäljaren hade ingen husvagn. Han tyckte att de var opraktiska. Aschberg, som är en robust person bröt samman när han insåg att debatten höll på att slockna i sin linda.

  Programmet gick på Z-TV. Gissa om det fick genomslag. Gissa om jag var strykrädd veckorna efter.

 17. Skogsgurra, kan jag inte eller bör jag inte? Jag vill ju bara få lite stjärnglans och råd att köpa en Defender 130. Ja och en till frun …

 18. Kunde inte ana att min lilla felskrivning skulle ställa til sådant elliptiskt rabalder. Det gör inte mig något eftersom jag tycker ”det är roligast när det går åt helvete” (var det OK med anföringstecken där??

 19. Skoningslösa språkpoliser är inte att leka med. Vi fria själar lever farligt och deltar på egen risk. Tills vidare tror jag att man kan godkänna situationstecknen. Men din lapsus med saknad parentes kommer att kosta. Rabaldret ser ut att bli hyperboliskt, snarare än elliptiskt. Tror för övrigt att jag måste ifrågasätta stavningskontrollen.

 20. Är Loren-Astaire en anakronism? De levde ju omlott i runt 50 år.. (ha! ellipsa mej hit och dit, jag har fyllt 50).
  Annars gillar jag bridgepartnervarianten, alltså Groucho och Karl Marx, Fred och Simon Astaire (bara f´att), Gene och Grace Kelly, Jackson och Thomas Browne, Torgny och Astrid Lindgren. Osv.

 21. Läser Raggopardens kommentar två gånger innan jag förstår att det inte är Loreen som ska dejta Astaire. Aha.

 22. En liten indikering att stavningskontrollen inte reagerade på ”situationstecken” (det är för övrigt en antik lustifikation, ref: Ruskaby skola).
  Fällan fanns där som en påminnelse att vi kanske inte i första hand ska leta små formella fel i varandras texter. Vår språkpolis är en skrattande språkpolis. Och då tycker jag att vi också kan vara lite generösa och överseende.

 23. PGW

  Är det bara jag som vill se Alan Rickman i fler filmer, varför glöms han bort hela tiden, världens bästa filmskurk ju? Kan vi inte göra en film med någon mesig hjälte och låta Alan vinna som omväxling?

  (Hur gick det med de halkiga, vallade tanterna förresten?)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

wp-puzzle.com logo

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.