Hoppa till innehåll

Hemlig formel för bloggsuccé

Det finns säkerligen en hemlig formel för hur och när man ska blogginlägga för att bli så läst som möjligt. Liksom

ämne + åsikt + tidpunkt på dygnet + frivolitet2 + fråga = alla hurrar och sprider ryktet om det underbara blogginlägget

Här kommer då en text enligt formeln

gäsp + tråk + nu-börjar-sporten-snart + ett ord jag inte fattar + förlorad poäng = alla rycker på axlarna och tar ännu en öl på verandan

Efter att jag och min djefla man igår var på megafest, har denna söndag varit lite avslagen. Jag har ätit ost, gräddbakelser, chokladmuffins och godis för att kompensera för någon brist och barnen har överlevt genom att räkna regndroppar, beräkna molnens tjocklek, spela kort och klippa sina tånaglar.

Till kvällsmat lyckades vi nio dagar efter senaste storhandlingen servera

 1. tinade tortillas med gammal köttfärssås
 2. försvarliga mängder isbergssallad och tre avocador (som till säkert 23 % var ok)
 3. fyra i den bortresta Bästisgrannens inlånade fritös tillagade vårrullar
 4. tre kokta majskolvar med smör och peppar
 5. chips
 6. FUN-saft med plastsmak
 7. fruktsallad av äpplen, hasselnötter, russin och brunprickiga bananer
 8. en tesked glass per person.

Häpp!

Share
Publicerat iBloggen

16 kommentarer

 1. Jag skickade en sorgset trött bild på mig, örnbakis men nöjd efter brakfest i Linköping med massa gamla studentsångarvänner. Jag skrev: Bakis i Lkpg. Ta bort mig. Svaret från Lotten: Bakis i E-Tuna. Men det var det värt. Stor poesi trots vår belägenhet…

  Om man nu kan komparera adjektivet ”tom” kan härmed meddelas att universitetsområdet i Linköping sommartid i allmänhet och Kårallen (tycks vara något slags kårhus) i synnerhet är tommare än en ödslig kobbe i ytterskärgården. Vi hördes nog ända in till stan.

 2. Hörnu, jag skrev ”Bakis i E-tuna. Men det var det fan värt”.

  (Stor poesi kräfva dessa dry… nej, svordomar.)

 3. Tiila

  Fun-saft har/har haft en mycket dålig reklam tycker jag. Två glas saft varav det ena med getingar runt och det andra inte.
  Jag kanske är mystisk men vill inte ens getingarna dricka det är inte jag heller intresserad!

  wv: dympfwbf vilket jag läser dom dympfeber. Det vill man absolut inte ha när man är bakfull!

  wv 2: wdqmgzfc, det går ju inte att ggöra om till någonting!

 4. wdqmgzfc

  Det är ju den polska versionen av nördar som lär sig spela fotboll.

  (Wohoo, mördarsniglar på Aktuellt i detta nu! De hamnar i ensilage och äts upp av kossorna, som blir förgiftade som när människor äter utgången leverpastej.)

 5. Fun-saft smakar som lukten av ett badskum som fanns när jag var barn.

  Tänker nog forstätta att vara gammalmodig och göra egen saft.

 6. Ha! Den formeln brukar jag följa.
  Sedan är även lunchkomatimmen 13-14 lämplig för att ha en ny fräsch text.

 7. Imponerad över att du ens försökte få ihop en måltid av vad huset hade att erbjuda men EN tesked glass?! Nu behöver jag ju bara utfordra mig själv, men hämtkebab från pizzerian hade nog blivit min räddningsplanka.

 8. Jessica — En tesked glass är vad man får när hela familjen måste dela på den allra sista glasspinnen …

  Lunchkomatimmen? Ajaj, Bengt, den har jag aldrig bloggat på. Ska försöka skärpa mig.

  Ingela: FUN-saften är inte så rolig, nej.

 9. Åhå… storhandling rätt snart va?

 10. Pernilla

  Och prickiga bananer är de godaste bananerna. När de är mer bruna än gula gör de sig bäst i ugnen med smör och farinsocker eller i banankaka. 🙂

 11. Pythia

  Det är den moderna versionen av att koka soppa på en spik….

 12. Ur GI-indexsynpunkt är måltiden inte helt fel!

  Det är däremot:
  ” Jag har ätit ost, gräddbakelser, chokladmuffins och godis för att kompensera för någon BRIST..”

  Trodde Du ja:
  Sockerberoende är vad det är!
  Hur ska det sluta?

 13. Ah, den där formeln ska jag skriva ner och tapetsera mina väggar med. Den ska bli mitt mantra och det jag upprepar för mig själv varje gång jag går ocg lägger mig. Men, skämt åsido så var den faktiskt ganska givande! Det var kanske inte meningen men jag tyckte det. Lite mall över vad du behöver ha för upplägg. Men vad är frivolitet? (Bättre att fråga och att verka dum, än att inte fråga och förbli det)

 14. Anonymous

  Förlåt, men kan inte låta bli: det heter ju ’en öl till’, inte ’en till öl’…

  //SannaMy

 15. Aha, SannaMy, härligt med en språkpolis till!

  Japp, det blev lite talspråkligt och svårläst som jag hade beskrivit öl-tillägget.

  Jag ändrar. Det ska ju vara lätt att läsa. Särskilt när det gäller öl på verandor.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

wp-puzzle.com logo

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.