Hoppa till innehåll

Dagens tips

När jag var liten och i tidningar trillade över hushållstips om fläckborttagning och strumpsortering, klippte jag nogsamt ut dem och sparade i en pärm där jag även hade roliga historier och bilder på basketspelare. Se där – mitt vuxna liv i ett nötskal:

 1. Hushåll
 2. Roliga historier
 3. Basket

I en annan pärm hade jag ängelbokmärken med glitter, mina finaste teckningar och bästa julklappsrim. Se där – mitt vuxna liv, men bara in my dreams:

 1. Glitter och änglavingar
 2. Egna konstverk
 3. Publicerade poem

I en tredje pärm hade jag … nej, vi återvänder till tipsen. Jag har sedan en tid lusläst allt på sajten Ikea hacker, där man får tips om vad man kan göra med Ikeaprylar om man inte vill ha bordsben som bordsben eller hyllor som hyllor utan istället tvättkorgar som lampor och hushållsrullehållare som datorbord. Jag är idag Ikea hacker light.

Häng upp kökshyllor (Grundtal) ovanför element för att … ha någonstans att lägga cykelhjälmar på tork. Ehum.

De nedfällbara festklaffborden på vägg äro de bästa för bordsförlängning. (Norbo.) Man fäller upp det och skjuter matbordet tätt intill. (Det vanliga bordet rymmer bara tio personer.) Duken är dimensionerad för uppfällt läge och gjord av spillvänlig plast.

Brödlådor till hela familjen. (Magasin.) Tyvärr funkar de mest som ”nämen var ska jag lägga den här, titta där hänger ju en låda, där kan jag ju lägga allt som inte ska synas”.

Det allra bästa tipset idag: starta en Ikea hacker-blogg i Sverige! (Häng på: berätta om era Ikeainredingstips på bloggarna eller i kommentarerna.)

Share
Publicerat iBloggen

21 kommentarer

 1. Jag blev mycket förtjust i tvättkorgen med belysning på Ikea Hacker! Så onödigt och vackert, liksom.

 2. Brödskrinen var fiffiga!

  Undrar hur många JAG behöver? (familjen oräknad alltså…)

  Hur mycket (skräp)papper håller de för?

 3. Ja, vacker smutstvätt. Varm smutstvätt. Brinnande smutstvätt. Brinnande hus. Ikeatragedi.

 4. Cecilia — papper håller de för, jag fick däremot lite problem häromdagen när jag dunkade ner två hantlar i en låda som innehöll ömtåliga legofigurer.

  (Det hänger på upphängningen, brödlådornas baksida är ju inte precis av ek.)

 5. Pernilla

  Om man, liksom jag, lider av furufobi går det även bra att använda skoskåpet Trones på samma sätt som brödskrinen. Jag har monterat in såna i min alltiettförvaring på landet. I några finns skor och iandra finns sällskapsspel och blandade papper. :-).

  Dörrarna till alltiettförvaringen utgörs förresten av ikeas panelgardinsystem med hemsydda gardinvepor.

 6. Furufobin grundlades i mången 70-talsgillestuga/källare. Furufobin går aldrig över, men kan bortses i de fall där målarlättjan tar överhanden.

  Jfr även >vävtapetsfobi.

 7. Aha, Trones, som ju kolliderar med min plastofobi. (Fast vad skulle de annars vara gjorda av?)

  Jag har *räkna räkna* inte en enda panelgardin i mitt hus. När de blir omoderna kommer jag att vilja ha dem, så är det alltid.

 8. ab

  ALLT mitt skräp är blandade papper. De ligger utströdda på matbordet. Jag har köpt två fina vita lådor på Åhléns åt dem. De lådorna ligger (tomma) ovanpå papplådan som innehåller korgen som katten inte ligger i längre.

  Så jag har just inga tips.

 9. Jag gillar särskilt torka-cykelhjälm-hyllorna.

  Jag köpte, på annat företag än Ikea, förvaringslådor på hjul att ha under sängen. Jag använder dem förstås till just förvaring. Men det är ju dö-praktiskt.

  Jag använder Ikeas tvätt- och förvaringskorgar till att plantera mina liljor och andra blommor i på balkongen. Funkar utmärkt.

 10. Pernilla

  Furufobi grundläggs även grundligt i sommarstugor med furu i väggar, golv och tak, stort svart yttertak och bastutemperatur inomhus.

  Jag har bara panelgardiner som garderobsdörrar — inte som gardiner. (Jo, förresten jag har visst två hemma i lägenheten, men där har jag inte bott på drygt tre månader så minnet börjar svikta.)

  Plast är ett praktiskt skåpsmaterial i fuktiga sommarhus i skärgården (läs båthus) som står ouppvärmda på vintern. 🙂

 11. ab

  Mina ouppvärmda båthus i skärgården är lätt räknade.

 12. Pernilla

  Jag vet att jag är en lycklig gris som disponerar ett delårsuppvärmt båthus i skärgården.(Tack morfar för att du köpte stället för 50+ år sen.) Kompenserar för detta genom att (nästan) alltid välkomna gäster och dela med mig av vattenklucket.

 13. Lyckliga grisen: Må du i framtiden njuta av ditt båthus under bättre somrar än denna!

  Figurerar det ett båthus i något Tjorvenavsnitt? Eller vänta, är det Hasse Alfredson som bor i ett båthus? Vad tänker jag på? Knorrhane?

  Ännu oskriven bok: Berömda båthus.

  Min farfar köpte en båt för 70+ år sedan. Den är döden död.

  Ännu en oskriven bok: Döden i det berömda båthuset.

 14. ab

  Du tänker på Båtsman!

  Jgg menade inte att låta SUR och AVUNDSJUK!Klart det måste finnas gamla båthus, och klart de skall tillhöra någon. (Titta, jag skrev skall i stället för ska. helt omedvetet.)

 15. Sådant hjälmtorkarställ har inte jag, men likadana element istället. De ser iallafall likadana ut. HP-pannans enrörssystem.
  Jag kan inte för mitt liv komma på något IKEAhack i mitt hus. Vilket är konstigt tycker jag. Får nog gå en runda och kolla i huset.

 16. Emi

  Ah. Här får ju jag vara med. Vi har just byggt oss ett skrivbord modell ginormous (hah, så dumt det såg ut i skrift) av ikeas köksskåp och jättelång köksbänksskiva (Faktum bok). Vi har också garderobsvägg gjord av lagerhyllor (Gorm) plus gardin (Irma?). Utförsäljningsköksluckor+hyllplan blev ett badrumsskåp efter många om och men. Det funkar, men Ernst skulle kanske inte direkt kissa på sig av lycka om han såg det.

 17. Fick förresten en glipa på drygt 10 cm mellan låddelen och kylskåpet en gång i tiden när vi stuvade om i köket. Glipan fylldes lätt med skrot. Hittade viställ på IKEA som egentligen skulle monteras i en bokhylla (lagermodell – kommer inte ihåg namnet). Köpte 2 st och monterade den stående mot sidorna av stommarna i stället. Titta vad bra det blev. *hmmm, just nu är det fyllt med tomflaskor*

  Köket väntar också på uppsnyggning. Nya luckor och lådor är på väg. Vinstället, skåpstommarna och resten av snickerierna skall målas om. När ska jag ha tid att blogga som vanligt igen?

 18. Vad var det jag sade? Det behövs en ”så här använder jag inredningsgrejer så det så-sajt”.

  Den där glipan som Rigg hade, den har jag också — men alldeles bredvid spisen. Som ju blir varm. Fast om jag börjar dricka brännvin, kanske den kan förvaras där i värmen?

  Nu inväntar vi bara Moster Mjölgumpas möbleringsrapport.

  AB: Jag tror att jag associerade till ett båthus i ”Att angöra en brygga” och fiskaren Garbo (Hans Alfredson).

 19. Du kan ju ha glögg i glipan! Det allittererar ju dessutom.

  Förresten har jag letat och letat i mitt hem men inte hittat ett enda Ikeahack. Vi måste sakna fantasi.

 20. Ica

  IKEA, IKEA… Äsch, bättre att köra sönder grejerna på lagret.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

wp-puzzle.com logo

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.