Hoppa till innehåll

Häng med på Språkvårdsdagen!

Kommer ni ihåg när Prussiluskan säger till Pippi Långstrump att hon ska bo på ett barnhem? Pippi svarar:

– Men det gör jag redan! Jag är ett barn och det här är mitt hem. Alltså ett barnhem.

Här kommer min variant på samma tema:

Det finns något som heter Företagsuniversitetet, som arrangerar Språkvårdsdagen. Jag har ett företag och jag lever på språkvård. Alltså är jag Företagsuniversitetets Språkvårdsdagsbloggare som rapporterar om allt från snorkråkor till semikolon!

Schemat (som jag har snott här) tisdagen 27/9 28/9 2010 på Moderna museet (utan fnutt på e):

09:45 Rätt och fel i språket 2010 – fråga Lars-Gunnar Andersson!
11:15 För språket i tiden – språkvetaren Susanne Sznajderman Rytz visar hur språket och samhället utvecklas tillsammans, speglar varandra, och på vilket sätt det påverkar oss i arbetet.
12:00 Är du en språklig drama queen??? Tilde de Paula samtalar med Jessika Gedin om språkliga tendenser, bland annat om hur vi ofta använder alltför för stora ord, för många superlativ, för många utropstecken och punkter i vårt språk.
13:45 Språket under internetattack – hur mycket tål vi? Daniel Kjellson, journalist, bloggare och redaktionell chef på Aller Internet talar om hur allt från bloggar och Bloggy till Facebook och Twitter har förändrat vårt sätt att uttrycka oss.
14:30 Så gör vi – språkvård, profiler och policies. Karin Sten Pettersson och Ola Johansson från TeliaSonera AB och Camilla Lindholm och Charlotta Carlberg Eriksson från Skatteverket berättar hur de jobbar aktivt med språkvård på sina respektive företag.
15:30 Trygghet, säkerhet och närvaro i kommunikationen”God kommunikation handlar mer om vad du inte gör än vad du gör” säger Fredrik Skavlan.

(Jag har gråmarkerat ett ord som är lite fel. Policy fanns förut inte – precis som rymden – i plural. Numera finns det, men ska stavas policyer. Språkpolisen har talat. Moahahaha.)

Om föreläsningarna skulle råka bli jättetrista lovar jag att blogga rejält om fikapauserna, eventuellt mögel inne på toaletterna och konstiga skor. Eller är det något annat ni vill läsa om?

(En gång i tiden var jag föreläsare på Företagsuniversitetet, bl.a. i ämnet “Personaltidningen”. Det var, känns det som, väldigt länge sedan. Jag lärde alla deltagare att inte använda Altavista, Yahoo eller Ask Jeeves utan vahettere den där nya … Google.)

Share
Publicerat iBloggen

12 kommentarer

 1. Det där hade man ju velat vara med på. Jag vill veta allt!

 2. Jessika Gedins nyskjutne man har sett mej sola topless på Vargön för sådär en 12 år sen. Jojo! Nu känns det lite som om jag är en annan slags drama queen…

 3. @Dieva: Malabar greetings! (Visst är det skönt att det alltid finns en chatfunktion inom räckhåll!)

 4. Jag visste faktiskt inte förrän igår att Pål och Jessika var sambosar, Suvi.

  Men nu till viktigare ting: var du topless så sent som för 12 år sedan? Jag tog på mig överdel redan runt 1990 och jag var verkligen en inbiten toplesstjej.

 5. Stackars Niklas, som kommunicerar med Dieva som inte är här än.

  Bengt-Erik: Oj, vad du ska få veta allt. Jag ska bara försöka vara positiv också — jag kommer ju att vara grön av avund för att inte jag får vara med uppe på scenen. Ogin och sur med armarna i kors och sådär.

 6. Nej Lotten inte Ogin Origin! Och Dieva kommer. Lugn bara lugn.

 7. Kan ha varit 14 år sen, minnet sviktar. För att inte tala om innehållet i bikiniöverdelen. Jag har förresten fått en kallelse till mitt livs första mammografi! Allt jag vet om det spektaklet har jag fått mej till livs i din blogg! Undrar jag ska fotoblogga om min egen upplevelse… kanske skicka en bild till Pål för att friska upp minnet. Nej vars! Jag är anständig numera.

 8. Hur jag än tittar på min kalender så är den 27/9 2010 en måndag.

 9. Det är väl bara att gå upp på scenen?

 10. Nu har jag satt mig ner väldigt nära scenen, Bengt. Nästan på, faktiskt. Känns mycket bra.

  Pysseliten: tack. Jag har ändrat nu! (Hur svårt ska det vara att skriva rätt datum och varför gör jag alltid fel?)

 11. Pål och Jessica är inte bara sambor (gifta?) utan har också en dotter som går i min dotters klass. Om vi ska snacka Lassie. Ingen av dem har dock sett mig topless.

  Det där ordet policy+PL är svårt. En tidning jag korrar envisas med att skriva det … hur är det nu då … policys, tror jag. Helt kokobello. Jag envisas med att ändra det till policyer, men jag undrar om de för in de ändringarna. Måste ta och kolla den färdiga produkten någon gång.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

wp-puzzle.com logo

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.