Hoppa till innehåll

Plats för kränkta känslor

Har vi månne några gulhyade, snedögda, stortandade kockar med rosett i håret i läsekretsen?

Det har gjorts vinbärssylt i huset. Sockret tog slut och sylten stänktes över tre klänningar och 37 kvadratmeter köksgolv och resulterade dessutom i en livlig diskussion om den berömda lättkränktheten i daaaagens samhälle. (Just ”dagens samhälle” ska artikuleras väl och dessutom gärna sägas med darr på stämman och solsken i blick.) På radion talades det om ”De rödhårigas förening” och huruvida en skallig man som bara har rött skägg skulle kunna räknas som rödhårig. Vi enades om att skägg är kränkande för kvinnor, som ju inte kan ha skägg hur gärna de än vill.

Och det var i den vevan vi kom in på hur användbar syltens konserveringsmedel Atamon tydligen är. Man kan behandla rött hår, hundars ovanligt känsliga tassar, blöj-eksem (som borde stavas exem), fotsvamp, fräknar och delirium.

Men hur ser den ut, Atamonloggan?

Tjing tjong?
Tjing tjong?
Share
Publicerat iBloggen

35 kommentarer

 1. Behandla rött hår så att …?
  Kan man använda Atamon i hår av annan kulör? Vad händer då?

  Anser den nedskvätta panelen att man borde byta ut den glade asiatiske kocken mot en bild på blöjeksem? Hur många skulle då vilja stoppa preparatet i sylten?

  Nä, jag vill ha lite förtydliganden här. (Frågan är om den senaste meningen är korrekt konstruerad.)

 2. Ö-helena: Exem är mitt ”påmmfritt-ord”. Alltså ett ord som stavas fel när det stavas rätt. Enligt mig. (Jag skrev inte fel med flit, men tycker att det ska stavas med x. Jag har liksom blivit blind för stavningen! Hjälp!) Det kallas x-afasi.

 3. Cecilia N: Jag tror att man med Atamon skulle göra det röda mindre rött. Och fräknarna mindre fräkniga. Men som i Hajk måste vi fråga oss: VARFÖR?

 4. ab

  Jag fattar inte riktigt kopplingen här mellan kines med rosett, kränkta skäggiga rödhåriga män, eksem samt hoppande sylt.

  Kanske – eftersom det är år tvåtusentio – kvinnor borde skaffa sig ett skägg att tala ur? Och stänka lite mindre?

  Eller så. Men det går säkert lika bra med tubsockor!

  Min fina vapensköld har i alla fall Brad Pitt i mitten. påhejad av två gyllene och griniga lejon med klor. Det var Bulgariens vapen från början, men det, hm, är en hemlis. De kan ju bli kränkta.

 5. PK

  Pittskölden AB, vilket underbart företagsnamn.

  Jag trodde att ”De rödhårigas förening” var en bok om brott och lurendrejerier.

 6. Heter det delirium, jag som alltid har sagt dilerium?
  Det är ju nästan lika förvirrande som att kanadensarna hemma hos mig inte fattar att jag vill bada i sjön när jag säger bath och att swim betyder bada i sjön och inte simma. Vad heter simma då? Nu kan jag inte få dile… heller, för det finns inte!

 7. Take a bath – bada i badkar
  Bathe – bada i sjön.

  Har jag för mig att det hette när jag gick i skolan.
  Men det kan ju ha ändrat sig sen dess …

 8. Jag undrar allra mest varför det kommit till en kines på etiketten överhuvudtaget – från början alltså? Nu kan de väl inte sluta, då skulle ju ingen hitta flaskan i hyllan.
  Är kineser extra kända för att konservera sin mat?
  Försökte googla lite på Atamon, men hittade bara en massa huskurer mot svamp (vad mumsigt att hälla i saft och gelé).

 9. Christer

  Är inte Atamon en sån där Digimon?
  [med ljus och pipig röst] Lilla Pluttimon digi-utvecklas tiiiiilll:
  [med så djup och grov röst man kan] ATAMON!!!!

 10. ”De rödhårigas förening” — vad kul! Den skulle jag kunna bli medlem i. Fast jag har ju bleknat med åren.

  Kanske ”Red Hat Society” är ett alternativ? Jag tror att vi är flera här i båset som platsar i det gänget. (För övrigt ett härligt tips från en av mina svägerskor.)

  Men det är kanske skäl för andra att bli kränkta som inte kan bli medlemmar. Å andra sidan kanske transor kan få bli medlemmar och då kan ju det vara en lösning på problemet.

  Angående Atamon kan man bli orolig för att de måste byta logga. Vi har ju diskrimineringslagar som någon kan få för sig att tillämpa här.

 11. Bloggtofssällskapet är välan ett bra alternativ till RHS?

  ab, du som pysslar med heraldik och prylar, kan du inte utforma nån sorts igenkänningsbar tofs?
  Alla kan ju inte ha en i slutet på flätan som jag och mr Atamon.

 12. Jag såg på danska (Danska?) Wiki att varumärket registrerades 1938 av Törsleff’s som fortfarande tillvverkar och säljer Atamon. Då var det andra tider, och kinamän var exotiska värre.

  Det gick inte (för mig) att hitta någon förklaring till just kinamannen, så jag antar att de drog till med något blickfångande. Det är det ju.

 13. Herregud. Jag hängder inte alls med i er diskussion. Jag ville bara påpeka att jag har skägg.
  Eller hade.
  Tillbaka om tre, fyra dagar kan jag tänka mig.
  Jag återkommer då.

 14. PK

  Nej nu har jag jobbat stenhårt sedan den första augusti. Lagt ner min själ i det. Försökt dygnet runt, men jag klarar inte av att känna mej kränkt. Inga kränkta känslor så långt ögat når. Eftersom det här är en plats för kränkta känslor så hör jag alltså inte hemma här i båset. Utesluten, liksom. Klart kränkande. Nu känner jag av lite kränkta känslor så nu hör jag hemma här igen. Fast då känner jag mej inte kränkt längre och får inte vara kvar längre. Vilket får mej att känna mej kränkt osv. Jobbigt liksom.

 15. För nu vet du vad QED betyder!

  (Jag har till och med varit med om att skapa en festivaltidning som hette det. QED. Och var det. QED alltså. I kubik.)

 16. PK

  Jag kommer inte på vad den usla sommarhitten där sångerskan sjöng ett falskt ”na na ni, na na na”. Förmodligen i början av 90-talet. Det kan möjligen kännas lite kränkande.

 17. Jack

  ”Nån jävel känner sig alltid kränk” skrev Robert Äschberg i en kolumn 19 maj 2007. Den har jag sparat för den var så himla kul. Passar ju bra att göra ett inlägg om här och nu. Tycker jag. Arga ateister känner sig kränkta för att det ligger en bibel på nattduksbordet på hotellrum osv… Att känna sig kränkt är tydligen en folkrörelse — större än körsång, flugfiske och golf.

  Och apropå det ja, det heter faktiskt bangolf vill jag påpeka för den som skrev bangolfssnobb i tidigare inlägg här tidigare förra veckan eller när det nu var. Bangolfare. Spelare på elitnivå i tävlingssammanhang säger bangolf. Kan man tävla i minigolf, frågar säkert den näsvise med ett snett flin. Ja, det kan man faktiskt göra. SM EM VM. Bland annat. Minigolf är för amatörer, campare och diverse annat löst folk som tjoar ”hole-in-one” när dom spikar bollen på första slaget. Suck! :>).

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

wp-puzzle.com logo

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.