Hoppa till innehåll

Glad midsommar?

Halvåret med aftnar där vi äter sill är härmed till ända.

Jag har ingen aning om vad denna dag bär i sitt sköte (därav frågetecknet ovan), men jag vet i alla fall att jag ska ha på mig en blå klänning med vita prickar. Förra året skämdes barnen ögonen ur sig när jag firade midsommar i en Tokio Hotel-kreation som jag hade fått av en kompis dotter som hade vuxit ur den emedan hon är nordisk mästare i tyngdlyftning.

Basket går att spela med hjälp av en midsommarstång.
Basket går att spela med hjälp av en midsommarstång.
Den djefla mannen, han spelar gärna gitarr. Men vem står i ringen?
Den djefla mannen, han spelar gärna gitarr. Men vem står i ringen?
Midsommargodzillan förstås!
Midsommargodzillan förstås!
Men äsch. Man ser ju klart och tydligt att bilden är arrangerad.
Men äsch. Man ser ju klart och tydligt att bilden är arrangerad.

Kom nu ihåg att det är helt ok att tacka nej till löksill och att man inte på några villkor kan tvingas att hoppa omkring på huk som en groda om man har spelat basket i 33 år. Och regnar det så stannar ni väl inomhus och grillar marshmallows i kakelugnen?

Share
Publicerat iBloggen

22 kommentarer

  1. Glad midsommar önskar jag båset och alla andra Lotten-läsare. Min firas i Småland som vanligt. Småland är mycket mer midsommar för mig än Dalarna.

  2. Och du hade naturligtvis matchat blomsterkransen med tokiohotellkreationen, som den person med känsla för det estetiska du är – imponerad!
    Här firas midsommar hos svärmor. Så långt från varma hus och kakelugnar man kan komma och hon lär tända grillen om det så åskar och haglar. Allt för det dåliga samvetets skull, men hennes röst när vi (till slut) tackade ja överbygger alla dåliga tankar jag hade innan och jag har bestämt mig för att dra med ylleklädsel och regnställ och njuta av hennes glädje över vårt sällskap.

    Glad midsommar till dig, din familj och båset. Blå blommor i kransen i år?

  3. Jag var hos sjukgymnasten igår och fick förmaningar om att genomföra stärkande övningar i de riktningar vartåt näsan respektive baken pekar. Det blir därför en vridnings- och böjningsfri midsommar för mig, utan grodhopp, fioliolej och fy skam. Först när jag har skapat mig en frälskarkrans av kött så kan jag shejka rumpa och twista & shouta. Nästa midsommar då, typ.

  4. @Olle, det låter bra! Vi kan ju inte ha dig åka till sjukhus stup i kvarten för ryggskott ;).

    Här firas i princip inga -afton, men jag har gjort tårta och en lite annat.

  5. Inne? På altanen? Uppe vid Hyttan?

    Det blev inne i köket. Enklast så.

    Tveksamheten, alla frågor, diskussionerna. Allt detta ledde till att vi i ren distraktion glömde att det SKA vara brännvin till sillen. Tja, sen var det ju för sent.

    Vilka stympare till traditionalister vi är. Ber så mycket om ursäkt.

  6. Igår sa SMHI att det inte skulle bli torrt i luften förrän vid 20-tiden.
    Men norrbaggarna var lite snällare och sa att det skulle bli fint lite mitt på dagen, sådär så att man kan klä stången, men sen bli blött igen till de små grodorna.

    Vilken tur att vädret gjorde som det ville!
    Ösregn vid tio, och sen vackert väder så man kunde sitta ute och fika och resa majstång och hoppa grodorna (fem veckor gamla nyckelbensbrott klarar det, men tycker illa om ifall de eftervarande i ringen inte snabbar sig på).

    Men under de där sista händelserna stod stora hotande moln i inlandet och ville sluka oss som Mårran ungefär.
    Men då kom den väna havsvinden full med egen ogenomskinlig fukt farande genom sundet och höll undan dem.

    Och sen har det inte regnat alls på oss.

    Fortsatt trevlig midsommar på er allihopa, Bergmän och båsare.

  7. Jag kan berätta att vi hamnade hos den djefla mannens syssling på Lidingö och att jag under kvällen har träffat massa kompisar från lundatiden runt 1990 och att jag snart kommer att börja tala med diftonger och ranelidsk satsmelodi.

  8. Vi har varit på Orust, vi. Inte Tjörn, som jag envisas med att kalla det när jag pratar med vännerna som vi hälsade på där. Tre par saker jag har svårt att skilja på: Orust och Tjörn, höger och vänster, Ray Charles och Stevie Wonder.

  9. Orangeluvan

    Jag har en hemlig väderspågubbe: min frukostmackförsäljare. I torsdags när jag dundrade in i hans bageri (som inte längre har devisen ”Vårt alldagliga bröd”) iklädd en kycklinggul tvågångsregnponcho från Grönan, med regnet strilande kring fotknölarna, så fick jag en försäkran om en regnfri midsommarafton. Och så blev det!

  10. Orangeluvan

    Och Lotten, om dina barn börjar yra om att man får chokladfyllda chokladflingor i vårt hushåll så vill jag varken bekräfta eller dementera.

  11. De påstår att särskilt de chokladiga är sprängfyllda med nyttiga fibrer. Jag som är en sådan renlevnadskvinna har naturligtvis aldrig gett barnen något onyttigt.

  12. Hoppas alla hade det riktigt trevligt!

    Även i mina trakter höll sig regnet på avstånd även om värden envisades med att hävda att ”Nu kommer regnet!” stup i kvarten. Ett dussin sorters sill, jordgubbar i tårta eller au naturelle och grillat med mycket smaskiga tillbehör.
    Temat för dagen var ”Sill, hill och grill”. Hill stod för en promenad upp till den lokala utkikspunkten (i skogen).

  13. Gerbilen

    Godzilla hör väl ihop med zillen? Annars förstår jag ingenting … som vanligt. Vi firade midsommar i östermalmsslummen; massor av zill och hackad lök och brännvin. Samt jordgubbar. Och potäter.

  14. Åh, Tokio Hotel, åh Bill Kaulitz, så develish! Blått med vita prickar låter ju fräscht som en femtiotalsklänning, men en outfit som matchar TH kan aldrig vara fel, hälsa barnen det.

  15. Fast nu är jag varken klädd i prickigt eller TH eller ens på Lidingöfest längre. Nu sitter jag på våning 18 och rapar Vindaloo och tänker på de fyra timmar jag hann sova inatt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

wp-puzzle.com logo

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.