Hoppa till innehåll

Dagen då inte bara bokstäverna tog slut

Jaha, det här var alltså dagen då alla skrivämnen tog slut.

Jag har suttit i flera minuter och stirrat i bokhyllan framför mig. ”Puss”, ”Kram” och ”Love love love” stod där, men inte gav de heller någon anledning till formuleringar eller funderingar. Första kyssen när vi lekte ”Flaskan” är inte intressant att berätta om, den var ju bara slemmig.

Nu ska jag byta skrivställe. Tar upp datorn i famnen utan att sluta skriva, så d-e-t … g-å-r … s-å … h-ä-ä-ä-r… l-å-n-g-s-a-m-t … a-t-t …

Nu ser jag en oklippt gräsmatta och en vinglig veranda med snubbelbucklor. Nähe, det finns inget att skriva om det heller. Det måste ha varit i sådana här lägen som Hemingway tog sig en whisky. Och snubblade omkull ute på verandan.

Jag tar en mugg te. Och byter skrivställning igen. Stänger om mig. Sitter inte särkskilt bekvämt, brukar inte dricka te härinne eftersom hyllan sitter avigt till. Nu ser jag framför mig farmors symaskinsbord från 1922. Här har vi en hyllmeter gamla VeckoRevyn och Amelia. Kan man ju skriva om, alla roliga spretluggar, plastörhängen och buskögonbryn. Nej, vänta, måste … äsch. Åh.

– Min djefla man! Kom och hjälp! Papperet är slut! Nej, inte skrivarpapper! Toa!

Share
Publicerat iBloggen

21 kommentarer

 1. Ica

  Åh, de böckerna! Har du dem? Får jag låna? Vilken nostalgitripp. Hur går det förresten med Svinalängorna?

  Snart är det fotboll. Öl och tröjor hos ica

 2. Ett annat toapapper.

  Nu kom jag på vad jag borde ha skrivit om: träskor. Och nagelband. Samt målarnästare, golvspringor och ruttnande tandhåligheter. Sedan skulle jag ha avslutat med Rhodos 1979, Älvsbyn 1976 och Alassio 1983. Och så ett recept på kycklingsufflé.

  Given bloggsuccé!

 3. Javisst, Ica, jag lägger böckerna på hyllan med tillvaratagna effekter här. (Shorts, glasögon, Beppemössa, t-shirt, dunskor, Svinalängorna och nu tre Hellberg-böcker.)

  Sverigematchen börjar 11.00 … ska du dricka öl på blanka förmiddagen?

 4. Fråga en så svarar en annan.

  Det är väl eftermiddag/kväll i Kina? Där matchen går – och då borde man väl kunna ta en öl samtidigt.

 5. [Det andra toapappret] Hoppas tanken är att man ska dra av det längs långsidan på det man drar av. Annars blir det nog stopp i toan ganska omgående.

 6. Öltankar … Jag håller helt och fullt med om Bengts logik, men vad säger de på dagis om man efter en hård arbetsdag kommer och rapar gammal öl på sitt barn? ”Välkommen upp!” kanske?

  Ceciia N: Jag tror att man måste dra av papperet i små tussbollar.

 7. När bokstäverna tar slut kan man till exempel hitta på nya. Det finns så många bra ljud som inte har någon bokstav i svenska alfabetet. Denna brist gör det bland annat omöjligt att transkribera pyrets joller. (Förmodligen är det lika svårt att skriva ner alla ljud som ledagar en väl utförd tackling av målvakten i basket.)

  Det intressanta är kanske inte främst vilka bokstäver som saknas, utan hur de ska se ut.

 8. Länken till toapappret får mig osökt att tänka på en kvinnlig civilingenjör som doktorerade på HUR MAN STÄDAR EN TOILETT – hur mycket smälek hon fick utstå!

  Först tyckte jag också att det var trivialt – men nästa gång jag städade toiletten insåg jag att det BEHÖVDE ju inte vara så krångligt – och det är det ju numera inte i moderna hus!
  Men det finns manspersoner ännu i denna dag som inte fattar värdet av denna forskning!

 9. Ica

  Fotboll=öl sålänge man inte spelar själv.

  Men duntofflorna får väl vara kvar. Här har jag ju en kudde att stoppa fossingarna i.

 10. Den filosofiske poeten hakke: Jag önskar mig en bokstav som ser lika rolig ut som det isländska thorn.

  Den öldrickande fotbollsspelaren Ica: Hur kan spelarna vara nöjda med sin insats när vi experter ser att de spelar som krabbkrukor?

  Den städande forskaren Den Blyga: Jag håller helt med. Det är en svår konst att städa noggrant. Punkt.

 11. Ica

  Så krabbkrukiga tycker jag inte de var fakttiskt. Vi var inte värda vinst, men vete katten om vi var så värda förlust heller. Målvaktstabbe sänkte oss totalt. Byte av Sjögran var med helt offatbart.

  mina åsikter om matchen finns jud essutom på bloggen

 12. Det är väl detta som verkligen kan kallas för ”skitsnack”? *grin*

  Hemingway sa att man var inte någon riktig författare förrän man hade slitit ut åtta blyertspennor under en dag (typ), varpå Nemi (min favvo-serie) surt tänker ”Han måste ha vässat de där pennorna mellan vartannat ord!”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

wp-puzzle.com logo

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.