Hoppa till innehåll

Hurra, spansk frukost!

När man längtar efter frukost, trängtar man efter så olika. Jag är en frukostfrossare av storformat och kan börja längta redan strax efter kvällsmaten. Liksom:

Havregrynsgröt kanske? Mmm.
Med lite lingonsylt? Ah.
Och så förstås en rostad macka med ost, väl?
Filen, vi får inte glömma fiiilen! Med knäckebröd i! Ja!

Men nu är vi i Lloret de Mar i Spanien. Jag kan ju inte veta vad de äter hemma vid köksbordet eller om de ens äter frukost eller bara tar en utsökt cigg med svart kaffe. Men när vi – 25 hungriga vikingar – ramlar in i frukostrummet, får vi förutom fruktcocktail, chokladflingor, äggstanning och grönkokta ägg detta:

Grädden var inte grön i verkligheten, men lampan ovanför var ... mysko.
Grädden var inte grön i verkligheten, men lampan ovanför var … mysko. Ska man hälla lite på melonhalvorna?
Muffins och sockerkakor som man tydligen skulle hälla chokladsås, mintgegga och jordgubbskräm på.
Muffins och sockerkakor som man tydligen skulle hälla chokladsås, mintgegga och jordgubbskräm på.
Croissanter med vaniljkräm och chokladmuck.
Croissanter med vaniljkräm och chokladmuck.
Bacon. Eller kanske snarare kokta fettslamsor med glesa inslag av kött?
Bacon. Eller kanske snarare kokta fettslamsor med glesa inslag av kött?
Äppeljuice!
Äppeljuice! Vitaminer! Hurra! (Eller …?)

Men det konstigaste – för mig som ju blir förvånad över nästan allt överallt – var ändå när jag såg en dam sitta med ett vinglas framför sig. Klockan 08:06 stirrade hon med sömnpåsar under ögonen på ingenting. Då och då tog hon en tugga melon och sköljde ner det med vin. Och jag som en fjortis ba:

– Kolla, kolla! Tanten dricker vin! Stackarn tar en återställare out in the open! Hon dricker vin!
– Men Lotten, kolla, de där sju och de där tre och den där farbrorn därborta hinkar också vin. Det är deras filmjölk, liksom.

Mums till filen?
Mums till filen?

När det gäller den sportsliga delen, så kan jag meddela att Sextonåringens första match i basketturneringen var en absurd historia med rugbyinslag. Strax innan matchen skulle börja, kom ett gulklätt lag in och puttade bort det grönklädda som vi skulle spela mot. Alla började bråka och skrika och coacher tog åt sidan och mumlande svprdomar blandades med skrikröster och höttande nävar.

Det visade sig att det grönklädda hemmalaget som vi skulle ha spelat mot och som var anmälda enligt alla konstens regler, fick kliva åt sidan för ett lag från en grannstad. Det gula laget var inte anmält till turneringen och stod inte med i några listor och hade inte betalat någon som helst anmälningsavgift, men … de fick spela ändå. (Tydligen hade det gula lagets coach tumskruvar eller benknäckare med sig.)

Men vi vann. Även om Sextonåringen fick en smäll på ett ledband i knät och en annan tjej fick en spricka i bröstbenet och alla ser ut som Mike Tyson-offer, är vi glada och … väldigt mätta på socker och fett.

Slutligen: hur lång är ytterbanan på en normalstor friidrottsanläggning med åtta banor? (Jag springer där varje morgon och hettan gör att jag inte är männscha att räkna ut hur långt det är och mina få internetminuter räcker inte till googling. Ber om ursäkt för att kommentatorsbåset inte har någon värdinna i dessa spanska dagar!)

Share
Publicerat iBloggen

15 kommentarer

 1. Nu har jag läst väldigt mycket hur en friidrottsbana ska konstrueras.
  http://www.iaaf.org/mm/Document/Competitions/TechnicalArea/04/63/93/20080802085950_httppostedfile_IAAF_TF_Manual2008_web-1_4481.pdf
  http://www.iaaf.org/mm/Document/Competitions/TechnicalArea/04/63/95/20081202044225_httppostedfile_Fig_2.2.1.6a_Marking_Outdoor_7462.pdf
  Mycket intressant för mig som byggare.

  Bana 8 startar drygt 50 meter från där bana 1 startar (start/mållinje). Så då borde yttervarvet vara 450 meter. Cirka.

 2. Men neeeeeeeeej, är yttervarvet så kort? Då springer jag ju pruttlångsamt! Jag går upp en halvtimme före alla andra och springer fem varv och tycker att jag är hur spänstig som helst.

  Och så är jag inte det!

  Sitter just nu i en restaurang med internet. Alla säger att de ska hälla öl i datorn om jag inte stänger den. (Och inte längtar jag särskilt mycket efter morgondagens frukost heller.)

  Ni vet att Spanien vann mot Portugal nyss, va? Jag vet, jag har femton busvisslande spanjorer i vänster öra.

 3. Fanns det inga jordgubbar att ha till den vispade grädden, och hade de inte ens rostat bröd? Fast jag skulle nog äta croissanter (bägge sorterna) och kanske muffins och eventuellt fruktcocktail.

 4. Ullah

  Har de sån där god brandgul juice som de brukar ha i Italien? Det är inte apelsinjuice, utan något annat, jag har aldrig fattat vad.

 5. Det konstiga är att jag tycker inte grädden ser ut som grädde utan glass. Idag sitter jag vid en laptop och jag undrar om det är det som är anledningen att bildtexten försvinner ut under högermariginalen. Endast den korta sista är hel.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

wp-puzzle.com logo

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.