Hoppa till innehåll

Rapport från en skurhink

Jag lever i sanning ett spännande liv. Not.

Men igår for jag i alla fall mellan ytterligheter. Två timmars jobb med artikel om modeord, sedan – swooosch – resa till Stockholm. Där besökte jag och förärades sushi hos en bloggare, varefter jag för första gången – på order av en annan bloggare – åkte till Berwaldhallen för att hämta konsertbiljetter. Denna hall vaktas av en tredje bloggare, som drog ner mig i kulvertar, visade upp kaffeapparater utan muggar och mystiska övningslokaler. På en dörr stod det ”FLYGLAR”. (Obs, plural.) På en vägg fanns det ett hiskeligt, modernt konstverk (1979). På golvet fanns det mystiska fläckar. (Om man går på dem förvandlas man till en musiker.)
Sju sjösjuka sjömän hade känt sig hemma på den blåa heltäckningsmattan eftersom den lekte hela havet stormar och hade platsat jättebra i Fröken Ensam Hemma åker gungstol.
Men biljetterna kom jag ihåg att hämta trots de vilda äventyren. Plötsligt infann sig ett lugn som jag sällan skådar. Känner. Upplever. Stöter på.

Fyra timmar utan förpliktelser.

Ingen väntade på texter, ingen ville ha mig att föreläsa om verbens plural, inget internet fanns till hands. Så jag köpte mig en kvällsmat och gick på bio: senaste Bond-rullen. Daniel Craig ser under (sorry, nu kommer en spoiler) tortyren ut så här:
Jarl Kulle.

Föremålet för James Bonds kärlek ser däremot ut så här:
Cia Berg.

(Ni förstår väl att jag försöker vara som denne bloggare?)

Sedan sammanstrålade jag på Tjuvlyssnatfesten med i tur och ordning en fjärde bloggare med ny kamera (som hon inte vågade använda) och en femte bloggare (som alls inte hade något glitter på sig) och såg en sjätte bloggare med väldigt snygga, högklackade skor (tut-tut, modebloggsvarning) men hörde tyvärr absolut ingenting av vad förordsskrivaren sade i mikrofonen. (Jag skulle ha bussvisslat och bett alla vara tysta. Folk stod till och med och pratade i sina mobiler när värdarna höll välkomsttal!)

Efter att ha smörjt våra eventuella krås med vitt vin, öl, sushi och annan ohyggligt snyggt upplagd förtäring som fanns i enorma mängder, vandrade alla vidare till en annan lokal, där vi till hip-hop på höööög volym (jaaa, jag är en gammal kärring som vill samtaaala) försökte prata teckenspråk med en bloggare och en annan bloggare och tammetusan gick jag inte fram och berömde en och annan film-bloggare. Sedan killade jag en man i mustaschen, följde med Gustaf Skarsgård in på toa (där jag klev i en skurhink), tog en bild på en bloggare, drog upp byxorna på en stackars pojk som visade upp halva rumpan och kalsongerna samt vinkade åt en fnuttifjärde bloggare.

Sedan bjöd en ytterst snäll bloggare mig på taxiresan ”hem”. Här ligger jag nu på en nybäddad madrass i en lägenhet på Söder och myser i nyborstade tänder och surfar på okänt folks trådlösa nätverk utan lösenord. Det piper hip hop i mina öron och jag hör ambulanser. Jag vill gå på fler fester och jag vill träffa fler människor och jag vill åka taxi och prata teckenspråk men jag vill inte höra mera hip hop. När jag och en annan bloggare försökte charma the almighty DJ, förklarade han att han ”inte tog önskemål”. Och så sa han ”Gå nu, snälla, jag jobbar”. Sedan greppade han micken och … rappade.

Beatles, people, mera Beatles!

Nu till modebloggen!
Ny t-shirt, plommonstop (dock buret under ytterst få minutrar), nyinköpt halsband (139:-), basketskor till svarta, tajta jeans och jättemycket deodorant.

Uppdatering:
I kommentarerna finns det länkar till komprometterande foton.

Share
Publicerat iBloggen

33 kommentarer

 1. Härligt, ääntligen kan jag gå och lägga mig!

  (obs-jag-är-inte-så-besatt-som-det
  verkar-jag-kan-bara-inte-sova-eftersom
  jag-varit-på-synthklubb-hela-kvällen
  och-sedan-kollat-på-Riget) Obs.
  🙂

  Undrars när det blir bloggfest i Malmö?

 2. Anonymous

  Jag har inte haft tid att läsa denna blogg med alla dess hänvisningar i grunden.
  Idag skall nämligen det STORA BESÖKET på VÄLA ske.
  (En tillfällighet som ser ut som en tanke är att Om ett Ord i dag är shoppa…)

  Det jag tycker mig vilja kommentera är dock en reflexion i hastigheten:
  …apropos (jaaa, jag är en gammal kärring som vill samtaaala)….

  Dagens kvinnor slutar vara barn när de är 10 -är tjejer i evighet – sedan blir de gamla kärringar.
  Ni missar minst två åldrar.
  Jag känner mig vid 71 1/2 ännu inte som en gammal kärring.
  Jag är TANT – ett härligt tillstånd.

  wv en LÅÅÅNG
  vyridwuu

 3. Vilken härlig publik: Erika sitter och väntar mitt i natten! Applåder!

  Ja, Översättarhelena, dina biljetter har legat i min ficka sedan igår eftermidag. Nu är de skrynkliga och ser lite ut som bättre begagnade strumpor, men man kan fortfarande läsa texten på dem.

  Den Blyga: Jag ska också bli tant när jag blir stor.

  Cruella: Har du sovit i ”min” säng?

  För de nyfikna: På Annas blogg finns bild på när jag drar upp den unge mannens brallor.

 4. /ingrid (snyltbaggen)

  Men Cruella, hur kan du känna igen skåpet, A. har ju städat på ett ytterst okarakteristiskt vis.
  Lotten: jag läser på bloggen hur du hade det sen vi skildes igår, för IRL såg jag bara dina fridfulla fötter 🙂 Tjejerna tyckte du var en väldigt lugn sovgäst och Ella var impad av att din dator låg och lyste så hemtrevligt i gryningen.

 5. cruella

  Nej Lotten, ety jag själv bebor Södermalm har jag hittills inte haft något behov av denna extrasäng. Däremot har med största sannolikhet någon av mina tre telningar sovit i den!

 6. ab

  Kan intyga att Lotten BUBBLADE! Dessutom rådde hon mig att åka till Kalifornien (och förse mig med gröt när jag blir utfattig pga resan) samt talade illa om andra författare på det mest förtjusande vis.

  Bralluppdragningen missade jag. Gick du bara fram och drog…?

 7. Va? Talade jag illa om någon på ett förtjus… åh. Nu minns jag. Ja, jag bubblar förtjusande och har fridfulla fötter.

 8. Jag hade inte velat vara DJ på den festen. Jag hade velat bubbla själv. Men hypotetiskt, ifall jag varit DJ hade Petra och Lotten inte behövt anstränga ihjäl sig för att charma mig…

 9. Ica

  Underbart snygg t-shirt(fast ska man behlva ha strl L?;)), och åh, vad jag med ville ha vart där. Hoppas att allt var trevligt!

 10. Anonymous

  Jag undrar hur går det till när man ”försökte prata teckenspråk ” Dessa orden rimmar illa… När man talar så talar man med munnen? Det går inte. Det blir bara kortslutning i huvudet.

  ”Jag försökte med teckenspråk”,
  ”Jag försökte använda teckenspråk”,
  ”Jag försökte teckna på teckenspråk”

  Jämför med:
  ”Jag försökte prata svenska”
  ”Jag försökte prata på finska”
  ”Jag försökte med tyska”

 11. Nej, AB, jag drog inte upp byxorna olovandes eller ens abrupt. Först sa jag till pojken att jag bekymrad över att han höll på att tappa byxorna. Sedan sa jag att hon därborta (och så pekade jag på Anna) ville ta en bild på kalsongerna och byxuppdragningen. Pojken skrattade och kramade om mig och tackade för upplevelsen genom att ge mig sin alldeles nyöppnade öl.

  Anne-Maj: Vi hade behövt dig. Vi skrek av våra lungors fulla kraft samtidigt som vi försökte gestikulera fram orden med hjälp av handrörelser. Den framskrikta meningen:

  – Är inte det där den unge Skarsgård?

  kompanjerades av påhittade tecken för:

  lång man (Stellan)
  harmynt (Den enfaldige mördaren)
  kort människa (son)
  mössa
  skägg
  frågetecken.

  De tre sista betyder ”varför har han mössa och skägg?”.

 12. Anonymous

  Satan! Medan andra larvar sig med unika besökare, så går du direkt på källan och samlar på unika träffar IRL.

 13. Anonymous

  *vinkar lite lojt på teckenspråk*

  Trött idag! Men någongång ska vi väl försöka ses och tala i normal samtalston också 🙂

 14. cruella - den överårigt rynkiga

  Jösses. Vilka bilder. Jag tycker det var en osedvanligt öppen bias [valfri preposition] unga tösabitar in skimpy clothing.

 15. Petra:

  upp till bevis för mig därmed!

  Nästa superhippa bloggträff kommer att inkludera en inbjudan till trash-bloggaren Studiomannen från Varberg?

 16. Anonymous

  Hej igen!
  Trevligt att träffas, och tusen tack för berömmet! Det kan jag leva på i minst en vecka. 🙂

 17. Ok, Emma. Då måste vi för din överlevnads skull alltså ses den 23 januari! Lysande.

  Till alla: Ge beröm. Alltid. När det är befogat. Förstås.

  Studiomannen: Ta initiativet. Popquiz i Stockholm? Igår när Tjuvlyssnat i högtalarna sade ”nu ska vi ha tävling, komigen nu, gissa” så ställde jag mig på en pall och spottade i nävarna. Gissa snabbt och vara listig, here I come. Men. Man skulle rusa fram till DJ:n och viska i hans öra hur länge Tjuvlyssnat har funnits och de tio första vann och inget rätt och riktigt svar levererades efter det.

  Vad som sedan kom kan jag inte skriva om, för då blir jag cynisk. Not good.

  Cruella: You’re the man.

  Alla: Ja, jag är just ikväll extremt anglifierad.

 18. Anonymous

  Hejsan hoppsan igen, jag ska ju till Stockholm den 1 februari (dvs. dagen före konserten som hör till de där världsvana biljetterna om jag inte räknar fel). Vad sägs om bloggträff då? Jag såg att du även hade föreslagit det hos Studiomannen men där fanns också något alternativt datum som jag genast tycker att vi inte funderar mer på. 1 februari is the shit. (Om det nu ska vara anglifierat här.)

 19. ab

  I’m game! Bloggträff den 1 feb, OK! Eller vilken dag det nu blir.

  Förresten syns jag också (tyvärr) på en av de där vimmelbilderna. Ser grinig ut, som utsänd av östtyska spritinspektionen eller dylikt. (Hann inte vända mig bort)

 20. ab

  Det är bara att komma, Anne-Maj! Du får ha egen tolk med dig som Marlee Matlin brukar ha. (För den som inte är filminitierad: Döv amerikansk filmstjärna, med i Vita Huset m m).

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

wp-puzzle.com logo

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.