Hoppa till innehåll

Kära försäkringbolag

Jag tycker att det är dags att se över våra försäkringar, jag känner mig inte riktigt trygg i mitt eget hem.

Jo, det är ju så här att jag målar huset halvvägs hängande huvudstupa ut genom fönstret. Gäller min livförsäkring då?

Om barnen bryter armarna av sig när de hoppar isbitsdans på studsmattan, räknas det som något speciell naturkatastrof då?

Sedan undrar jag om det verkligen är ok att jag inte kan hitta lampknapparna som satt här för ett par månader sedan. Jag borde beläggas med böter.

Någon i familjen kan inte hantera havregryn, det måste ju vara ett riskmoment med tanke på brandfaran.

Fast det gör ju inget, kom jag på nu! Vi har ju i köpt en brandspruta!

Eller om det var den här vi köpte. Oj, vad kan ha hänt med väggkontakten? Mer böter!

Nu är jag lite trött och förvirrad. Ska de här stå bredvid varandra i köket? Vilken är vilken? Om jag matar motorgräsklippargrannarna med fel sort, räknas det som dråp då? Kan man försäkra sig mot villervallamord?

Nyss åt jag kantareller som min djefla man och orienterare hade stoppat i kartan. Enligt mina svampkunskaper kunde de ju lika gärna ha varit bolmörtskivling eller gifthätting. Plasten de låg i var säkert både hälso- och miljöfarlig. För att inte tala om smöööret, kantarellerna stektes ju i smör, jag måste meddela att jag är en försäkringrisk! Jag äter smör flera gånger om dagen!

Fotnot:
Inspiration? Ena bilen (men inte sekruttbilen) har tappat handbromsen och Femtonåringens cykel är nystulen (låst – i trädgården) samtidigt som den djefla mannens finkamera har förlagts på allmän plats.

Share
Publicerat iBloggen

17 kommentarer

 1. ab

  Det kanske finns någon specialförsäkting eller Lex Lotten?

  Själv har jag en läcka under diskbänken och där står en kastrull som måste tömmas ibland. Vilket supergrannen inte kom ihåg när jag var borta en vecka i Norge. Vad går det under, tro? Fast jag torkade bara upp, jag vet inte om de fick duggregn i våningen under.

 2. Den där vinröda grunkan fyller en prylnisse som mig med nyfikenhet. Elektrisk papperskorg? Kontakten är nästan i nivå med några av våra, som jag ännu inte hunnit byta. De är så gamla och trötta att stickpropparna bara faller ur…

 3. Höhö, det hade i sanning varit jättekul med en elektrisk papperskorg. Jag skulle ställa in den på denna funktion:

  Stöt utdelas till den som slänger bananskal i papperskorgar som inte töms så himla ofta.

  AB: Jag tycker att Lex Lotten låter lysande. (Jag är tydligen väldigt allittererande idag.)

 4. La Råttan

  Bloggöl i kväll – och det säjer du nu! När vi ska griljera och briljera i köket inför kvällens brakfest. Jag ska baka en körsbörs-clafoutis och lille maken ska göra fisk à la Maxim’s som bara han kan och champagnen ska kylas och Tati-pärlan ”Fest i byn” ska letas fram för konsumtion i kväll. Vive la France, kort sagt.

 5. Den papperskorgen skulle jag också vilja ha!

  Gärna med funktion även för/mot
  äppelskruttar
  halva smörgåsar
  intorkade röror typ kakdeg

 6. Jag funderade också på försäkringsbolag härom dagen, inspirerad av ett nyhetsinslag om översvämningar. Som det verkar ligger vi alla risigt till när det gäller försäkringsskydd, oavsett hängmålning och dödsstötsuttag. Eller förresten, du ligger extra risigt till … 🙂

 7. Jag vet inte hur de gör, de där i min familj, som får saker att explodera i mikron. Jag har även sett en påse frysta jordgubbar explodera.

  Jag håller förresten helt med, Håkan, jag ligger risigt till. (Igår pratade jag i den ack så fuktkänsliga mobilen. I badkaret.)

  La Råttan och alla andra som inte kunde gå på bloggträff missade bara allt det där som man inte får blogga om. Tänkte bara tala om det.

 8. La Råttan

  Alla fröjders fröjd och stora tröst, nu när jag (återigen) missade en bloggträff: I fisk à la Maxim’s ingår lite ströbröd. Snart har vi bara två paket kvar. Hurra!!!

 9. Du är fantastisk! Ingen slår dig! Var får du allt ifrån?
  Det bara sprutar idéer och roliga, tokiga tankar ur dig!!! Du är bäst! Är du någonsin låg? Inte menat som en avundsjuk syrlig kommentar även om det lät så. Eller det kanske var en avundsjuk, syrlig kommentar om jag ska vara riktigt ärlig. Så för min sinnesfrids skull, vänligen tipsa om inlägg där du är låg…
  Eller bloggar du inte då. Fast du bloggar väl alltid. Hehe!

 10. Nämen, Persilja. När jag är låg skriver jag kanske i en hemlig lågblogg? Eller i en vanlig dagbok? Lågbok. (Jfr loggbok.)

  La Råttan: här bakas det av rågmjöl hela dagarna. Jag har både mjöl och målarfärg i håret och får ideliga tips om hårinpackning. Olivolja?

 11. Ökenråttan

  VAD är det som ”man inte får blogga om”? Jag trodde ALLT var tillåtet bloggare emellen.

 12. Man ”får inte” blogga om galna släktingar, avlägsna eller ej. Munkavle på!

  Skrnffffff pppbrrfnnn schlppkrr.

 13. Ökenråttan

  Är inte ALLA släktingar galna, par définition? Undrar jag, som nyligen hemkommit från en jämn-födelsedags-firning inom släkten?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

wp-puzzle.com logo

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.