Hoppa till innehåll

Hjälp! Jag bygger om!

Om Prinsessan Leia dör en dag och hennes mamma från Singin’ in the rain dör dagen därpå, så måste man vända blad, tänkte jag. Ta på sig blåkläderna, spotta i nävarna och lägga in en snus.

Eller trycka på en knapp.

Nu kommer jag att installera ett nytt tema här som heter Enfold – framför allt kommer nog mobilläsarkretsen att bli gladare.

Ni bloggkramare får gärna ha åsikter och hjälpa mig i största allmänhet med feedback! Eller bara länka till roliga saker kanske?

Tills vidare:

Gene Kelly, Debbie Reynolds och Donald O’Connor 1952.

Share
Publicerat iBloggen

119 kommentarer

 1. Nämen oj vad piff-puff-paff jag blev!

  Nu ska vi se … det syns lite dåligt var man ska klicka för att komma åt kommentarer. Eller så är det mina gamla ögon som börjar bli gamla, yo. (Ett snyggt sätt att säga att jag blev inte bara paff utan förvirrad.)

  Och så står det en rad om att klicka och välja bild mitt inne i denna hära rutan som man skriver kommentaren i, det ser just nu ganska konstigt ut.

  Men vad roligt! A change is as good as a rest, som någon sa. Och allting är så grööööönt, till och med bandet när jag vill markera text!

 2. Dina

  Hmm… I vissa saker är jag en sån där som gillar det gamla … T ex gillade jag inte att Dajm numera heter Daim. Men jag vande mig vid det så jag vänjer mig nog här också.

  Fast den där lilla texten Annika skrev om, i bildrutan, är kvar när man skriver och då ser man inte vad man skrivit, just precis där.

 3. Nu är det inte grönt! (Vill inte ha grönt!)

  Det här med att man måste klicka längst upp för att skriva en kommentar och att just detta är i MINIMAL stil måste jag ändra på.

 4. Tihi, nu är det rött i stället!

  Spännande att titta tillbaka med korta mellanrum, för det är något nytt vid varje titt!

  Nu vill jag nästan ha ljudillustrationer också.

  **bänd knirk bang-bang-bang-BANG rrriiiiiiiAAAA boink slabbadang!**

 5. Smultronblomman

  Blev helt paff när jag är inne på den gamla sidan och strax efter hamnar på den nya. Snygg tycker jag. Inte för att det var något fel med den gamla, men ibland behöver man förnya sig. Syns bra i mobilen också. Där gillade jag mobilversionen för den gamla layouten, men den försvann under kalenderaktiviteterna. Prydligt säger jag.

 6. Jag … kommer inte på några tips just nu. Jag för min del gillar när det är ganska rent och enkelt. Bildtillägg vid behov finns ju, och redigeringsfunktionen funktionerar; utöver dessa saknar då inte jag någonting.

  För övrigt tycker jag att Orangeluvans teckning är en perfekt vinjett!

 7. LarsW

  Går man in på välj filer och bild, så landar man i kameraläget. Där frågade Chrome om ljud skulle spelas in, vilket kan tolkas som att video är tillåtet.
  Jag tryckte då i desperation på dokoment och kom då in i Galleriet på min Android, där jag kunde välja min Julstressbild från den 23 dennes.

  Nu är ledtexterna OK.

 8. Ok efter en liten snabbtitt kommer här några kommentarer.

  Gillar färgvalen och nya vinjettbilden (även om jag undrar om den skrattande språkpolisen skrattat bort sitt leeende).

  Saknar en sökruta.

  För långt radavstånd för att läsa tycker jag. Känns som varje rad är ett eget stycke även när det skall hänga ihop.

  Jag hade gärna sett en lite mindre textstorlek, den som är när man skriver kommentar känns lättare att läsa men jag förstår om andra vill ha stor text.

  Känns aningen bakvänt med ledtexter till höger om fälten och för mejldundrarkryssrutan kommer ledtrexten långt ifrån och tätt in på Namn.

  ”Share this entry” borde stå på svenska va? Och är mail verkligen grönt? I min värld är mail gult eller möjligtvis rött (synestesimänniskor får ju problem när någon färglägger fel 😉 )

  ”PAGES” och ”ARCHIVE” borde nog oxå översättas och jag skulle nog förorda ”KATEGORIER” istället för ”KATEGORIEN” men det är inte jag som är språkpolis ;-).

  ARKIVET blir evinnerligt långt längs ner, kanske räcker med arkivet som finns i rullgardinen i menyn till vänster? Det finns ju dessutom en kalender att hoppa i.

  ”Want to join the discussion? Feel free to contribute!” på svenska?

  Datumformatet känns lite underligt. Ex. ”29 december 2016 den 13:27” ”den” borde vara ”kl”.

  Saknar ett sätt att ändra sig när man har lagt till en fil på mer logiskt sätt än att välja Välj fil igen och inte välja något.

 9. Verkar som blogginläggen har spärrad text oxå, dvs viktigare med rak höger- och vänstermarginal än vettiga mellanrum mellan orden. Blir nästan oläsbart för mig som har vissa lässvårigheter och läser i block (det är även därför det dubbla radavståndet är jobbigt).

  Punktlistorna blir däremot br med det avståndet.

  Nummerpunklistorna som i Röda tråden får knasigt indrag.

 10. mikaels

  Först reaktionen är: snyggt. Rent och snyggt!
  Men, från datorn kommer man in till en sida som har alla inlägg i datumordning, som det brukar vara på en blogg. Vill man läsa kommentarer så klickar man på kommentarsräknaren (eller inläggstiteln) och kommer in i inlägget, vid kommentarerna eller i toppen, beroende på var man klickar. Bra så långt, men vill man läsa nästa eller föregående inlägg finns inte (eller hittar jag inte, edit: nu hittade jag dem, och provade redigeringsfunktionen också) längre de genvägarna, utan då måste man backa ur till startsidan igen, och sen välja rätt inlägg. Ingen katastrof, men lite jobbigt.
  Läser sällan på mobilen, så den har jag inte kollat (ännu).
  Men som sagt, snyggt och fint,, nytt år, ny layout, som det ska vara (om än med onödigt generöst radavstånd, iallafall i Firefox, ser ut som en blankrad mellan varje rad).

 11. mikaels

  OK, nu hittade jag blädderpilarna, så snygga och diskreta att de först inte märktes, så glöm min föregående kommentar 😉

 12. Du får det feta i röd därför att b har definierats här som just röd:
  .main_color a, .main_color .widget_first, .main_color strong, .main_color b, .main_color b a, .main_color strong a, .main_color #js_sort_items a:hover, .main_color #js_sort_items a.active_sort, .main_color .av-sort-by-term a.active_sort, .main_color .special_amp, .main_color .taglist a.activeFilter, .main_color #commentform .required, #top .main_color .av-no-color.av-icon-style-border a.av-icon-char, .html_elegant-blog #top .main_color .blog-categories a, .html_elegant-blog #top .main_color .blog-categories a:hover {
  color: #a81010;
  }

  Borde gå att justera någonstans i mallen.

 13. LupusLupus99

  Jag tycker det ser bra ut rent allmänt, dock håller jag med om det Beatrice skriver kl. 13:59 .
  I övrigt så har jag flera gånger förut haft med spoilerfunktion på önskelistan men bloggtomten har
  antagligen inte ansett att jag har varit tillräckligt snäll. 😉

 14. Snyggt! Tänker nöja mig med att reagera spontant, så får alla andra sköta tyckandet om detaljerna. Det blir nog bra, det här. 🙂

  Vinsttröja mottagen, förresten. Även den är så väldigt fin.

 15. Själv ser jag gärna möjligheten att prenumerera på nya kommentarer utan för den skull behöva skriva någon. Det har varit lite krystat emellanåt.

 16. Dina

  Helt OT: via arkivet hittade jag till första inlägget, 1999. (virtuellt) Te över hela tangentbordet!

 17. Nu har jag tittat i datorn också. Det hela är lite blekt, tycker jag. Särskilt texten i kommentarsskrivrutan. Groomen och andra som inte är så skarpögda kanske får svårt att se vad de skriver.

  I den där datumgrejen längst ner till vänster ser alla datum likadana ut, antingen det finns ett blogginlägg på dem eller inte. Det är visserligen inte något betydande problem, men ett litet kanske.

 18. Min 81-åriga hjärna har ju mist större delen av sin simultankapacitet, så jag har inte kunnat både julstöka och julkalendergissa…
  MEN
  Efter genomförd kalkonmiddag för 57de gången har jag nu tid över att kolla Lottenbloggen
  OCH
  via mina gamla inställningar fungerar det för mig med min Mac precis som vanligt – några färger ser jag inte till…

 19. Ninja i Klockrike

  Det sorgligaste med att göra om och modärnisera och dona är att man vänjer sig lika fort som en gris blinkar. men så länge det har nyhetens behag är det fint.

 20. DÅ SKULLE DU HA SETT I FÖRMIDDAGS!

  All text var grön, alla kommentarer gråa i ett grådis och allt hoppade omkring som på böljan den blå. Nu är det liksom bara 317 problem kvar.

 21. Måste se hur det blir…
  Det blir bra. Snygg, tydlig text.
  Lotten är numera blå, som sig bör. Inget är rätt eller grönt såvitt jag kan se på min Mac.

  Och bild, hur funkar det? Använder ett av Horndalshusen som testbild.

 22. Maj Korner

  Det är väldigt roligt att komma in så här på sluttampen och läsa alla kommentarer om hur det ser ut som redan är överspelat! Grönt? Marginal?

  Det jag kan se är att ”Bilder i kommentarer,,,” och ”Namn” här i pratbåset överlappar varandra.

 23. Dieva

  Hallå, är det här hos Lotten … ? Jag har kanske gått vilse, så här brukar det inte se ut.

  Lite feedback: etiketterna till nedanstående rutor överlappas av texten kopplat till prenumerationsknappen. Kan man lägga prenumerationsknappen rutan för webbplats?
  Välj filer-knappen borde för ordningens skull också visas före Skicka kommentar.

 24. Hej! Snyggt!
  Saknar att Lottens kommentarer har eget utseende. Tidigare hade dom blå bakgrund.
  Jag har inte mejlat tröjstorlek, men adressen är ju samma som PK’s. Har du kvar den? S eller M funkar bra.
  /iPhone-koll

 25. Ingela

  Snyggt, rent och fint. Har bara en synpunkt: Det känns inte som att texten är särskilt lättläst. Vet inte riktigt vad det beror på, fonten, radavståndet, radlängden eller vad…
  I kommentarerna är det särskilt knepigt, där tror jag att det är radbrytningen som ställer till det.

 26. Ökenråttan

  Sofistikerad layout, den nya. Men PayPal-knappen är tydligen borta. Så alla har redan betalat in nån miljon, då?

 27. Jag håller särskilt med Ingela om att det KÄNNS svårläst. Ska se om det är nåt med typsnittet kanske.

  Dessutom bör ju jag ha blå bakgrund när jag är inloggad, ungefär som att jag går omkring iklädd mantel och snabelskor.

 28. LupusLupus99

  Texten känns framför allt lite liten.
  Det skulle nog vara bra om du kunde
  gå upp en punkt eller två i textstorlek.

 29. LupusLupus99

  Dessutom får jag ett felmeddelande när jag postar ifrån mobilen.
  Felmeddelandet säger att jag redan har sskickat en likadan kommentar.

 30. LarsW

  Jag tror att de underlättar för Fru Båsmor om de som lägger synpunkter berättar om det är PC eller telefon/Padda –och då vilken– de läser på. I synnerhet Android med sina olika versioner och tillverkare spretar numera på ett sätt som leder tankarna till den Indoeurpeiska språkgruppen. Eller möjligen Kalenderbåset.

 31. När jag uppdaterar sidan (på datorn) skuttar kommentarerna iväg en bit i höjdled. Det tror jag inte att de gjorde tidigare. Eller också minns jag fel.

  Håller livligt med om snabelskorna.

 32. Ingela

  Ser att du mixtrar på med typsnittet. Det du har nu är bättre. Tror att det blir bättre läsbarhet med lite tätare rader och ord, men med tydligt avstånd mellan orden.

  Om det blir för lika avstånd mellan rader och stycken blir det förvirrande.

  Verdana, Tahoma och Trebuchet eller Georgia brukar ju rekommenderas för god läsbarhet på skärm, men det vet du säkert redan.

 33. Ingela

  Jaha, det går inte att redigera. Blev lite konstig uppräkning där…

  Jag använder förresten Chromebook, om det har någon betydelse.

 34. Om Lotten känner sig blå så får det väl vara blått då :-), men jag tycker den sticker i ögonen en aning. Snabelskorna känns aningen mer midnattsblå eller möjligtvis himmelsblå inte koboltblå 🙂 Den rimmar helt enkelt inte med det röda i lotten.se som inte är knallrött.

  Testat på OS X 10.11.6 med Chrome 55.0.2883.95 och Safari 10.0.2 och skärmdumpen med texter som låg på varandra var från Android 6.0.1 (Sonys version) webbläsare var Chrome (senaste).

  Den mörka rutan längst ner är väldigt väldigt bred och utanför layouten i båda webbläsarna.

  Jag saknar kategorierna på inläggen så man kan hitta annat liknande.

  Jag föredrar datum längst upp i inlägg istället för längst ner.

  Jag saknar möjligheten till att dela inläggen till sociala medier när man läser dem på startsidan och jag saknar delning till Twitter.

  Varför följer inte högermenyn med till inläggssidan, om man får en länk direkt ner till ett inlägg och vill ta sig vidare så måste man först backa upp till startsidan.

 35. Nja. Men man vänjer sig nog. Men svårläst är det! Svårt att säga om det beror på typsnittet eller på att texten blivit mindre. Kan du inte testa att öka fonten en aning för oss gamlingar?

 36. (Oj, vilken blååååå markering de blev när jag skulle ta bort struntet jag skrev först!)

  Béatrice är så omsorgsfull, klar och vettig att jag inte känner något vidare behov av att närgranska det här bygget.

  Men jag vill tala om att jag verkligen gillar att vinjettansiktet kommer in och talar om vart vi är på väg om datorn (eller annan mojäng, vilken man nu har, antar jag) tar ett litet laddningsögonblick på sig innan den är framme (gäller såväl front som bås, ja)!

  Heja Båsmor friskt humör
  Det är det som sajten gör
  Heja heja heja!

 37. ”Fonten är nu ökad. Jag kan se ljuset!” Från 8 7/8 till 8 15/16?
  Men det man skriver här i kommentatorsrutan har blivit läsbart.

 38. Ah! Nu såg jag att själva bloggtexten vuxit. Men kommentarerna har inte hängt med, de är fortfarande skrivna med myrskrift.

 39. Béatrice Karjalainen

  @Niklas skall kommentarerna vara samma storlek som löptexten tycker du? Jag pillar lite nu med färg och form medan Bones är på TV.

 40. Radavståndet är nu vad mig anbelangar nytt stycke i min Chrome version du-vet-vilken.

  Nytt stycke fyller jag ut med blaj om vårt utrikes julfirande och den lata och okunniga samt ointresserade reseledaren som vi bara inte ska t-a-l-a om. Kan man inte jobbet ska man inte ta det och göra resenärerna besvikna.

  Vi är lyckligt lottade så till vida att vi har varit i krokarna förut och sett alla utflyktsmål, men de i sällskapet som inte har varit här tidigare är besvikna på att de behövde ströva sig själva igenom den magnifika katedralen i Sevilla helt utan guidning. Reseledaren var inte med, orsak okänd.

  Illa har det varit och värre lär det bli om det fortsätter så här.

 41. Béatrice Karjalainen

  Nu har jag satt 15 på vanliga inläggstexten och 14 på kommentarerna, för litet? Drog ner från 16 som jag tyckte var svårläst.

  Lotten jag skriver ett mail med var/vad jag ändrat sen.

 42. Just nu är ju radavståndet en aaaaaning för kort, ja. Men bara en aaaaning.

  Tycker en som just dök in och töck. (Tycka töck tackt?)

 43. Béatrice Karjalainen

  Hmm var det jag som råkade byta ut bakgrunden helt plötsligt. Eller är du oxå inne Lotten för jag ändrade inget mellan två omladdningar 🙂

 44. Målet är alltså att få bort allt i den högra marginalen och att inte ha hela bloggarkivet i footern. Men när jag fäpplar och ändrar så kommer det bara tillbaka hela tiden.

  (Jag sa ju gonatt för länge sen, Béatrice!)

 45. Agneta uti Lund

  Som redan påpekats är raderna för långa och innehåller för många tecken. Nu ligger de på cirka 90 tecken per rad, medan cirka 60 tecken gör en text långt lättare att läsa. Mellanrummen är inte inräknade.

 46. Béatrice Karjalainen

  Lotten läger du videon i inlägget centrerat så får man inte slagsida när man läser inlägget.

  Nu skall bloggtomten soooova.

 47. Béatrice Karjalainen

  ”Bloggen”-texten är den kategori du lagt inlägget i. Använder du kategorierna till något?
  ”.blog-categories.minor-meta { display: none !important; }” i Quick CSS skall ta bort det så jag har lagt till det men får det inte att försvinna. Får tömma cache och annat i morgon för att se om det hjälper.

  Nä sooova var det va?

 48. Béatrice Karjalainen

  @Agneta uti Lund temat skalar efter bredd på fönstret men jag kan hålla med om att raderna i sin längsta form är långa. Skall se vad det finns för inställningar. Man vill ju inte ha en massa vitt på konstiga ställen heller.

 49. Tänk om man hade ett så hjälpsamt och kompetent bås tillgängligt i livets alla andra skiften!

  Rena nöjet att se hur resultatet blir bättre och bättre.

  Högst njutbart.

 50. Anders G

  Snyggt och modernt.
  Jag är visserligen en ganska intermittent lottenLäsare, men jag tycker fortfarande att san serif hör hemma endast i rubriker o.d. Är det för omodernt? I brödtext har vi ju exempelvis Georgia som både har seriffer och är lite fetare. Om den dessutom istället är svart, brukar det bli mumma för gamla skumma ögon.
  //Anders G (på PC/Opera|Firefox)

 51. Anders G

  ”Klicka för att redigera -” Suveränt! Fast det fungerade inte riktigt. Det syntes endast en nolla. Undrar om det var en pik.

 52. Nu har något blivit jätteskumt, koden som funkade igår funkar plötsligt inte lägre. De ”override” CSS som lades in körs nu över av något annat. Nu sliter även jag mina lockar en stund.

 53. Anders G

  Hoppas bara att det inte är jag som har kraschat något. Jag försökte ändra font och dess färg i min kommentar 10.06 nyss. Jag angav font face=Georgia och style=color:black (inkl dess hakar och apostrofer). Antagligen gjorde jag fel eftersom det inte fick någon effekt, men vad vet jag…

 54. Béatrice Karjalainen

  @Anders G det är lugnt WP kastar bort alla sådana försök för att man inte skall kunna klanta till det.

 55. Ökenråttan

  Men är det inte lite väl långa mellanrum överallt? Spacious and delicous OK, men det kan bli för glest. Glest ser sorgligt och övergivet ut, på nåt vis. Och är oroande. Finns det nåt hemligt att läsa mellan dessa glesa rader, vill man nästan undra.

 56. @ökenråttan det var bra igår efter mitt trixande men nu vägrar den kodraden att exekveras/körs över av något annat. Lotten har ställt frågan till supporten för temat men de har helgstängt så tillsvidare får det eka lite tomt mellan raderna om ingen av oss listat ut varför den gör som den gör.

 57. Woho! ”Du är nu i kommentatorsbåset!” Känns lite som att komma ut på en tom isbana med nyslipade grillor!
  Vill bara säga att båset var ovanligt underhållande idag och att jag är imponerad av Beas insats som bloggtomtissa!
  Snygg blå, Lotten! I like.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

wp-puzzle.com logo

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.