Hoppa till innehåll

Jag har ont i magen

Mystiskt moln över vallokalen.
Mystiskt moln över vallokalen.

Med hoppsasteg gick jag fem i tolv (eller rättare sagt tio i åtta) med min djefla man, Tioåringen och Sextonåringen till vallokalen för att få rösta sist av alla i valdistriktet.

Och jag vann! Jag var sist!

Men magontet i rubriken då? Nej, det är inte politiskt relaterat, tror jag. Ända sedan jag igår var på fest, har magen på ett konstigt sätt mullrat, bullrat och knipit.

Till kräftskiveknytisen hade jag med mig den helt naturliga kombinationen kronärtskocka och krabba.
Det dukade bordet: till kräftskiveknytisen hade jag med mig den helt naturliga kombinationen 1) kronärtskocka och 2) krabba.

Fast … Kanske är det så att mitt val med fredagspalten och lördagens kronärtskocka med krabba är som en koalitionsregering där magen nu drar blandningen i långbänk? Palten har inget drag under galoscherna och kronärtskockan vägrar att befatta sig med citronvodkan om inte krabban först lovar att avveckla kärnkraften.

Share
Publicerat iBloggen

18 kommentarer

 1. LupusLupus99

  jahajaha du ser måste vara den där mandelmassan som du hade i din paj. Jag sa ju åt dig att låta bli. 😉

  Är väldigt oförtjust i all form av mandel och nötter och det av ren kräsenhet.

 2. Luna

  Ha, du menar alltså att din mage är lite främlingsfientlig? Kronärtskocka med krabba måste i alla fall bli någon slags rödgrön röra.

 3. Ökenråttan

  Kronärtskocka och krabba är ju båda slow food och det ska man inte få ont i magen av. Det brukar man få när man på ett jäktat vis slänger i sig mat på stående fot.

  Hur blir det med Bokmässan?

 4. Luna

  Jag hade ju hoppats på att fler skulle hugga på politiska skämt kopplat till mat, förstås. Men det tyckte ni var TRAMS! Eller?

 5. Ökenråttan

  Va kul att ni har så många engagemang på mässan. Själv sitter jag hemma och skriver färdigt … Har biljett till mässan men tycker inte att jag varit så duktig att jag får resa dit. Man ska hålla sej hårt!

  Ö-Helena ska väl glassa omkring, förstås, hon som har sin författare där och allting.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

wp-puzzle.com logo

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.