Hoppa till innehåll

… kan … inte … få … fram … orden …

Sent igår avslutades vår trams- och skojbasketcup (EBA) där gammal som ung möter liten som stor. Själv går jag ju omkring och tror att jag är en relativt storvuxen människa eftersom alla i min professionella omgivning – särskilt de radioanställda – är så små. Men så här stor är jag i min basketvärld:

Petit!
Petite!

Jag åkte hem efter sista matchen, duschade och lade mig utan att torka håret för att sova den ömma sömnen som en tantbasketspelare sover: med lite ont här och där. Sedan vaknade jag och såg ut så på detta vis:

Till frukosten berättade min djefla man, när han hade fnissat färdigt åt min frisyr, att han borde ha klippt gräsmattan för tre veckor sedan. Eller att någon annan borde ha gjort det. Samt att vår inte alls gamla handtralla var paj och kaputt på ett sätt som inte låter sig lagas. Och att vi faktiskt inte kan låna någons motorgräsklippare eftersom vi körde sönder den senaste vi lånade. Han avslutade med att berätta att den enda vettiga lösningen var att i skift och på huk klippa gräsmattan med häcksaxen i väntan på att gräsklipparinköp låter sig göras.

Jag tänkte bara ”pah, så farligt kan det inte vara, jag är dessutom både stark och vältränad, om än gräsallergiker” och gick ut för att kontrollera.

Liten som änna tesked kände jag mig plötsligt.
Liten som änna tesked kände jag mig plötsligt.

Skiftarbetet inleddes. Barnen skrattade. Häcksaxen saxade. Vi knäade i skift. Jag försökte vinna en inte uttalad tävling om störst yta på kortast tid. (Det sägs förresten att man får snygg bröstmuskulatur av just den där klipprörelsen med båda armarna.) Efter en timme såg det ut så här:

Svag, darrig, lam och dum kände jag mig plötsligt.
Svag, darrig, lam och dum kände jag mig plötsligt.

Och nu till rubriken här ovan. Armarna är helt slut. I armarnas förlängning sitter fingrar som darrar som blåklockor och som inte orkar trycka ner tangenterna utan bara hovrar några millimeter ovanför dem. Jag skulle nyss snyta mig, men orkade inte lyfta papperet och började fundera på att snyta mig i ena handen. Men den orkade jag inte lyfta upp till näsan. Kanske hade jag kunnat snyta mig liggande?

Det här är det jobbigaste jag någonsin har skrivit.

Share
Publicerat iBloggen

39 kommentarer

 1. (Jonas här ovan är radioanställd …)

  Minigolf … jo, boll i hål är ju en helt ok sport. Men idag hade jag prickat bättre genom att blåsa bollen mot mål. Eh, hål.

  Denna kommentar tog minst en timme att skriva.

 2. Avramlade tantryttare sover likadan sömn. Och har nu äntligen klarat att lägga upp även höger hand på skrivbordet, så att den har tangentbordet under fingrarna. Väl så långt så känns inte nyckelbenet så värst mycket. På ett tag. Om ett tag så känns det.

  Klippa gräset med vare sig det ena eller andra verktyget är för mig fullständgit otänkbart men gläder mig med dig över dina fina muskler.

  Men det ser ut som att du vinde nåt vid den där turneringen. Grattis!
  Jag har vinnit i PK:s hemlisbloggartävling några bås bort. Men jag vet inte vad mer än ära och berömelse.

 3. Örjan

  Funderat på att låna/hyra/köpa grästrimmer?
  Dvs en en stång med motor i ena ändan och roterande snöre i andra. Diverse handtag brukar även finnas.
  Då slipper du, precis som i minigolf, lyfta armarna.

 4. Jag kan tänka att en lie gör en del för de sneda bukmusklerna också. Men såna har ju du gott om Lotten om jag minns ert träningsprogram rätt.

 5. LupusLupus99

  Lotten, Lotten, Lotten. Varför satte ni inte kidsen på att klippa gräset?

 6. Nämen idaaag, Lupus, så har vi alla i familjen häcksaxat gräset. Varför det inte skedde tidigare är som allt annat: ööööh, det kom annat emellan.

  Men framför allt har det ju hängt på den trasiga gräsklipparen som ju skulle lagas. Snart. Imorrn. På onsdag. Till helgen. Och jag har ju bara roat mig med bokbytardagar och föreläsningar och som varande gräsallergiker inte känt mig ett dugg ansvarig.

  Nu ska vi vara tacksamma för dagens äventyr, annars hade jag bloggat om enbart basket – ni hade fått ingående beskrivningar av lagsammanställningar och statistik på spelarnas längd och ålder. En och annan dribblingsfilm hade jag sett mig nödsakad att lägga upp också, tror jag.

  (Det här tog två timmar att skriva.)

 7. Knappast! Det förra skrev du för en timme sen. Men du kanske har en simultankapacitet som få?

  Jaa, det ääär synd om dig. 😉

 8. Örjan

  Gerbilen. Låna ut syslipad lie till ovan användare?
  Nej hellre en grästrimmer.
  OT är jag intresserad av redskapet lie, och hur det kan se ut i olika kulturer. Har roat mig med Wikipedia, och där bytt språk. Bilderna på liar är olika för olika kulturer/språkgrupper.
  Minns när jag som 16-årig var i Österrikes bergstrakter. Noterade att knaggarna på orvet såg helt annorlunda ut mot svenska dito, en var kraftigt förlängd. Men så behövde de ju kunna stå lägre med rak rygg i de branta backarna för att skära gräset.
  Annat när jag i Eskilstna såg äldre man på håll, som använde en lie. Men hans rörelseschema var annorlunda. Gick fram för att titta och fråga. Han visade sig vara finlandsfödd, med hembygdens lie. Vill minnas att hans knaggar satt på var sin sida av orvet . Därav det annorlunda rörelsemönstret. Kanske även att hans vinkel mellan lie(blad) och orv var annorlunda? Vågade aldrig be att få prova han privata redskap, trots att jag har viss vana med svenska liar. Tänk om jag hade missat och stött ned liebladets spets i marken? Hade varit katastrof.

 9. Örjan

  Cecilia: Lottens timräkning har gått fort vid tangentbordet.
  Vad överraskad hon kommer att bli när värken går över, och hon märker hur mycket tid hon har kvar.

 10. LupusLupus99

  Örjan av dina inlägg att döma så har jag den perfekta lösningen!
  Lösningen består i att någon lånar ut en lie till DIG så att du kan bistå familjen Bergman med gräsmatteskötsel medelst lie.
  Som tack för hjälpen bjuder Lotten och Olle på citronlemonad när du är klar. Så problemet löst! 😉

 11. Örjan

  Lie har jag tillgång till, dock oslipad. Undrar om någon granne här i Jäder har slipsten så jag kan få tillbaka skärpan. Slutbryning skulle jag lämna till min 90-åriga far. Jäklar vilken snits han har haft på att skärpa lieeggar.
  Men även grästrimmer skulle nog behövas. Lotten har många träd och skrymslen på sin tomt, där skära/trimmer vore effektivare.

 12. Christer

  Jag vill inte vara elak, men det där var inte den djefla mannens bästa idé. Häcksax betyder inte träningsredskap för rumpan. Den hade hetat grässax om det varit tänkt att man skulle klippa gräs med den.
  Örjans tips om grästrimmer är klockrent. Finns billigt på CO.

 13. Örjan

  PK Pälsdjursallergi i familjen enligt uppgift.
  Men finns det nakenfår? dvs även utan nyklippning?

 14. PK

  Nu var ju tanken att fåren och getterna skulle hålla till utomhus, där ju själva gräset befinner sig. Om en gräsallergiker kan klippa gräs så borde väl en pälsallergiker kunna ha en get i trägården. Dom får väl bita ihop, vill man ha gräsmattan fin, får man lida pin.

 15. Fåren och getterna är så välkomna så! Problemet med utomhusdjur — nakna eller onakna — är bara att de ju måste inhägnas. Och vår trädgård läcker som ett såll.

 16. PK

  Men du har ju massor av ungar, både egna och grannars. Kan dom inte vakta fåren?

 17. Ullah

  Jag blir förvånad över att ingen verkar ha rättat dig angående maskulinformen av petit.

 18. Jag är ju så himla maskulin, Ullah! (Och klantig. Min mamma, som är fransklärarinna, avslöjar sig därmed än en gång som en ickeläsare av bloggen; hon har inte panikringt och gallskrikit.)

  Nu ändrar jag till petite!

 19. […] min djefla man – fick åka ut med tusenlappar i handen för att ett klippmonster köpa! (Apropå gårdagens text. Jotack, jag mår bättre i armarna och händerna nu. Träningsvärken sitter som två skruvstäd […]

 20. Ullah

  Ja, visst var det, PK! Och jag sände din mamma en tanke när jag såg det, Lotten!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

wp-puzzle.com logo

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.